- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill CSO-DIMM DDR5 memóriája
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Apple notebookok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- Milyen videókártyát?
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- iPad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
csiki_92
aktív tag
"Nem értem, hogy az elvakult fanok miért szeretnének még egyiket vagy másikat venni, ha már a fejlesztések prioritása megváltozott a két gyártónál és nema dektopa cél."
Mert nem mindenki olvassa a Prohardvert, vagy más szaklapot, és mikor ott van, hogy gépet fejlesszen, annyit tud, hogy az intel jó cpu-ban, nvidia-nak meg jók a videókártyái
-
Mardel
őstag
És ezt a Valve így kiejelentette?
Az OS eleve nem lehet semmilyen hardverű, a hardvergyártónak kell drivert készíteni az oprendszerhez és nem fordítva.
A Valve-enek sem jó ha diverzifikálja a rendszert, tehát ugyanúgy jó lesz AMD kátyával is, ha az AMD ír hozzá egy rendes drivert.
Egyelőre AMD-nek az API volt fontosabb mert a konzolok még idén megjelennek míg a Steambox 2014-re várható és konkrét infó még nincs a hardver elemekről.SteamOS-nél azt is elmondták, hogy ha kijön, akkor akár a jelenlegi PC konfigurációra is feltelepíthető nem kell megvárni a steamboxot.
Igazából az se az Nvidia se az Intel nemtud labdába rúgni már a desktop vonalon, és ha utána nézünk mindkettő már a mobil ágazat felé fordult.
Nem értem, hogy az elvakult fanok miért szeretnének még egyiket vagy másikat venni, ha már a fejlesztések prioritása megváltozott a két gyártónál és nema dektopa cél.
[ Szerkesztve ]
Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
5ent1nel
aktív tag
válasz Tökmindegy #36 üzenetére
Aki nem széllel szemben vizel az már agysebész?
-
atti_2010
nagyúr
válasz Tökmindegy #42 üzenetére
A PC eladás az idei felmérés szerint csökkent de a gammer cuccok dVGA lényegében még mindig jól fogytak, tehát vagy egy bizonyos réteg amire érdemes építeni, nem mindenki elégszik meg az egérmozi játékkal még ha a mobil gyártók ezt próbálják sugallni is.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
martonx
veterán
Csakhogy SteamOS Nvidia-s hardverű lesz, ami pont nem fekszik ennek az új API-nak.
Egyszerűen annyira betegek, a megkövült érdekek, a mindenki mindenki ellen, vagy akkor már dögöljön meg inkább a szomszéd lova is, hogy ez se fog tudni elterjedni.Másrészt jó, hogy kiött ez az új API, hátha hirtelen kijönne egy DirectX 12 jövő év elején, amivel végre annyira nem lennének lefogjtva a PC-s hardverek. Persze ez meg az MS-nek nem annyira célja, mert azzal meg az Xbox eladásainak tenne keresztbe.
Beteg helyzet.
Én kérek elnézést!
-
dabadab
titán
"A Richland APU már GCN? "
Nem, az meg mindig nem, majd a Kaveri.
(#43) csiki_92: nyilvan nem egy HC gamer cucc az, amit az Intel ad, viszont rengeteg gepben az van (es pl. egy laptopban ha az van, akkor az is marad) es azokon is szoktak jatszani.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Tökmindegy
senior tag
A két gyártó nagyon komoly harcban áll. A piac szűkül. De nem a konzolok miatt ebben biztos vagyok . A konzolok azok jól jönnek az AMD nek ,hogy ők tajkolják bele a hardvert de nem e miatt szűkül a piacés nem ettől lesz jó a játékok minősége.. Az igazi gond nekik a mobil front.
Megváltoztak a szokások,ma egy jó mobillal kiváltod a hagyományos PC-t nagy részben (akár a saját példámból kiindulva is).
Híreket ,fórumokat ,levelezést mindent elintézel vele,még játszhatsz is . Már nem kell bekapcsolni a nagy vasat ,ha meg nincs üzemben ,nem is érez késztetést az emberfia arra,hogy játszogasson.
Na éppen ezért nem lesz egyezség a két gyártó között mostanában,kisajtolják még amit lehet a dologból aztán majd jön valami ami mindent megváltoztat,ebben biztos vagyok.Ott a 17 éves lányom,vagy a 27 éves fiam.
Az egyik ( A lány) az almás tablettal elvan, (néha GTA zik vele ) a másik a batárnagy telefonjával intéz mindent.[ Szerkesztve ]
Fúúúú, végre van egy kártya mégdrágábban mint amennyiért eddig sem tudtam megvenni! Király!!"by capulet75"
-
Garyka
tag
A Richland APU már GCN? Ez egy nagyon pozitív hir a pc iparágnak, fõleg a az amd tulajdonosoknak. Lehet h eltünnek a játékokból a minimum beallitások? Vagyis felfelé tolódik. A high lesz a minimum ha tényleg ekkora gyorsulás lesz aaa dx-hez képest? Kíváncsi vagyok h mit hoz ki ebből a piaci előnyből az AMD.
-
csapee
őstag
válasz Tökmindegy #33 üzenetére
Mondjuk mennyi lenne bill+egeret engedelyezni konzolon, onnantol semmi kulonbseg.
Csapee
-
vbalint77
tag
Jelentem, én láttam Diablót konzolon, szuper...
-
atti_2010
nagyúr
válasz Tökmindegy #36 üzenetére
Nem agysebészetről van szó de ez mindenkinek jó aki PC-n játszik mert segít megszabadulni az idióta DX -től amit a MS direkt nem úgy fejleszt hogy jó is legyen valamire, annyi év óta valaki azt mondta hogy elég volt a töketlenségből.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
Tökmindegy
senior tag
válasz FuRiONight #34 üzenetére
Ja azt is kell valakinek az itt előforduló agysebészek között
Fúúúú, végre van egy kártya mégdrágábban mint amennyiért eddig sem tudtam megvenni! Király!!"by capulet75"
-
aAron_
őstag
de ha bejön a mantel elvileg pont ezen fog változtatni, persze valószínű, hogy nem egyből, kell egy neki egy kis idő.
What is your ikigai?
-
FuRiONight
addikt
Nem csak mondja, hanem igaz, nem tudom te eddig merre voltàl az elmúlt 7-8 èvben, de hogy nem vagy kèpben az tuti, de a hülyèset aztàn tudsz írni.
-
Tökmindegy
senior tag
Mondod te No de az élet nem ilyen eccerű A piac az komoly dolog,azt sose csinálják meg,hogy más VGA gyártók termékein szarabbul fusson valami. Most is egyforma a teljesítményük,csak nüansznyi eltérések vannak. De nekem aztán mind1 , szvsz ez csak vihar a biliben. Ettől nem lesz jobb senkinek.
atti_2010
Tudod mit. Ha te erre izgulsz ,hát legyen úgy
Te láttál már konzolon pl stratégiát ,szimet ,diablót, stb?
Mert azért nem csak az idióta játékoknak van piaca
Ergo kit érdekel mit portolnak? Olyanokkal eddig se töltöttem az időmet ,és ezután se fogom,lett légyen az akármilyen csilli villi Akkor talán most neked is leesett[ Szerkesztve ]
-
pakriksz
őstag
válasz Tökmindegy #29 üzenetére
nem tudom feltűnt-e de a legtöbb játék multiplatform, és elsődlegesen konzolra készül, így az ahhoz legközelebb álló pc-n fog a legjobban futni, az pedig amd alapú.
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
atti_2010
nagyúr
válasz Tökmindegy #29 üzenetére
A játékok zömét a konzolokra írják így az AMD architektúrájának a GNC -nek és a Mantlenak fog kedvezni, látom még nem esett le miről szól ez az egész, az átportolást is megkönnyítette az AMD hogy kevesebb mérnök és szakemberre legyen szükség, szerinted ezek után a gyártók kit fognak támogatni, az EA a legnagyobb kiadó már az AMD mellé állt.
-
Tökmindegy
senior tag
válasz atti_2010 #25 üzenetére
Barátom Ki beszél itt a konzolokról? Egyáltalán kit érdekel?
Aki konzolt akar -akart az azt vesz aki PC-t az meg azt. Ne keverd már itt nekem a szezont a f.xommalDe miért állnának be? kérdem én.
Az AMD egy neki fekvő APIT csinál ami a GCN re hajaz. Jó hogy majd még fizessenek is nekik az NV től
Ők is csinálnak egyet ami meg arra jobb ami nekik van ,lesz. Aztán eldönti az idő meg mi mi a jobb[ Szerkesztve ]
-
Reinkz
senior tag
Valóban nem ártana ha az nvidia is beálna az amd mögé, ez a plusz löket nagyon jól jöhet most nem csak azért mert a konzol gen cserélődik, de valamivel a 4k gaminget is alá kell támasztani a jövőben.
-
atti_2010
nagyúr
válasz FuRiONight #26 üzenetére
Az Nvidia maxvel nem lesz GNC, és nem is lehetne mert akkor az AMD beperelné semmi perc, valami más lesz de senki nem tudja még hogy pontosan mi, jobb lenne ha beállnának az AMD és a Mantle mellé.
[ Szerkesztve ]
-
FuRiONight
addikt
válasz Tökmindegy #24 üzenetére
Mivel az NV Maxwell-je is GCN lesz, és ha tényleg nyilt lesz az AMD API-ja akkor ezzel ők is csak nyernek, mi pc-sek pedig főleg.
atti_2010: igen, most az AMD fog dikálni
[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
válasz Tökmindegy #24 üzenetére
Erre majd az NV is csinál ami meg neki fekszik. Vehetsz 2 VGA-t ha mindennel akarsz játszani.
Ez lehetne igaz is ha nem AMD -s lenne mindkét konzol, de így máshogy történnek a dolgok.
-
Tökmindegy
senior tag
válasz atti_2010 #22 üzenetére
Hát komám ahogy én ismerlek itt ,neked minden gyenge válasz amit az NV csinál
Majd az idő eldönti mi lesz a tuti Az tény,hogy ez eddig az NV soha semmivel nem volt lemaradva SŐT!! az AMD től. Tudom ez neked nem tetszik ,de sajna ez van
Az AMD nem volt képes a DX alatt lelépni őket ,most külön apit csinálnak ami nekik fekszik. Erre majd az NV is csinál ami meg neki fekszik. Vehetsz 2 VGA-t ha mindennel akarsz játszaniFúúúú, végre van egy kártya mégdrágábban mint amennyiért eddig sem tudtam megvenni! Király!!"by capulet75"
-
MCBASSTION
aktív tag
sztem nem kell felteni az nvidiat, ugysem hagyjak magukat, viszont most nagyon nagy hatranyba kerulnek ha nem vigyaznak.
windows7sins.org
-
atti_2010
nagyúr
válasz Tökmindegy #21 üzenetére
Az elég gyenge válasz.
-
BatchMan
senior tag
Viszont, ha Mantle / Linux működik, miért vennék Ms Win-t?
Két fiam van, és én is szeretek játszani - ez közel 100 eFt! -
Manbal
senior tag
Annyira szánalmas hogy Microsoft már a kezdetektől visszafogja a PC-ket, miért nem lehetett a DX-et megcsinálni hasonlóra?... jah tudom, Zikszboksz
-
WayneGace
őstag
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Malibutomi #16 üzenetére
Az NV-nek is van saját API-ja. Ez az NVAPI. Olyan dolgokra szokták használni, ami a DX-ben nincs jelen, de hasznos és egyszerű implementálni. A gond vele, hogy az NV sosem full DX és OGL kiváltónak szánta, hanem csak szimpla kiegészítőnek, tehát eléggé alacsony szinten kell vele bánni.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
aAron_
őstag
válasz Malibutomi #13 üzenetére
el, AMD javára
én nagyon kíváncsi vagyok, hogy ezek után az NVIDIA mit fog lépni, igazából jó lenne ha ők is magukévá tennék a mantle-t, kérdés HW-ileg ez mekkora fejlesztést jelent, szerintetek mikorra érheti be az AMD-t?
What is your ikigai?
-
Dare2Live
félisten
Nem lepne meg ha ez lenne az a végső rugás ami eldöntené a PCs "vga" piacot.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
atti_2010
nagyúr
Mi köze ehhez az Intelnek nem gyárt VGA-t az APU amit csinálnak meg egyáltalán nagyon messze áll a játékoktól, de ezt azért mindenki tudja nem is játszani veszik.
-
QbHead
aktív tag
Végre egy játék ami radeonokhoz lett optimalizálva
[ Szerkesztve ]
"A chiliszósz nem más, mint határozott fellépésű ketchup."
-
WayneGace
őstag
Mi pc-ről beszélünk és mantle apiről. Azért kellene a másik kettőnek bólintania, hogy a piac le legyen fedve. Mi fogyasztók is jól járjunk. Mert tök jól hangzik, hogy nyílt, ha úgy is csak GCN architektúrán fut. Bár lehet a maxwell is képes lesz rá, nem tudom. De még mindig ott van a piac nagy részét lefedő intel.
BestSecret invitációt privátban adok.
-
WayneGace
őstag
Egyszerűen arról van szó, hogy az amd, nvidia és az intel mind a saját megoldását akarja elterjeszteni. De ez nem megy. És most sem fog menni, ha másik kettő nem lép, tehát az intelnek és nvidianak is bólintani kellene.
[ Szerkesztve ]
BestSecret invitációt privátban adok.
-
MASSlag
tag
Ahogy olvastam, hogy lesz Linux támogatás, nekem is egyből a Steam OS ugrott be. Kézenfekvőnek tűnik, miután a HSA benne lesz a Linux kernelben. Valószínűleg azzal együtt debütál ez is a rendszeren.
Gondolom a Mantle API támogatás a mostani GCN kártyákra szintén érvényes lesz.Nagyon meg lett kavarva a trutymó a héten.
Először a Steam OS aztán ez. Rá is fér már a PC piacra egy kis megújulás.
Nagyon várom mit lép a Mircrosoft ezekre.
(Ennek örömére behozhatná azt a lemaradást az AMD, ami még a linuxos driverek terén maradt.)[ Szerkesztve ]
A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka
-
törölt tag
Szerintem a konzol eladások nem "csappannak meg", mert a konzol ettől még konzol marad: Telepítgetés nulla, leül az ember, szorongatja a kontrollert (lehetőleg) nagyképernyős TV előtt és játszik. Ez a PC-ről nem mondható el, még ma sem és a tömegek a kényelem irányába hajlanak. Plusz ott vannak a konzol exkluzív gémek is Viszont, ha az új tabletekbe is bekerül valahogy, az már inkább "gondot" jelenthet a konzolok gyártói számára. Aztán majd kiderül. Szerintem nem 1 év alatt fog bekövetkezni a váltás és egyelőre csak a GCN, meg a windows van előnyben. Egyelőre.
[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
De ha közösen hoztak volna létre egy API-t, akkor még jobban megcsappantak volna a PC-s hardvereladások,
Nem feltétlenül mert lehet egy kisebb erőforrásokat igénylő játékhoz sokan inkább vettek volna egy új de olcsóbb gépet, szegyen hogy eddig csak sunnyogtak a nagy gyártók és egy viszonylag gyengébb AMD kellett lépjen.
-
Peet91
aktív tag
De ha közösen hoztak volna létre egy API-t, akkor még jobban megcsappantak volna a PC-s hardvereladások, gondolok itt a VGA-kra elsősorban, hiszen ha az új API-val a régebbi kártyák is elegendőek lettek volna az új játékok kiszolgálásának, akkor nem vették volna az új fejlesztéseket a felhasználók. Ez ugyanaz a játék, hogy optimalizálás vs. nyers teljesítménynövelés. Egyik a másik rovására megy legtöbb esetben.
Ugyan már, én nem vagyok kötekedős! Csak mindenki más az!
Új hozzászólás Aktív témák
- Ingatlanos topic!
- Microsoft Excel topic
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- AliExpress tapasztalatok
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Apple notebookok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Opel topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...