- Androidos tablet topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- TV antenna és jelerősítés
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
micimacko
aktív tag
Jó neked a Technika is
Komolyra fordítva a szót, először is el kell döntened, hogy mik a legfontosabbak a vásárláskor...képátló, képminőség, fogyasztás, 3D kell-e, garanciaidő (ezzel kapcsolatos szolgáltatások mint pl. kijönnek-e helyszínre, elviszik, vagy ott javítják...stb.), fontos-e a beépített szolgáltatások mint pl. médialejátszó, youtube, picasa...stb. Nálam pl. a médialejátszó, Youtube és többi internetes szarság nem mérvadó, így azokkal nem foglalkozom. Sokkal inkább érdekel a képminőség, fogyasztás és gariidő.
-
micimacko
aktív tag
Elfogult max. a Sharp irányában lehetek. Ha visszaolvasol, akkor láthatod, hogy az első hozzászólásomban lehúztam ezt a TV-t, mivel ebben már a Philips keze is benne van, nem teljesen eredeti Sharp (igen, a Philips felé nem vagyok elfogult, a linkelt képet csak azért tettem be, hogy lássák mások is, hogy a Samsung felső kategóriás készülékénél is mennyire undorító a képminőség). Azokkal eddig (1 problémát leszámítva) semmilyen problémám nem volt. Ami nekem egy TV-nél fontos az a képminőség, fogyasztás és gari. Az első kettőben a Sharp világ élvonalába tartozik, egyedül a 3 év gari róható fel negatívumnak, bár a több márkánál is csak bizonyos típusokra adnak 5 év garit, és ahogy elolvastam 1-2 ilyen garis feltételt, az sem volt teljeskörű gari.
-
micimacko
aktív tag
Még az is jobb, ha gariban cserélik azt a "szar" tunert, de egy normális képminőséget kapok, mint ha egy okádék képminőséget kapok a nem kevés kiadott pénzért.
Az árak...nem Philipsből láttam először 100eFt alatt 32-es TV-t, hanem a másik 2 márkából. Nem mellesleg ahogy említettem, 1-2 évvel ezelőtt Sharp TV-ből sem láttál olyat, ami csak közelében lett volna a "többieknek", általában a 32-eseket árulták annyiért, amennyiért már 42"-os LG-t lehetett vásárolni...és lőn csoda, most már nekik is vannak olcsóbb TV-i, az már más kérdés, hogy azok (szerintem) nem is képviselik azt a minőséget, mint a normál TV-i. Az is igaz, hogy a Philips árait nem figyel(t)em , de ennek ahhoz is köze van, hogy közel sem annyira elterjedt, mint pár másik márka. De amikor néha-néha megláttam árlistában, hát inkább volt közelebb az ára a pl. Sharp árakhoz, mint a Samsung, LG olcsóságokhoz.
-
micimacko
aktív tag
Szerintem én hoztam fel a 830-at. Szerintem az egy piszok jó készülék, csak az ára szerintem is nagyon durva. A normális TV-i eddig mindig Japánban készültek, amit én vettem 2 db-ot, azok is egytől egyig Japán gyártásúak. Viszont gyanús, hogy a "túl" olcsó TV-ik nem saját, otthoni gyártásúak. Azok esetében viszont úgy vagyok vele, hogy akkor már teljesen mindegy, hogy Samsung, LG, Sharp, Sony...etc. Azt úgy sem veszem
-
micimacko
aktív tag
Erre csak azt tudom reagálni, hogy szarból nem lehet várat építeni
. Nálunk hatványozottan árérzékenyek az emberek, s sokszor minőség helyett az olcsóbbat veszik. A minőségen nem azt értem, hogy a Samsung és LG minden TV-jébe beépített médialejátszó, meg internetes baromságok (az +szolgáltatás, de nem minőség) vannak, hanem a TV legfontosabb funkcióját...a képminőséget. Belinkeltem oda egy csúcskategóriába tartozó Samsung és Philips kijelző képét..a Samsungétól okádni lehet annyira inhomogén, és vinném vissza az eladónak ha meglátnám a több 100e Ft kifizetése után.
De ez a Sharp TV is jóval olcsóbb, mint a Sharp saját gyártású TV-i. Ha itt is terjeszkedni akarnak, akkor olcsóbb, de egyben gyengébb minőségű termékeket kell nekik is árulniuk.
-
micimacko
aktív tag
Ezért is mondtam azt, hogy az újakról csak akkor tudok majd nyilatkozni, ha lejár a garijuk, mert ugye a kollégámhoz azokat viszik, amelyeknek lejárt és a szerviz horror áron javítaná. És ugyebár a jelenleg árult 3-5 év garis készülékek hibáját csak a gari után tudjuk meg...kivétel ha valaki a Samsung, LG hivatalos szerviznél dolgozik és van róla statja.
De amiket visznek hozzá, az 90%-ban Samsung és LG.
-
micimacko
aktív tag
Hát erre csak azt tudom mondani, hogy Bluray fronton még 1, azaz egy megbízható márkát nem találtunk. Philips, Samsung, Panasonic...mind a 3-ból most vittünk szervizbe 1-1 db-ot javításra, mert nem bírtak 2 évet sem. A Philips még 1-et sem, azt gariban javíttatuk.
De kollégám szerint is LG, Samsung nagyon gyenge szériák TV-ben...mondhatnám azt is, hogy szinte semmi mást nem visznek hozzá javíttatni, csak ezt a 2 márkát. Hogy a maiak mennyire megbízhatóak? Majd az idő eldönti, mert ugyebár most eléggé akciózzák őket 5 év garival, így a gari lejártáig a kollégám sem fog közülük kapni.
-
micimacko
aktív tag
Egyébként aki isteníti a Samsungot, míg pl. Philipset lehúzza, annak ajánlom ezt. Mindkettő az adott márka csúcsát képviseli. Jól látszik, hogy a Samsung mennyire inhomogén, tele múrával.
SAMSUNG 7000-es sorozat
Philips 7000-es
-
micimacko
aktív tag
Fura, de nálam ilyen probléma nem állt fenn, amikor a Saturnban próbálgattam a TV-ket. Először a Sharp-ra tettem rá a pendrivet az eladó jelenlétében, és amikor láttam, hogy mennyi gyászhuszár a médialejátszója, akkor megkértem, hogy nézzük meg a többit is. Kb. 3 héttel ezelőtt volt ez, s akkor már sejtettem, hogy Philips-es a TV, mert az ott lévő Philips ugyanazokat nem játszotta le, s minő véletlen még a menüje is ugyanolyan volt. Pana egyetlen 1 file-t sem érzékelt, pedig azt érzékelte, hogy USB-re tettünk hardware-t, de látni már semmit sem látott. 3 Pananál is ugyanaz volt a helyzet. A Samsung volt az egyetlen, ami szinte mindent vitt, de az sem volt hibátlan.
Az meg csak infó, hogy a Philips a legdrágább TV-ibe tesz Sharp kijelzőket. Elhiheted, hogy a Sharp a saját készülékeibe is azokat teszi. Kivétel a manapság alsó kategóriában megjelenő TV-it, mert szerintem azokba már valami mást tettethet.
-
micimacko
aktív tag
Erről bővebben? Akkor is kikapcsol 4 óránként, ha adás van? Tehát mondjuk beteszek egy 4 és fél órás filmet (még ha nincs is
), akkor 4 óra múlva automatikusan ki fog kapcsolni a TV? Vagy ha van bármi művelet (pl. hangerő változtatás, csatornaváltás...stb.) akkor már nem?
-
micimacko
aktív tag
Én is erről beszéltem. A jelenlegi 2 Sharp TV-m menüje és táv-ja tökéletes. Ez vicc ahhoz képest.
Egyébként most olvasgattam teszteket külföldi oldalakon, és az egyik legcsúcsabb Samu TV (7000-es sorozat) képe valami gyötrelem volt...annyira murás, cloud-os volt, hogy rossz volt ránézni. A teszt végén meg is említették. Ellenben a Sharp TV-knél pont azt emelték ki, hogy mennyire egyenletes a képe a többihez képest. Azért a Sharp még tud panelt gyártani. -
micimacko
aktív tag
Nekem ez így nagy csalódás.
Pedig ezt a TV-t néztem ki a mostani 37-es helyett, amit a kisfiamék kapnak meg. Mindkét Sharp TV-m még rendes Sharp és én megszoktam a menürendszerét, ami szerintem úgy tökéletes ahogy van. Ahogy elolvastam a tesztet az jutott eszembe, hogy nagyon visszaesett a minőség.
Nagyon gagyi a távirányító, a menürendszer és EPG pocsék, a médialejátszó is hányadék, ez utóbbi személyesen is tapasztaltam a Saturnban kiállított darabnál, ettől sokkal okosabb egy 10eFt-os külső lejátszó.
Biztos, hogy nem ez lesz a következő Sharp TV-m
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BMW topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Napelem
- Androidos tablet topic
- Gurulunk, WAZE?!
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Chrome
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest