Új hozzászólás Aktív témák
-
pengwin
addikt
válasz
tomaszka88 #18 üzenetére
Azon mennie kéne, de mielőtt bármit telepítesz nézz utána, hogy melyik drivereket kell(het) utólag feltelepítened, és hogy elérhetőek-e egyáltalán.
Mondjuk én a helyedben kétszer is meggondolnám, hogy 2 magos Bay Trail Celeronon akarok-e Windows 10-et futtatni.
-
pengwin
addikt
válasz
tomaszka88 #16 üzenetére
A kérdés igazából az, hogy az adott x86-os alapú Chromebook BIOS-a támogatja-e a Win10-hez szükséges felesleges hülyeségeket (pl. Secure boot).
Ha igen, akkor utána legfeljebb meghajtókat kell vadászni, hogy menjen minden (pl. WiFi, Bluetooth).
Pl. a fentebb is említett Alcor Snugbookról van egy logoutos cikk, van benne link a meghajtócsomaghoz.,ARM processzoros Chromebookra meg szerintem nem fogsz tudni Win 10-et telepíteni.
-
tomaszka88
aktív tag
Sziasztok!
Az volna a kérdésem Chromebookra lehet-e Win 10-et telepîteni? Mert videókat ugyan láttam róla,de nem vagyok egészen biztos benne,hogy működne. Felismerné így egyáltalán az egeret ,touchpadot egyéb eszközöket?
Köszi a válaszokat! -
-
+1
Már csak azért is, mert azok a Celeronok annyira gagyik, hogy arra szó sincs! Vagy egy nagyon erős ARM-es SoC, vagy valami normálisabb Intel / AMD proci; de ezeket a szarokat már nagyon el kellene felejteni! Saját használatra totálisan alkalmatlan lenne, nem bírnám idegileg, még sok RAM és SSD mellett sem. Ha én nem akarok szopni vele, miért akarna egy gyerek?
-
Fryskitt
addikt
Kakaóbiztos is? (Bocsiiii)
-
pomorski
őstag
Kösz az írást! Tetszetős darab!
-
Hg3X
tag
Tetszetős darab
-
csendes
addikt
Természetesen, de egyrészt az Intel CPU-t nem minden alkalmazás szereti, másrészt kérdéses, hogy engedik-e a Google Play Store telepítését az iskolai gépekre, harmadrészt pedig kérdés, hogy az okostelefonos érintőkijelzős felhasználói felületre optimalizált alkalmazások mennyire lesznek élvezhetőek egy chromebook-on, aminek a olcsóbb típusai nem érintőképernyősek.
-
KFORboy
senior tag
Tökre jó kis gép és az árazás is rendben van.
Kell kategóriás !Kár hogy csak az USA-ba postáznak : /
-
hardline
senior tag
-
csendes
addikt
Azért az már milyen durva, hogy a gyerekek okostelefonja gyorsabb, többet tud, fejlettebb az operációs rendszere és sokkal több alkalmazás érhető el rá, mint az iskolai Chromebookra. Jó, tudom, hogy rendes szülő 14 éves kor előtt nem ad okostelefont gyerek kezébe
. De lassan érdemes elgondolkodni az iskoláknak, hogy okostelefonra a piac 99%-át lefedő két operációs rendszerre fejlesztenek oktatási munkafolyamatot, alkalmazásokat és akkor csak kijelző, egér és billentyűzet kell, ami azért olcsóbb, és kényelmesebb Mondjuk eddig a Chromebook-okra viszonylag egyszerűen lehetett Linux disztribúciókat telepíteni, de gondolom, hogy itt nem ez a cél, és a CPU ehhez sem túl erős.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- T14 Gen5 14" FHD+ IPS Ryzen 5 PRO 8540U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD HUN
- ZBook Studio 16 G10 16" FHD+ IPS i7-13800H RTX A1000 6GB 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Gigabyte G5 KC 15.6" FHD IPS i5-10500H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar bill gar
- MSI GF63 Thin 11UD, RTX 3050Ti, i7-11800h, 16GB RAM, 512GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Egyedi ékszerdobozka
- Samsung Galaxy A15, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest