- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- iPad topik
- ZIDOO médialejátszók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen széket vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- Wharfedale Diamond 9.2, 9.CM, Cube 10+, DFS
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
tgabi333
aktív tag
Ez nem ssd meghajtó, ez egy sima cf kártya
-
P00By
nagyúr
Még jól jöhet
-
DarkByte
addikt
Feltűnt valakinek is hogy ez beágyazott rendszerekbe való? Az ilyen gépeknél általában a háttértár tartalma nem módosul vagy ha igen is, nagyon keveset. Nekem is van egy kis VIA -s gépen ilyen modullal csak az mindössze 32MB -os. (persze a Linux -nak amit használok rajta még bőven sok is) Egyébként sem lesz földre szállt ára, ipari célra úgy is megveszi az a cég amelyik használja drágábban is.
-
MODERÁTOR
-
Ste
addikt
Ata szabvány de vagy Pio vagy Dma, a kettő együtt nem megy (mivel a két adatátviteli mód közül kell választani). A péroci terhelés sajnos igaz. Próbálj meg egy optikával Pio módban lemezt írni. Minden szaggatni fog rendesen, s a proci is kiköhögi a lelkét
A Pio támogatáson én is ledöbbentem, meg a 10 000es meghibásodiási időn
-
MODERÁTOR
Na várjunk csak, közben gondolkodtam kicsit rajta. ATA szabványok vannak, ATA-1,2 és így tovább. A PIO Mode 4 az ATA-2 szabványban debütált, ami már támogatja a többszavas DMA üzemmód 2-őt is. Elképzelhető, hogy azt is tudja esetleg, akkor már nem a procin keresztül megy a folyam, bár a max sebesség így sem több. Minimum ez az ATA-2 amúgy is kell a blokk-átvitelhez, LBA-hoz, meg, hogy a BIOS önmagától felismerje az eszköz paramétereit.
Azért érdekes, hogy egy 1996-ban elfogadott szabvány csatival szerelnek SSD meghajtót.[ Szerkesztve ]
-
bartucc
addikt
Egyszereűen korlátozza már a sebességet az ata, régi gépbe ennyit nem fektetnék...Előbb van bárki egy újabb konfiggal és egy Sata2-es vinyóval majdnem...
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
MODERÁTOR
Van PIO Mode 5 meg 6 is, utóbbi már 25 MB/s-ot tud. De ezek már CompactFlash 2.0 szabványok. Amúgy ezek után egyszavas DMA, többszavas DMA, majd jöttek szépen az UDMA/33, 66, 100, 133-ak majd SATA/150, 300, 600
De a PIO mód legnagyobb hátránya a max áteresztő képessége után, hogy a procin keresztül megy az adatfolyam. -
Az ötlet maga nagyon jó, de ez kevés - ha gyorsabb lenne...
-
MODERÁTOR
"adatátvitel szempontjából a PIO Mode 4-et támogatják. Az MLC chipesek 80 MB/s-os olvasási és 40 MB/s-os írási tempót tudhatnak magukénak, az SLC változatoknál ez utóbbi érték eléri a 60 MB/s-ot is"
PIO Mode 4 maximum adatátviteli sebessége 16.7 MB/s, hatalmas procihasználat mellett.
Megnézem én, hogy mikor olvasnak ezek 80-al így, meg írnak 40-el. Nem beszélve arról, hogy minek SLC változat ennek fényében? -
Kinder
senior tag
10.000 írásciklus nem kevés?
-
No-kia
addikt
hát sztem az IDE-t már lassan elkéne felejteni
Nokia 500 | Ford Sierra 2.0i | Dell N5010
Új hozzászólás Aktív témák
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + ünnep alatt is
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest