- Akciókamerák
- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Visszafogott árazású, 300 Hz-es monitor az AOC gondozásában
- Házi hangfal építés
Új hozzászólás Aktív témák
-
fecke78
senior tag
Volt egy lenovo 8" tabim garancia idő után egy honappal rohadt le, volt egy kinai 10" csodám az is kuka lett. Igazából a fiamnak vaszek most egy 2019 10"ipadet 128 gb val. Mert az ő korosztálya mindent telefonon néz, nyomkod(11) éves, hogy ne folyon ki a szeme, ha neg megyek tronolni akko majd én is nyomizom, illetve az erősitöm mobilos apja sokkal jobb nagyobb verzióban mint telefon méretben. De szerintem helye van a tabletnek csak sokan ki akkarnak vele váltani eszközőket, mint telefon fényképezőgép, de ez már parázs vita....
-
®abstract®
őstag
persze,megmaradnak.
2db kínai tabletet használok több mint 2 éve.2 giga ramosak.2 operációs rendszerrel
elégedett vagyok.
nem a mi kis országunk a mérvadó a tabletek piacán,valójában nemigazán számolnak velünk a gyártók.
kína a tabletek fellegvára ezért ők határozzák meg a piacot.
ha elkezd hanyatlani a tabletpiac kínában akkor be fog dőlni az egész és vége lesz.
amíg ez nem következik be addig tök felesleges ezen csámcsogni és hamis álhíreket terjeszteni.Szavahihetőség manapság ritka kincs.
-
Narxis
nagyúr
Szerintem a 100-120 millió azt jelenti, hogy van rá kereslet, maximum nem lehet 1 évben tucatszámra különböző szegmensbe új modellt kiadni mint a mobiloknál. Én nem tehetek róla, hogy a 3 éves tabletem még működik és elegendő arra amire kell pedig napi szinten használom több órát.
Szóval ne pánikoljanak csak, gyártsák a tabletet de adjanak ki 1 olcsóbb meg 1 drágább modellt évente vagy 2 évente aztán kész. Nagyon remélem, hogy nem szűnik meg ez a szegmens mert akkor bajban lennék ha új tabletet akarnék venni.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
elefant
őstag
válasz
#44630784 #147 üzenetére
1: abszolút értékelem a véleményt,
2: de nem értek vele egyet
de hát itt konkrétan az értékesítési adatok mutatnak durva csökkenést. Nem a hasukra ütöttek,és mondtak valamit. Az hogy egy évben egy 5 milliárdos mobil eszköz piacon valamiből 100-120 millió fogy, (és ebben bennen van értelemszerűen az átcímkézett dzsunka vacak is), az szerintem válságot jelent.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A "válságos" rinyálás csak szándék kérdése:
- nem nő a piac -> válság
- ha nő, akkor a növekedés üteme csökken -> válság
- ha az sem csökken, akkor növekedés ütemének üteme csökken ...
és így tovább.
Ezek a "szakértői" elemzések általában tőzsdemanipulációs kísérletek: a piaci előrejelzéseket szándékosan túl optimistára alakítják, aztán lehet "válságozni" ha a valóság nem felel meg az extrém elvárásoknak. Az árfolyam hullámon meg lehet keresni.
Ami számomra érthetetlen, hogy miért veszi át ennyi technikai oldal ezeknek az ezerszer lejáratódott elemző cégeknek az előrejelzéseit. -
madd dogg
senior tag
Ezekkel a válaszlehetőségekkel az egész cikk egy f@szság!
-
Raymond
félisten
A masik dolog meg amikor nem kell a cucc. Peldaul az asszonynak hiaba van itt (a tobbi mellett) 10" Win-es 2-in-1 amit hasznalhatna tabletkent es laptopkent is (mast nem csinal rajta csak mail es itt-ott valami nyomtatvany dolog), egyszeruen nem erdekli. Marad az ezereves Vista-s Samsung Q30-nal mert azt szokta meg vagy a kis LG telefonnal ha epp nem akar az asztalnal uldogelni.
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Ispy
veterán
Van itthon PC, HTPC, laptop, xbox és persze tablet is. Volt régebben egy wines 2-1-ben gép is, az is nagyon jó kis cucc volt, de aztán eladtam, mert tabletnek nagy volt, laptopnak meg kicsi. De a tabot szeretem, nálam megvan a helye, netezéshez tökéletes, és bőven elég a 8.4 col. A lényeg, hogy nem szabad spórolni az árral, sajnos a 80k felettiek használhatóak csak számomra.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
elefant
őstag
aki itt mókázgatott a szavazással, megtenné, hogy ír nekem egy privit? köszi!
-
Alex91
félisten
Igen, valoszinuleg a mai gyerekek inkabb fogjak ezt hasznalni, ok mar ebbe szuletnek bele...
(Az enyem is a tabletet nyomogatja, de meg asztali ele nem ult.)
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
tlala
addikt
Amikor megjelentek a tabletek, vitték mint a cukrot - most betelt a piaci rés, persze hogy megállt a növekedés. De pont ugyanezt a "válságos" rinyálást hallom a PC-ről meg a notebook piacról is.
A tabletek köszönik szépen jól vannak, megtalálták a helyüket egy létező piaci résben, és azóta is jól megvannak ott - a hétköznapi tartalomgyártás és tartalom fogyasztás látványosan szétvált, már ahol az emberek megengedhetik maguknak. Persze nem lesz újabb tablet boom, ahogy nem lesz PC-ben vagy telefonban sem.
Nálunk van asztali gép is, amit tartalomgyártásra (jellemzően hosszabb begépelt anyagok), Photoshopra meg hasonlókra használunk közösen, amihez tényleg kell a billentyűzet és az egér.
De a napközbeni kizárólagosan tartalom fogyasztásra kihegyezett feladatokra (emailezés, facebook, chat, youtubozás, PH fórumozás, stb.) tökéletes egy Air 2-es tablet, és sokkal kényelmesebb, mint a telefonomon egerészni. Még az ágyba is szívesebben viszem egy esti-reggeli hírolvasásra, mint a 1,5 kg-os notebookot.
A 17 éves fiam meg gyakorlatilag csak tableten él, meg a telefonján - a PC-n max. dogákat ír meg nyomtat.[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
Szavaztam, de nem találtam igazán ide illő választ. Szerintem sem eltűnni, de feltámadni nem fog. Egyszerűen csak lesz egy jelentős tabletszegmens és kész. A mobil szegmensben komoly szerepe van és lesz, arról nem beszélve hogy a notebookok egyik legkomolyabb evolúciós harcát láthatjuk, hiszen mindenki az ideális 2 in 1 gépen dolgozik. A buta vészmadarak csak azt nézik, hogy nem növekednek az eladások.
A mobiltelefonokkal felesleges összehasonlítani a tableteket, mert az azok csak a facebook generáció alacsonyabb igényeit szolgálják ki.
Amiben én főnix-szerű feltámadást várok az az érintőképernyő és egyéb modernebb interface-ek használata. Sajnos a korai AiO érintős gépek hihetetlenül bután lettek megtervezve, és emiatt arra nem is voltak vevők az emberek. Most vagy egy Microsoft Surface Studio a prémium szegmensbe és az alatt semmi használható... Abból kellene egy megfizethető verzió, vagy kiadni nem AiO megoldásban csak monitorként.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
W.Wilson
aktív tag
Én 2 órát utazok naponta vonattal. Ide tökéletes sorozatot vagy filmet nézni és könyvet olvasni. Nekem mondjuk okostelefonom nincs, így annak a funkcióit is kiváltja egy bizonyos mértékig. De ha közelebb laknék a munkahelyhez, akkor nem vettem volna. Otthon max akkor használom, ha elmegy az áram.
%-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, Mhz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel
-
moleculez
veterán
Amikor volt, akkor nem használtam, a szekrényben állt. (Tab S 8.4). Most, hogy nincs, meg hiányzik. Snapseedre meg PhotoMate R3-hoz kéne egy, mert mobilos fotókhoz nincs kedvem, és időm a gép mögött ülni.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
Auratech
őstag
A legtöbb esetben az apuka által megvett tablet "leértékelődik", mert az egyetlen felhasználónak rizikós mondjuk a bekönyvjelzőzött sportfogadás oldalt bennhagyva átadni másnak, vagy a fizetést automatizálni..
. Ha kézbevételkor saját biztonságosnak mondható környezetemben találom magam, az természetes használatra buzdít.
Míg a túrós hátú közös "lovon" a levelezés és üzik se instant on jelennek meg. Mindenhol jelszó account, ujjnyom..
A teló ezzel szemben privátszéra máig. Azt nem adogatjuk oda alapból, nem tesszük kinyitva a nappaliba le.
Ha ez szoftveresen megoldásra kerül, a tabletek is magától értetőbben kerülnek használatba kisközösségileg..
Egy iskolai környezetben is a fő elem, hogy a diák saját környezetében találja magát és onnét az rá testreszabott.. Pedig a gépet minden órán más-más használja..[ Szerkesztve ]
Auratech Field Recording
-
Narxis
nagyúr
Ezt a szavazást le kéne venni mert egyértelműen meg lett hekkelve.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Auratech
őstag
Szerintem a piaci szegmens mérete nem indikátora, hogy valami fejlődőképes, vagy sem. A telefon előfizetések számát sem lehet a lakosság számán felül korlátlanul növelni.. Kinek adjuk el?
Az, hogy a tablet anno a notik leváltását "célozta" nem teljesedett be, ha célként emlegették is.
Az egyre nagyobb képű telefonok a kisebb tabik területére átfednek, kiegészítve, hogy lehet velük telefonálni és a kamerájuk is sokkal jobb, árukhoz arányítva. 6" vs 7.8" nem nagy a különbség.. Főleg ha kicsi a teló kávája, az sokkal kompaktabb..
Más részről megjelentek a desktop procival, oprendszerrel szerelt tabik, amikbe már nem kell léghűtés, elég a hőcső. Amikor a teljesítmény átlagos desktop szintre stabilan elér átlagos áron, mondjuk 200e környékén egy i5-8G-ram 128ssd-vel összemérhető teljesítménnyel, nem lesz az olyan nagy baj..
De akár egy létező Xiaomi MiPad 3 (8GB 256GB Intel M3-7Y30 Windows 10 Tablet) se szar 400$ körül.
Ha általános lesz, hogy vízálló a burkolat, dokkolható és laptopként használható, mivel lesz rosszabb egy megfizethető notinál, amit nem lehet csak úgy betenni a könyv mellé a hátizsákba és elővenni bármikor, bárhol kocsiban túrán...?
Az iPad Air2 tabletem 2014 decembere óta jól szolgál. Hiába van 5.5" telóm, azon nem olvasok végig szívesen egy hosszabb cikket, filmet se nézek végig. Átváltok a tabira, ha úgy esik, azonnal.
A tabi az ágyam mellett van letámasztva, vagy az asztalon. Reggel lefordítva tálca, rá tudom tenni a kávém.. Notira nem..
Nagyjából az, hogy a tablet egy intelligens kézi képernyő minden funkcióját hozza, olyan terület, amit más eszköz nem tölt be maradéktalanul. Akkora mint egy kisebb könyv csak vékonyabb. Ez pedig pont az a méret, ami könyvként pár évszázadon keresztül a megszokott kompakt információkordozó volt.
Nem minikönyv. Nem kódex. Kézikönyv, ami épp a kellő merevséget ad a tatyómnak, fölösleges súly nélkül...
Ergonómiailag ideális a súlyát, megjelenítési jellemzőit tekintve, főként a jobb IPS, oledes megoldásoké. Ha üzemideje eléri a mai e-bookok több hetes rendelkezésre állását, teljesítménye meg akár nő is, interfészei elég gyorsak lesznek vezeték nélküli képernyőként bármikor bevetni, miért kéne temetni?
Az asztali gépem fHD monitora is 6-7 éves.. Nem találok okot, hogy azonmód lecseréljem..
A kanalat sem dobom ki, az is jó akár 20 évig is..
Ha a weboldalakat leraboló hülye rekámanimációkat megzabolázzuk, bőven használható a tablet..
A win10 tabletes megjelenése és szerintem nem csökkenő népszerűsége mellet régóta várom, hogy a mobil oprendszerek is átvegyenek hasznos elemeket a többi desktop rendszerről, Linux, OSX... Fiókok, desktopok, program eszköztárak, testreszabhatóság...
Erre Androidnál jelek vannak. Ujjnyomatos alternatív desktop/felhasználó "bebootlás".
Hüvejkujjam, meló. Mutatóujjam szórakozás. Kislányka ujjacskája - játékok oktató progik, mesék, saját böngésző testreszabottan..
Ez de jó lenne IOS-re is, mert például egy tablet nagyon gyakran nem egygazdás eszköz, hiába indult annak, olyan, mint egy labrador.. Családi felhasználású. Mindenkié, ha egy "valódi" gazdája is van...[ Szerkesztve ]
Auratech Field Recording
-
joey04
titán
válasz
-Skylake- #101 üzenetére
Nem csoda, az emberekre alapvetően jellemző, a geek közösségben meg pláne, hogy szavazásoknál nem a valós véleményüknek adnak hangot, hanem a vágyálmaiknak. hasonlóan, mint a ki lesz a bajnok szavazásoknál a sportban, ahol egy fradista akkor sem szavazna az újpestre, ha utóbbi 10 ponttal vezetné a bajnokságot 3 meccsel a vége előtt. ehhez még hozzájön, hogy a negatív hangok mindig hangosabbak és erőteljesebbek, így a tablet halálát várók és/vagy vizionálók nagy része szavazott, addig a másik oldalt képviselők közül jóval kevesebben. Így aztán nem csoda azt eredmény.
-
TBMC
addikt
szvsz. záros határidőn belül végük lesz, ha nem lesz vmi bármiféle forradalmian új változás. de ez az én véleményem.
-
Depression
veterán
Mesze vagyunk a kényelmestől, csak a kényelmesnek már olyan felára van, amit nem hajlandó az átlag ember megfizetni.
Évek óta semmi fejlesztés nem volt tablet piacon. jelenleg a samu 60k-es tabletben is csak 1,5GB RAM van.Továbbá még azt sem láttam sehol, hogy ezekben a felmérésekben benne vannak-e a kínai tabletek.
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
kovsol
titán
Biztos azért fogy kevés belőle, mert már pár éve elértük azt a teljesítmény szintet amin kényelmesen lehet tartalmat fogyasztani. Innentől kezdve max akkor cserél a felhasználó gépet, ha az előző már tönkrement.
May the Force be with you!
-
Raymond
félisten
A szavazas "meg lett hekkelve" ahogy a TV-ben mondanak. Termeszetesen a masodik valasz (mint legertelmesebb meg ha nem is idealis) vezetett folenyesen (80%+) egesz addig amig valaki el nem hatarozta hogy belerondit a ventilatorba.
-
válasz
7Heads Drago #102 üzenetére
Ezen én is meglepődtem. Speciális felhasználási területeken sem lesznek tabletek?
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
BatchMan
senior tag
Fel se merült bennem, hogy a tablet kihalhat. Én a Note4 mellett cipelek egy Note10.1-et is. Tudok doksit szerkszteni vele, állítva értelmes méretű billentyűzete van (igen, tapi), minden fájl, ami melóhoz kell elfér rajta, gyors, hatékony, és csak 597g a súlya. És évek óta használom. Nekem a harmadik 10" tabletem (két asus nem vált be), családban van még kettő, mert folyton kicsavarták a kezemből.
Nagyon megkönnyezném, ha csak lapos kinyitható batárokat lehetne kapni e kecses jószágok helyett. -
h-yle
addikt
A tablet egy elég furcsa eszköz.
Igazából nincs valós helye a piacon, hiszen egy okostelefon+notebook kombóval az igények 90%-át le lehet fedni.
Én egy ideje munka miatt használok egy iPad-mini-t (egy specifikus alkalmazás miatt), és be kell valljam nagyon kényelmes youtube videók, néha sorozatok nézésére, netezésre, és alkalmi játékra.De ha mobilitásról van szó, akkor ott a telefon, ha meg komolyabb munkáról játékról akkor pedig a PC.
PC nélkül mozdulni se tudnék, a telefon elhagyása pedig komoly kompromisszumokkal járna. A tablet max egy kicsit kellemetlen, mert kisebb méretben (vagy notebookon) kell néznem a fail videókat az ágyban reggel...Nekem a tablet esetében 2 dolog igazán korlátozó, az OS, és a billentyűzet (hiánya).
Az iOS nekem túl limitált. Főleg az ablak kezelés, file kezelés (hiánya) és a software billentyűzetek magyar nyelvi hiányossága a zavaró. Az ablakkezelés szokható, a file kezelés is, bár nagyon spártai. Ami a billentyűzetet illeti nem találkoztam még olyan software-es megoldással ami rendesen kezeli a magyar nyelv sajátosságait, és olyan az autocorrect amit nem kell minden 2. szónál javítani. Külső billentyűzettel meg notebookot csináltam a gépből, csak kicsit szarabbat.Szóval a tablet megmarad játékszernek, amit az vesz aki megengedheti magának, vagy esetleg van valami specifikus felhasználás, amihez sokkal jobb.
Amiben látok fantáziát, az a 2in1, de azok jelenleg vagy nagyon silányak, vagy drágák.
@ #1 hozzászólás: Igen ezt már én is sokszor megfigyeltem. Rossz, direkt flamelő válaszok vannak csak. Hol is láttam mostanában hasonló rosszul feltett kérdésekre adható rossz válaszokat...
[ Szerkesztve ]
Talent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven
-
Robert07
aktív tag
válasz
MrPetya19 #45 üzenetére
Nekem is, es en is egyetemen hasznalom.
Arra pont eleg, es billentyuzettel majdnem olyan, mint egy noti. Nelkule pedig jo tartalomfogyasztasra.Mondjuk az is igaz, hogy ez mar nem az atlagos tablet arkategoria, de lenyegeben nem is egy atlagos tabletet kapunk a penzunkert, elvegre teljeserteku notebookkent is hasznalhato. Es eleg gyors is hozza.
-
WhiteEagle77
csendes tag
Nalunk ket tablet is van, es gyakorlatilag csak az alabbi egy-egy dologra hasznaljuk oket:
1) En tabletem: Lenovo 8": Edzoteremben kardio edzes (futopad, ellipszis trainer, lepcsozogep, szobabicikli stb.) kozben azon olvasgatok konyveket vagy nezek sorozatok/filmeket.
2) Felesegem tabletje: Samsung 10": Digitalis ujsagokat, kiadvanyokat olvasgat rajta kanapen ucsorogve, agyban fekve.
Nagyjabol ennyi... Minden masra vagy desktop/laptop PC vagy telefon. -
ityam
őstag
válasz
idegen lény #116 üzenetére
egy egy órai juti felszedése csak 1-2 perc amíg betöltődik a játék és rányomok hogy kérem az ajándékot. Az még meló közben is belefér az időmbe.
-
.DLL
veterán
Az első kettő válasz közé biggyeszteném a szavazatom. Szerintem sem lesz szó feltámadásról, egy szintig lassan csökkenni fog az egész, de nem mondanám, hogy egy szűk réteg fogja csak használni, többeket is ismerek, akik otthoni számítógép helyett tabletet használnak inkább. Aki eddig is szerette, szerintem ezután is használni fogja, max nem cserélik le olyan hamar, mint pl. a telefonokat szokás.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
ityam
őstag
válasz
idegen lény #112 üzenetére
Sok online játékoknál szokott lenni valami jutalom ha mondjuk dél és 2 között bejelentkezel.vagy 6 és 8 között meg ilyenek.
-
Zenész kollégáim között sokan vannak, akik előszeretettel használnak tabletet kotta gyanánt.
Szóval elég hasznos, ugyanakkor egyre többen vannak, akik a 2in1 megoldásokra tértek át.iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU
-
válasz
#20691712 #106 üzenetére
Nem tudomanyos igenyu felmeres, de a kornyezetemben levo laptop-hasznalok kozul senkinek nem lenne jo egy tablet a laptop helyett. Lenyegeben senkinek, aki sokat ir a gepen (akar programozasrol, akar dokumentumokrol vagy tablazatokrol van szo).
while (!sleep) sheep++;
-
djculture
félisten
válasz
-Skylake- #101 üzenetére
Benne van a pakliban amúgy mert a gyártók szerint nincs rajtuk már profit... Nem egy szakmai lap olvasói határozzák meg a tendenciát hogy telitett a piac emiatt már egyre kevesebben vesznek új készüléket. A gyártók meg nem a régen eladottból élnek.. Nem fognak rá költeni ha nincs rajtuk bevétel hanem kivezetik szépen lassan a piacról.
[ Szerkesztve ]
-
-=MrLF=-
senior tag
Nálunk egy Asus TF300T (2012) Tegra3 4+1mag, 1GB ram stb van. Nem tervezem több tablet vásárlását, főleg a gyerekeim nyúzzák, ha tönkremegy inkább veszek egy új telefont a régit meg megkapják had játszanak.
protonmail.com Secure Email Based in Switzerland . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . startpage.com The world's most private search engine from Netherland
-
ityam
őstag
Melohelyre beérés közben a tableten a legjobb játszani. vagy ha filmet akar nézni az ember buszon vonaton.melóhelyen is ha ki van rakva az asztalra és néha benyomunk valamit egy órai juti felszedéshez az sem tragikus. Én napi 6-8 órát tabletezek tehát én biztos vásárló leszek később is.
-
-
törölt tag
Szerintem meg pont a notik fognak eltunni hamarosan.
Semmi ertelmuk sincs.
Arra amire egy atlag noti jo arra jo egy jobb tabi is.
Az 500000+-os notik meg egy szuk retegnek valok.
Sokan itt tepik az arcukat, hogy nincs fejlodes, de egy ilyen lapos 2 ev utan igy is ocskavas.
Gaming laptop egy 200-es asztali gep erejevel. Meddig gaming az a gaming?
Ha gyorsabb lenne a fejlodes akkor az utja kb. ez lenne: megveszed, hazaviszed, kibontod, majd kukazod.
A tabi hurcika cuccnak sokkal jobb.
Foleg a transformer fele oszverek.
2 eve nyustol a csalad egy 3775-ost.
A 2 giga ramja pont eleg arra amire kitalaltak.
Van rajta hdmi az fhd nem akad meg a torkan.
Es windowson ugye a masodlagos kijelzon nem a beepitett kijelzo felbontasat latjuk felscalezve.
Es a belso lekapcsolhato olyankor ami az androidrol nem mondhato el.
Koszoni jol van.
Csak az ms, updateknek alcazott kezifek gyujtemenyeit kell mellozni.
A tabik kipusztulasa nem egyenlo az android tabik kuhalasaval.
Mert az be fog kovetkezni.[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
Totálisan meglepődtem most a szavazás eredményén, 99% mondta azt, hogy "A tableteknek harangoztak! Két év múlva arra sem emlékszünk már, mi az a táblagép".
Ahhoz képest, hogy pár éve, mikor elkezdték a piacra bevezetni őket nagy számban, kb. PC gyilkosnak voltak titulálva. Aztán a pc-k/notik csak nem akarnak kihalni, az egy dolog, hogy zsugorodik a piacuk, (bár az e-sport egyre inkább népszerűbb mívolta miatt, egy bizonyos szegmens folyamatosan növekedni fog) de az nem a tábla gépek miatt van, hanem inkább azért, mert senki nem fog évente új gépet venni, mikor elértünk oda, hogy akár egy 2. generációs core i3 - i5 egy átlagos felhasználónak tökéletesen elég.
A táblagépek nem fognak eltűnni, mindig lesznek olyanok akik egy note helyett inkább már azt vesznek, de marginalizálódni fog a szerepük.
[ Szerkesztve ]
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Atlantis
veterán
+1, ennyi.
Asszony nálunk csak az iPad mini-t használja, laptop macera lenne, az asztali géphez meg havonta egyszer ha leül. Megjegyzem, utóbbit már én is rég kukáztam volna, ha melóhoz nem kéne.
Alig várjuk, hogy az Apple végre kihozzon egy új mini-t.
Egyébként nagyon meglepő nekem az eddigi állása a szavazásnak.
[ Szerkesztve ]
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
7Heads Drago
veterán
A szavazati arány is vicc. Miért szüne meg a tablet?
[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
-Skylake-
addikt
Egy IT/Tech oldalon a szavazas allasa, hogy 99,3% szerint ket even belul eltunnek a tabletek ? Az igen. Fogyatekkal eltek vagy mi ?
[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
Nekem megmarad, már 4. fogyasztom, 7" dualsimes tablet és teljesértékű telefon.
Az előző háromból egyre rácsapott az asszony esti ágybaheverészős játékgépnek, a másik kettőt leejtettem/tönkrement, munkaeszközök a legolcsóbb használt 15-20 ezres kategória. Nekem mindenre megfelel, igaz kissé nagymérető, pláne nyáron nem fér az ingzsebbe, de az időm 99%-át kocsiba, otthon, melóhelyen töltöm, ott elfér.
Legdöntőbb érv az 53 évem, romlik a szemem és ezt még jól látom, valamint sokat navigálok, ideális az autóba.
És a szép nagy tuskó ujjaimmal ezen is félrenyomok, nemhogy egy kisebb kijelzőn. Akkuidő pont jó, kitart sokáig. Ágyban heverészve kicsit játszogatni, mailokat olvasni, kicsit csetelgetni a legideálisabb. Mióta megvan 2,5 éve, az asztali gépem gyakorlatilag alig van használva, akkor is irodai munkákra, szkennelés nyomtatás nagyobb volumenű gépelések stb.Én megkedveltem ezt a kivitelt.
[ Szerkesztve ]
-
leviske
veterán
Várható volt, hogy az újdonság ereje nem fogja tovább repíteni a szegmenst. Miután a megcélozható teljes közönség találkozott ilyen gépekkel és az évek során leszűrhetővé vált, hogy milyen előnyökkel (ultrahordozható) és milyen hátrányokkal (1-2 évente megszűnő, vagy nem is létező frissítés). bír, mindenki letudta vonni a következtetéseket a felhasználhatóságra vonatkozóan.
Eltűnni biztos nem fog úgy, mint a netbookok, de az már most kivehető, hogy a valós piaci igény nem akkora iránta, mint ahogy az eddig látszott.
-
himpike
aktív tag
A tablet célterülete a 10 év alatti gyerek, legalább olcsót tör össze ha leejti. A tévéken is meg lehet majd csinálni ugyanazt amit a tableten, és akkor lesz kb vége az egésznek. Hordozhatóság szempontjából már a telefon is agyonveri.
-
-
Lacok
őstag
Már a laptopom is eladtam mert nem használtam, a tablet pedig sosem volt nekem opció. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy lesz piaca úgyhogy nem kell temetni.
"Errare humanum est, sed in errare perseverare diabolicum"
-
Aventador91
őstag
szerintem lesznek még tabletek, sőt leváltja a pc/laptop/okostelefont
-
Redneck
nagyúr
Szerintem államot alapítanak és fellázadnak az őket lecserélő userek ellen...
😆Legalább 2 éve nincs amúgy tabletem, de nem is hiányzik. Ha valami kompakt kéne, Dual Bootos Transformer szerű gépet elfogadnék, maximum 10-12 colon, de egyelőre nem kell.
[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
zetor2000
őstag
válasz
cinemazealot #15 üzenetére
Erre vannak az "okostáblák". 55"-től felfelé. 10ujj érzékelése se okoz gondot, és itt-ott a pc is cserélhető mögötte. Kereken is guríthatod, de falra is szerelhető. Sőt, a MS csinált asztalt is belőle (koncepció videót találni róla a yt-on), de pl Brnoban, a Zetor szalonban is volt/van (?) egy ilyen asztal.
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
törölt tag
Ha vki olyan készülékváltási programban van benne mint pl a Jump az USA T-Mo-nál, ahol tkp minden évben upgradelhet az újonnan kijövő cuccra ha leadja a régit, és igazából csak lízingeli a telefont a szolgáltatótól, ott még meg tudom ezt érteni. Apple-nek is van ilyen programja pár országban (USA,UK,CN biztosan)
Egy bizonyos készüléksorozaton belül is egy idő után van értelme az upgrade-nek, tehát pl. egy Galaxy S6-ot megéri lecserélni aki nem elégedett az akku idővel, vagy egy iphone 5/5s-t valamelyik újabbraDe szerintem egy szinten túl kütyüfanatizmus/hobbi biztos bejátszik annál aki teljes áron évente upgradel az előző flagshipről az aktuális flagshipre, kivéve ha már annyira el van eresztve anyagilag hogy baromira nem számít neki az a pár százezer
Mondjuk több olyan ember van a közvetlen környezetemben aki a havi jövedelméből, az összes költség kifizetése után kényelmesen meg tudna venni havonta egy alap kivitelű i7-et és még maradna is, ehhez képest vagy használják az i5(s)-t "amíg szétnem esik" jeligével, vagy esetleg mostanában kezdenek el gondolkodni a cseréjén. Vagy idejük nincs ezzel foglalkozni, vagy nem érdekli őket annyira.
Szóval van ilyen is, olyan is.[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz
Rodi 4.80 #83 üzenetére
A táblagépekbe nem pakolják bele azokat a csodaszerkentyűknek titulált dolgokat, amikkel a csúcstelefonokat próbálják eladni. A táblagépek célközönsége szerintem erre nem lenne kapható.
És, mivel a többéves hardver is elég a mai alkalmazások futtatására, nem érdemes cserélni.
Emiatt a gyártók sem erőltetik. Pl. a Samsung, pár éve volt egy Galaxy Tab S, ami 10.5" kijelző, 2560-as felbontás. Aztán tavaly kiadtak egy olyat, ami 9.7", és 1024x768Minek? Kinek kell ilyen?
Mondjuk, én a telefonoknál sem értem, hogy mi a búbánatért kell egy galaxy s4-s5-s6-s7-s7edge-8 satöbbi azonnal cserélni. Mi az, amivel annyival többet tud egy iphone 7-es, mint az elődje? Kicsúfolnak vele a koleszban, vagy mi???
-
kovy79
őstag
válasz
Rodi 4.80 #83 üzenetére
A közvetlen környezetem is a statisztikát erősíti.
Feleségem bőven elvan az iPad1-esével, amire neki kell (böngészni, online vásárolni), arra bőven elég.
Szomszédaim 5+"-os telefonokkal elvannak a táblagépeik nélkül.
Na már most nekik és az átlagfelhasználónak milyen közeljövőbeli fejlesztés lesz vajon nélkülözhetetlen?
(#81) Runo, +1. Az a válaszlehetőség szerintem is érthetetlenül maradt ki...[ Szerkesztve ]
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
törölt tag
válasz
Vitamincsiga #63 üzenetére
Kínai szupersportautót vásárolnék, ajánlatokat "Még jobb minőségben is, de annyiba kerüljön mint egy új Dacia" jeligére várom a szerkesztőségbe.
-
Rodi 4.80
senior tag
válasz
#41133696 #53 üzenetére
- nem cserélik ameddig:
- Nem romlik el
- Bőségesen kiszolgálja azokat a feladatokat, amelyeket megvásárlásakor is
- Nem reménytelenül elavult a rajta futó OS
- A bennük lévő RAM mennyiség elég a hanyagul optimalizált applikációk legújabb verziójának futtatásáraA gyártók ezt biztosan nem tudják, azért "fejlesztenek" ilyen lelkesen.
-
mkn001
csendes tag
Én pl a nyugdíjas korú szüleimnek vettem, egy olyan lenovot mint a képen. Sokkal jobban boldogulnak az androiddal, mint a win-el. Az első hét persze folyamatos telefon supporttal ment.
Soha nem kell helyette másik, így ebből nem lesz üzlet egyik gyártónak se. Persze majd jönnek a szoftveres trükkök. Én viszont csak egy nagyméretű windowos-nak venném hasznát, laptop helyett, a többire ott a teló. Amúgy nem is értem mért nem az alsó kategóriás laptopok halnak ki inkább? yt\fb- re jobb egy tábla, akár dokkolós billel, dolgozni úgysem lehet rajta és van egy tippem, hogy az 50%-uk asztalon, hálózatra kötve tölti az életét.
-
törölt tag
Nem szavazok, mert baromságokra lehet.
Arra senki nem gondol, hogy telítődött a piac, és az embereknek nincs szükségük/pénzük lecserélni a jelenlegi eszközt? -
Raymond
félisten
"Van egy Nexus 7-esem, alig van néhány éves és az akku már alig bírja, folyton a töltőn van. Az Android-ot addig frissítgette a Google, hogy egy ócskaság lett, dög lassú, pedig csak a gyári appokat használom."
Ennek az Android frissitesekhez semmi koze. Sajnos az a gond hogy az Asus aki gyartotta elturta a beepitett flash-t igy idovel lassul es nem lehet vele semmit csinalni. Ismert problema. Egyebkent ugyanezt csinaltak a hazon beluli TF300T-vel is - ugyanaz a belos mint a N7, csak 10" kivitelben.
-
andrevv
csendes tag
Nekem több nem lesz. Túlságosan zártak, még akkut se lehet cserélni. Van egy Nexus 7-esem, alig van néhány éves és az akku már alig bírja, folyton a töltőn van. Az Android-ot addig frissítgette a Google, hogy egy ócskaság lett, dög lassú, pedig csak a gyári appokat használom. Nem lehet csak úgy újratelepíteni mint egy PC-n és az Android is túl korlátozott. Lehessen más rendszert rakni rá. Androidon a root hozzáférés legyen egy egyszerű beállítási lehetőség, férjek hozza az appok összes fájljához, a jogosultságokat utólag tudjam módosítani, vagyis ha kilépek az appokból, azok ne tudjanak semmit se csinálni ha nem akarom, úgy mint a W8 vagy W10 mobil eszközöknél.
Röviden: legyen moduláris, minél több cserélhető alkatrész; legyen nyitott, cserélhető operációs rendszerrel; legyen masszív, ne lehessen egy elejtéssel tönkretenni. Egy ilyen eszközért már annyit is adnék mint egy iPad ára, pedig az rohadt drága, pocsék tákolmány létére. -
Rodi 4.80
senior tag
Szerintem az Ipad Mini az egyetlen olyan "tablet", aminek van értelme. Az olcsó 30-40 ezres androidos kütyük kvázi használhatatlanok, a drágábbak jó esetben meg csak nagyobb kijelzővel szerelt, lebutított telefonok. A Sony Z2 tabletem már hivatalos 7-es droidot futtat, egyáltalán nem akadozik pedig minden nap elmosom a csap alatt mint egy tányért
Nem cserélném le másra, az biztos.
-
Benőke
őstag
Nem csak fekete fehér lehet.
Az a közgáz alapelvi is hülyeség hogy végtelen növekedés lehetséges is támasztékok nélkül áll.
Még is ezzel a zászlóval menetelnek elől...Telítődött a piac, a kis tableteknek meg ott vannak a nagy telefonok.
10" telefon már használhatatlan lenne, de a 6" is már igen nagy, viszont ezt még sokan használhatónak tartják telefonnak is. Így a 7" tableteknek szűkül a piaca 8" se sokkal nagyobb. 10" környékiek tabletek igazán...
Egy szűkebb réteg használni fogja valamire... Kanapén ülve netezni, vagy mit tudom én.Sokat gondolkodtam tableten, kényelmes lenne netezni, de a telefon kicsi még 6" is netezésre. 10" alatt lófütty. Persze szigorúan magamra értem
Ami kell gépen megnézem, telefon meg használom amire való... Így legalább nem netezem ha nem a gép előtt ülök és kevesebbet vagyok online
Egy valamire mindennél jobb a tablet. Digitális magazinokat olvasgatni. Mérete is tökéletes, kisebb tableten telefonon nem igazán jó a mérete, számítógépen egerezve is csak szenvedés, persze egyiken sem lehetetlen, csak nem az igazi...Igazából az ember nem akar plusz eszközt feleslegesen, viszont telefonnak nagy ami tabletnek jó, és ami telefonnak jó az meg tabletnek kicsi... A határ megoldások meg olyanok mint a mosógép ami KV -t is főz... Mindenre jó egy kicsit, de egyikben sem jeleskedik...
-
Szerintem a bakelit-lemezjátszók sorsára jutnak.
plus ça change, plus c'est la même chose
-
Rodi 4.80
senior tag
Feleségemnek van egy Lenovo Yogaja, tök jó rajta match 3 meg hidden object játékokat nyomni
Meg néha jó ilyen nagy tabletet (csak félbehajtva az) használni mert kényelmes. Sokat agyaltam azon, hogy jobb lett volna-e szétszedhetős verziót venni, ami külön tabletként is használható, de arra jutottam, hogy jobb ez a megoldás, erősebb hardver, jobb akksi idő, stb.
-
Televan74
nagyúr
Faternak nem is olyan rég szerettem volna tabletet venni,de anyám rám szólt,hogy minek neki az,ott az okostelefonja.Sok helyen az okostelefonok viszik el a tablet eladásokat.Ha meg komolyabb dolgot csinálok,akkor leülök a notebook vagy a asztali PC elé.
Mindenbe beleugatok!!!
-
GreatL
őstag
Megmaradnak a földbe állva... egyszerűbb internetezőknek jók lehetnek - ha ezt elhiszik.
Intel Core Ultra 7 265K | Arctic LF3 420 víz | MSI Z890 Tomahawk Wifi | 2x8 GB Kingston Fury 6000 Mhz CL30 RGB | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Pocketbook Inkpad 3 Pro | Canon R8
-
fattyu
veterán
nálam ez a tvre kötött asztalit jelenti. 55 col kanapéről 2.5 méterről. pici wireless klavi wireless trackball.. szabadság szeretem. este meg ugyanez megy projira... 2.5 méter széleset vetítve.
ágyban meg jön az x230t vagy a w530. amelyik kezem ügyében van éppen
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
törölt tag
Speciel engem marhára hidegen hagynak az okostelefonok. Akkor használom (kényszeredetten...), ha telefonálok, vagy hívnak (inkább utóbbi
) aztán passz, totál nem tud lekötni egyéb funkciója. Én PC-s vagyok, azon "élek", a filmet meg átlövöm a merevlemezről a tévére, aztán kényelmesen nézem a jó kis kanapén. A lányomnak van egy (szerintem) modern mobilja meg egy alig valamivel több, mint 1 kilós, 13-as notija, azokkal tökéletesen elvan. És igazad, van, ahány ház, annyi szokás úgy kb. Hozzánk, a mi életünkbe valamiért nem fér be a táblagép, nem tudom miért.
-
Polllen
nagyúr
Én azóta nem használok tablet-t, mióta van kisebb súlyú, vékonyabb notim elfogadható kijelzővel és 6-8 órát elmegy netezéssel. (E5450)
Szóval sikerült visszacsábítaniuk. Előtte a nagy batár max 2-3 órát futó gépeket akarta a fene elővenni otthoni netezésre. Főleg, hogy a színek azonnal változtak, ha nem szemből nézted.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Chaser
legenda
sztem földbe állnak, aztán majd lesz belőlük lassan tablet fa, és lehet szüretelni a tableteket, ha csak egy elefánt le nem tapossa a fát, mert akkor nem lesz termés ( :
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
7s26c
őstag
Jó pár évig lesznek még az tuti
Az utolsó ember a Földön a szobájában ült. És akkor kopogtak az ajtón…
-
Vitamincsiga
tag
A technológia fejlődésével átalakul, de nem hal ki. Amit ki lehetett hozni az eddigiekből, kihozták. A piac betelt. Nincs értelme cserélni a pár éves, jobb felszereltséggel ellátott példányt csak azért, mert van újabb. A világ nem csak "Alma"...
Tehát kell valami új.
Lesz gyorsabb proci, vga, kisebb fogyasztással, az egész napos üzemidő remélem hamarosan eljön. Lesz nagyobb átmérőjű - A4, vagy kicsit nagyobb - sokkal vékonyabb, könnyebb kiépítéssel. Szeret valaki cipekedni? Az toll alap, firkálgatok, mert van! 4G, 5G modem - és zúdul a Netflix! Wireless HDMI, mert ez a "PC-m", otthon meg vár a 4k; BT bill, egér alap. Mindez W10-zel, mert ez az "ökoszisztémám". Akinek, Linux, legyen, akinek Android, szintén.
Mindehhez akár szimbiózisban egy karkötő, kijelzővel, hogy ne kelljen előcibálni minden kicsi pittyenéskor.Ja! És az ár...
Lehet a "nagyoknak" tripla extra profittal kínálni a terméket, mert "státusszimbólum" de! De ha érződik, hogy menő lesz a cucc, Kína rárepül és töredékéért meg fogod kapni. Talán még jobb minőségben is!
150-200$-nál /+ Mo.-i áfa, brr.../ nem fizetnék többet a fentiért. És PC-m sem lenne.Persze lehet, hogy lenne melléje egy max félcenti vastag 7-9"-os is...
Jó lenne egy varázsgömb ;-)
-
Narxis
nagyúr
válasz
#96349952 #60 üzenetére
Ti biztos odaültök a gép elé vagy elég nektek az okostelefont nyomkodni. Én viszont meg még szerintem páran otthon szeretünk kanapén fekve vagy fotelban ülve a lehető legkényelmesebben tartalmat fogyasztani. Ehhez jó a tablet viszont a telefonunk még csak megközelítően se lehet akkora mint a tablet mert akkor az már túl nagy lenne és veszítene a hordozhatóságából. Lényeg az, hogy ez szokás kérdése. Remélem lesznek még tabletek. 8-10 colosok.
-
hemaka
nagyúr
Csak telítődött a piac, meg mindenki vett már, aki akart.
mudi︎️ • Fuji GFX 50s/35-70/110 • MBP M4Max • Syno DS3622xs+
-
törölt tag
Nálunk a családban eddig két táblagép volt-van. Mindkettő évek óta az egyik szekrényben pusztul a polcon, senki nem ér hozzá. Arra voltak jók, hogy megtudjuk: Nincs ezekre szükségünk. (Pedig itt figyel a lassan 14 éves leányzónk is, aki elvetemült módon használja a telefonját és notebookját.) Nem találtuk meg azt a felhasználhatósági szegmenst, amibe a táblagép befért volna, pedig volt ilyesféle szándék. Ez van.
-
ripla
addikt
Illetve azt még nem mondtam, hogy nem szoktam focit nézni, csak ha VB van, de a legutóbbit pl. úgy néztem végig, hogy az asztali gép előtt tettem a dolgomat, és közben itt volt mellettem az Ipad 2, azon keresztül ment wifivel.
-
inpius
csendes tag
Egy Kiano Intelect tabletem van Win 8.1-el és kemény 1GB rammal. Kb. 2 éves. Alapvetően két dologra használom.
- Olvasni. Igen, pdf-et, mobi-t, prc-t, ami csak van. A Windows miatt a sima mezei asztali pc-re való programok elmennek rajta. Tetszik, hogy az ebook olvasóval ellentétben a kijelzőjének saját világítása van. Igaz, nem bír annyit, mint egy e-book.
-Filmet nézni. Youtube videók, vagy bármi más. A vlc mindent lejátszik, maga a tablet meg otg-képes és tudja fogadni a micro sd-t.Lecserélni egy darabig biztos nem fogom. Amit most tud, azt tudni fogja 2 év múlva is, amire meg nem használom (kamera), az meg nem érdekel, hogy más gép jobban tudja. Az egész cucc gyenge pontja szinte biztos, hogy az akku lesz, ha valamikor is a csere mellett döntök, annak az akku lesz az elsődleges oka.
-
Agrippa22
tag
Egy valamiért csökkennek a tablet eladások: a régiek az istennek sem akarnak tönkre menni és még mindig elegek arra amikre kitalálták őket. Van ismerősöm, akinek iPad3-asa van, ami idestova 5 éves és még mindig rendben teszi a dolgát. Minek cserélje le?
-
tDr1v3r
veterán
Miért állna földbe? Szerintem elég egyszerű a képlet, aki vett az nemigen cseréli le ha nincs nagyobb innováció (vagy nem lassul be), ezért is olyanok az eladások újabban.
Nekem van egy iPad Air-em, napi szinten használom ágyból böngészni, Netflixezni, YouTube-ozni meg mangákat olvasni, ezekre teljesen jó. Igaz a RAM már kevés, de még nem hiszem hogy váltanék róla egyhamar... de nálam abszolúte nem váltotta le a notimat, nem is fogja. Ez egy mellékes eszköz ami felhasználói szokástól függően vagy kiszolgál valakit teljesen vagy nem - én nyilván az előbbi vagyok, tökéletes számomra.
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
Woodslave
félisten
pont ma agyaltam rajta, miközben játszottam vele, hogy van valaki aki ezen kívül használja valamire?
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
törölt tag
Egyébként évekig volt a PC piac temetve, aztán a notebook, most a táblagép. Az okostelefonoké is lesz ?
Közben meg annyi történt, hogy kialakult egyfajta arány-egyensúly. Azt kellene figyelembe venni, hogy a minőségi táblagépet vásárlók megveszik az adott év csúcsmodelljét vagy legjobb ár/érték arányú készülékét, és addig - nagyon okosan - nem cserélik ameddig:
- Nem romlik el
- Bőségesen kiszolgálja azokat a feladatokat, amelyeket megvásárlásakor is
- Nem reménytelenül elavult a rajta futó OS
- A bennük lévő RAM mennyiség elég a hanyagul optimalizált applikációk legújabb verziójának futtatására... egyszóval 3-6 évig.
Az Apple termékek vonalát nem nagyon követem, de azt tudom, hogy minden évben van új iPhone, de a táblagép részlegük úgy sejtem, nem dob ki mindig új modellt, és ha ez jól dereng, akkor nagyon helyesen járnak el.
A táblagép piacnak ugyanakkor nem tesznek jót a gagyi 20-30 ezres darabok, de ezeket idehaza is a nem túl pénzes egyének vásárolják meg. Persze kérdés, hogy minek...
Szerk: Ahol bejött a jóslat, az a 3D tévék piaca! Dicsértessék, hogy azok eltűntek, remélem a következő az a hajlított kijelzőjű ámokfutás vége lesz
[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
Youtubeozok, sorozatokat nézek rajta meg néha böngészek. Ahhoz túl nagy, hogy zsebre tegyem mint az okostelefont, az okostelefon viszont túl kicsi, hogy otthon a kényelmes fotelban, ágyban azt nyomogassam.
-
Bohus
aktív tag
A múltkor meg a notebook-okat temették itt a PH!-n. Nem volt szükségem Eee PC-re, elvagyok tablet nélkül, ha tönkremegy a subnotim akkor ismét egy 12"-osat veszek majd. Persze aláírom, van amikor jól jönne a telefon és a notebook méret között valami, de ez olyan ritka, hogy komolyan sosem vettem fontolóra a tabletvásárlást.
A Föld legnagyobb problémája maga az ember.
-
törölt tag
Érdekes dolog ez. Több mint 4 éve vannak táblagépeim. Laptop nem kell, ha úton vagyok.
Még a Nexus 7 I-gyel kezdtem, aztán jött a II, most pedig: Huawei MediaPad M3 8.4" 4 GB RAM/64 GB ROM 4G/LTE
Játszani nem szoktam. Minden másra úton tökéletes egy jó minőségű táblagép. Gagyit sosem vettem (az első generációs N7 is jó volt a maga korában, az 5.0.1-es Android, meg a nem túl acélos Flash chipek tették be neki a kaput). Az új táblagép egyben a telefonom is. Így két készülék helyett egyet használok, sőt ha hozzáteszem, hogy van mobilinternetem is, akkor három helyett használok 1-et, mert korábban a Nexusokból nekem WiFi only volt csak, és hát kellett hozzá egy Huawei E5776 Mobilehotspot is.
Ja, egyébként az elsőre szavaztam. Notebook + ember úton kb a 2000-es évek eleje....
[ Szerkesztve ]
-
féldekás
aktív tag
Teljesen biztos nem tűnnek el. Néha játszok a gondolattal, hogy kéne egy, de nem létszükséglet.
-
djculture
félisten
Tablet az egy szitokszó lett köszönhetően a sok szar pár tízezres gyártmánynak. Azokkal csak a kínlódás van..
Hasonló lesz velük mint a netbook-al, eltűnni nem fognak de az árukat nem érik meg így a gyártók alig tesznek bele fejlesztési forrást. Így egyre inkább csak a drágább darabok maradnak meg aranyáron.[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
válasz
MrPetya19 #45 üzenetére
Kinek mi. nincs ezzel semmi baj.
én 8 giga ram alatt csak telefont fogadok el. egyszerűen az én felhasználói szokásaimra kevés.
az egyik notimban 16 ram. a másikban 32.
az asztalimat hagyjuka hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
MrPetya19
addikt
Nekem Surface Pro 3-am van, i5, 4gb ram.
Én imádom, hogy minden nap viszem egyetemre, és kb meg se érzem a táskámban, az üzemidő elég egész napra,mikor hazaérek lekapcsolom a billentyűzetet és tökéletes videonézésre stb.,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog
-
joey04
titán
Remélem nem tűnnek el, mert beépült a mindennapjaimba. Nem nélkülözhetetlen, de rengeteg élethelyzetben nagyon hasznos és jóval praktikusabb mint egy laptop.
[ Szerkesztve ]
-
hroberto
veterán
Nekem nagyjából ki is váltotta a laptopot a tablet. Core M processzorral, 8 GByte RAM-al SSD-vel, 12.5"-on.
KTM 1290 Super Duke R Gen3, Alfa Romeo Giulia
-
g@bo
nagyúr
válasz
Depression #40 üzenetére
hát ja.
40k ért vetetm 3 éve az asus memopad hd7 et. lehet most nagyobbat kapni /8-10"/, de ugyanolyan mediatek mocsokkal, 1 gb rammal.
haladás az van.
-
Depression
veterán
Sok-sok éve vettem egyet 40k környékén, azóta felmerült párszor, hogy le kellene cserélni, de a mostani választékot látva még mindig semmi előrelépés. Most 40-ért még az enyémnél is rosszabbat kapni.
Ha pedig egy komplett TV árát elkérnek egy ilyenért, akkor nagyon ne csodálkozzanak, ha nincs rá kereslet.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
troviko
senior tag
Az jól látszik mára - amit régóta mondok - hogy egy tablet nem képes kiváltani egy PC-t. Egy komoly 2 in 1 esetleg egy notebook-ot. Azt is kompromisszumokkal.
Jó a tablet, tartalomfogyasztásra (én pl képregényeket olvasok rajta, amit egy telefonon nem tudok megtenni, asztali PC-n meg kényelmetlen), de csak ezért nem fognak megmaradni, mint kategória.
Mostanra az emberek nagy része rájött, hogy a tablet lényegében csak tartalom fogyasztásra jó, gyártásra nagyon kényelmetlen, használhatatlan. Olcsó tablet jó gyereknek játszani, de azok meg lassúak, megbízhatatlanok, stb.Ott van ugye a Surface, ami az érem másik oldala, azok már inkább tekinthetők laptopnak, mint tabletnek, és pont azért is népszerűek. A Surface felhasználók 99%-a a desktopot használja, a modern felületet le se pottyantja.
Mára jól látszik, hogy az egyetlen értelmes kategória a 2 in 1, ugyanis az még kiválthat egy notit, több mindenre jó, mint egy tablet, univerzálisabb, kevésbé van "pénzkidobás" jellegük.
Persze ez is csak akkor igaz, ha a gyártók fejlesztenek, és minőségi, megbízható, használható termékeket tesznek el az asztalra. Ha nem ölnek bele munkát, akkor nem fogja ezeket senki venni, és tényleg megszűnik, marginalizálódik a tablet piac.
Az elmúlt 2-3 évben nagyon nem fejlődött ez a szegmens, a Nexus 7 óta nincs a középkategóriában élet, komoly előrelépés. A csúcs kategóriában van, de egyre kevesebben hajlandóak a "semmiért" 150+ ezret kiadni, még külföldön is, ahol ez arányaiban sokkal kisebb tehet, mint itthon.Én úgy gondolom, hogy megmaradnak majd a tabletek is, de csak mint rétegtermék, a 2in1 termékek piaca viszont bővülni fog, méghozzá nem is kis mértékben.
Én úgy gondolom, hogy ha a gyártók korrekt és ár/érték arányban is korrekt modelleket tesznek le, ez a szegmens komolyan beleharaphat a notebook-ok piacába is. Nagyon komolyan.
De ehhez tényleg munka kell és sok fejlesztés. Meg jó ultra mobil procik.
Persze a notikat sem kell félteni, a teljesítményorientált modellek megmaradnak, még nagyon-nagyon hosszú ideig.https://www.oldtech.hu/
-
sz.balazs.95
veterán
Énszerintem megfognak maradni, max a kialakításuk, és fő felhasználási területük fog változni, mint eddig.
A 2000-es években voltak ugye a mai szóval 2-in-1-nak nevezet tabletté alakítható gépek, meg a PDA méretű, internetre kihegyezett internet tabletek, majd jött az iPad, és abba az irányba mentek a többiek is, Motorola Xoom pl. majd jöttek újból a Win tabletek, de immáron Win 8-cal, 10" méretben, majd jött a Win8.1-es, 8" tablet dömping, majd az lecsengett, most meg vannak a 7-8" olcsó droidok, az iPad, meg a Win10-es 2-in-1-ok.
A 2-in-1-ok szinte biztos, hogy maradni fognak, főleg ha egyre többen váltják le a korosodó laptopjaikat, mert sokaknak egy ilyen gép ereje is simán elegendő mindenre. Az olcsó tabok tuti maradni fognak, amíg lesznek fillérb*szók, az iPad meg iPad, bár az meg amiatt csökken, mert sokan beérik egy iPhone-nal is, vagy ha az kevés, akkor már inkább 2-in-1, esetleg Macbook, ha nagyon ki van a töke a Windows-zal az illetőnek.[ Szerkesztve ]
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
Raymond
félisten
-
fairi
őstag
Én egyet nem értek miért kell bármiféle ternéknél végtelen növekedési potenciálét feltételezni, pedig a Föld köztudottan véges rendszer.
Mindenki akinek kell vagy sem megvette már a tabletet, és tabletek 1 évnél tovább mükődnek jó esetben, sőt még használtpiac is létezik.
Új tabletek semmi olyan nem nyújtanak sokszor mint a régebbiek. Kb minden termékcsalád előbb utóbb eléri a telítettséget. Utána eladások lassan csökkenek.
Mobilpiacnál is látszik hogy eladások nem növekednek, igaz itt a harmamdik világ ad egy kis potenciát, hogy nincs veszve minden. -
klepto
addikt
A Tablet igenis jó dolog, és ahogy azt már előttem is megírták, van amire kifejezetten alkalmas, és praktikus.
Ilyen a böngészés, a szórakozás (játék), a filmnézés, főzés közbeni receptolvasás, stb.
Az, hogy nem fogy elég gyorsan, annak az okát össze kéne hasonlítani a laptopok, nettopok, és asztali alkatrészek, vagy komplett gépek fogyásával, és ahhoz kellene mérni a piaci mozgását a Tableteknek.
Szerintem a téma nem halt meg, és fel fog támadni; mert bizonyos felhasználásokra sokkal jobb, mint a laptop, és még egy gyerek is eljátszhat vele (ha el nem töri).Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
R3plica70
aktív tag
és (#9) Műszakis
Tökéletesen leírtátok a lényeget.Az hogy telítődött a piac (és kereskedőként ezt látom), és apró újításokkal nem tudják lenyomni az emberek torkán azt hogy váltsanak, az nem jelenti azt, hogy temetni kell a Tablet vonalat. Egyszerűen akinek van és elégedett vele, miért vegyen újat , mert a PR azt akarja ?
Nálam asszonynak és a gyereknek is van 1-1 Ipad Air-je, ki sem lehet venni a kezükből. Volt egy közös notebookjuk, de miután fél évig be sem kapcsolták rákérdeztem, kell ez nektek ? A válasz: a Tablet tökéletes mindenre amire használjuk. El is adtam a notebookot.
Ja és nem érzek ingerenciát hogy újabbra váltsak, csak mert jelent meg újabb...[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
én is két lapost használok, meg egy asztalit.
x230t w530 z620
Nekem ez elég, tud mindnent amire vágyok.
pénztárcabarátság: hát egy ipadhez képest....
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Moleman
addikt
Ahogy itt látom, sok embenek bevált, azok továbbra is használni fogják.
Nekem sose volt, sose lesz tabletem, egy vagy két laptopot használok párhuzamosan, ennyi mobilitás nekem már elég (kisszéken be tudom vinni a WC-re akár mindkettőt is). Cserébe itt a teljes billentyűzet, a terás tárhely (plusz külső rackekben még 8+ tera) és az erő, ha esetleg játszani akarok (5 éves gép, de a GTA5 még éppen elmegy minimumon).
(#29) fattyu
Igen, ebben a formában látom az értelmét én is, csak ez már kevésbé pénztárcabarát megoldás.[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
x230 tabletet ( is használok )
imádom mert ERŐS ( ssd i7 16gb ram ) ott van benne a lóerő ha kell, normlis teljes klavi. ha meg nem kell vagy csak fél kezem van vagy állva kell akkor képernyő fordít és van touch is.
ennek ÍGY látom értelmét. üzemidőben kompromisszumos mert a tabletnek ugye csak 6 cellás az akkuja, míg a simának lehet 9 cellása. de per pill ez a fícsör nekem ad annyit hogy megéri. pl tömegközlekedésen normális teljesítmény mellett tudok ha kell fórumozni játszogatni vpnen melózni. vagy ha nem tudok ülni akkor fordít és tartalomfogyaszt. nem mondom mindig előveszem de időnként főleg ha hosszabb utazás van nagyon jól jön. fél órát ülve már jobb mint egy telefont nézni.
tabletet viszont soha nem vennék.szerintem
-
Mike88
senior tag
Tök jó ez a 3 válaszlehetőség. Egyiket sem tartom valószínűnek.
Az, hogy főnixként támadnának föl, már-már gúnyolódás, túlzás. Az, hogy szűk réteg fogja csak használni, az sem valószínű, hisz iszonyatosan sok mennyiség lett eddig eladva. Az, hogy eltűnik, szintén nem tartom valószínűnek.
Szóval nem lehet, hogy azért torpant csak meg az eladások száma, mert már mindenkinek, akinek igénye van rá, annak van egy a tulajdonában, egy olyan, amivel elégedett?
A legtöbbünk egy tabletet olyan célra használja, ami nem követeli meg az erős hardvert, így kvázi (ha a főnix nyomán én is erős túlzásokba eshetek, akkor) nincs igénye a 120 csillió ramra az 500 magos processzorra meg a 200 TB tárhelyre. Ennek okán akinek igénye van magára a tabletre, az a legtöbb esetben ugyanazt a tabletet használja ma, amit akár 4 évvel ezelőtt vásárolt. Szóval a viszonylag minimális elvárások miatt (ami az egyszerű feladatokra való használatnak köszönhető) nem egy túlzottan hamar elavuló műszaki cikk.
Én pl. rendszeresen használok egy kínai tabletet (Chuwi Vi8) 2.5 éve vettem, most is megfelelő számomra. Lesza... milyen a processzor teljesítménye, a ram mennyisége stb. addig, amíg gördülékenyen fut rajta a windows és az android egyaránt. Nem érdekel mekkora a tárhely, mert a 32GB-on kényelmesen elfér mindkét rendszer, és nem használom játékra, így appok elférnek, telepített programok pedig win alatt kártyára is telepíthetőek. Miért kéne vegyek egy újat, addig amíg ez működik? Én pl. ezt a nagyon pörgő mobiltelefon piacot nem értem. -
dementor
aktív tag
+1
"Mert az éj sötét és tele van iszonyattal."
-
dei
csendes tag
A tablet-ek „ár/kapott érték” kulcsa a mobilokhoz és notebookhoz képest kicsi. Ez a piaci értékükön és az árazásukon is látszik.
-
danee91
senior tag
5,5"-os telefon, aztán meg notebook.
Ha igazán netezni akarok, akkor nálam gyorsaságban, kényelemben semmi sem váltja fel a hagyományos billentyűzet + egér kombinációt
Tablet nincs, ha lenne esetleg filmre használnám, meg ritkán netezni.
ANDROID SZOFTVER SERVICE, -CSERE (PM) // XIAOMI REDMI NOTE 5 AI 4GB/64GB - MIUI 12.0.3
-
törölt tag
Soha nem értettem a PH lapcsaládon (a fórumban nem a cikkek között) főárammá vált tabletellenes hangulatot, ahogyan az Apple és más gyártók "the end of the PC" marketingjét sem. Egyik sem igaz, vagy helytálló.
Apple vonalon a fő problémát az jelenti, hogy kényelmetlen az ios-t desktop kiváltására használni, mert nem lehet ugyanazokhoz a fájlokhoz minden appból hozzáférni, csak ha mondjuk mindent felteszek dropboxra és az appokból onnan nyitom meg. Sokan írták, hogy kellene egy "Documents" vagy hasonló app, még apple fan oldalakon is.
Én sokáig ipadet használtam, de ez volt a fő ok ami miatt nem vettem újat
A Surface és hasonló 2in1-eket pedig ugyanannyira lehet érintőkijelzős laptopnak tekinteni mint tabletnek, a Pro-kat mindig is billel láttam máshol használni, mondjuk azok 12"-osok. -
vlevi
nagyúr
Nekem is az a véleményem, hogy nem áldozott le a tableteknek, de nagyjából már mindenkinek megvan az a táblagépe, aminél már nem kell jobb (meg igazából nincs is), az nem fog újat venni.
Nálam is az a helyzet, hogy napokig nincs bekapcsolva a PC, mert fórumozgatni, youtubeozni, és hasonlókra kényelmesebb a táblagép. Nekem egy 10"-os Lenovo Yoga2-esem van, ha tönkremenne, ebben az árkategóriában nem tudnék mit választani helyette. -
ripla
addikt
Kényelmi szempontból használok egy retinás Ipad 2-t, mert nem lehet mindig az asztali gép előtt görnyedni, nem is egészséges. Ilyenkor elfekszem az ágyon és a tableten netezek. Olvasni is ezen szoktam, ebook-ot pl., de digitálisan megvett képregények olvasására is tökéletes választás. Skype is sokszor ezen keresztül megy. Illetve utazás közben a GPS is kellemesebb látvány rajta, mint a jóval kisebb mobiltelón. Én szeretem a tableteket.
[ Szerkesztve ]
-
MZperX75
addikt
Én asztali Pc-t használok,második helyen okos telefon áll,a 2.5 éves lányom 8"tablet és okos telefonomat nyomkodja,feleségem Laptoppot használ office word,dokumentumok iskolai feladatok nyomtatására levelezés,hanganyagok hallgatására,matek angol tanításra .Utazásra van egy jobb laptop kis multimédiás képességgel wifin vagy telefonról megosztott mobil nettel . 6-8 órát bír a14" asus vivo-m.
A tablet nem tűnik el,oda kerül ahová való,gyerekszobába.
Munkára,multimédiára asztali gép,laptop.
Mozgásra telefon,nyaralásra laptop persze kis rádiós billentyűzettel egérrel.Persze hozzateszem én
[ Szerkesztve ]
-
kromatika
veterán
Szerintem meg maradnak.
-
Angel1981
veterán
"Az azért biztosnak látszik, hogy a tabletek nem tudják befutni azt a karriert, amelyet sokan jósoltak nekik: nem váltak nélkülözhetetlen eszközzé, arról pedig már szó sincs, hogy bármikor is kiszorítanák a hagyományos számítógépeket.
És aki anno, úgy jó 5 éve ilyesmiket írt, azt szinte eretneknek nyilvánították - még itt fórumon is.
-
válasz
cinemazealot #15 üzenetére
Ez az irány mondjuk nem hülyeség.
iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU
-
Vannak területek, amik igénylik az okostelefonnál nagyobb érintés érzékeny képernyővel rendelkező készülékeket (pl. rajz- és interaktív táblák/asztalok), így ezek az eszközök méretben vélhetően tovább fognak majd nőni, így már nem is "tablet", hanem inkább "table" néven lesznek illethetőek. De pontosan ezért nem is jelentenek majd veszélyt a laptopokra. Hardverben azonban erősödniük kell, főleg ha a méret növekedésével pixelsűrűségben sem akarnak elmaradni. És ha már a mérete miatt elveszti a mobilitását, nem is egybegépekként fognak megjelenni, hanem szimplán érintésérzékeny képernyőkként, amik mögé olyan gépet tesz az ember, amilyet csak akar... vagy akár egy okostelefont, így univerzálissá téve a PadPhone, a Samsung DeX vagy a Microsoft Continuum koncepcióját.
-
Alex91
félisten
+1
Nalam a nagygep mar be sincs napokig kapcsolva. Lassan mar szinte mindent az iPadrol vegzem. Bongeszes, forumozas, e-mail, de mag a torrentet, meg a nas-t is innen intezem, vagy akar a router konfigot, Apple TV taviranyitast. Nezhetem TV-t rajta, a Youtube-ot, filmeket. De akar nyomtatni is tudok, vagy ezen kommunikalni.
Az mas kerdes, hogy egy notebook araban van, es hogy a mobil is tudja ezt, bar nekem mar kicsi a mobil kepernyoje.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
-
Raymond
félisten
Pontosan. Ugyanez megy itthon is. Az van eppen bongeszesre vagy nagyon ritkan valami jatekra hasznalva ami eppen keznel van es fel is van toltve. Ez legtobbszor az Amazon Fire HDX 7" mert a tobbi mar hasznalhatatlanul lassu (Asus TF300T) vagy nemigen van hasznalva (HP Stream 7).
(#9) Műszakis:
Igen ez van a Fire HDX-el is. 109EUR-ert vettem - Snapdragon 800 van benne 2GB/16GB, a felbontasa 1920x1200 es normalis minosegi erzes - azota az ujak csak gagyi muanyag alacsony felbontassal es spec-el. Mondjuk egy 8.9-es anno jobb lett volna mert hosszu ido utan a kulombozo termekekkel azt hiszem a 8-9" az idealis meret ezekre.[ Szerkesztve ]
-
-
Műszakis
tag
Üdv! van egy lassan 4 éves lg gpad 8.1 -em kérdezem én minek cserélném le ? mi indokolja? 4 évesen is 2 gb ram van benne full hd kijelzővel!! ami még a mostanikba se mindbe van , 1,2 funkcióba ha többet tud másba nem .ha valaki vesz ilyen gépeket az kb akksi haláláig nem igen cseréli le és ez a réteg van többségében
-
-
direwolf
őstag
Szerintem kéne még egy opció:
4. Megmaradnak abban a szegmensben ahol eddig is erősek voltak, azaz az ad-hoc otthoni tartalomfogyasztás.
Lehetetlen jobbat kitalálni arra, hogy egy ipad fekszik az asztalon készenlétben, bármikor felkapható és gyorsan megnézhető vmi, vagy egy receptet megfőzni a konyhában stb. Ezekre egy laptop is ok, de sokkal kényelmesebb a tablet, főleg, ha a készenléti ideje hetekben mérhető 10 órás üzemidő mellett!"I've seen things you people wouldn't believe"
-
2in1 megoldásként meg fognak maradni egy ideig, az biztos.
iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU
-
nyunyu
félisten
Eddig sem vágtam, mire jók a tapiképernyős netbookok.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Robert07
aktív tag
Szerintem nem feltetlenul kellene egy kategoriaba venni mondjuk a kinai androidos csodakat, es a windowsos Intel Core processzoros tableteket. Teljesen mas a celkozonseguk.
-
Sinesol
veterán
Na a szokasos click&flame bait cikk by elefant.
Ha mar itt van, nem sokat lehet tenni, de azert most megis..mik ezek a valaszlehetősegek? Még ezek is irànyítottak...
Jelenleg a piac telítődött, otthon legtöbb haztartasban megvannak a tablagepek, valtasra nincs igeny, ezert nincs tul sok eladas jelenleg, de ettől függetlenül sokan hasznalnak tableteket.
Na persze erre termeszetesen nincs valaszlehetőseg, isten ments, hogy ertelmes valaszlehetőseg is legyen egy PH! szavazason
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ph Szavazz, mit gondolsz, mi vár a táblagépekre?
- iPad Air 13" M2 - 2024, Cellular, WiFi, Apple garancia, szürke, doboz
- Apple iPad 10 (2022) 256gb Cellular - Makulátlan, Apple garancia, akár beszámítással
- iPad Mini 6 64GB Wifi Lila Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4012
- UMAX VisionBook 8a Plus tablet
- iPad Pro 13" M4 - 2024, Cellular, WiFi 256GB, Apple garancia, ezüst, doboz
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest