Új hozzászólás Aktív témák
-
Milonavi
csendes tag
Csakhogy ez nem fog menni.. a 3D definíciója szerint két eltérő nézőpontból kell ugyanazt a képet összeraknod, ezt nem tudom elképzelni anélkül, hogy a ne a vevőnél (szemed) legyen valamiféle kontroll.
Az egyik szemedbe más képnek kell érkeznie, mint a másiknak, hogy mélységérzeted legyen.
Honnan tudja a TV, hol ülsz pontosan, hol az egyik szemed, hol a másik? A szemüveg pont erre ad választ. -
Vesa
veterán
Parádés! A fél ipar kivonul a 3D-bol, de a magyarok ismét jó érzékkel most fognak bele.
-
MarcL
tag
Ilyet élőben láttam.
Nem a legjobb még.
Csak szemből és mélységi 3d ami jó.
Kínából érkezik... -
macman507
aktív tag
Örülnék neki.
Egyébként kb 5 éve, láttam hasonlót a Media Markt-ban, illetve nagyon úgy nézett ki, mint egy szemüveg nélküli 3D-s TV, lehet nem az volt, de úgy látszott, mintha 3Ds hatású lenne, furcsa volt, de tetszett.
Ment rajta egy film, ami nem hiszem, hogy megjelent 3D-ben, de mégis olyan volt mintha.. na mindegy, lehet csak képzelődtem, mert elég nagy TV volt -
McSico
senior tag
A kezdeményezés dicséretes.
De ez a márkanév... Ezzel nem sok esélyük van szerintem. -
ViZion
félisten
Hááát... kell ez most, amikor kihátrálnak a 3D mögül sorban, mert nincs igazán tartalom rá? Meg ez nem átlag user pénzéhez készül, szal ehhh... de hajrá azért, csak mintha megint nem jó időben/helyen lenne ez a fejlesztés. A név meg gáz, és igen, SEX TV-ként fogjuk megjegyezni. Megnézem redtube-n, h van-e rá tartalom...
-
Milonavi
csendes tag
válasz
Tigerclaw #25 üzenetére
"A másik meg az, hogy a VR szemüvegek alternatív funkcióként visszahozhatják a 3D-s mozit a korábbi mellékhatások nélkül"
Ott a pont, ennél a szemüveg nélküli 3D tévénél nagyobb f*szságot így 2016-ban nem is lehetne kitalálni.
Szemüveggel is necces a hatás, anélkül garantáltan fos (előttem szólók írták, betekintési szög), és akkor ezzel szemben ott jön a feltörekvő VR technológia, ami valódi mélységérzetet és nagy látószöget ad...
Mit szívnak ezek? -
pumpedlix
tag
Volt már ilyen táblagépük is xes3d pad vagy hasonló drága volt és nem tudom milyen sikert ért el.
-
nyunyu
félisten
5-6 eve ki volt rakva Alleeben valami ilyesmi TV, ami prizmakkal erte el, hogy a ket szem eltero kepet lasson ademozott CAD abrakbol.
Kozeprol nezve neha jo volt, de oldalrol mar nem igazan, mert keveredtek a ket szemnek szant tartalmak, es olyan volt, mintha interlaced adast neznel. -
Tigerclaw
nagyúr
A technológia fejlesztését megérteném, de könnyen lehet hogy a 3D-s tartalmak a 3D-s tévék bukásával együtt erősen lecsökkennek. Szerintem nem véletlenül adták el nekik a technológiát. Első blikkre nem épp az év üzlete...másodikra kész csőd, hacsak nem tudnak magán a technológián sokat fejleszteni.
A másik meg az, hogy a VR szemüvegek alternatív funkcióként visszahozhatják a 3D-s mozit a korábbi mellékhatások nélkül, hiszen szemenként lehet külön kijelző és szintén szemenként egyedileg lehet finoman beállítani a szögeket. Én nagyon bízok abban, hogy a VR szemüveg az előre gyártott tartalomak és az élő kép sikeresebb lesz, mint a mesterségesen generált.
-
BBorg
tag
Azzal egyetértek, hogy későn próbálkoznak vele. De a technológia azért nagyon érdekes. Pl. nézni fog engem a TV, hogy hol vannak a szemeim? Ha megmozdítom a fejem, akkor már rossz lesz a kép? Vagy esetleg (ha a Jobb-Bal csatornák kis szögtartományokban váltakoznak) akkor minden néző feje ugyanolyan távolságra kell legyen a képernyőtől (egyforma szemtávolságot feltételezve)?
-
tecsu
addikt
Nekem az tetszett nagyon, hogy a régi készülékeken magyarul voltak a feliratok.
Például nem "VOLUME" hanem "Hangerő" stb. gravírozások voltak.
Persze tudom, hogy ma már ez elképzelhetetlen. -
sefan67
aktív tag
Végülis a nagyobb gyártók most kezdték realizálni, hogy szinte senkit nem érdekel a 3D, (ezért le is építik a 3D-s gyártósorokat)
Teljesen jó időzítés
-
atok666
őstag
A cikk alapjan eleg gyenge lehet - akkor meg mi indokolja a magas arat? (Nem jo, de legalabb draga...)
Atok
-
törölt tag
"... azonban a Videoton és az Orion televíziók már csak az emlékeinkben élnek."
[link]"gyártattnak"
Typo.
Gyors Google keresés alapján a cég szerintem USA székhelyü: 20900 NE 30th Avenue, 8th Floor, Aventura, FL 33180
"A cég egy eredetileg egy kolumbiai és kínai fejlesztésű szemüveg nélküli technológia jogait szerezte meg, és ezt felhasználva gyártattnak kisebb-nagyobb méretű kijelzőket Kínában"
Ópium, vagy heroin?
#14 atike: egy kb. másfél éve piacra dobott technológiát kezdetlegesnek mondani? A magyarok adtak ki tabletet, telefont ilyen kijelzövel.
-
haxiboy
veterán
volt szerencsém nintendo 3ds-ben található szemüveg nélküli 3d kijelzőhöz, amíg jó szögből nézed nincs probléma, max a fejfájás, várom ezeknek a boltba kerülését, hogy azóta mit fejlődtek ezek a típusú kijelzők.
-
flash-
veterán
valamiért ebben látom a 3d tv jövőjét..
ha pl olyan adás van ami 3d-s nem kell előbányászni a szemüveget, plusz nem is kényelmes mindenkinek(pl aki szemüveges,)
és még sorohatnám...szerintem majd a szemüveg nélküli 3dtv fogja meghozni a várt áttörést 3d tv fronton, csak az a kérdés mikor
-
atike
nagyúr
Csinálunk egy (SAJNOS) nem jól működő (messze nem tökéletes) szemüveg nélküli 3D tartalmat megjelenítő tévét, amire büszkék lehetünk, hogy mi csináltuk. Sóhaj. Csodás szemkifolyós, fejfájós élmény lesz.
Tudom, hogy csak egy kezdetleges változatot lehetett még látni - hátha tényleg összejönne, hogy JÓL működő technológia lenne belőle...
-
szabi__memo
nagyúr
Én a Széles Energiacellára lennék már nagyon kíváncsi
-
Peter13
senior tag
Hogy sikerült ezt a hülye nevet kiagyalni? Az egy dolog hogy tényleg ugrik a visszafele olvasandó poén egyből az ember fejébe, de ha ezt leszámítom, akkor is.
Egyébként pedig tényleg jó lenne ha lenne hazai elektronikai ipar megint (én még úgy nőttem fel hogy volt
), még ha ez nem is "annyira" hazai (azokkal a lincenszekkel). Mondjuk ha meg is akar élni, akkor sajnos szinte csak exportra kell majd termelnie, de akkor is...hajrá srácok!
-
XuChi
addikt
válasz
buvartacsko #8 üzenetére
Ha már a poént nem érted.....
-
fairi
őstag
http://www.ultra-d.com/televisions-and-more/
Ezt egyik gyártó se akarja használni?
Egy kis review, úgy tűnik nem annyira működésképtelen megoldások is vannakXes3D pontosan mit is fog használni az a nagy kérdés...
-
hito
nagyúr
De jó lenne, ha valamit le tudnánk tenni az asztalra ismét szórakoztató elektronika témában (mainstream vonalon). Én szurkolok!
-
balaaazs
senior tag
Ez már sztárvársz lenne a javából!
-
XuChi
addikt
XES3D.Hmmmm, lehetne inkább SEX3D. Garantált a sok milliós eladás
-
bacsis
Közösségépítő
2005-ben azaz több mint 10 éve!!!
Láttam iylen TV-t az ember és gép nevű kiállításon Budapesten... túl sok tartalom nem volt rá, így az OTP logója pörgött rajta 3D-ben "kijőve" a TV-ből... állat volt... már akkor is.... azóta viszont rengeteg víz folyt le a dunán -
Chapel
addikt
Fél éve mutattak be egy 8k-s, szemüveg nélküli 3D-s tévét, ott nem szólnak róla, hogy hogyan is mükszik, de a technológia már egy ideje fut pár gyártónál.
Az látható, hogy nem szemből vették fel és a kép szél erősen hullámzik néhol, így igaz lehet ez a "szemből kell nézni" dolog. Meg logikus is, hogy arra pont be lehet lőni.btw azért ez a 8k meg meg a méret meg még 3D....nyilván halandó ilyet nem fog birtokolni, de wow
-
"...nézési szögek számán..."
Jól értelmezem, hogy csak bizonyos pontokról nézve van meg a 3D élmény?
Új hozzászólás Aktív témák
ph A XES3D az egész világon terjeszkedne készülékeivel.
- iPhone 16 Plus 128GB, Független, Újszerű, 100%, Garanciával!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest