Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• robyeger

addikt

válasz Raymond #457 üzenetére

Na végül induljunk ki ebből a Sciencemark 2.0 memory benchmarkból. Összefoglalva: a 939 X2-nek is shared IMC-je van, ezt az is bizonyítja, hogy az [link], oly formán, Igaz a Sciencemark nem nyers adatátvitelt mér a proci és a memória között, így nem vethetjük össze a buszok theorikus sávszélességével, viszont nekem pl: 5142MB/sec-t mér, az Everest pedig ugyan ezen 266Mhz FSB, 533Mhz DDR2-nél 7214MB/sec-t. Na most ha ebből aránypárt képezünk a szorzó durván 1,4 (hangsúlyozom ez elég paraszt logikás megközelítés :B ) Az Anandtech eredményekből Everest (nyers átviteleket próbálunk kreálni), akkor látható, hogy át fogják lépni a bűvös 6,4GB/sec-s határt ez tuti. Úgy kb. csak 70% volt igazam, mivel 1magra vetítve létezik ez a 200*128/8*2=6400MB/sec theorikus korlát, bármilyen két magos X2-nél függetlenül a tokozásra már 2x6400=12800MB/sec jut. Feltétele persze olyan program, ami képes támogatni a többszálú utasítás végrehajtást. Így ha egy játékról van szó, egy X2 tuningos emberkének érdemes elgondolkodni, hogy még is inkább manipulál a cpu szorzóval és nagyobb alapórajelet ad a processzornak, hogy egy magra vetítve is növelje a theorikus korlátot.Hogy totál nem volt igazam, ha gondolod nevezz bolodnak, ahogy jól esik :R , engem a tudás érdekel és nagyon köszönöm eddigi segítségedet :R , szerintem egyre tisztábban látunk

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák