Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• WN31RD

addikt

válasz Bici #67 üzenetére

"Nálam egy komplett webáruház (maga a program logókkal együtt, tartalom nélkül) 120kByte..."
    Szerintem pusztán flash alapú webáruház eleve komoly hátránnyal indul. Én pl. az olyan oldalakról, amelyek kizárólag vagy főleg flash-ből állnak, kapásból kattintok tovább, hacsak nem kifejezetten valami animációt kerestem. Még csak esélyt sem adok neki, mert nincs kedvem szívni azzal, hogy lassú, eszi a processzort, nem működnek rendesen a gombok, billentyűkombinációk, menük, szar a görgetés, nincs copy-paste, nem lehet könyvjelzőzni stb.

(Mondhatnám, hogy az alapértelmezett böngészőmben nincs is flash plugin, csak a külön a videók és egyéb szemetek részére fenntartottban, de ez azért - ellentétben az "utálom, ha flashben kell navigálni" hozzáállással szemben - aligha általános, úgyhogy erre nem hivatkozom.)

Szerk.: Ha valakinek a személyes kis honlapjáról van szó, akkor egyszer, először, persze megnézem a flash-es oldalt is. De ha valamilyen terméket vagy szolgáltatást keresek, amiért pénzt is adnék ki, akkor nem pazarlom az időt, és nem fárasztom magam ilyesmivel, legfeljebb akkor nézek meg egy flash-es oldalt, ha a konkurrensek ajánlatai mind teljesen elfogadhatatlanok (ami elég valószínűtlen). Ez igaz nem csak a magánjellegű, de a céges vásárlásoknál is. Szerencsére a nagyobb cégek weboldalain rendszerint legfeljebb opcionális díszítőelem a flash, szóval ilyesmibe ritkán futok bele mondjuk valamilyen szerverre vadászva, de pl. szállodák estek már ki a rostán, amikor megláttam, hogy "Loading". Miért várnék? Van másik.

• WN31RD

addikt

válasz Bici #14 üzenetére

"Azért az intró néha lehet jó is. pl. ha grafikai, animációs cég oldalát nézed, és arra vagy kiváncsi, mint tudnak összehozni..."
    Ez ugyebár a weboldalaknak csak egy egész pici hányada, de ha arra vagyok kíváncsi, hogy mit tudnak, megnézem a referenciákat, az sokkal hitelesebb úgyis.

• WN31RD

addikt

válasz cherockee #11 üzenetére

A Google megpróbálja minél jobban kiszolgálni a releváns információt kereső embereket. Egy webdesigner szívének talán kedves a saját alkotása, de ezzel fel is soroltuk az intrók összes érdemét. Másoknak egy intró csupán hátráltató tényező, virtuális magamutogatás, amely jobb esetben csak útban van, rosszabb esetben idegesítő is. Ha ennyivel kevesebb baromságon kell átverekedni magam, amíg eljutok ahhoz az információhoz, amely tényleg érdekel, annak csak örülni tudok.

Másképp megközelítve a dolgot, nem arra vagyok kíváncsi, amit te, mint webdesigner szeretnél megmutatni, hanem arra, ami engem érdekel. Ha mindenképpen a saját elképzelésedet próbálod a képembe tolni, akkor, ha viszonylag könnyen megoldható, kikerülöm, továbbkattintok stb., ha nem, akkor talán a konkurrens oldal felhasználóbarátabb lesz... :) Ez van, ehhez célszerű alkalmazkodni, és egyébként a weboldalak jelentős része meg is teszi.

Szerk.: Tehát a Google módszere tulajdonképpen a weboldalakat is segíti, mert hamarabb megtalálhatja az ember, amit keres, így kisebb az esélye, hogy megunja az oldalon belüli navigálgatást, és inkább a következő találatnál próbálkozik.

Új hozzászólás Aktív témák