- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- E-book olvasók
Új hozzászólás Aktív témák
-
orion1025
őstag
válasz
Desmond74 #47 üzenetére
Na igen, kezdetben egy gyári aksi elég brutális lehet.Még most is egy gyári akku a 2007-s telefonomba 7000Ft körül mozog ha itt helybe akarnám megvenni.Jó pár év kéne míg emberi árban lenne mérve, de én a dupla kapacitással is megelégednék, mert nem mindegy, hogy átlag két naponta kell tölteni, vagy 4-5 esetleg.Na meg az egyéb hordozható eszközöknél is sokat dobna, pláne a mostani tablet őrületnél.
-
irgum
addikt
Nem érezném magam biztonságban, ha egy ekkora energiát tartalmazó akksi lenne a telefonomban. Valami tönkremegy benne és akkor bumm, letépi a lábamat. Komoly kockázat, nem vicc!
-
T-bag
tag
Erről semsokat hallottam mióta bejelentették.
-
orion1025
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #42 üzenetére
Oké, így világos, azt hittem hasonlóan elüt, mint egy RGB-s spot
-
orion1025
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #39 üzenetére
Csak vajon mennyire lesz zavaró a három szín, pláne ha látszik is?
-
Silentfrog
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #37 üzenetére
Akkor egy az ízlésünk!
Olyan fény ami a mennyországban is van,árnyék sehol csak a fényözön mindenfelől.
Ehhez egy jó vallás is kell mert úgy hiszem csak ott lesz ilyen kevés wattból! -
orion1025
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #37 üzenetére
Ha természetes fényt akarsz, akkor mindenképp keverni kell.Időigényes, de szakaszonként hideg és meleg fehér váltakozással meg lehetne oldani a dolgot.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Silentfrog #35 üzenetére
Persze. Ezért lesz nálam a 60/m-es szalag a 240/m-es helyett. + bele szeretnék férni egy Xbox360 tápegységének majd 200W-os keretébe.
Viszont én attól kapok agyf***t, hogy a szoba közepén lógó csillár miatt akárhova megyek, árnyékot vet. Ezért is találtam ki, hogy a szoba körbe világítson... Akkor mindig lesz 2-3 fal, ahonnan jön a fény. A mennyezet meg hófehér, úgyhogy dobni fogja rendesen.
Megvallom vacillálok az RGB megoldáson... Azzal elvileg magam keverhetem a színhőmérsékletet, és a hangulatvilágítás is le van tudva.
-
válasz
Silentfrog #25 üzenetére
Annyira tetszik ez az érvrendszer...
Először is, bármilyen meglepő, a cégek (kicsi vagy nagy) célja a profit. Szóval nem meglepő, hogy mindenki a profitmaximalizálásra törekszik. A profit nem rossz dolog, mert sok nagy innovatív cég egyben be is fektet a kutatás-fejlesztésbe, hogy majd abból tudjon újabb profitot termelni. A különféle LED kutatások eredményeit is az RCA, GE, TI cégek szállították. A rohadt profitéhes nénikéjüket, mi?
Másodszor, ha annyira könnyen és olcsón lehet megoldani az ilyen problémákat, akkor simán fogja egy cég magát, és megcsinálja, learatja a piacot, és akkor a "régi" cégek is kénytelenek lesznek megtenni ezeket a lépéseket. Ez a verseny. Mennyiszer hallottuk már, hogy például a hagyományos autók korszaka már lejárt, bezzeg majd ők megmutatják. A legutóbbi ilyen a Tesla, ami méregdrága, de ehhez képest nem különösebben kifinomult megoldásokkal mit is ért el? Hát nem sokat. A piacot learatni például nem igazán sikerült nekik...
Az, hogy régóta szó van nagyobb teljesítményű akkumulátorokról, lerágott csont, az elmélet egy dolog, a gyakorlati sorozatgyártás meg egy másik tészta. Aligha lehet a cégeket vádolni azzal, hogy miattuk, mert ipari szinten is nagy igény lenne az ilyen megoldásokra, állami szinten is, katonai szinten pláne (az US Army Land Warrior rendszerének legfőbb gondja, hogy az amúgy sem olcsó aksi nem bír sokat, és nem is annyira könnyű, a DARPA éppen ezért a mikrogenerátorok kifejlesztésére szór el évente milliókat). Szóval piaca éppenséggel lenne, és nem csak a "kis" emberek szintjén.
-
Silentfrog
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #33 üzenetére
400 wattból gazdálkodva olyan fényerőt lehet varázsolni,hogy lebarnul az ember.
Én 60 wattból szeretném ezt!
Az egyik barkácsáruházban feltűnt a Landlite ledes fényforrások 11 wattos verzió.
Ebből vettem egy párat.
Baromi jó fényük van,egy 30 négyzetméteres nappalit 5 darab tökéletesen bevilágít.(#34) Tikakukac Az említett Landlite 11 wattos meleg fehér ledes fényforrás 3500/db forintért vettem. Ennél többet jelenleg nem szívesen adnék ki értük.
-
Tikakukac
titán
válasz
Silentfrog #32 üzenetére
Van meleg fehérben is fényvető, bármikor hozható.
A 90 watt fölé meg azért nem mennek, mert ennyivel már eleve csúnyán nagy fényt kapsz, amire nincs tömeges igény azt nem fogják csinálni sem. Nagy szobák mindig spotozva vannak, plusz fali források.
Mi 2-3 éve kezdtünk el ledekre is átállni, minden megoldható vagy beszerezhető. A kérdés, hogy mennyire akarsz áldozni egy éppen megtérülő friss technológiára.TESCO-Zsömle: Upszi, azt valóban elbaszarintottam. Most csak kopipézteztem. A lényeg, hogy van meleg fehérben is.
Nyilván tudom miről van szó, ha nyáron 200k-nyi izzóval rohangáltam minden hónapban haza, amit 3 héten belül be is kötöttünk meg tettünk fel
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Silentfrog #29 üzenetére
Ha végre összejön rá a pénz, én körberakom holker-díszléccel a szobát, ami kap 20m LED-szalagot. Ha hozzád hasonlóan fénymániás lennék, akkor ez lehetne 240-es szalag, ami összesen majd 400W-os fogyasztást és 22k lumen fényerőt jelentene egy 5*4-es szobára.
Tikakukac: Kevered a szezont a fazonnal.
A lumen az fényerő, nem hőmérséklet. Ha kelvin lenne, akkor igazad lenne.
-
Silentfrog
veterán
válasz
Tikakukac #30 üzenetére
Félreértettél,én hagyományos 150 wattos izzó fényerejének megfelelő ledes fényforrást szeretnék ami kb 30 wattal beéri.
Pl ilyen [link] egy fényforrásban.
Gondolom nem lehetetlen!/Félreolvastam én fényvetőre gondoltam amikor írtad a wattokat. 30 wattos fényvetőt láttam már az mint hideg színű volt,viszont gömb ledes fényforrást 30 wattosat még nem láttam .
/
-
orion1025
őstag
Jelen világban bőven elkélne már egy eféle újítás, mert a mai telefonok készenléti ideje nevetségesen alacsony.Nem is értem hogyan tudják megszokni az emberek azt, hogy két naponta töltik a telefonjukat, régen az akkuidő volt az elsődleges szempont, de úgy látszik változnak az értékrendek.
-
Tikakukac
titán
válasz
Silentfrog #29 üzenetére
2650 lumenes, az meleg fehér, van, létezik.
Hagyományos izzót akarsz negyed kilowattal, vagy micsoda?
-
Silentfrog
veterán
Így van .
Én sajnos "fénymániás" vagyok ezért a ledes fényforrás példa.
A legelső 1 wattos volt/ kb 6 éve/ majd 2-3-5-6-8 wattos most a 11 wattos ledes fényforrásokat vettem nemrég.
Ez már a 75 wattos síma izzó fényerejét hozza,itt kezd jó lenni a technológia(#28) Tikakukac.: Én még meleg fehér fényben nem láttam, és ráadásul azok nem a hagyományos gömb alakú fényforrások amik praktikusak lennének egy lakásba.
-
Tikakukac
titán
válasz
Silentfrog #25 üzenetére
Gyárthatnának 20-30 wattos ledes lényforrásokat./150-170 wattos sima izzónak a fényerejével
Már most is van kiskerben 30 wattos ledes refi 225W-os halogén fényerővel.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Silentfrog #25 üzenetére
Röviden és tömören: szándékosan visszatartják a technológiát.
-
student
őstag
szerintem ez abszolút nem is érdeke a gyártóknak hogy minél elöbb bekerüljön a telókba vagy más eszközökbe.
Hiszen ha észrevettétek most pont az a trend hogy a cserélhetőség lehetősége nélkül egybeépitik a telóval az akksit, 3 év kampec.
tönkrement az akksid? kuka a teló , vegyél újat
-
Silentfrog
veterán
Gyárthatnának 20-30 wattos ledes lényforrásokat./150-170 wattos sima izzónak a fényerejével/
Nem teszik .
Miért?
Nem éri meg ,a gyártóknak ,forgalmazóknak.
Szépen beadagolják a technológiát,hogy maximálisat profitáljanak belőle.
Mint írtátok évekkel ezelőtt is volt már szó nagy kapacitású akkukról amik jobbak ,kisebbek,tartósabbak.
Lettek is!
De nem egyszerre,szépen beadagolva ,lépcsőzetesen. -
musculus
tag
"He? Ezt csak én nem értem?"
"üvegszubsztrátumra polisztirolt helyeztek, amibe elektrodepozit nikkel került"
Na, akkor álljunk csak neki guglizni...
Olvastam már én is tegnap, tegnapelőtt, de még eddig nem fektettem bele energiát, hogy utána is olvassak. Na, majd most.Azt persze már hozzá sem fűzöm, hogy milyen messzinek érzem azt a pár évet, mire az okostelefonomba/okosszemüvegembe - ki tudja mi lesz akkor a trend - belekerül. *sóhaj*
Bár, végül is végignéztem ahogy az iPhone forradalmat robbantott ki (a mobilarénán még a cikket is többszöt végigolvastam 2007-ben),
láttam, ahogy a kevésbé felhasználóbarát Windows Mobile eltűnik,
ahogy az ígéretes Android 1.0-ról eléri a mostani, még korántsem végleges formáját,
végigsasoltam a tabletforradalmat,
el sem hittem a Google Glass koncepcióját még egy éve, pedig már hamarosan a polcokra kerül,
megértem a szabványtöltőket (!!),
és a böngészés közben nem melegedő mobil eszközöket, stbstbŐszintén remélem, hogy hamarosan ezt a technológiát is láthatom. Keresztbe tett ujjakkal várjuk, azt hiszem mindannyian.
-
Angel1981
veterán
Lehet, hogy a tudomány szereti a forradalmat, de az ipar nem.
Ha el is terjed, az legalább egy évtized lesz.
Egyébként gratula! -
TeeJay
félisten
válasz
Seraph 16 #19 üzenetére
kifelejtetted hogy hiper-szuper(drága) áron
egyezzünk meg annyiban hogy az évtized végére ha ebből 10x növekedés lenne kapacitásban már seggünket a földhöz vernénk örömünkben mert akkor egy laptopba 2,5" vinyó méretű akku bőségesen elég lenne 1napi működéshez egy telefonba egy SDHC kártya méretű akku elvinné mondjuk 1 hétig és a tükrös fényképezőgépbe meg havonta töltenéd csak az akkut akkora pakkot bele lehetne tolni -
Huhúdevárom, hogy ne kelljen állandóan tölteni mindent. Bárcsak annál a hírnél lennénk, hogy az xy cég megkezdte az yx hiper-szuper elemek tömeggyártását. Onnan már nem lenne messze...
banhammer Vagy ne essen ennyit az élettartamuk...
-
banhammer
veterán
Nekem már az is elég lenne ha csak kétszer, háromszor erősebbek lennének a mostani akkumlátoroknál.
-
S-eye
senior tag
A Galaxy S VI/VI+ már jöhetne ezzel. Az már tényleg elég forradalmi lenne.
-
törölt tag
Ha ez igaz és valóban van működő prototípus, akkor már idén piacra kerül.
Persze jó drágán. -
ThodEE
őstag
válasz
BlackPriest #10 üzenetére
Felesleges hogy megjelenjen mert akkor meg jönnek a köv hozzászólások hogy drága
-
BlackPriest
őstag
ha ez valóság lenne, akkor pár másodperc alatt tölthetnék fel egy gombelemet, ami utána hetekig működtetné a telóm? fincsi, bár inkább a megjelenésnél tartanánk, vagy legalább egy prototípusnál
-
törölt tag
1000X jobb?
Persze.
Az energiasűrűségben eddig is jók voltak a li-pofe4 akkuk néhány száz amperrel lehet tölteni/kisütni egy 1XAh-ás cellát, zokszó nélkülValahogyan mindig elvesznek ezek a "világmegváltó" ötletek, ha nem lehet vele -még több- pénzt keresni.
-
MPowerPH
félisten
A lítium-polimer -es megoldással mi lett egyébként? Anno, mikor megvettem a Nokia 6310-esemet, majd konstatáltam, hogy ebben bizony polimeres aksi van, ami az első pár évben minimum 2 hétig bírta, de volt, hogy 3 hétig nem kellett töltőre vágnom. Eközben az ionos társai lehaltak 1 hét után. Nem beszélve a súlyáról, és arról, hogy mennyivel kevesebb helyet foglalat.(ez esetben sokkal keskenyebb volt)
-
föccer
nagyúr
-
Geffry
aktív tag
Ez amolyan figyelemfelekeltő hír. Tudd hogy van ilyen, de mire megjelenik neked már rég nem áll fel
-
Tikakukac
titán
Remek. És ez is megy a többi 300 forradalmi közé, vagy végre látunk bármilyen előrelépést is? Sok ember nagyon súlyos pénzeket lenne hajlandó lerakni már csak 2* jobb azonos méretű akksiért is.
-
törölt tag
Évente 2-3 alkalommal van hasonló hír.
-
Killer01
őstag
"anód és katód struktúrák háromdimenziós, lyukacsos szerkezetet alkotnak, miközben az aktuális lítiumionos technológiák többsége kétdimenziós és az anód grafit, míg a katód struktúra lítiumsóból áll. A háromdimenziós struktúrák kialakítása persze nem egyszerű. A kutatók üvegszubsztrátumra polisztirolt helyeztek, amibe elektrodepozit nikkel került. Az így keletkező struktúrák közül az anód elektrodepozit nikkel-ón, míg a katód mangán-dioxiddal lesz kezelve"
He? Ezt csak én nem értem?
-
Tutu7030
veterán
Hiszem ha
látommár a telefonomban lesz. Minden évben beigérik, csak éppen el is felejtik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az Illinois Egyetem kutatói olyan lítiumionos akkumulátoron dolgoznak, melyek forradalmasíthatják a mobil termékek piacát.
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Könyvajánló
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest