Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali notebookos kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- BIOS topic
- Milyen monitort vegyek?
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
joey04
titán
válasz
#30786816 #554 üzenetére
bizony, erre rá kell még pakolni 30%-ot kb. plusz valamit nagyon forrasztanak a háttérben, mert ez az A12Z olyan szempontból csalódás volt az új iPad-ben, hogy alig fejlődött. Gondolom ezek szerint azért, mert az igazi nagy durranást már majd az év végén piacra lépő arm alapú gépekbe tartogatják. Egyszálas teljesítményben az a12z alig jobb, mint a telefonokban megjelent kistesó a12, ami egy 2018-as cucc. Szóval bő 2 év alatt nagyot fejleszthettek.
-
Ezekiell
veterán
válasz
#30786816 #484 üzenetére
Nem a JVM turkálás a lényeg. Ahogy az általad linkelt cikkben is nagyon jól írják, "ARMv8-based server vendors invest heavily in parallelism and memory bandwidth, while keeping the power consumption low. For example, Qualcomm Centriq 2400 platform is said to have 48 single-threaded cores and 6 channels of DDR4 memory per SoC. Marvell ThunderX2 has up to 64 four-threaded cores in dual-socket configuration"
Ennek a kihasználása a lényeg, és hogy végre normális multithreaded alkalmazásokat írjanak a népek, ne 1 szálon futó szarokat.Na de nagyon elmentünk programozó topic irányba, van annak helye, folytassuk ott
-
Ezekiell
veterán
válasz
#30786816 #446 üzenetére
Nem dobják, ha csak nem muszáj, mert nem lesz megfelelő az igényeiknek - pont ezt mondom
Én amúgy őszintén remélem, hogy az Apple bankot robbant ezzel a lépéssél, és bemutatnak valami atomb*szó ARM-es gépet, ami hoz egy i9 teljesítményt thermal throttling nélkül - csak hát kétkedek kicsitMatlab neten meg kb a sátán online (fú de rühelltem én mindig is a Matlabot, pedig tudom h jó/hasznos cucc)
-
hunluki
senior tag
válasz
#30786816 #411 üzenetére
+1, nekem üzemidő kell meg egy jó rendszer ami összejátszik a többi kütyümmel. Az esetek 80%-ában elég lenne egy chromebook is, de az sajnos elég butácska multimédia dolgokra és azért néha egy családi videót had vágjak már meg kényelmesen.
Értem én hogy fontos a teljesítmény, de rengeteg olyan eset van amikor nem az az elsődleges. -
Tin
veterán
válasz
#30786816 #411 üzenetére
Egyrészt a komment, amire válaszoltam, (és nem neked!), éppen azt fejtegette, hogy "az apple cpu-k határozottan gyorsabbak lesznek mint az intelesek", másrészt 3 napos regisztrációval és 13 kommenttel igazán befejezhetnéd a másikkal való kötekedést, ugyanis negyedszer állsz belém. Szerintem most már pihenj, eléggé világos voltam az eddigiekben is, hogy nem kívánok a kötekedésedbe belemenni.
-
Tin
veterán
válasz
#30786816 #341 üzenetére
Ha ugy huzod meg a szintet, hogy pont a Macbook legyen a "legolcsobb", akkor pont az is lesz. Amugy meg nem. De persze ez az en velemenyem.
Nem tudom miert erzik sokan gorcsosen azt, hogy bizonyitsak, hogy az Apple termekek mennyire jok arban, amikor nem igy van? Lattal mar premiumauto tulajdonost azt magyarazni, hogy azert eri meg az autoja, mert arban jo? Nem az. Az Apple premium termekeket gyart, es bizony az osszes termekuk dragabb, mint a hasonlo, azonos tudasu alternativak, sokszor meg a specifikacioban erosebb gepeknel is. Viszont kapsz egy jol csomagolt, jo minosegu termeket az okoszisztemaval, a "just works" erzessel es egyebekkel. NIncs ezzel gond, ahogy azzal sem, ha valaki premium autot vesz, mert premium erzest akar kapni.
Az Apple erre ment ra, ez volt a filozofiaja mindig is, hogy egy celcsoportnak gyartson celeszkozoket, es aki abba a csoportba tartozik, vagy odatartozonak erzi magat, az azt fogja hasznalni. Ez nem penz kerdese, inkabb beallitottsag es izles kerdese. A "nyugati" tarsadalomban azert az emberek jo resze ki tudja kohogni egy iPhone vagy egy MacBook arat, ha mashogy nem, elofizetessel vagy reszletre, es ha beszall a celcsoportba, akkor aztan vagy jol erzi magat az okoszisztemaban, vagy nem.
Nekem volt 2-3 iPhone-om, a tagabb csaladban is van tobb. Ujonnan vettem jo aron, el is adtam jo aron, nevetseges osszegbe kerult, es szerencsere gyakorlatilag egy heti fizetesembol megvehetem az uj csucsmodellt, ha akarom. Megis otthagytam oket, mert nekem egyszeruen nem fekudt a dolog, szamomra tul volt egyszerusitve, es nagyon sok dologban zart, maceras volt a kezelese, es egyre tobb dolgot kellett elfogadnom es megszoknom, mint amennyit szerettem benne, de ez is izles dolga. A csaladban tobben hasonloan jartak, es nem az ara miatt.
Ezert is irtam a legelso hsz-emben itt, hogy hajra Apple, kivancsian varom, mit hoznak ki ebbol. Eleg zart a rendszeruk, es egyre jobban zarjak be es lancoljak magukhoz az okoszisztemajuk hasznaloit ahhoz, hogy ne erezzek azok valodi hatranyat az ARM-os architekturanak, valoszinuleg semmit nem vesznek eszre belole, egyszeruen tobb akkuidot es legfeljebb szintetikusan merheto teljesitmenynovekedest/csokkenest tapasztalnak, kicsivel magasabb aron (mert hat ami uj, az dragabb). Az Apple zsebeben meg meg tobb penz marad. Es mindket fel boldog, mert kapott valamit, es jol erzi magat benne. Ezert is felesleges az Apple-t mashoz merni, mert az egy kulon kategoria.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A vállalat külön lapkákat tervezne a Mac gépekbe, illetve leporolják az egyszer már jól bevált Rosettát is.
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD A10-6700 Quad Core FM2+ processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest