- Steam Deck
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen processzort vegyek?
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Blu-ray lemez tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Pontosan ez futott át az én agyamon is, én vagy 4,5 éve nyúzom az i7 920-asomat alapórajelen, és még nem nagyon tűnik úgy hogy csere érett lenne. A mai napig simán fut az egyik monitoron a virtuális gépben 2-3 visual studio meg az IIS-ben helyi tesztkörnyezetem, a másikon meg a BF4 tökig feltekerve. Néha átfut az agyamon, hogy majd egy Haswell-E-re cserélni kéne, de konkrétan szükségem nincs rá még.
[ Szerkesztve ]
-
Ezért vettem laptopot így nem izgat, h nem tudok procit cserélni meg "videjó" kártyát se...
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
TomiLi
addikt
Ezek az úti tervek olyanok mint az egy hetes időjárás jelentések..
Bogyorisz
-
Fiery
veterán
Az en velemenyemet szerintem jol tukrozi az, hogy bar lenne keret az upgrade-re, mind a mai napig Sandy Bridge-et hasznalok, egy low-end GeForce-szal Haswellre mar nem fogok cserelni, Broadwellre sem valoszinu. Ha jatszanek, talan mas lenne a helyzet, de akkor is inkabb a videokartyat cserelnem, a proci teljesen jo mind a mai napig. Nyilvan masnak masmilyen igenyei vannak, pl. ha lenne notebookom, azt evente cserelnem, az egyre hosszabb uzemido miatt foleg.
-
joshua7
veterán
Ha jól értem, akkor így jönnek majd:
Haswell (s1150) -> Haswell refresh (Devil's canyon, s1150) ->
-> fölső kategória Broadwell K (talán s1150)
-> alsóbb kategória Skylake (s1151)A Broadwell ddr3 lesz még?
[ Szerkesztve ]
Semper Fi
-
LordX
veterán
válasz tatararpad #34 üzenetére
Nem nagyon összehasonlítható, teljesen máshogy működnek. Az Inteles gyorsabb egy szálon, mint az AMD/nVidia, de egy egység sokkal több fizikai helyet foglal el, és többet fogyaszt. Inkább a teljesítményt nézd, pl.: PH! teszt.
-
seniman
veterán
Van káosz,nem kicsi Egyelőre úgysem fenyeget,hogy valamelyikkel meg kell osztanom a mindennapjaimat,alig egy hónapja váltottam 1155-re Igaz ennek is megvan az előnye,hozzám már csak a kiforrott,bevált dolgok kerülnek
[ Szerkesztve ]
PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77
-
seniman
veterán
Akkor a Haswell refresh-Devil's canyon-Broadwell-Z97 egy és ugyanaz a fogalomkör?Mert már annyi néven emlegették,hogy csak kapkodom a fejem.Akkor ennek már nem az a semmitérő takonymassza van a kupakja alatt?
Na és akkor melyik lesz az s2011 utód X99?
[ Szerkesztve ]
PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77
-
törölt tag
Ez az egész vergődés egyedül a korábbi generációs alaplapok/cpu-k használt piaci árára van jótékony hatással, amik egyre jobb ár/értéket képviselnek.
A napi szinten használt gépemberben csak HD2000-van, de még nem hullott ki a hajam miatta.
[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
válasz tatararpad #34 üzenetére
Haswellnél maximum 4 shader tömb volt, minden shader tömbben 10 execution unit-al és igy jött ki a maximális 40 feldolgozó, masnéven 40 shader processzor.
Ebből következtetve gondolom 72 feldolgozó egység az 72 shader mag, csak az intel más néven nevezi ennyi.Viszont támpontot ez nem sokat ad, mivel eltérő architektúrák, eltérő működéssel. Tehát shader magok száma alapján nem összevethető más gyártók megoldásaival. Házon belül is új fejlesztések lesznek tehát nincs mihez viszonyítani. Meg kell várni a teszteket.
Ott volt anno a Hd6950 1408 stream processzorral és mégse tudta megverni a csak 480-al rendelkező Gtx 570-et. Ebből is látszik nem összevethető 2 eltérő architektúra a shader processzorok puszta száma alapján.
[ Szerkesztve ]
-
tatararpad
őstag
Valaki felvilágosítana az Intel IGP-k "feldolgozó egységeit" illetően? Mert a konkurencia termékeiben megadják hájy shader mag van, ez a dGPU-k miatt ad némi támpontot, de itt pl a 72 feldolgozó egység hány shader magnak felel meg?
-
Sinesol
veterán
Egyébként te hogy látod meddig érdemes kibekkelni ezekkel a sima x86 cuccokkal?
Marmint ugy értem lehet itt skylake/kaveri fejlettségű aput venni, viszont nem leszel elöbbre vele mert semmi se hasznalja ki. Mire meg rendesen jönnek a programok akkorra meg kevés lesz.Például amikor kijöttek először több magos cpu-k kevés progi volt rá, most meg hogy van sok már kb nem érnek semmit, gyengék. Amikor meg már kellett a több mag bagóért erösebbet lehetett venni.. Sarkitott példa de remélem érthető mire gondolok
Tehát szerinted érdemes skylake-et venni vagy még felesleges mert amugyse hasznalja ki semmi az életciklusa során , x86-ban meg ugyanugy jó egy sandy is...?
[ Szerkesztve ]
-
coolpet
senior tag
Nem vagom mit parazik par ember.
Nekem is csucs gepem van, mert tomve vagyok zse-vel.
(Na persze 6 evig sporoltam ra, de ezt hagyjuk)
1150 2010Q3-Q4-ben jott be, a 2600K pedig 2011Q1-ben, azaz lassan 3 eves foglalat mar, nemtudom milyen 1-2 evenkenti foglalatvaltasrol megy a duma.1150: Sandy, Ivy, Haswell, Broadwell.
Ez 4 architektura, es a Broadwell meg nem is jelent meg...
A 2600K-mal en meg elleszek jo 3-4 evig alapjaraton az tuti, szoval 6-7 evenkenti konfigcsere belefer.
Vannak emberek akik most is 10 eves P3-al toljak, es nekik eleg.
A verpistikek meg koltsek el a penzuket az aktualisan befuto architekturakra, hogy elmondhassak, hogy +5%-al gyorsabb a gepe es vagany, mert neki van.Ennyi.
-
Goblin12
őstag
-
keIdor
titán
Z97 és Broadwell-re akartam cserélni a mostanit, de így... most legyen okos az ember.
Ezeken kiigazodni... egyébként nem mintha a mostani kevés lenne, de gari lejárta előtt mindig el szoktam adni a dolgokat, ha behalna ne bukjam el a teljes értékét, szóval csak ennyi az ok.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
dept
csendes tag
Én mostmár beleteszem azt a i7-4790K-t a mostani MAXIMUS VI HERO lapomba, hogy hozza ki magából a maximumot.
Aztán egy jódarabig nem lesz gépbővítés, max 2-3 év mulva másik VGA kari.[ Módosította: radi8tor ]
-
törölt tag
Új tokozás. Juhé. Biztos sokkal über-szuper-metál-sirályabb (jobb) lesz mint az előző.
Rohanok majd megvenni.[ Szerkesztve ]
-
anulu
félisten
a történet ennél csöppet bonyolultabb cpu kérdéshez: egy i5 is elég lenne bele, ha oda lehetne pakolni 128 giga ramot...
amúgy meg azzal főz az ember, amire keret van vennék én 980G8-at
[ Szerkesztve ]
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Fiery
veterán
9-es sorozatu chipset kell elvileg a Broadwellhez. Nagyobb kerdes az, hogy lesz-e egyaltalan LGA foglalatu Broadwell. A Broadwell-K siman lehet, hogy csak BGA tokban erkezik, LGA-ba meg mar csak a Skylake jon. Persze most me'g a roadmapen ott van az LGA1150 Broadwell-K, de az utobbi cca. 1 evben dinamikusan valtozik az Intel roadmapje, ugyhogy en nem vennék merget arra, hogy a Broadwell-K valoban kaphato lesz LGA1150 tokozasban is... Raadasul, eleg durva arcedulaja lesz a Broadwell-K-nak, eleg csak megnezni most a Crystal Well arakat En amondo vagyok, a 4770K sima Z87 chipsetes alaplapban me'g sokaig ki fog tartani, nem erdemes nagyon csereberelni a Skylake-ig -- vagy me'g utana sem.
[ Szerkesztve ]
-
XuChi
addikt
válasz Dare2Live #12 üzenetére
Ha idő közben ki nem döglik alatta az alaplap amit utána sehol nem kapsz már Mit is ér akkor egy csúcs proci ha 3 év múlva nincs alá normális lap ??? Na meg majd szépen kitalálják hogy ha csak 4 magos i5 van a gépedben ami sima sandy akkor nem megy ez és az a program/játék a gépeden és megint csak jön a mit is ér a csúcs proci ha 2 év múlva semmit nem tudsz futtatni vele ??? Mert lassan ez jön meglásd
-
-
Yutani
nagyúr
Hát azért a 478 meg a 775 sem volt sima menet, mert igaz, hogy a foglalat maradt a régi, de alatta a chipsetek és a processzor támogatottság erőteljesen változott. (Willamette-Northwood-Prescott vagy Prescott-Conroe-Wolfdale)
@Fiery: A Broadwell belemegy a s1150 lapokba?
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
Eduardo89
aktív tag
Egyetértek !
Egyébként nekem a netezős, doksiszerkesztős gépemben még mindig S478 Pentium IV. Prescott pörög 3,2Ghz-re húzva. Akkora szenzáció volt annó számomra benne a HT-hogy ihajj !
[ Szerkesztve ]
http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/parkolas_nas_tapasztalat_eduardo89.html
-
anulu
félisten
részemről amiatt várom a DDR4-et, mert talán akkor lesznek 16 ill 32GB-os modulok, ill olyan asztali procik, amiknél nem 64GB lesz az IMC limit.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
XuChi
addikt
Igen csak elég szemét húzás ez. Veszek egy 50k-s alaplapot és 1-2 év múlva dobhatom is ki a kukába mert nincs hozzá semmi, vagy ha van akkor 3x drágább mint amennyibe az újak kerülnek
Szemétség. Anno a s478-al 5-7 évig elvoltunk aztán jött a 775 azzal is elvoltunk 3-5 évig és folyamatosan jöttek bele az új procik.
Szemét világ van már itt, és mindenhol ez a jellemző. Vegyél drágán dobd ki 1 év múlva és vegyél újat.
-
kovsol
titán
Sok értelme nincs is minden generációnál cserélni. Aki megvett anno egy 2500k/2600k val felszerelt gépet az még most is simán elvan vele.
DDR4 meg nem tudom bármi előnyt jelent-e majd a procinak, mert a mostani procik se igazán érzékenyek a ram sávszélre. DDR4 majd az IGP-k begyorsítására lesz jó szerintem.[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
Fiery
veterán
Jo lenne most mar hozzaszokni ehhez (foglalat nyavalya). Mar evek ota mindket gyarto ezt csinalja, nem ujdonsag. 2 generacio megy 1 foglalatba, utana foglalat csere. Get over it.
[ Szerkesztve ]
-
gézu
őstag
Szegény Intel mérnökök, mennyit küzdhetnek azzal, hogy az új procikat valahogy beletuszkolják az előző foglalatba, de valahogy soha nem jön össze nekik.
If you can't be a good example, then you'll just have to be a horrible warning.
-
Sinesol
veterán
Miert kellene lecserélni? A Broadwell belemegy, ami egyelőre erősebb lesz mint a Skylake..
A Broadwell talán nem következő generáció neked?
Skylake meg nagyon régota világos hogy más foglalatot kap, nem is értem miért új ez.1151 eleinte ugy tünik ddr3-as lesz csak, mivel a ddr4 vállalhatatlanul drága lesz. Ergo meg kell várni mire normális árak lesznek és akkor venni ddr4-es 1151-et.
Az a buta aki hamarjában ddr3-as 1151-et vesz...késöbb kb semmit se fog érni vele.[ Szerkesztve ]
-
Yutani
nagyúr
-
Yutani
nagyúr
Tehát a meglévő s1150 lapokat lehet lecserélni s1151-re, jól értem?
#tarcsad
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Spórolós topik
- Asszociációs játék. :)
- Steam Deck
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- One mobilszolgáltatások
- Azonnali informatikai kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, bontatlan - Gari 2030.01.28. - ig - Eladó!