Hirdetés

Sharp LE630, a Sharp-Philips hibrid LCD tévé

Sharp LC-40LE630E

Nézzük a száraz tényeket: a Sharp az egyik utolsó, talpon maradt nagy japán vállalat, amely rendelkezik saját, LCD panelt gyártó üzemmel. A konszern magabiztosan uralja a japán piacot több mint ötven százalékos részesedéssel. Olyan exkluzív saját technológiákkal rendelkeznek, mint például a négy alapszínre épülő Quattron képalkotási eljárás, tehát elméletileg erősek és innovatívak, viszont az is igaz, hogy a kapcsolódó szolgáltatások terén tavaly bizony elmaradtak a vetélytársaktól. Kíváncsiak voltunk, hogy mennyit fejlődtek tévéik egy év alatt, ám a tesztkészülék bekapcsolás után komoly meglepetés ért minket. Számos eljárást, így például a menürendszert, a médialejátszót és az EPG-t egy az egyben átvettek a Philipstől. Az biztos, hogy ez egy érdekes, elég ritkán látható húzás; hogy ez mennyire bizonyult eredményesnek, a teszt végére kiderül!

Külső

Az utóbbi évek Sharp tévéi első pillantásra felismerhetőek. A hangsúlyosan lekerekített sarkok csak egyetlen más gyártónál, igen a Philipsnél, jelentek meg ilyen markánsan. Sehol egy kristályos hatást kölcsönző él, csakis a színtiszta puritanizmus. A csillogó fekete, lakkhatású kávákat mondjuk kicserélhették volna egy fokkal mattabb anyagra, de ettől eltekintve a külsejébe nem lehet belekötni. Az alsó keretet megtoldották egy szürke téglalappal; itt kaptak helyet az érintésérzékeny vezérlőgombok, amelyek akkor – de csakis akkor – jöhetnek jól, ha a távirányító köddé vált vagy nem működik.

A kezelőgombok elrendezésének köszönhetően a tévé első pillantásra kifejezetten hasonlít a nálunk is járt Philips 9705-re, ahol azért ezt jóval kifinomultabban oldották meg. A nyak remekül sikerült, jól illik a készülékhez, és ugyanez mondható el a talpról is, amely szín- és formavilágában is passzol a képernyőhöz. Az alkalmazott Edge-LED háttérvilágítási eljárásnak köszönhetően ez sem egy kövér darab. Legvastagabb pontján is csak négy centiméter vastag, tömege nagyjából tizenöt kilogramm állvánnyal együtt.

Három darab HDMI 1.4 csatoló mellett pakoltak még rá egy-egy komponens, kompozit, D-Sub, valamint Ethernet csatlakozót, digitális audio- és 3,5 mm jack kimenetet, egy USB portot, SD kártyaolvasót, illetve a fizetős adások dekódolásához szükséges kártyák fogadására képes CI slotot. Mindent összevetve a külsőre semmi panasz nem lehet. Ha nem hangozna különlegesen ostobán, még azt is lehetne mondani, hogy a modell harmonikusan fest. A lekerekített élek, a visszafogottság, a színvilág, a kijelző, a talp és a nyak összhangja kifejezetten ízléses, elegáns terméket eredményezett.

Sharp LC-40LE630E
Panel Edge LED háttérvilágítású X-Gen LCD panel
Képernyőméret 40 hüvelyk (102 cm)
Maximális kontrasztarány n. a.
Válaszidő 6 ms
Maximális fényerő 450 cd/m²
Felbontás Full HD, 1920x1080 (16:9)
24p lejátszás Támogatott
Képbeállítások Élénk/Energiatakarékos/Fénykép/Játék/Mozi/Szabványos/Természetes
Hangszórók 2 x 5 watt + 10 watt (mélynyomó)
Hangzásmód Hírek/Film/Játék/Sport/Színdarabok/Szabványos
Beépített digitális tunerek DVB-T, DVB-C
Interfész 3 db 1.4 HDMI, USB 2.0, komponens, kompozit, Scart, digitális audiokimenet, D-Sub bemenet, mini jack, CI-slot, Ethernet, SD kártyaolvasó
Extrák 100 Hz technológia, kislexikon, mélynyomó, külső fényérzékelés, digitális zajcsökkentés, beszédhang-kiemelés, böngésző, automatikus kikapcsolás, alvásfunkció, EPG, háttérkép, demó film, gyors beállítás, gyerekzár, virtuális térhangzás, Aquos link
Teljesítményfelvétel Otthoni módban: 42 watt; készenléti állapot: 0,01 watt
Méret 947 x 560 x 40 (állvánnyal 242) mm
Tömeg 14,7 kg (állvánnyal)
Gyártó honlapja www.sharp.hu
Termék honlapja Sharp LC40LE630E
Fogyasztói ár 182 - 200 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés