- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Dell asztali gépek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- A Keychron K2 HE rapid trigger billentyűzet tesztje
- LG LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
techfan
csendes tag
A cikkben említett Alcor tablet nagyon megéri az árát szerintem, itt egy teszt is róla: Alcor Zest D714I
-
Misi_D
tag
válasz
szeksziboj #61 üzenetére
Nekem az tetszett meg, h egy kábelre rakhatok 4 vinyót, mivel elfogytak a sata helyeim az alaplapon. Az árazással én sem értek egyet...
-
szeksziboj
tag
Hmm, jók ezek a dokkolók, kéne is meg mehetnek halat pucolni ezekkel az árakkal. Fogunk egy jó kis hátlapi eSata kivezetést, a winyó alá szivacsot, mellé a kivezetésből lenyúlt árammal egy ventit és máris megoldva a sávszélesség problémája, plusz valamivel stabilabban is lesz a winyó mint ezekben a függőleges sütödékben.
A megspórolt lóvén meg vegyetek egy 3-4 terás winyározót.
Ja igen, a csere meg egy sima alvó módba kapcsolással kb 10-20 másodperc...
Igazam van vagy igazam van... -
szeksziboj
tag
Álmodik a nyomor
Plusz azt vettem észre, hogy tabletfronton mintha leprásnak éreznék a gyártók a 3G, NFC, netán GPS (ill memókártyafoglalat) modulokat.... nem, nem kedves kínai készítők, ezekre szükség van, bizony bele kéne építeni a gépekbe...
A még mindig 8-16-32 Gb háttértárakról már nem is beszélve...
Lassan 2014 lesz... ébresztő -
Ed3r_X_
nagyúr
Elég jók ezek a tabletek.
-
Misi_D
tag
Azt jól értem, h egy eSata vagy USB3 kábellel adott esetben mind a négy vinyót elérhetem (akár a Logilink, akár a Sharkoon esetében)? Elég jól hangzana, ha nem kell vinyónként külön kábelezni.
Az világos, h egyszerre eléggé leszűkülne a sávszélesség de kifejezetten egyszerre nem használnám mindet. -
-
Lomha 8V
addikt
Az a monitor nagyon nyálcsorgatós lett.
-
NagyVillany
tag
Jók ezek az elnyújtott monitorok, csak élőben a kép magassága kicsit lehangoló. Egy ismerősöm vett ilyen 29colos 21:9 arányú LG-t a sokéves 22 colos fujitsuja helyett, és az új monitor paneljének kicsibb a magassága, centivel néztük, a régi 22 colosé 29.6 cm magas, az új 29 colosé pedig kerek 29cm magas. Szemléltetésnek az A4-es lap mérete is jó, az 29.7 cm magas, szóval még egy A4 lapnál is kevesebb a 29 col 21:9-es monitorok képmagassága.
írom én ezt mosolyogva a 6-7 éve monitorként használt 32 colos fullHD-n, ami mellé nemrég szereztem 45-ért egy ikertesót, ha lesz időm lerombolom róluk a műanyag kávát hogy még feszesebben lehessenek egymás mellé lógatva -
stratova
veterán
Szerintem ez az újkori árakat figyelembe véve most is teljesül a felsőbb kategóriákban, csak az árak csökkentek szép lassan.
Pl. 280X 80-90 körül futott be (bár úgy látom hamar el is fogyott). A 270X ára is minimálisan tér el azonos gyártó azonosan pozicionált HD 7870-es kártyájától. -
MaUser
addikt
válasz
#40485120 #29 üzenetére
Jogos, typo, 560 akart a 660 lenni.
satz18: Typo itt is, a linkedre meg rudi már leírta amit akartam. Annyit még hozzá, hogy a BF3 multi része ilyen szempontból ritka elcseszett dolog, ebből kár kiindulni. Nyilván akinek erre kell a gép, az ennek tudatában vesz gépet. Akinek viszont ez nem szempont, az semmit nem fog észrevenni egy erősebb prociból azon kívül, hogy jóval tovább húzza a notija akksiról.
-
-
-
Ramirex
csendes tag
Szerintem meg egy használt 5850-es vagy 5870-es a legjobb választás 20-25eFt körül.
-
-
dragonfx
veterán
R7 260as: hát 39ért elég kevéske a 7790 teljesitménye mert ez utobbi van már 32ért is.jo nem 2gb rammald e mint tudjuk ebben a szegmensben ez kb semmit nem ér....még ti is teszteltétek ezt.
R7 250: ez szintén elég drága mikor 7770 van 25ért....és ha az ujdonság még a 7750 teljesitményét se éri el....
ennek tükrében mindenki döntse el érdemes e az uj generációt vennie...és ha az R9 is ilyen alapokon van akkor....
-
rizso
addikt
Ez az új Dell Inspiron 7000 sorozat, ez...nagyon bejövős
-
Az Aurum S már elég régóta kapható, nem?
-
szcsaba1994
tag
Én is azt furcsállom, hogy miért nem tudnak korrekt CPU-VGA párost tenni a notebookokba. Én a prohardveren ajánlott G580 AH-t vettem meg éés teljesítménye jobb, mint egy nála több 10.000 ft--tal drágábbnak, csak a VGA miatt
A HD 5770-el teljesítméényben kb melyik VGA van egy szinten az új Radeonok közül?
-
simonzé
addikt
válasz
Evil Snowman #2 üzenetére
Sajnos a nem üzleti szériás Dellek billentyűzete még mindig hitvány f*s. Elképesztő, mit képesek belerakni ekkora névvel, meg ennyi év tapasztalattal a hátuk mögött a 150-200e-es gépeikbe.
Bezzeg a 80k-s Packard Bellem billentyűzete és egere zajmentesen, halálpontosan működik, míg a kijelzője betekintési szögben és színhűségben, a hangszórója pedig hangminőségben köröket ver a Dell-re, mégis a PB-t nevezik sokan gagyinak...
Még annyit, hogy a Dell i3+HD6650 párosa a hatcellás akkuból elejétől kezdve max 2 órás üzemidőt hoz ki, a PB a kis kétmagos Pentiumjával a háromcellás akkuból csikar ki 4 órás üzemet. -
nyozo
aktív tag
Üdv! szerintetek játékra melyik tablet alkalmasabb?
-ConCorde Tab Speed
-Wayteq Xtab-70dci -
rudi
nagyúr
Igazából a linkedből csak az jött ki, amit már régóta tudunk, hogy a Piledriver magnak kell vagy 1 GHz előny ahhoz, hogy CPU teljesítményben pariban legyen a 2-4. generációs Core i-vel. Az U-s Core i5-ök játékban 2,5 GHz körül dolgoznak így lényegesen gyorsabbak pl Az A10-4600M-nél, ami hasonló órajelen fut játékban, és az esetek többségében ki tudnak hajtani egy közepes VGA-t mint GT 750M.
-
gógyi
aktív tag
Melyik lehet a megbízhatóbb tablet, a Lenovo vagy a Prestigio?
-
margithid
veterán
Hát nem tudom, nekem a 7"-os androidos tabletek is kicsikék. Pontosabban nem is azzal van a baj, hogy 7"-osak, hanem aképaránnyal. Tegnap kipróbáltam egy ipad minit, na az nagyon jó szeritnem, képarány tekintetében. A 7"-os androidos tabletek, nekem túl keskenyek.
Apropó, ilyesmi képarányú tablet nem várható normálisabb gyártótól?
Csak, mert akkor kénytelen leszek benevezni majd egy ipad minire(remélem az új megjelenésével tovább gyártják a régit, lehetőleg olcsóbban)
-
satz18
őstag
Egyrész nagyon nincs azon a szinten, másrészt: Már az NV 660m is igényli némelyik CPU igényes játéknál a négy magos i7-est. Pl.: BF3 multiplayer
Ha a CPU limitről szeretnél látni tipikus példát, akkor ajánlom az alábbi tesztet a figelmedben
http://www.notebookcheck.net/Review-MSI-GX60-Notebook.86283.0.html
Olyan morbid dolgokat is elő lehet idézni egy gyenge CPU val, mint pl amikor 720p-be megelőzi az NV 660m az AMD 7970-t. 1080p-be már azt ugyan nem előzi meg, de az azonos GPU-k esetén ott is óriási a lemaradás. Szóval még 1080p-nél is elő lehet idézni CPU limitet.
Far Cry 3
1366x768 DX11 High Preset (SSAO, Standard Alpha To Coverage) AA:2x MS
Radeon HD 7970M / A10-4600M
MSI GX60
31.7 fps ∼36%
Radeon HD 7970M / Core i7-3610QM
Schenker XMG P502
58.5 fps ∼67%+85%
GeForce GTX 680M / Core i7-3610QM
Schenker XMG P502
68.4 fps ∼79%+116%
GeForce GTX 675MX / Core i7-3610QM
Schenker XMG P502
55.1 fps ∼63%+74%
GeForce GTX 670MX / Core i7-3630QM
Deviltech HellMachine
44.2 fps ∼51%+39%
GeForce GTX 660M / Core i7-3610QM
Schenker XMG P502
35.5 fps ∼41%+12% -
MaUser
addikt
Pedig ennek van értelme. Egyrészt jóval tovább húzza a noti, ha éppen nem játszol vele, másrészt a 750M is gyenge bármely közepes asztali dGPU-hoz képest (nyilván notis vonalon teljesen jó, de itt is a játékra használható gépek minimuma inkább). Amire szerintem te gondolsz, az a GTX760M, ami már asztali 660 szintje kb.
-
Jonesy84
tag
Én inkább azt nem értem, hogy egy aránylag erős dedikált GPU mellé mi a francért pakolnak ultramobil procit... azért egy 750M mellé illene egy normál mobil i5. Nincsen baj az U procikkal sem, bőven elég az átlag usereknek de az mellé pont nem kellene dedikált GPU.
-
reewer
aktív tag
Szaisztok!
Szerintetek?
PowerColor AX7950 73.000 ért vagy Sapphire R9 280X 81.000 Ft-ért?
Az ár/teljesítmény ratio számítana nekem. -
wertigo1984
őstag
Istenem az az Asus monitor...
Lenovo A3000-es tabot neztem, de masik lett a valasztottam.
-
WD40
aktív tag
Asus monitor... Még ha B&O, akkor sem lesz semmi említésre méltó egy 3centis csipogótól... Hacsak nem találják fel újra a fizikát.
-
nyozo
aktív tag
Üdv! Nem tudom jó helyre írok-e de szerintetek melyik tabletet érdemesebb megvenni?
-WAYTEQ XTab-70dci 22000Ft
-Ramos W21 29000Ft -
Freiherr
őstag
"Egyelőre úgy néz ki, hogy a legerősebb újdonság, a Radeon R9 280X lényegében azonos a Radeon HD 7970 GHz Edition változatával, de a hazai boltokban még nem tűnt fel."
Ezt a mondatot ki kellene venni,vagy átfogalmazni,mert így ebben a formában nem igaz.[link]
-
TK36
aktív tag
Az új Dell notikba lesz olyan, amikben AMD proci van AMD VGA társaságában?
Végre elég sok tablet lesz karácsonyig.
Hordozgatni, menet közben olvasgatni melyik nagyságú tablet az ideális? -
Hasznos az a Logilink HDD-dokkoló, de nemkicsit túlárazott. A Sharkoon-nak szintén van négyes cucca, beépített kapcsolókkal, alapból usb3/esata csatival, hűtőventillátorral, 30k-körül, és nemutolsósorban sokkal menőbb dizájnnal:
Sharkoon SATA QuickPort Quattro
-
Baryka007
addikt
Az a baj avval a piaccal hogy a ("[tudatlan]") felhasználók mezőnyét célozzák meg azokkal mint valami parasztvakítással... Ismerősöm a legjobb példa erre... 165.000 ft ér vett egy laptopot és mondta hogy úúú hát ez mindent tud ( játékra akarja használni ) hozzá teszem hogy INTEL(R) HD videó kártya van benne 165.000 ér... ellentétben a nővéremnek én spéciztem ki egy laptopot sokkal olcsóbban kerek 100 asér ... amiben AMD brazos cpu valamint 7470 1gb os videó kártya és 8 gb ddr3 ram van ... úgy vélem 100 asér is sokkal jobb volt ez a laptop mint a másik .... amúgy a másikban core i5 van 4 gb ddr3 al ....
-
válasz
Evil Snowman #2 üzenetére
Én a közvetlen elődjét használom. Szerintem nagyon jó benne a bill, és még háttérvilágítása is van. Egyedül a kijelző ratyi de ez van.
-
Fryskitt
addikt
Szép az a monitor... de a képaránya.....
-
Snip3r_HUN
addikt
Majd elválik mennyire lesznek jók az új FSP-k , nekem egy 700-as aurum van azzal nagyon meg vagyok elégedve
Az R9 290X-ről meg jó lenne már tudni nem csak 4K-s teszteket, mivel lassan nyakunkon a Bf4-is... -
Az a bordó Dell lapos, de jó lenne asszonypajtásnak a mostani HP helyett. Ezekben a Dellekben már jobb a billzet, mint az 1 évvel korábbiakban?
-
bob011
aktív tag
1366x768-at elfelejthetnék már a 200k-s kategóriában.
Szégyen hogy milyen minőségűek a panelek, sajnos kivétel nélkül.Pedig lehetne normális minőségű is...
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az AMD frissített videokártyái mellett számos egyéb érdekes hardvert mutatunk be a hazai boltok polcairól.
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
- PS3 Játékok 2000Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest