Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
hege8888
aktív tag
Van itt még valaki, aki ilyet használ, és van is vele egy ksi tapaztalata amit megosztana?
Az enyémben valószínűleg meghalt a vinyó. Elég benne cserélni, és megy minden tovább (bár ugrott a rajta lévő cucc), vagy ennél azért bonyolultabb?https://logout.hu/cikk/retro_kk/teljes.html
-
Destloler
tag
Hali
A napokban készülők ilyen router venni és zeretnék segítséget kréni. Előre is nagyon köszönöm
-
jano007
csendes tag
Sajna a szervízben eltanácsoltak így hát szédszedtem, hátha tudok kezdeni vele valamit. Találtam benne egy gombelemet, kivettem hátha resetelődik valami, de nem.
Így most van egy rakás ócskavasam, a winyóról sem sikerült visszanyernem az adatokat.Torrentezésre meg egyáltalán nem volt jó, a 2 Gb-nál nagyobb file-okat nem töltötte le.
-
Imco
őstag
Hi!
Valakinek sikerült torrentet leszedni vele "normálisan"?
Üdv! Imco
-
SzuperTomcsi
csendes tag
Sziasztok
Gondoltam rá veszek egy ilyet torrentezésre, valaki ezügyben jutott előre, vannak pozitiv jelek?
Üdv Tomcsi
-
törölt tag
beigazolodott rudi felelme. melegszik. gyakorlatilag tuzforro a haz. ki van zarva h ez jot tegyen a vinyonak... valakinek tapasztalat? jo lenne ha nem kene lecserelni benne a vinyot, bar manapsag nem egy nagy penz (a router arahoz kepest )
ha muszaj cserelni, valami hidegfeju vinyot tudtok ajanlani v kerdezoskodjek a milyenvinyot topicban?mod: vagy ez egyedi jelenseg?
[ Szerkesztve ]
-
Urgal
csendes tag
Én torrentezésre vettem a napokban egy wl700g-t, de sajna nem igen megy.
Azokat a torrenteket elinditja ahol több mint 1000peer van de az ilyen 20 körüliek csak állnak (ugyanezek a torrentek PCn utorrentben egyből csont nélkül elindulnak).
Valami hasonló tapasztalat esetleg megoldás?
Nagyon zavaró igy, csak az én készülékemben van a hiba?
Láttom ezeket a custom firmwarek-et de nekem ezek kinaiak illetve linuxossak
Ismereteim csak a windowsra korlátozodnak úgyhogy itt megállt a tudomány...[ Szerkesztve ]
-
jano007
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek olyan WL700gE routere amiből már kivette a winyót? és már nincs rá gari?
üdv
Janó -
jano007
csendes tag
Sziasztok!
HELP! Sikeresen behalt a wl700 (miattam). Frissíteni akartam a szoftverét amit az asus honlapjáról töltöttem le, de valamiért nem csinálta végig, azóta se kép se hang. Még garis a készülék. Lehet valamit kezdeni még vele? vagy tegyem a szekrény lába alá ha billeg?
üdv
Janó -
milan_
csendes tag
Asus wl-700ge router * ELADÓ * (garanciális)
Megtekinthető [link]Öltöny Cipő Webáruház – http://kisznyer.hu/
-
jano007
csendes tag
Sziasztok!
Már egy ideje használom a 700-ast és olyan gondom van vele, hogy a saját winyójára (250G) nagyon lassan másolódnak fel-le a file-ok. Úgy néztem, hogy RAW filerendszert használ. Torrentezésnél ha onnan osztom vissza a dolgokat néha kiírja, hogy nem tudja olvasni a lemezt. Mi lehet a baj?
üdv
Janó -
kidude
csendes tag
Sőt ott a WL500W ami már n-es!
Ebből a cuccból nekem az n hiányzik egy picit. Amúgy tetszik. Így is szofisztikáltabb megoldásnak tűnik, mint egy olcsó laptop + egy AP.Anybody who plays the stock market not as an insider is like a man buying cows in the moonlight. -Daniel Drew
-
Wigyori76
csendes tag
válasz PlasticMan #57 üzenetére
700-ast? És megy is a letöltés rajta mind a 3 oda-vissza?
-
PlasticMan
csendes tag
Ez itt nem a reklám helye, ezért csak annyit írok, hogy tegnap vettem egy picivel 60k alatt ilyen routert és ennyiért már nagyon megéri. Nézzetek körül a depón!
-
Wigyori76
csendes tag
Hát lehet, hogy csak én vagyok a béna (bár egy informatikus haverom sem jutott többre nálam), de amikor berakom a download masterbe a címet kóddal mindennel, akkor nem a fájlokat tölti le, hanem a nevüket listázza ki egy txt fájlba és annyi. Pedig már lefordítottam az összes beállítást meg mindent, de nem sikerült rájönni. De ilyen szinten nem is lehet semmit álligatni, tehát még csak azt sem nagyon lehet, hogy valami bénán van beállítva. Rejtély!!! Én már belefáradtam. Most valami tuning firmware-re vadászok, hátha..., de még nem találtam. Ha valaki esetleg tud ilyen firmware-t, plíííz szóljon! Nagy segítség lenne az emberiségnek, de nekem mindenképp!
-
Rosep
senior tag
Én is sokáig szemeztem az 500-assal is meg ezzel is!
Aztán a napokban láttam itt a PH!-n az új Thecus N1200-at. Csak nem találok róla semmit, vajon annak jól műxik a BT része? -
Akheron
senior tag
Igazat kell, hogy adjak neked, bizonyos fokig legalábbis. Torrentezéskor gyakran teljesen leáll az egyéb forgalom, az MSN meg folyton szakadozik... Ha viszont kerülöm a p2p-t, akkor meglepően jól teljesít: semmi szakadás, semmi fagyás, semmi újraindulás.
"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah
-
-
Ba.G
aktív tag
Bocs, nincs kéznél egy - lehetőleg magyar oldalra mutató - linked a beállítás menetéről WL-500Gx-hez? (Persze a wl500g.info-n biztos lehetne keresgélni, de hát linux, angol stb...) Az 500G(x) ilyen módon azonos értékű ezzel a 70 ezres csodával...?
(A Jam-et én is szeretem! ) -
quby
őstag
Huhh... ez első ránézésre nagyon megtetszett, csak a végén az ár !!
Ennyér legyen n szabvány és gigalan az a minimum!Mellesleg a gyári fw-k csapnivalók az asusnál (szerintem) ugyhogy marad a jól bevált wrt54glA legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
lapa
veterán
maga a csoda, hogy rájöttek hogyan kell elrejteni a tápot az eszközbe a huszonakárhanyadik században. nekik legalább sikerült.
-
Hun'reeth
őstag
Nem lenne ez rossz csak az n szabvány kéne na meg az ára elég horror.
''Öregember nem gyorsvonat!''
-
vince
őstag
A router wan-lan sebességét nem méritek? A ma viszonylag olcsón elérhető 10+ megabites letöltési sebességeknél már ez is szempont lehet. A minap emelték a sávszélességemet 4-ről 10 megabitre, a routerem (ZyXEL P-334WT [link]) ezzel elérte a teljesítőképessége határát. Ha töltök le teljes sebességgel, a kábelmodemre kötött géppel 1100-1200kB/s közötti a sebesség, a routerre kötve bekapcsolt sávszélesség-menedzsmenttel 920kB/s körül, kikapcsolt bwm-mel 1050kB/s körül, mindkét esetben a router procija 95-100% terhelésen.
[Szerkesztve]"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
Wigyori76
csendes tag
Üdv mindenki...
Nekem is fél éve van wl 700ge, de azóta is a gépemmel töltök... Ez valami kriminális, hogy ennyi pénzzért nem lehet normálisan használni se az ftp-s, sem a torrentes letöltést... Azt már nem is mondom, hogy a webkamerával sem tudok mit kezdeni rajta. Vagy ebből csak az ip alapú müködne rajta?
Esetleg tud valaki ehez egy ''megbízható'' módolt firmware-t?
Előre is köszi! -
gaborbol
őstag
Mi csak egy ilyennel találkoztunk eddig,az ilyen három az egyben alkalom volt:először,utoljára,soha többet...
Meglehetősen instabil: 2-3 naponta lefagy,beállításokat gyakran elveszti....
Arra amire szánták,már nem használják. -
Loha
veterán
Hát elöször is terveztek hozzá egy új házat, mert többi routerükbe nem fért volna bele.
Szereltek bele tápot, amit szintén csak ebben a routerben használnak, meg külön kellett hozzá egy vinyókeret, ami szintén egyedi tervezés és gyártás, sztem ez nem 2 forint.
Ez szépen meg is látszik a router árán, mert ha veszel egy 20k-s WL500gP-t meg hozzá egy külső keretet meg vinyót, akkor jóval olcsóbban kijössz, és tudásban ugyan ott vagy.
Az asztali vinyókat nem hiszem, hogy arra tervezték, hogy egy szellőzés nélküli házban dolgozzanak, ahol még fűtt a táp is, meg az elektronika.
Egyébként van belőle 160-as vinyóval szerelt változat is, ami vmivel olcsóbb. -
GuGuru
csendes tag
ASUS ... ???
Az én wl-500gP-m már egy hónapja garanciális szervízben van miután megadta magát, mikor egy külső HDD-t akartam rákötni. Miután egy másik darab is járt a kezemben, az ugyanazt reprodukálta, csak éppen firmware frissítéssel életre kelthető volt.
Én csak a nagyon elszántak tudom ajánlani, mert azt ami a csomagoláson szerepel azt nem tudja (Download Master torrentek töltése USB HDD-re) ellenben minimális dokumentáció mellett tapasztalt linuxos ismeretekre van szükség ahhoz, hogy megérje az árát.
Például mindmáig nem jöttem rá, hogy az ismerősöm gépén miért korlátozza le az átvitelt annak ellenére, hogy csak egy LAN van rákötve és nincs más fogyasztó ?! (Erről pld nem beszél a doksi.)
Remélem a szervíz hamarosan jelentkezik és több gondom nem lesz vele.
Egy átlag-user.
GuGuru -
tgabi333
aktív tag
Egyetértek több előttem szólóval.. A Download master (vagymi) tényleg használhatatlan, mondjuk nincs igazán tapasztalatom, mert egy óra próbálkozás után meguntam és felhagytam a működésre bírással.
Szerintem úgy ahogy van az egész ASUS firmware egy szemét.
Történet:
jó openwrt-s módjára megöltem a linksys routerem, kellett egy másik, épp akkor jelent meg az asus wl-500gP, franya, beszereztem egyet. Gondoltam míg a gari tart hagyom rajta az eredeti firmware-t, mert minden funckiót ami kellett megvolt papíron. Furcsa módon három órás szórakozás után a fontosabb szolgáltatásokból egyet sem tudtam használni. Nah akkor felment bennem a pumpa, előkaptam az openwrt-t, azóta megy mint a kisangyal.
U.I: egy normális szoftvere van az asus routereknek, a firmware upgade-elő cucc. az tényleg jól megy.
U.I.2: openwrt-re már van stmp és pop3 szerver is. Tehát levelezni is lehet rajta. Akár ezen a wl-700-ason is..
U.I.3: Szerintem sem lenne értelme 2,5-ös merevlemezt rakni beléjük. Egyrészt már leírtak szerint is drágább lenne. Meg a fogyasztáson sem lenne értelme spórolni, mivel maga a router is kb 5-10 wattot vesz fel, és a helyfoglalás sem problémás egy ilyen hálózati eszköznél. Nameg a 3,5-esek talán megbízhatóbbak 24h-s használat mellett, vagy tévedek?
[Szerkesztve] -
Fanyuvo
tag
Mivel az ASUS linux-ot hasznal a routereinel. Ezert ezeken EXT2/3 FAT32 ill ''readonly NTFS'' van. Gondolom az irhato NTFS-ert fizetni kene es ebbe nem mentek bele.
Ui: Esetleg ha valaki tudja, hogyan kell gzip-el darabolni az ne tartsa vissza. Mert nekem a WL-500Premium-om nem latja a 2 giganal nagyobb file-okat, csak parancssorbol. (pedig a filerendszerben nincs ilyen korlat, ugyhogy nem tudom miert csinalja ezt) -
Den
veterán
asusék gyakorlatilag a router nyákjára rárakták egy usbs külső vinyóház elektronikáját meg kb 2 forinttal több műanyag granulátumot használnak föl a ház öntésénél, ennyi. 2.5-ös hdd-nél a 2 forintnyi műanyagot spórolták volna meg, de jóval többe került volna a vinyó, tök fölöslegesen, semmi szükség egy hálózatról működő asztali eszközben notebook vinyóra
www.simson4t.hu
-
Scae [Edgar]
tag
WL-500G Deluxe mennyit ér manapság? El szeretném adni. Valakit nem érdekel esetleg?
-
Petya25
őstag
Nagyon szuper kütyü, de az ára....
Az a helyzet, hogy szerintem hdd nélkül is lehetne árulni aztán a lelkes juzer azt tesz bele ami, neki tetszik. Nekem feltétlen a wifi sem kellene itthonra egy géphez. Gondolom a mindent bele hw-en nagyobb haszon van.
Az odáig rendben van, hogy letöltést kezel, de feltölteni is tud? Szerintem minden adsl-es felhasználónál ez az égető probléma ha trorrentezni akar. Ma minden lejön pikk-pakk, de felfele csak lassan kúszik. Egy folyamatosan üzemelő gép kiváltására, csak ekkor lenne igazán alkalmas.Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, bizony!
-
Loha
veterán
Az volt a lényege a mondandómnak, hogy sok tervezési és anyagköltséget megspórolhattak volna, ha 2,5''-os vinyót használnak. Pl a WL-500gP routeren nem sokat kellett volna alakítani ahhoz, hogy bele lehessen tenni egy 2,5''-os vinyót. Ha lenne a nyákján IDE csati, már rég megcsináltam volan én is, mert a helye megvan.
Erre Asusék gyakorlatilag terveztek egy teljesen új routert azért, hogy normálisan elférjen benne egy 3,5''-os vinyó. -
Loha
veterán
Sztem semennyivel sem lett volna drágább, mert 2,5''-os vinyó esetén spórolhattak volna a táppal, a házat sem kellett volna drasztikusan áttervezni, vmint ennyi fém sem kellett volna bele, szóval sztem áron nem változtatott volna csak a tárhely lenne kisebb.
Sztem a zaj pontosan komoly szempont, mert aki ilyet vesz az pont ezért is veszi, mert nem akar egy hangos gépet, vmint egy wlan routernél jelerősség miat, sokszor nem mind1, hogy hova rakom, de a kábeleknél sem jobb a helyzet.
rdi: 5MB/s-os másolási sebességgel nem hiszem, hogy sok értelme lenne sok GB adatot ezen tárolni. Fájlmegosztásra meg nem hiszem, hogy 80-120GB ne lenne elég.
[Szerkesztve] -
twollah
nagyúr
Szep, jo dolog, hogy van benne HDD.
De mi van ha megpukkan a HDD?
Csere?
Es ha nem ismeri fel?
Akkor van egy baromi draga routerunk es kesz.
Ki kellett volna probalni egy masik HDDvel is a routert, hogy arra mit lep. -
erdoke
titán
Az a 2300 Ft bizony 11,5 %-os eltérés, ráadásul egy nagyobb kapacitású HDD-nél. A 250-es IDE 14,5e.
Most olvastam végig, nem rossz, de jó lenne az n-es WiFi, illetve a gyorsabb elérés, mert folyamatos megosztásra több gép között ez tetű lassú. Az eSATA hálózatot még nem találták fel?A legjobb aláírás a héten
-
rudi
nagyúr
Szőrözzünk 2300 jó magyar forinton? Különben számvetéskor direkt az ilyen megjegyzések miatt rámértem pár ezrest Amúgy igen, Wi-Fi AP-t is kapni 10 000 forint alatt. Sejtem, hogy olyan hely is lesz, ahol a WL-700gE mondjuk nem 70 000 Ft hanem 66 000 Ft lesz.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
rudi
nagyúr
válasz Laprasi991 #18 üzenetére
22 000 Ft. Ehhez 20 000 még a 250-es vinyó és kell egy 10 000 forint körüli Wi-Fi AP, hogy meg tudd valósítani azt, amit a WL-700gE - és persze még többet. Van durván 20 000 forint előnyöd, és az a nagy kérdés, hogy ez megéri-e az adott egyénnek. Mindenki maga találja ki, hogy igen vagy nem. (persze, ez a cikk konklúziójában is benne van)
-
Laprasi991
aktív tag
Én kb fél éve vettem egy 500g Premiumot, de nekem nem jött be. Próbáltam módosított fw-ket is de azok sem tökéletesek. Én most arra jutottam, hogy összeraktam 22ezer!!!! Ft-ból egy P2-es gépet routernek. Aki teheti, az szerintem inkább válassza ezt a megoldást. És azon azt futtatsz amit akarsz, meg akkora vinyót pakolsz bele amekkorát akarsz.
-
rudi
nagyúr
Szerintem az vesz ilyet, akinek sem kedve, sem idege mindenféle fércmegoldásokkal ugyanezt megvalósítani mondjuk 20 000 forinttal olcsóbban, ugyanis az alatt az idő alatt, amíg megvalósítaná kerülőúton például kétszer annyi pénzt megkeres. A melegedős dologgal az a nagy helyzet, hogy itt van egy fémburok, afölött meg egy műanyag is, szóval a résekkel együtt sem valami fényes a szellőzés. Ha a ház érzetre meleg, akkor legalább 30-35 fokos, és benne 15-20 fokkal melegebb a HDD (durván 45-55 fokos). Mindez 20 fokos szobahőmérsékletnél. Vajon mi lesz vele nyáron? 60-65 fok már tudtommal necces egy merevlemeznek.
-
rudi
nagyúr
Vajon 2,5''-ös vinyóval mennyivel lett volna még drágább? Úgy gondolom a tárhely méretén fölösleges vitatkozni, mindenkinek mások az igényei. Szerintem fogyasztásban itt 5-10 wattról beszélünk, ami nem olyan vészes, és egy ilyen doboznál a zaj (ami mellesleg nagyon kevés volt) sem komoly szempont, ugyanis el lehet rakni a fenébe (nálam pl. a szomszéd szobában van a router).
-
Loha
veterán
Sztem sokkal okosabb megoldás lett volna az ASUS részről, ha 2,5''-os vinyóval szereli ezt a routert. Azért mert halkabb, kevesebbet fogyaszt, és nem gond a melegedés sem.
Sztem, 80-120GB úgy is bőven elég egy routerbe, a 3,5''-os vinyó sebességelőnyét meg úgy sem tudja kihasználni a router miatt a user. -
Cicero
őstag
Nagy tapsot az ASUS-nak, végre észrevette mi is az igazán szép!!!
-
rdi
veterán
válasz #96302336 #10 üzenetére
Szóval talán a letöltésvezérlő az, amit ma otthon nem tudsz összerakni. (Illetve mégsem, mert közben elolvastam az első hozzászólást) Ennek az eszköznek max 50 ezer forint lehetne az ára, de még az is sok.
Úgyhogy ilyet majd vesznek a hardverb**ik
Egyébként egy jó hővezető házban lévő külső vinyó szinte alig melegszik, ezért én a túlmelegedéstől nem félnék. Persze nem üzleti - ipari környezetbe kell, ahol álandóan pörög a vinyó. Valyon mekkor a belső memóriája?
[Szerkesztve]Fej! Tor! Potroh!
-
romeozor
csendes tag
azért kíváncsi lennék a vinyó áldásos melegítő hatására hosszabb távon, bár kértlem hogy vennék ilyet
-
törölt tag
Ennyi pénzért nem tud kávét főzni? Gagyi. Nem kell
Nem rossz, nem rossz. Csak kicsit sokallom. Maradok tisztelettel, a régi rooter+laptop kombónál, ha már torrent. -
bambano
titán
Több évig küzdöttem egy wl500g-vel panelben, pontosabban csak a wifi részével, mert a többivel nincs gond. Most eljutottam odáig, hogy inkább szétfúrom a lakásban a falakat. Ennyi pénzből lesz rendes gigabit minden szobában.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Fanyuvo
tag
Az ASUS Download Master neven ''uzemelo'' formedvenyetol ne varjon senki semmit. Kuka. Egyedul az Oleg fele modositott firmware es seaky altal irt webes torrent kezelo a jo megoldas.
Bar ahogy nezem az 700 ujabb admin page-et kapott. Nem tudom mennyit fejlodott.
[link]
Nekem WL-500 Premiumom van. -
Akheron
senior tag
Én is ugyanerre gondoltam. Nemrég majdnem vásároltam is egy WL500-at, de végül SMC WBR14G2 lett belőle. Torrentezni egyelőre csak bajosan tudok, de mégiscsak fele annyiba került.
"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah
-
s8109csa
tag
Nekem pontosan az van, amit írsz. Minden megy, csak a seed nem igazán valamiért. De nem mondanám tökéletes megoldásnak. A merevlemez elérése lassú, olyan 2M körül van, de úgy tűnik ennél is ez a helyzet. Néha meg eldobja a WLAN-t, nem tudom miért. Kikapcs-bekapcs és jó. Egyébként nem lényegesen olcsóbb, 10-15k körül van a különbség.
-
(Kolombusz)
veterán
Ez jó kis router, csak drága nekem.
Inkább wl-500. -
cannibal
senior tag
Szupi ez a router
én speciel olyan 50k ra tippeltem volna,de sejtettem hogy nem felfelé tévedek
Simán bevállanék egyet itthonra -
-=Jam=-
őstag
Egy WL500GP+külső usb-s merevlemez sztem lényegesen olcsóbb megoldás, és tudásban teljesen ugyanezt tudja. Sőt a moddolt firmware-rel torrentezni is lehet, mert a Download master-rel nem fog senki rendesen torrentezni az fix
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest