Új hozzászólás Aktív témák

• arn

félisten

válasz sb #35 üzenetére

epp ezert mondtam, hogy ez igenis nagyobb lepcso, mert olyan tamogatasok kerultek bele, amik a media piacan jopar evig sztenderdek lesznek, nem asztali pckbe, notikba kerulnek ezek elsosorban.

pl itt a "fo" gepem, ami egy i7 4770 + r9 270x, ami negy eve egy eleg jo kis masina volt (jatszani nem jatszottam - az opencl miatt lett a 270x). egy jo pelda, hogy hajra lehet kenni a korabeli nagyvasakat is - mert egy 4k 10bites x265os videon csak kohogni tud max, de nem lejatszani, addig egy toredekteljesitmenyu modernebb soc siman lejatsza.

nasokat nezegettem, es astam bele magam kicsit a temaba, lehet inkabb epiteni fogok helyette - plex tamogatja mar az ujabb intel transkodolokat, de az apollolake transzkodoloja felmegoldas, x264, x265 ok, de pl 10 biten mar nem tudja, a vp9 sincs benne, ami fontos lehet. iden tutira a nepszeru synology nasokba geminilake kerul, nast meg nem egyket evre vesz az ember.

reszemrol a htpc temat dobtam kb 10 ev utan, es sony x800 bluray player kerult be helyette, mint halozati lejatszo. elsosorban a hifi miatt, de jo, hogy az x265 videokat is siman jatsza, plexszel szolgalom ki dlnan keresztul, a kepminosege is szuper egy atlagos playerhez kepest (10-12bites hdmi kimenet), meglepodtem, hogy mit ki lehet meg hozni a harom eves tvnkbol.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

Új hozzászólás Aktív témák