Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tomaszka88 #18 üzenetére
Azon mennie kéne, de mielőtt bármit telepítesz nézz utána, hogy melyik drivereket kell(het) utólag feltelepítened, és hogy elérhetőek-e egyáltalán.
Mondjuk én a helyedben kétszer is meggondolnám, hogy 2 magos Bay Trail Celeronon akarok-e Windows 10-et futtatni.
-
válasz
tomaszka88 #16 üzenetére
A kérdés igazából az, hogy az adott x86-os alapú Chromebook BIOS-a támogatja-e a Win10-hez szükséges felesleges hülyeségeket (pl. Secure boot).
Ha igen, akkor utána legfeljebb meghajtókat kell vadászni, hogy menjen minden (pl. WiFi, Bluetooth).
Pl. a fentebb is említett Alcor Snugbookról van egy logoutos cikk, van benne link a meghajtócsomaghoz.,ARM processzoros Chromebookra meg szerintem nem fogsz tudni Win 10-et telepíteni.
-
tomaszka88
aktív tag
Sziasztok!
Az volna a kérdésem Chromebookra lehet-e Win 10-et telepîteni? Mert videókat ugyan láttam róla,de nem vagyok egészen biztos benne,hogy működne. Felismerné így egyáltalán az egeret ,touchpadot egyéb eszközöket?
Köszi a válaszokat! -
-
Fred23
nagyúr
+1
Már csak azért is, mert azok a Celeronok annyira gagyik, hogy arra szó sincs! Vagy egy nagyon erős ARM-es SoC, vagy valami normálisabb Intel / AMD proci; de ezeket a szarokat már nagyon el kellene felejteni! Saját használatra totálisan alkalmatlan lenne, nem bírnám idegileg, még sok RAM és SSD mellett sem. Ha én nem akarok szopni vele, miért akarna egy gyerek?
-
Fryskitt
addikt
Kakaóbiztos is? (Bocsiiii)
-
pomorski
őstag
Kösz az írást! Tetszetős darab!
-
Hg3X
tag
Tetszetős darab
-
csendes
addikt
Természetesen, de egyrészt az Intel CPU-t nem minden alkalmazás szereti, másrészt kérdéses, hogy engedik-e a Google Play Store telepítését az iskolai gépekre, harmadrészt pedig kérdés, hogy az okostelefonos érintőkijelzős felhasználói felületre optimalizált alkalmazások mennyire lesznek élvezhetőek egy chromebook-on, aminek a olcsóbb típusai nem érintőképernyősek.
-
-
KFORboy
senior tag
Tökre jó kis gép és az árazás is rendben van.
Kell kategóriás !Kár hogy csak az USA-ba postáznak : /
-
hardline
senior tag
-
csendes
addikt
Azért az már milyen durva, hogy a gyerekek okostelefonja gyorsabb, többet tud, fejlettebb az operációs rendszere és sokkal több alkalmazás érhető el rá, mint az iskolai Chromebookra. Jó, tudom, hogy rendes szülő 14 éves kor előtt nem ad okostelefont gyerek kezébe
. De lassan érdemes elgondolkodni az iskoláknak, hogy okostelefonra a piac 99%-át lefedő két operációs rendszerre fejlesztenek oktatási munkafolyamatot, alkalmazásokat és akkor csak kijelző, egér és billentyűzet kell, ami azért olcsóbb, és kényelmesebb Mondjuk eddig a Chromebook-okra viszonylag egyszerűen lehetett Linux disztribúciókat telepíteni, de gondolom, hogy itt nem ez a cél, és a CPU ehhez sem túl erős.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A CTL bemutatta a Chromebook J41 jelzésű, gumírozott mobil masináját.
- Ohh! Dell Latitude 7430 "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Akció! Dell Latitude 7410 Üzleti Strapabíró Profi Fémházas Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/256 4K
- Akció! Dell Latitude 7410 Üzleti Strapabíró Profi Fémházas Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 4K
- Eladó vadonatúj Erazer P60i Gamer Laptop RTX 4060 16GB/512GB i5-12450H 2025.03 vásárlás
- Új Zsír Lenovo Yoga 7 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -40% i7-1260P 16/1TB 2,5K Intel Iris Xe
- HP Pavilion Windows 11 gamer laptop 4 órás akkumulátorral
- MACBOOK PRO 16" - APPLE M1 MAX - 10C CPU - 24C GPU - 64 GB RAM - Garancia - ÁFÁ-s
- Apple MacBook Pro 14" M4 Pro / 24GB / 512GB SSD / 34Hó Garancia! 2 ciklus / Beszámítás
- Eladó/Lenovo X240 Ultrabook/I5-4200U/8GB DDR3/Win 10Home/12,5" FHD/ !ÉRINTŐKÉP!/!!!
- Acer Aspire E15 Laptop
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest