- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztrogoff19
tag
Üdv mindenkinek,
A segítségeteket szeretném kérni. Pénteken vettem egy hero 5-ös kamerát, ami nagyon szuper, egy-két rövid videót már készítettem is vele, fejpánttal használva.
Ami viszont nem megy, az hogy a gyári szoftvert feltegyem a PC-re, ugyanis a rendszerüzenet szerint ahhoz 64 bites W kell, nekem ezek szerint csak 32-es van
Erre a problémára létezik megoldás, vagy akkor felejtsem el a GoPro szoftvert a gépen ? Megjegyezni kívánom nem vagyok műszaki talentum ...
A másik, hogy a telefonnal sem sikerült összelőni a kamerát. A párosítás elvileg megvan, de aztán nem jutok tovább ... Ha minden igaz, tudtam csatolni a képernyőképet, amit látok és ahonnan egyszerűen nem jutok tovább. De, mondjuk igen jó lenne néha használni, például akkor ha ellenőrizni szeretném, hogy megfelelő szögben van-e beállítva a kamera egy-egy felvételhez, mivel mikor a fejemen van, ez kissé macerás lenne
Megköszönném, ha valaki szánna rá némi időt és elmagyarázná műszaki/infós vénával nem rendelkező személyemnek a lehetséges megoldásokat a fenti problémákra !
Jah, és még ezen kívül még a szoftverfrissítésekkel sem boldogulok, már ha van egyáltalán már érdemi ehhez a típushoz.
A segítséget előre is köszönöm !
-
eddie1978
senior tag
-
gekkoXT
senior tag
Nekem GoPro Studio van még fenn. Szerintem ezek a szoftverek alapból csak akkor ajánlják fel maguktól a firmware frissítést, ha megjelenik új. Anélkül manuálisan kell menüből, de én mindig a fentebb leírt online letöltés, sd-kártyára másolás verziót alkalmazom.
Amúgy azt javaslom, vidd vissza inkább. Főleg, ha megpróbáltad a frissítést és ugyan az van.
-
bylow
senior tag
-
mobile076
csendes tag
Sziasztok!
Most vettem egy Hero5 -t és olyan észrevételem van, hogy videó indításnál lefagy a gép és olyankor drasztikusan csakis a mode gomb folyamatos nyomvatartásával tudom kikapcsolni, majd újraindítani. Sajnos ezt már többször is eljátszotta. Igaz, hogy mindig olyankor csinálja amikor éjszaka, kevés fényviszonban indítom a felvételt. Ha megfelelő fény van a kamera indításakor, akkor semmi probléma nincs, szépen rögzít. Ez szerintetek normális dolog? Tallálkoztatok már ilyennel? Még annyi, hogy 720 30fps - van állítva és egy 32gb class 10 sandisk kártyára rögzítek ami még nem UHS szabvány.
Szerintetek gyári hibás lehet? -
L4mie
veterán
Ahh vettem a super suitot....fogvicsorgatva,de az megvédi.
btw: kis ajtó: kinyitod, picit meghúzod, hogy teljesen kicsússzon, kinyitod 90 fokban és pikkpakk lepattintható, de el ne hagyd mert drága a pótlás
ha nem megy akkor youtube-n van róla videó, én már csináltam 2 órás timelapse-t kocsiból vele így. -
bylow
senior tag
2.7K 2:15 szintén mint a 4K-nál
Ami még fura, hogy 16db fájlba szét darabolja ha az egész kártyát telibe veszed, de úgy látom ha össze illeszted pl: a Sony Vega-ban akkor nem látszik a vágás. Lehet nincs is el vágva csak indexelve... Annyira még nem értek hozzá
4K-t én sem sűrűn fogom használni, csak az érdekesség, és kíváncsiság kedvéért csináltam.
Amit jelenleg rossznak tartok, hogy ha állványra teszem ( pl: GoPro 3-WAY ) akkor nem tudom Powerbankról táplálni, mert nem tuom kinyitni a kis ajtót ahová be lehetne dugni a töltőkábelt. Ezt azért jól ki találták így
Sőt, a kereten ott van is ugye nyílás... csak az ajtó nem nyílik ki rajta -
bylow
senior tag
Tesztelgettem!
64GB-os kártya
4k 2:15
1080p 60fps. 2:57
1080p 30fps 2:57Érdekes hogy ugyan annyi időtartam fér rá 60és30fpssel is
-
eddie1978
senior tag
Igazad van.
Nekem volt Yi1 és Yi2. Azoknál is hasonlóak a gondok. Yi1 USB másolás közbeni random fagyás, FHD felskálázás amit az elején elhallgattak. Yi2 gyengébb összeszerelési minőség, volt kettő is. Hangminőség tokban nem jó. Lötyögött a tokban mindkettő, gyári eredetije, emiatt hang recsegős volt. Képminőség fotó/videó is gyengébb volt mint Hero4 Black vagy a mostani Hero5. Jó volt az is, de gyengébb. Csodák nincsenek. Sajnos bétatesztelők vagyunk mindkét esetben.
A fentiektől eltekintve a Yi-k és a Gopro-k is jó kamerák. Ár érték arány miatt Yi1 is simán jó.
Nekem most Hero5 van. Nekem megfelel amit tud. -
gekkoXT
senior tag
Gopro nagyon komoly gondokkal küszködik szerintem és ezt csak is maguknak köszönhetik.
Elérte őket a "startup2 betegség.
Úgy működnek még mint egy startup, szedett-vedett kommunikáció, nem koherens kínálat, szar szoftverezettség, szar weboldal....Pl:
Honlap:
Hol szerepel a honlapjukon, hogy a gopro rögzíti a gps alapján a sebességet, gyorsulási adatokat meg hasonlókat és ezeket később ki lehet rakni a videóra?
Hol tüntetik fel, hogy van olyan opció, hogy külön hangsávban wav formátumban rögzítheti a hangot?
Miért csak a webshop alján a kamera összehasonlítások compare cameras rész alatt alig észrevehető EXPAND FULL SPECS megnyitásával lehet nagyjából megtudni az egyes kamerák részletes tudását, a saját termékoldalukról meg nem???Mobil:
Miért dob el rendszeresen a telefonon a capture app és kell újra bejelentkezni? És amúgy miért nem volt jó hogy gopro volt az app neve? És miért teljesen random hogy tudok-e csatlakozni a gopro kamerához vagy sem?Pc:
Miért egy hulladék gopro studio szoftver? -
bylow
senior tag
válasz
gyerecske #86 üzenetére
Én most ezt próbálom
Na majd súgunk egymásnak hogy melyik hogy válik be... -
bylow
senior tag
Nálam Nagyon Xarul működik a Gopro Studio !
Vagy be sem akarja illeszteni a már vágott videókat, vagy ha be is teszi bal oldali oszlopba, akkor sem mutatja a kis filmek kezdő képét, behúzom középre és elindítom akkor tök szaggatva játssza le, de ott sem látszanak a kezdőképek, és a ki hang ikon sem látszik amivel le tudnám venni a videó hangját (mert ugye más zenét szeretnék alá tenni)Más fórumon is olvastam több ember is panaszkodott rá.
Valakinek működik ez rendesen?
Blender-t próbáltam, de az valami nagyon bonyolultnak tűnik... -
L4mie
veterán
igen, jól tudod, utánajártam, saját akkuja van.
update mizéria:
telefonomon most csak wifis net van.
csatlakoztatom a gopro-t a capture apphoz Wifi-n lehet csatlakoztatni, kijelzi, hogy van update, és elkezdi keresni a neten, hogy jól letölti, de nem tudja, mivel a GoPro-ra van csatlakoztatva a Wifi nem a routerre, szóval nincs internet.....ha lecsatlakoztatom a gopro-ról akkor meg nem tölti le az update-t mert milyen kamera?akkor most hogy?
-
L4mie
veterán
oké
megrendelve, kérdés: gondolom a mount az kompatibilis a régivel
az akkuja vajon ugyanaz mint a 4 é? O.o vagy keressek specifikusan 5 höz való akkut? -
L4mie
veterán
Srácok 105-t megér?
Eléggé hezitálok a cuccok, de külföldön vagyok és lehet jól jönne párszor a következő pár hónapban, most akcióban van a cucc, csak fene tudja megéri-e.
Garancia ezekre világgarancia? -
bylow
senior tag
válasz
gyerecske #73 üzenetére
Köszi!
Más:
Ma próbáltam "terepen" , és kb 20 perces videó készítése közben többször meg fordítottam fejjel lefelé, és sajnos a videót is fejel lefelé készítette el.
Valamit be kell külön kapcsolni hogy át forgassa, vagy amikor fejre állítva akarom használni, akkor gyors le kell állítani, és újra indítani?
Itthon mikor forgattam, igaz nem volt felvétel el indítva, akkor át fordította azonnal. -
gyerecske
senior tag
válasz
johnyblaze #70 üzenetére
Kb 2 óra 1080/60-nál, ha csak folyamatosan videózol.Kevesebb ha közben nyomkodod, visszanézel felvételeket, állítgatod. 4K-ban gondolom még kevesebb, de én csak 1080-ban fogom használni.
-
gyerecske
senior tag
válasz
johnyblaze #68 üzenetére
Így van.
Az üzemidőn viszont kéne még javítani, mert az picit kevésnek tűnik, mondjuk vettem hozzá egyből egy 2. akksit, így egy napot már ki lehet húzni vele óvatosan. -
gyerecske
senior tag
Csatlakozom én is a GoPro5 Black tulajokhoz.Még ismerkedem vele,de az újdonságok közül a hangvezérlés idáig nagyon tetszik,mondjuk kint a terepen nem tudom mennyire fog hatékonyan működni.Oda lehet hogy kéne a GoPro Remo, de közel 30 rugót azért nem ér szerintem.
A kezelése nagyon klassz,egyszerű,a menü könnyen átlátható.Még a legelső gopro-ról váltottam,annál még azt is külön be kellett állítani, hogy megfordítsa a képet, ha lefejjel raktad fel valahova. -
johnyblaze
aktív tag
Na végre ,mostmár kinézetre is kezd normális lenni.Nekem az a szürke csúnya műanyag házas kivitiel nem tetszett.Tavasszal szerintem be is ruházok egy hero 5 -re.Bár azért előtte letesztelgetném mégis hogy mit tud,még soha nem volt ilyen kamerám
-
gekkoXT
senior tag
válasz
GhettoChild #63 üzenetére
a digitális stabilizátor már elég sok telefonban is benne volt.
Majd ha optikai lesz, akkor ok. -
gyerecske
senior tag
Live kép mobilól csak wifivel lehetséges?
-
eddie1978
senior tag
Én ebből néztem meg párat. Nem egyszerű és sok gyakorlást igényel. Már el is felejtettem nagy részét. Kezdhetem újra.
-
bylow
senior tag
Most komolyan kérdem!
Quik és a Gopro Studio - t lehet használni valamire?
Én jelenleg csak annyira tudom, hogy szépen azonnal át másolja a gépemre a videókat.
Más egyéb funkciói használhatatlanok, vagy meg sem nyitja a videókat...eddie1978 :
Blender-t is le töltöttem, de az meg hirtelen túl bonyolultnak tűnik, még azt sem találtam meg hogy hol tudok egy videót szét vágniTudom,tudom most jön a "neked semmi sem jó" szöveg...vagy nem tud semmit, vagy túl sokat
-
bylow
senior tag
Hosszú távon biztos jól döntöttél
Én is szemezgettem vele nagyon... csak épp kifoghattam valami akciót az Amazon-on, (holnap meg is jön) mert a 64GB SanDisk 25€ ért meg tudtam csípni tegnap előtt, és árérték arányban sokkal jobban jött ki mint a 128-as. Ha nem lesz elég, akkor veszek később én is egy nagyot, ez meg jó lesz telefonba, kocsiba... -
bylow
senior tag
4K/30 = 2:08
1080/30 = 2:49
1080/120= 2:08
720/30 = 2:49
720/120 = 2:49Nekem ezeket írja teljesen üres 64GB-os kártyára. Volt rajta 6 videó, db-ja kb 10 másodpercesek (csak próbálgatások voltak, mert még nekem is új a kütyü) és akkor 2:07 és 2:47 volt amiket írt.
Szóval a tanulság, hogy ezek csak becsült értékek amiket valami alapján ki számol.
Nyilván függ a videózott eseménytől, körülménytől, milyen részletgazdag, színes, világos, éjjel, stb.
Én két ünnep között megyek Snowboardozni, ott ugye sok fehér/világos háttér, majd 2-3 hét múlva esetleg tudok ezzel kapcsolatban többet mondani, ha addig nem kapsz pontosabb választ. -
jeee
csendes tag
Sziasztok !
Most készülök venni GoProt, ez lesz az első akciókamerám és az lenne a kérdésem, hogy egy 64GB-os kártyára kb hány órát tudok felvenni 720p, 1080p, illetve 4K ból?
-
bylow
senior tag
128GB microSDXC kártyát kezeli ?
4-5 ezer Ft különbség van a 64 és a 128GB-os között, akkor már inkább venném a nagyobbat.Ki tudtam próbálni, Samsung EVO kártyámra csak 20MB/sec volt az írási sebesség, gondolom akkor ezért volt szétesve a kép 1080/120 -as videónál
Amit a Gopro ajánl hozzá
60MB/sec az írása. -
Márton
nagyúr
Tudtommal a shutter speed már régebb óta rögzíthető a 4-nél.
De már minimum a 3 Black-nél kellett volna supportálni, én legalábbis azóta nyaggattam őket rendszeren emailen, de a fülük botját nem mozdították. Mint ahogy a 16:9 analóg kimenetre sem.
"Enables Karma compatibility" Ez nagyon fontos
-
gekkoXT
senior tag
Kijött új firmware a gopro 4 black-hez!!!!
Rögzíthető shutter speed (zársebesség)
Rögzíthető ISO
Több lépésköz az ISO állításban
LINEAR látószög a torzításmentes képért.Ezeket konkrétan 2 éve kellett volna megadni amikor kijött a Hero4.
Simán kisebb lenne a jelenlegi problémája az egész cégnek, mivel nem estek volna vissza az eladások, Kisebb drónokon is megmaradt volna a gopro meghatározó szerepe, hiszen pontosan ezek hiánya miatt kezdett el pl a dji saját kisméretű kamerával egybeépített gimbalokat gyártani.Szóval, igen, pontosan ezek a funkciók azok, amik közrejátszottak a GoPro mélyrepülésének kezdetéhez. Aztán jött a Karma drón...
-
bylow
senior tag
Na ez az amihez nem értek egyáltalán. Időm nem volt még utána keresni, főleg bízva abban hogy jöttök majd itt és gyors pontos infót adtok
Esetleg ki kellene próbálnom notiba be dugni és megnézni mennyivel tudok rá másolni???
Más lejátszót sem próbáltam még... de majd ...
(#49) gyerecske:
Haver is azt javasolta, de mérget ő sem vett rá hogy pontosan ez miatt lenne a gond.
-
bylow
senior tag
válasz
eddie1978 #47 üzenetére
Tegnap haverral fejtegettük a probléma okát.
A kártya amit bele tudtam tenni az egy 64GB Samsung EVO , és U1-es jelzés van rajta.
Na lehet itt a bökkenő, neked pl.U3-as van. Azok elvileg 80-90MB/sec írnak is nem csak olvasnak.
Az enyém valószínű csak 40-45 körül tud, és ez lehet kevés a 1080/120 -hoz, nem tudja az össze adatot felírni.
Most ki próbáltam a2,7K és a 4K-t is max fps-el.
Ezeknek látszólag nincs baja, bár szinte álló képet rögzítettem, kb 3 méterre a TV ment amin volt képmozgás.
Nem tudom ha "akció" közben folyamatosan változik a rögzítendő anyag, akkor rosszabbodik e a helyzet !?Ha rászánom magam hogy beszerezek egy komolyabb kártyát, akkor majd írom hogy változott e valami...
Egyenlőre szerintem csak ezzel próbálgatom... 3-4 hét múlva Snowboard. -
eddie1978
senior tag
Kipróbáltam az 1080p/120fps videót. Lejátszásnál nem látom a kockásodást. Sandisk Extreme 32GB U3.
Dell E7240, Arch linux, MPV videó lejátszó.
Az egy darabos mintám sokat még nem jelent, de próbálj ki másik lejátszót. MPCHC pl.
Egy blokkosodós videót láttam, ahol a képstabit nevezték meg a hiba okának. Ott egy sornyi volt a blokkosodás és nagyon rövid időtartamig. Alig volt észrevehető.
Én még csak videózok. Vágás majd valamikor. Blendert próbáltam régebben. Lehet vele.
-
bylow
senior tag
válasz
eddie1978 #45 üzenetére
Csináltam telefonnal pár másodpercet az érdekesség kedvéért.
[link]Nem lehúzni akarom ezzel a goprot, lehet hogy "a hiba az ön készülékében van" jelenség lépett fel, de akkor viszont szeretném a megoldást megtalálni.
Más!
Megvágni, zenét alá pakolni, stb. a gyári programmal csináljátok?
"Quik" az számomra (de szerintem más számára is) használhatatlan.
Szinte azon kívül hogy el indítja egy kis ablakban a videót, azon kívül semmit nem lehet vele csinálni."GoPro Studio"
Ez meg valami olyat ír angolul (hiányos angol nyelv ismeretemmel ilyesmire következtetek) : "gopro studio nem tudja megnyitni mert, nem angol karakter, másoljam át valahova, csináljak angol karaktert, majd nyissam újra a Klippet.
GOPR004 , pl. ez és hasonló nevek vannak ugye, amit a kamera saját maga kreál. Na ebben mi az ami nem angol karakter neki, meg ha a kompatibilis kamera csinálta akkor mi van ????Két éve kaptam kölcsön egy sima Hero-t és azzal csináltunk pár videót, és úgy emlékszem akkor a GoPro Studio-t használtam.
Ja most ha indítom akkor fel is ajánlja azonnal hogy a Quik-et nyissa meg.
-
bylow
senior tag
Tegnap meg vettem az 5-öst.
Ma ki is próbáltam, de máris érdekes észrevételeim vannak.
1080p 120fps : laptopon vissza nézve VLC-vel és Windows mediaplayer-el is baromira szét van hullva a videó.
Színes kockák, ugráló kép, stb.Samsung evo 64GB clas10 SDXC kártyát használok
Laptopnak is bírni kéne: "Gamer noti" i7proci 16GB ram stb.
1080/60 azzal semmi gond, szépen játszotta.Ötlet hogy mi hibázik?
Valaki tapasztalta már ezt a jelenséget?Ja!
Elvileg már frissítést is megcsinálta, mert itt ajánlgatta nekem én meg rányomtam hogy csinálja, hátha az kell neki, frissítés után is ugyan az volt az eredmény. -
gekkoXT
senior tag
Tudtátok, hogy az alig megemlített GPS funkció a GoPro Hero5 black kamerában már tud telemetriát is számolni a felvételekhez?
LINKEz végre egy olyan funkció ami komoly újítás - és felzárkózás más gyártókhoz.
-
-
bylow
senior tag
válasz
eddie1978 #23 üzenetére
Okos telefonnal Wifi kapcsolatban esetleg próbáltad már mennyit bír az aksija?
Nagy kérés lenne tőled hogy le teszteld?
Biztos érdekelne mást is.
Egyébként a kamera kijelzőjét ki lehet kapcsolni, vagy az mindig mutat képet?
Meg hogy mennyire jól működik ez a kapcsolat, mert volt itt ezzel kapcsolatban negatív Hsz. de gondolom az a Hero 4 Black-re vonatkozott. -
gyerecske
senior tag
A hangvezérlés nyilván nem zajos környezetre lett kitalálva, azt sem tudom (még) mennyire megbízhatóan működik, de mindenképpen jó dolognak tartom.
A képstabilizálásnak is ideje volt már, én az üzemidőt tartom picit gyengének az eddigi leírások alapján,arra rágyúrhattak volna még jobban. -
bylow
senior tag
Most nézegetem a hardveraprót, 90k környékén már lehet válogatni a még garanciális 4Black-ek között.
Szerintem ez is megfontolandó. -
bylow
senior tag
Okos telefon mellett nem látom annyira fontosnak a kijelzőt, inkább a minőség ami számítana nálam.
Tök ugyan azt tudja a 4Black és az 5-is, igazából a képstabilitás, hang, stb. lennék már kíváncsi, hogy az miatt érdemesebb e az 5öt venni.
Teszt videókon ahogy nézem, abban sincs olyan eget rengető változás.gyerecske:
Hangvezérlés: Én személy szerint biztos nem használnám, vagy telefonról indítanám/állítanám a felvételt, vagy kézzel. pl. sisakon van fenn snowboardozás közben, én meg beszélek hozzá, tuti nem működik 100%-osan, ill. nem lehetek benne biztos hogy most el indult vagy sem a felvétel. Rendben hogy ad hangjelzést, de ha a környezet zaja miatt épp nem hallom, akkor xart sem ér az egész. ez esetben telefon elő a zsebből, és látom hogy el indul vagy sem.
Nyilván ez az én felhasználási szokásom lenne, ezzel ellentétben pedig valakinek a hangvezérlés lesz preferálva. -
eddie1978
senior tag
Ez a túlmelegedés amit említenek nem csak 4k esetén áll fent? Én 1080p 60p esetén nem találkoztam a jelenséggel.
Ami még nagyon jó a Gopro-ban az az egygombos felvétel indítás. Ezt nem győzöm hangsúlyozni. A Yi-ket be kellett kapcsolni külön. A Yi2 miatt lamaradtam megismételhetetlen felvételről, mert a ki-be kapcsolás hangja bringán nem igazán különböztethető meg.
Amennyiben szigorúan csak a videó minőséget nézzük tényleg elég egy Yi vagy vele egyező minőségű kamera is.
-
bylow
senior tag
válasz
eddie1978 #26 üzenetére
Köszi a válaszod
Ám így viszont megint csak el bizonytalanodtam, hogy melyiket kellene/lenne érdemes megvenni.
Az általam linkelt leírás alapján már kezdtem erősen a Hero4 Silver vagy a Black felé, de így a te írásod alapján meg megint csak előtérbe került az 5-ös is.Nagy valószínűséggel 1080p 60fps amit én is használnék, Snowboard-os és nyaralásos tengerparti, esetleg vízben szabad tüdővel búvárkodás.
Mondjuk a Hero4Black-ről is írja, hogy nyáron elég rövid idő után túlmelegszik és kikapcsol
-
eddie1978
senior tag
Üdv,
Továbbra is elégedett vagyok a kamerával. A linkben leírtakat nem tapasztaltam. Én 1080p 60p felvételre használom. 4K-hoz nincs gépem, kijelzőm. Összeszerelési minőség is jó.
Éjszaka négereket alagútban még nem próbáltam vele felvenni.A korábbi hozzászólásomban leírtakat továbbra is tartom.
Volt két Yi, majd Hero4 Black és legutóbb két Yi2. Nekem egyértelműen a Gopro vált be.
Yi USB-n fagyott. Nem eredeti tok volt kétféle. Itt mindkettő vignettált. Fókusz gyárilag szelfire állítva. Rövid állványmenet.
Hero4 Black akku kapacitást kivéve tökéletes volt nekem.
Yi2 nekem úgy tűnt, hogy erősen béta firmware-rel jött ki. Mikrofonja egy borzalom volt tokban. Akkuidőben viszont bajnok és ez volt a leghűvösebb az összes közül. Pontatlan illesztések. Egyik eltört az állványmenet mellett a semmitől. Gyorscseretalp volt rajta éjszakai timelapse-hez. Az egyik gyári vízálló tok zárszerkezete is eltört. Tervezési hiba szerintem, mert nincs keresztmettszet elég a csap mellett. Ez egy Gopro killertől kevés.
Ár érték arányt nézve Yi a nyerő. 30Mbps firmware-rel állat jó képe van 1080p 30p-ben. Hero5 a legrosszabb ár értékű.
-
bylow
senior tag
válasz
eddie1978 #23 üzenetére
Szia!
Most készülök GoProt venni, és vártam az 5-öst hogy milyen lesz.
Tudom nem régóta használod, de teljesen meg vagy elégedve vele azóta is? Előtte volt korábbi típusod is?Itt például nagyon lehúzták, ezek alapján inkább vennék egy korábbi típust: Első hozzászólóként irt a srác
Én nem jártam még utána, de azt írja sok külföldi oldalon is panaszkodnak rá, gondolom nem a levegőből szedte.
-
eddie1978
senior tag
Megvan két hete a kamera. Jó. Linuxon kellett kicsit reszelni, hogy PTP eszközként lássa USB-n.
Képminőség jó. Hangja jó. Szélzajt egész jól kiveszi. Nem teljesen, de elég jó. Az egygombos felvétel indítás a legfontosabb nekem. Yi és Yi2 egyik sem tudta. 1080p 60fps Protune on vagy off 105 percet tud felvenni (szobahőmérsékleten). -
eddie1978
senior tag
-
gekkoXT
senior tag
Ez elég részletes cikk ami ma elérhető infó a hero5-ről.
Sok kérdés felmerül még azért.
A mérete most tényleg ugyanakkora, vagy csak nagyjából, mint a Hero4?
A csatlakozók fedele eltávolítható, vagy hogy kapcsolódik úgy a gimbalra?
Távolról vezérelhetők a részletes beállításai amikor a drónon van?
Hogy néz ki a mélyebb vízhez való tokja? A lecsavarható alap nagy lencsevédő (úgy néz ki mint az előző vízálló tokjának lencsevédője) nélkül megy bele előző kolléga linkelte a videót) vagy a tok nagyobb miatta?
Linear mód ront a képminőségen?
-
eddie1978
senior tag
-
Shodan
őstag
Még jó hogy bemutattak egy drónt is amit minden hírportál lehozott.(kb a blikk is) Még jó hogy az ember nem ide jár híreket olvasni.Még jó hogy ez Mo kb. legnagyobb techportálja vagy mi...
-
-
BalanceR
addikt
A 10 méter pont ideális SZVSZ...
Pipával, szabad tüdővel nem megy az átlagember 5-6méter alá, mélyebben , akát palackkal meg úgyis kevés a fény... oda csak az megy, aki nagyon gazdag, annak meg belefér a drágább 40méteres tok..
FunFact: 12-13 méternél mélyebb vízben az ember nem képes fingani, mert a külső nyomás nagyobb, mint a bélgáz nyomásaSzóval oda férfiember nem megy...
Ami para, az az ütésállóság...
Hero3at láttam már 30 méterről földre esni, a plexi repedt, de a kamera simán túlélte, ez biztos, hogy nem...
Akár egy bringáról való leesés után, ha végigszántja az aszfaltot a frontlencse, kuka, vagy nagyon drága szervíz... -
ledgeri
nagyúr
A külön tokkal mennyi volt a biztonságos meríthetőségi érték?
Mert nekem az a 10 méter kevésnek tűnik (ha abból indulok ki, hogy már fosszíliákból is hoztak vissza felvételeket...) -
gekkoXT
senior tag
igaz h van hátsó lcd, de igazán rakhattak volna egy semmit sem fogyasztó quartz világítást az elsőre.
Ha már drón
- torzítás mentes kép lesz?
- Távoli vezérlés lesz a drónon keresztül? -
"hangalapú vezérlés" - sokra megyek vele búvárkodás közben
-
BalanceR
addikt
A hangvezérlés mókás, kikapcsolni is lehet vele...
Nagyobb túristalátványosságok közelében, majd vicces lesz kiabálni, hogy "Gopro Turn Off"aztán persze futás...
-
Norb€€€
aktív tag
Hmm, azért már az ötödik generáció, legalább a Blacknél lehetne OIS. A legtöbb flasgship mobilba be tudják préselni, nem hiszem, hogy akkora mutatvány lenne. Főleg egy akciókameránál, ahol ugye az elsődleges célpont az extrémsportok megörökítése (kivéve MO, ahol ugye a videóbloggerkedés
) .
-
Márton
nagyúr
"1080p-ben pedig 120 fps a maximum"
Ez még nem is gond, de valaki használta már komolyan ezt az üzemmódot a 4-esnél?
Recés élek, már enyhén mozgó téma esetén is blokkosodás az alacsony bitráta miatt, stb.Szóval ha ezeket javították, akkor egye fene elnézem, hogy nem 240fps..
Videó módban is állítólag van valami WDR, ezt tudjátok mi?
-
arn
félisten
vegre nem olyan hangja lesz, mintha egy befottesuvegben lenne az ember?
Új hozzászólás Aktív témák
ph Tok nélküli vízállóság és képstabilizálás, hogy csak két dolgot említsünk a friss képességek listájáról.
- BestBuy topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Netfone
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Elektromos autók - motorok
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- További aktív témák...
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest