Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
válasz
#06658560 #57 üzenetére
A proci felé a "nyomó oldal" nem nézhet az impeller (forgó rész) kialakitása miatt. Impeller szélére érintő irányban "tolja" a vizet. Felfelé "nem tudja", vagyis tudja, de mégsem.
Tehát a gyári képen is látszódó felső "vízszintes" alagút/bevágás irányába "tolja" a vizet.
A forgó rész fekvő ház esetén lefelé néz az alaplap felé, ami ugye vízszintesen van, derékszögben a talajjal. Na mármost ha megnézed ismét amit linkeltem gyári manualt (forgasd el gondolatban 180 fokkal a képet, mert ugye most fejjel lefelé van a blokk), egyértelműen látszik, hogy a fent vázolt esetben az impeller "függőlegesen lefelé" néz, fekvő házban lehet, hogy így "nem kapna vizet", vagy nem időben.
A Laing nagy valószínűséggel azért nem ajánlja ezt, mert pumpáról beszélünk és nem szivattyúról. valamint mert az impellert egy mágneses tér tartja a helyén (stabilizálja) forgás közben, ami nem biztos, hogy tökéletesen elég, hogy a forgórészt minimális megtámasztás alátámasztás nélkül is a helyén tartsa, ha az impeller kibillen az egyensúlyából (van ott egy kis golyó is amire rácuppan, de én már hallottam kerregő DDC-t), így az beleérhetne a tetőbe, tönkretéve a pumpádat, rosszabb esetben akár a gépedet is, ha nem vagy a közelben (kicsi rá az esély, de tudod ez olyan, mint a mikróra amikor rá van írva, hogy ne száríts benne macskát, egyszerű önvédelem, hogy te ne szólhass, hogy ők nem szóltak).
Ez a kettő együtt adja azt, hogy nem ajánlott a fejjel lefelé beépített DDC, ugyanez vonatkozik a függőlegesbe állított, de csonkokkal lefelé néző DDC-re is. Nem biztos, hogy fel tudná kapni a vizet, és ezért tönkre mehetne. Én próbáltam nekem ment a dolog, mert jóval fölötte volt a tartály és a közlekedőedény fizikája még egy pumpára is hat.
Új hozzászólás Aktív témák
- OnePlus One - Kína már itt One
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest