- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Monitor hiba topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
aAron_
őstag
válasz
E.Kaufmann #12 üzenetére
Atomenergiával nekem sincs semmi problémám önmagában. A fő probléma a transzparenciával van. Engem nem győztek meg arról semmivel sem, hogy Paks II által termelt áram olcsóbb lesz, mint ha importálnánk. Miközben:
"A Lipcsében működő áramtőzsdén 40 euró körüli áron lehet vásárolni egy megawattórát, ez pedig az az ár, amivel a legolcsóbb áramot termelő hazai erőmű, a paksi atomerőmű kínál"
Olyan mintha fejest ugranánk egy medencébe, aminek még nem látjuk az alját. Mai világban szinte lehetetlen megmondani, hogy 10 év múlva milyen körülmények lesznek. Éppen ezért a kockázat is igen nehezen becsülhető.
(#15) Béééla: Ezzel is egyetértek végül is. Tehát a fő kérdés az marad, hogy a gyakorlatban hogy fogják megvalósítani.
Napelembe való beruházást jelenlegi technológiákkal én sem tartom pénzügyileg ésszerűnek. Éppen ezért amit a németek csináltak elég populistának tartom. Atomerőművek lekapcsolása teljesen értelmetlennek tűnik számomra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- OTP Bank topic
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Társasjáték topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
- HP Compaq 6305 Pro SFF PC, AMD A4 5300B CPU 4 GB DDR3 RAM, SSD nélkül
- HP Compaq 6300 Pro SFF PC, i3.2120 CPU, 4 GB DDR3 RAM, SSD nélkül
- HP Compaq 8300 Pro SFF PC, i3-3220 CPU, 4 GB DDR3 RAM, SSD nélkül
- Fujitsu Celsius W5010n
- Új Lenovo Thinkpad T14 G5 (Gen5) Intel Core Ultra 125U Win11Pro Magyar Vil. Bill. 2,5 év Garancia
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest