- Házimozi haladó szinten
- OLED monitor topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabi 8906
senior tag
válasz
#Dániel #4299 üzenetére
Faragott sim kártyával, és körömmel.(Fém hátlapot illetően) Ha már csavarok nem fogják, utána csak körömmel vagy sim kártyával végig kell menni a széleken. Szépen fel fog jönni, csak patentok fogják a csavarok után. De azért csak finoman.
Bár ha van garid, akkor lehet nem lenne jó ötlet levenni a fém hátlapot..
Viszont ha leveszed, kapcsolj majd be úgy egy zenét. Meg fogsz döbbenni mekkora a különbség. -
#Dániel
tag
Sikerült simán leszedni a hátulját , ám van rajta egy aranyos matrica amely a készülék adatait és egyéb kódjait tartalmazza. Természetesen ha én ezt leszedem annak nyoma van, így ha valami gebasz van a készülékkel és szerviz , akkor ugrott a gari. (telenor)
-
Gabi 8906
senior tag
válasz
#Dániel #4294 üzenetére
Semmiképp ne fémet használj. A felső rész simán lejön. Az alsó a neccesebb. Alsó résznél a bal alsó saroknál kezd el feszegetni felfelé-kifelé. Én faragott sim kártyával pattintottam fel. Az elég puha, nem tesz kárt a műanyag keretben, és a hátlapban sem. Vagy esetleg megpróbálhatod körömmel is, ha elég masszív körmöd van.
De ugye nincs garid? Mert ha van, akkor ne szedd szét. -
#Dániel
tag
válasz
Gabi 8906 #4289 üzenetére
Kérlek írd le hogyan szetted szét fémhátlapig az Ion-t , nem csak azért hogy kövessem a példád, hanem azért is mert nekem eléggé ropog a hátlap egy adott helyen, és szeretném kicsi megtakarítani, illetve lehet kicsit föltámasztani.
Nem jöttem rá hogyan bonthatnám meg hátlapig, de nem is nagyon foglalkoztam vele.
Köszönöm
D
-
Gabi 8906
senior tag
Az Ion tervezési hibával küzd sajna.
Hangzását igen elrontották. Rossz helyen vannak a kihangosító hangszórónak a lyukak. Én most pici gumival alátámasztottam a fém hátlap alatt. Olyan hangerő van benne hogy hűha...
De a hangszóróteszt is meglesz 1-2 nap múlva 2 Nokia egységgel.
(Nokia 6700 classic, Nokia 5230.)
-
Scenic
tag
Srácok, 1 hete vagyok Ion tulaj és szeretném rootolni a kicsikét, mert sebességbe nem vagyok maradéktalanul elégedett és hiányzik 1-2 dolog amit megszoktam az eddigi androidos rootolt mobiloknál...
Samuról térek át és sehol nem találok egy összeszedett MAGYAR leírást ennek a telónak a rootolásáról! Tényleg ilyen kuriózum? Valaki legyen kedves - lehetőleg aki csinált már ilyet ION-on - és segítsen nekem akár itt akár privátba, mik a buktatói, mire figyeljek, egyáltalán hol kezdjem, stb... Mintha úgy értettem volna, hogy Flashtool kell hozzá megy egy stock rom és utána?
Köszi előre is minden segítőkész kollégának!
-
-
#Dániel
tag
Sziasztok,
Beállítottam a lezártképernyőre háttérképet. Hogyan tudom eltávolítani ?
Köszönöm,
D
-
petipetya
nagyúr
válasz
Ferenczi Áko #4273 üzenetére
Elnézést mindenkitől a fals infóért.
-
5381
aktív tag
válasz
Ferenczi Áko #4273 üzenetére
Most végigszaladtam a beállításokon, de nem találtam, ami változtatná a kijelzést.
-
Somy_
tag
válasz
Ferenczi Áko #4270 üzenetére
Úgy értettem, hogy fent az állapotsorban való kijelzésre is van?
-
5381
aktív tag
válasz
Ferenczi Áko #4268 üzenetére
-
Somy_
tag
válasz
Ferenczi Áko #4268 üzenetére
Erre -mármint a %-os aksi kijelzésre- van valami alkalmazás is?
-
drinker
tag
Már én is érdeklődtem a különböző buildszámok miatt, pár szerepelt itt a fórumon is. Az én telefonomon 6.1.E.1.20 van és ezt jelzi legújabbnak, holott már 2 újabb is kint van. Ezeket azonban más régiókhoz adták ki, így nem is tudom miket javít, ha javít egyáltalán.
@ (#4264) KovAti: köszönöm, igaz én is utánanézhettem volna.
-
ZolkoW
őstag
válasz
andrew82 #4251 üzenetére
meg tudom érteni azokat, akik ki vannak akadva, ha nem jól megy a rendszer. de nekem szerencsére komoly bajom nincs, pedig újraindítani is talán hetente ha szoktam.
az appok tényleg gázak tudnak lenni.
meg az is komoly gond, hogy ahogy olvasom, nincs az, hogy egy gyártó, vagy egy típus frankón megbízható lenne, hanem itt is van akinek bajai vannak, van akinek nincsenekez tényleg szomorú, mert ha legközelebb telefont veszek (2+ év múlva...
) akkor majd megint szerencsejáték lesz?!?
VAGY veszek egy olyat, amiből qrvasok van, és legalább lehet hozzá úton-útfélen alkatrészt kapni... :-/ gáz. -
ZolkoW
őstag
válasz
TomPack #4233 üzenetére
ez fura, azt hittem, az IPS -ről fogsz ódákat zengeni
amúgy IPS-es telefon azt hiszem, még nem volt a kezemben, de S3 igen, és full nem értem azokat, akik szidják a Sony paneleket, szerintem semmi gond velük. lehet, hogy az élettartam miatt tette le a Sony emellett a voksát? meg biztos az ár is.. de LCD és LCD között is óriási különbségek tudnak lenni, nagyobbak, mint az ION, és az S3 kijelzője között, szerintem. (feleségemnek LG L3-a van ,tudom, miről beszélek)
-
drinker
tag
válasz
1stVikman #4259 üzenetére
Nem tapasztaltam a skype-nál ilyen lassú belépést, bár olyan sűrűn nem használom (heti 4-5 óra). A Sygic-nél nálam is volt eddig 1 spontán restart, nem hiszem hogy az "ingyenes" verzió hibálya, én megvettem 35EUR-ért már régebben. (ennyit sztem megért)
Szóval nálam is kifogástalanul működik az IONágyú, remélem a RAM használat a JB frissítésnél javul mert ez a 170-250 közötti szerintem nevetséges.
-
1stVikman
senior tag
Szerencsére nekem is kifogástalanul működik a szerkezet! ( kopp-kopp-kopp)
A skype szokott szórakozni, hogy néha 5-10 perc alatt indul csak el, de ez nem a telefon hibája. Illetve volt automata újraindulasom talán 3 x, de ez mind a sygic-ból történt kilépés után. ( Az " ingyenes" verziót használtam, valószínűleg azzal volt a gond.)Szóval apróbb szoftveres kellemetlenségek vannak, de a hardver tökéletesen teszi a dolgát!
. Csak azért írtam, hogy legyen megint egy kis pozitív felhasználói tapasztalat.
-
sixpak
nagyúr
Sziasztok, tud valaki egy listát linkelni (ha van egyáltalán), hogy az ICS-hez képest milyen változásokat fog tartalmazni a JB, az ion-nál?
THX. -
andrew82
tag
válasz
Ferenczi Áko #4253 üzenetére
6.1.E.2.68 a gyári
-
andrew82
tag
válasz
Ferenczi Áko #4249 üzenetére
jó neked
Lehet túl sokat várok a rendszertől? Elég sok mindent használok, pl gps-es progikat biciklihez, túrákhoz. Akkor a time lapse ami most az egyik kedvencem rendesen leterheli mikor 3000 képeket fotózok. De igazából nekem a gányul megírt progikkal van gondomBármit használok fagy, nem megbízható. Pl a gps nekem nehezen kapcsol be, vagy néha egyáltalán nem működik, pedig minden túra előtt direkt újraindítok, majd mikor hazaérek veszem észre, hogy hát semmit nem rögzített... Ugyanezt tapasztaltam mikor pl a rádióból vettem fel munkahelyemen, kb 2,5 óra után szépen befagyott... Lehet memória gond?
Sok a problémám a wifivel is, sokszor kell újraindítanom, hogy ne szakadjon meg... Ezt igazából nem nagyon értem miért.
Túl sokszor hagy cserbenPersze ez nem a sony hibája, mert az ion remek készülék, csak el van rontva az androiddal...
-
Alexios
veterán
válasz
andrew82 #4248 üzenetére
hát nekem 2 napja van meg, de már bosszant az android
Pedig az elején tetszett a wp7 után a viszonylagos szabadság, de ma mentem a vonaton, hallgattam zenét, és egyszercsak elkezdett a zene akadozni, a képernyöt nemtudtam feloldani, stb. Ki kellett kapcsolnom a hangerö+power gomb kombóval, és nem tudom mi lehetett a gond, mert kb semmi app nincs fent.
Remélem a JB javít majd némileg a stabilitáson.
-
andrew82
tag
Nálam is volt hasonló, igaz nem kék hanem fekete volt
Ment a youtubeon a video, majd jött egy viber üzi és elsötétült minden. A zene persze ment tovább, de semmi kép, semmire sem reagált. Aztán valahogy sikerült újraindítani.
Nekem egyébként iszonyat sok problémám van a rendszerrel
Ez nem a sony hibája, inkább az androidé. Képtelen vagyok ezt megszokni. Ha belegondolok, hogy még 2 évig nem fogok tudni új telefont venni... Nagyon kezdem elveszíteni a türelmemet, félek egyszer földhöz vágom
-
tinke
csendes tag
válasz
Ferenczi Áko #4242 üzenetére
Már egy egész napot rajta volt...
-
tinke
csendes tag
Sajna az sem segit....nem is világit pirosan....Már le van merülve teljesen.
-
tinke
csendes tag
válasz
darvinya #4238 üzenetére
De akkor sem tölt.....Szoftveresen elcsesztem benne a töltéshez ami kell (gondolom). Lemerült és nem tölti. Mit gondoltok mit lehet tenni mivel beépitett akkuja van igy másikra nem tudom cserélni. valahogy lelket kéne bele verni....elég lenne 5% is,h flashtoollal ujra tudjam rakni.
-
neo_xperia
senior tag
válasz
Ferenczi Áko #4235 üzenetére
Nem okoz.
-
tinke
csendes tag
Olyan problémám van a telóval,h nem lehet tölteni. Rootolva van és valamit rosszul telepitettem kiirta ,h rendszer Ui leállitva. Nem vettem észre,h nem lehet tölteni. már csak akkor mikor 5%-volt. Akkor már nem tudtam ujrafrissiteni igy lemerült. Tudtok valamit,h lehetne tölteni,h legalább frissiteni tudjam? Segitsetek!
-
Ferenczi Áko
addikt
Érdemes feltenni a 6.1.E.3.7-es frissítést a 6.1.E.20-as fw helyett,vagy lényegi változást nem okoz a frissítés?
-
TomPack
őstag
válasz
boletus #4230 üzenetére
Igen erre én is gondoltam, de azóta sikerült elsóznom az Ion-t a családban, és már meg is van az utód!
Nexus 4 lett belőle. Hát igen, az Ion kijelzője fényévekkel szebb, élesebb, fényesebb, a weboldalakon a képek is, stb... De mostmár legalább a frissítések miatt nem kell aggódnom.
Köszi mindenkinek a segítséget amit itt kaptam, én elköltözök a topikból!
Üdv! -
Somy_
tag
Sziasztok!
Nem tudja véletlenül valaki, hogy ha beállítottam háttérképet a lezárt képernyőre, hogy lehet azt megszüntetni?
(Nem másikra váltani, hanem kikapcsolni.) -
boletus
aktív tag
válasz
TomPack #4227 üzenetére
Vigyázz, mert a hardverapró után beleolvashatnak a topicba. Mármint azok akik olvassák a hirdetésedet. És,rögtön találkoznak az általad fenntebb leírtakkal. Azonosak a nick nevek. Ezek után elgondolkodnak a vásárláson. Ne haragudj, de nem volt szerencsés közzétenned a negatív tapasztalatod. Igaz,semmi közöm hozzá,ezért még egyszer,bocsi.
-
tinke
csendes tag
Olyan problémám van a telóval,h nem lehet tölteni. Rootolva van és valamit rosszul telepitettem kiirta ,h rendszer Ui leállitva. Nem vettem észre,h nem lehet tölteni. már csak akkor mikor 5%-volt. Akkor már nem tudtam ujrafrissiteni igy lemerült. Tudtok valamit,h lehetne tölteni,h legalább frissiteni tudjam?
-
TomPack
őstag
Nálatok előfordult már az, hogy az Ion kijelzője nyomkodás közben egy tizedmásodpercre kialszik?
Először azt hittem, hogy biztos hülye vagyok, csak pislogtam.De nem, már többször megfigyeltem, és naponta 1x-2x észreveszem. Van, hogy olvasás közben érdekesebb témánál direkt fókuszálok-koncentrálok a szövegre, és akkor is egy pillanatra lekapcsol a kijelző, tehát kizártnak tartom, hogy éppen pislognék!
Most próbából leszedtem egy-két nemhasznált alkalmazást, és tesztelem.
A rendszert tegnap újraraktam, de a biztonsági mentést vissza is raktam, tehát ha app hiba, az ugyanúgy visszakerült a telefonra.
Ilyen hibával szervízbe biztosan nem fogom leadni, ha egyáltalán be is vennék, biztosan nem nyúlnának hozzá. GSM-boltos garival nem fognak kijelzőt cserélni, -hátha az megoldja címszóval! Lehet hogy ez valami driver hiba lenne, hogy néha kimarad egy fps? -
darvinya
titán
-
TomPack
őstag
Kaptam a belügyminisztériumtól egy sms-t, hogy ne hagyjam el a kocsit! Épp a magnót szereltem. Már reggel óta itt ülök, és kezdek fázni. Szerintetek, ha belógok a lakásba, nem lesz baj belőle?!
-
TomPack
őstag
A gyári böngészőből le tudom menteni a könyvjelzőket, meg a jelszavakat? 'Helyi' könyvjelzőkről van szó! Újra akarom húzni a rendszert a SUS-el!
-
BalaG
aktív tag
Tegnap este meg volt az első "kékhalálos ujraindulos" történet
( zenét hallgattam közbe internet majd lejátszottam egy videót és ahogy befejeződött a video minden megált és szép lassan elsötétült lilásan kékes árnyalatban a kép mintha össze folyt volna a kijelző és egyszer csak elment kép semmire nem reagált csak világitot a kijelző....de bánatomba nyomogattam az összes gombot oldat majd vártam egy kicsit és magátol ujra butolt és helyre állt minden..érdekes..)
-
darvinya
titán
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD ROG RX VEGA 56 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 530W
- HP ProoBook 745 G7 laptop /Ryzen 3 4300U/4GB DDR4/256GB NVMe (Erősen "B" kategóriás esztétikailag)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest