- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- Androidos tablet topic
- Házimozi haladó szinten
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- OLED TV topic
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- ZIDOO médialejátszók
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajusz15
senior tag
hello
Tapasztalt már olyat valaki, hogy a kábellel összeköti a P2-est a géppel és nem ismeri föl a gép az eszközt? Vagy ha fel is ismeri, azt írja, hogy az eszköz gyorsabban menne USB 2.0-ás kapcsolattal... ( ha az utóbbi eset van akkor ~700kb/s-al másol ami kicsit idegesítően lassú egy 400 megás mixnél )
Ha az előbbi eset van, akkor a P2 annyit jelez, hogy töltés... Ezután lehúzom a kábelről, bekapcsolom és akárhova megyek (zeneböngésző, videók, lejátszás alatt, stb.) "nincsenek fájlok" felirat fogad..
Aki tudja az írjon erre egy megoldást.
Előre is köszi, bajusz.[ Szerkesztve ]
-
OsOsOs
csendes tag
Hali!
Most vettem p2est...de fogalmam sincs hogy hogy kell egy szoftvert telepiteni, meg hogy miaz a dio...vagy mi...
mar letoltottem a Firmware 5.08 at, hogy kell telepiteni?
elore is koszi.... -
bajusz15
senior tag
hello
azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan kel az SMS-el convertalni ??
mert én úgy csinálom h megnyitom az SMS-t, p2 gépre rádug, majd az sms felismeri a p2-t majd add file, megvan a file, áthúzom a p2-re és akk kiírja h átkell konvertalni.. mondom jó, konvertáljad kiírja h hova konvertálja, de a video nincs ott, ahova megcsinálja a convertalastHa valaki tudja hogy hol szúrom el akk az írjon.
Előre is köszi, Ákos -
bajusz15
senior tag
hello
na megint lnne egy kis problémám
Amikor hallgattam zenét, ugye hosszan megnyomva a play/pause gombot, kikapcsol a gépezet.. igen ám csak hogy úgy kapcsol ki h ALVÓ állapotba.. ami azt jelenti h nincs bekapcsolva, de megy a cucc és ugye ez azzal jár hogy közben merül..
És ha bekapcsolom a cuccot akkor egyből a képernyő jön be nem pedig a kis " samsung p2" felirat.. mert ha ez jönne be akkor van teljesen kikapcsolva és nem pedig alvó állapotban..
Hogy lehet azt megcsinálni hogy normálisan kikapcsoljon?? Mert ez így nem a legjobb hogy nem hallgatom és úgy merül le.. -
Rapee
csendes tag
válasz bajusz15 #138 üzenetére
Külső USB-s töltő = nem kell hozzá gép. Ez olyan, hogy bedugod a hálózatba, és egy USB-s port van rajta, szabvány 5V-ot ad le. Nekem Ansmann USB2Go nevű van, kép.
Nekem nincs olyan beállítható opcióm, hogy kikapcsolódjon zenelejátszás közben is. Csak a kijelzőt tudja x idő múlva kikapcsolni, illetve ha üresjáratban van, akkor asszem fél perc múlva kikapcsol. KR 5.08-as firmware van rajta.
-
bajusz15
senior tag
Az meg csak most jutott eszembe hogy lenne még itt egy kérdés ^^
Esténként is hallgatok zenét (kb 25-30 percet) és néha elalszok . Most megtaláltam ebben a kis szerkentyűben azt a funkciót hogy automatikus kikapcsolás. Örültem is neki
csak van itt egy kis gond.. Ugyan beállítom, hogy kapcsoljon ki 30 perc múlva, de ha kikapcsolom a P2-t és visszakapcsolom akkor megint be kell állítanom Nem lehetne valahogy megcsinálni hogy úgy maradjon?? -
Rapee
csendes tag
-
Rapee
csendes tag
válasz bajusz15 #134 üzenetére
Amikor zöldre vált a LED akkor van feltöltve az akkumulátor. A kék villogás akkor van, ha be van kapcsolva a cucc, de a kijelző már elsötétült.
Majd arra ügyelj, hogy kb. 30 töltési ciklus után merítsed le az akksit teljesen, hogy újra tudja kalibrálni magát, ellenkező esetben idővel majd korábban fogja azt hinni magáról, hogy le van merülve.
-
bajusz15
senior tag
na meglett nekem is a kis cucc és most az érdekelne hogy hány óráig kell tölteni??
mert mikor kicsomagoltam és bekapcsoltam félig fel volt töltve és most még rátöltöttem 2 órát. ennyi elég neki??
amúgy mikor van teljesen feltöltve?? mert én úgy húztam le töltőről hogy a kis led zöld volt, de néha világos kékre kapcsolt.
előre is köszi -
bajusz15
senior tag
hello
elmagyarázná nekem valaki h mi a különbség a Samsung YP P 2 JA 4GB fekete (33.348 Ft) és a Samsung YP P2JAB 4GB SCHWARZ (38.243 Ft) között?? különbség a betűnél van, ki is emeltem.. a "JA" és a "JAB" mit jelent??
előre is köszi. -
q13579
senior tag
-
Batman007
tag
válasz Csocsesz75 #128 üzenetére
van benne vmi változás az 5.08-hoz képest?
-
Csocsesz75
őstag
válasz Csocsesz75 #129 üzenetére
A lenti linkek nem élnek itt vannak az újak !
http://rapidshare.com/files/146966904/Truck-Trial.part01.rar
http://rapidshare.com/files/146970025/Truck-Trial.part02.rar
http://rapidshare.com/files/146973029/Truck-Trial.part03.rar
http://rapidshare.com/files/146976100/Truck-Trial.part04.rar
http://rapidshare.com/files/146979200/Truck-Trial.part05.rar
http://rapidshare.com/files/146982226/Truck-Trial.part06.rar
http://rapidshare.com/files/146985011/Truck-Trial.part07.rar
http://rapidshare.com/files/146987755/Truck-Trial.part08.rar
http://rapidshare.com/files/146990156/Truck-Trial.part09.rar -
Csocsesz75
őstag
Ha valakit érdekel a Truck-Trial letöltheti , hétvégén ausztriában sima mezei kamerával felvett anyagom ( P2 - re való) :
http://rapidshare.com/files/145504443/Truck-Trial.part01.rar
http://rapidshare.com/files/145507821/Truck-Trial.part02.rar
http://rapidshare.com/files/145511204/Truck-Trial.part03.rar
http://rapidshare.com/files/145514527/Truck-Trial.part04.rar
http://rapidshare.com/files/145517887/Truck-Trial.part05.rar
http://rapidshare.com/files/145521237/Truck-Trial.part06.rar
http://rapidshare.com/files/145524808/Truck-Trial.part07.rar
http://rapidshare.com/files/145528218/Truck-Trial.part08.rar
http://rapidshare.com/files/145531585/Truck-Trial.part09.rar
http://rapidshare.com/files/145532466/Truck-Trial.part10.rar -
Csocsesz75
őstag
5.10 Firmware letölthető :
[ Szerkesztve ]
-
Rapee
csendes tag
Nehéz tippelni, hogy mi lehet a baja, olyan sokat szerintem még nem használhattad, hogy elhasználódjon az akkumulátora. Valahol azt olvastam, hogy a Li-akksikat 30 töltési ciklusonként le kell meríteni teljesen, hogy "újrakalibrálja" magát. Lehet ez hiányzik Nálad.
Esetleg megpróbálhatsz egy külső töltőt, nálam azzal sokkal gyorsabban töltődik fel, mintha a notebookom USB portjára kötném.
-
polonic
félisten
UP
-
polonic
félisten
UP
-
polonic
félisten
válasz Batman007 #120 üzenetére
üdv!
Találkozott már valaki olyan problémával, hogy usb kábelen töltésen van a lejátszó és kb a 7. óra után se akar zöldre váltani a kis lámpa, eddig mindig kb 4 óra alatt töltődött fel. Nem tudom, hogy ez baj-e most vagy hagyjam a fenébe. Most nem tudom hogy csak a kis lámpa romlott-e el, vagy folyamatosan tölti, ez viszont nem igazán jó az akksinak gondolom.
-
Batman007
tag
-
polonic
félisten
Üdv!
Nem tudjátok, hogy akkor most az 5.08 az végleges-e vagy nem, mert samsung.hu-ra is ki van már rakva. Oda nem szoktak bétát, ha jól tudom. Én ezt használom és minden jól működik mondjuk. És még egy kérdés: Emodio mikor lesz végleges? Valakinek info róla?
Köszöntem
-
Xpredi01
tag
Közben az UCI-problémám is megoldódott, a kitömörítéssel lehetett valami probléma...
-
FDToth
tag
Sziasztok!
Hálózati töltőt lehet hozzá kapni, vagy egyáltalán nem létezik?
ksöz
-
Xpredi01
tag
Helló!
Az emodio nekem sem jött be (filmkonvertálás közben mindig hibát jelzett) ezért inkább visszatértem az SMS-re...
Olyan kérdésem lenne, hogy hogy tudok témákat felrakni, mert nekem sehogy sem akarja felismerni a p2-m őket... (pedig a legújabb firmware van fent)[ Szerkesztve ]
-
p_adam
addikt
Nem lenne rossz ha kijönne az FLAC támogatás [link]
-
Rapee
csendes tag
Az Emodio és a hozzá tartozó 5.05-ös firmware még eléggé béta állapotban van, éles használatra nem javasolják, mert vannak bennük még hibák. Egyébként lesz (van) majd benne UCI szerkesztő, azaz le tudod cserélni az ikonokat/háttérképet a menüben, azaz saját stílust készíteni. Szerintem 1-2 hét és kijön az éles verzió.
Mit ír ki pontosan az oldal hibaüzenetnek? Küldd privátban, hogy ne offoljunk.
-
polonic
félisten
próbáltam rendelni és valami kínja van mindent jól írtam be, state-nél non-us/non-canadát választottam, a többi is jó.
fizetésnél dombornyomott visa kártyával próbáltam, nemtudom mi lehet a bajja és kipróbáltam az emodio-t, hát kb annyi hogy a felület változott meg tudsz saját dnse-t szerkeszteni a többi funkció ugyanúgy működik
[ Szerkesztve ]
-
Rapee
csendes tag
válasz Korinthosz1 #100 üzenetére
Én ilyet rendeltem hozzá: invisibleSHIELD. Elég komoly védőfólia, élettartam garanciával.
-
Korinthosz1
csendes tag
Valaki nem tudja hogy hol lehet vedofoliat vasarolni a kepernyore??
-
Rapee
csendes tag
Tegnap érkezett meg a P2-m, ez az első MP3 lejátszóm, nagy tetszik. Egyből ment rá egy UMS-es 4.13-as firmware, így már a Linuxom alól is megy. Wine-nal futtatott MediaCoder-rel tök jól lehet videókat átkonvertálni, tegnap már ezen néztem egy South Park epizódot.
Nemsokára jön ki a 4. frissítés (béta már elérhető), abban van még pár hasznos funkció, pl. hangfelvétel, jelszavas védelem.
Az új SMS-t, amit már Emodio-nak hívnak próbálta már valaki?
-
rOwLeY
őstag
de pang mostanság a topic
-
őstag
Hi!
Küldtem mail-t az a angol Samsung honlon talált címre, h dokkoló lesz-e a P2-höz, és azt mondták, hogy egyenlőre nem tudják megerősíteni a dolgot és semmi olyanról nem tudnak, hogy készülőben van a kütyü, de ha lesz, akk fel kerül a honlapjukra. (Magyarul ők sem tudják biztosan, de úgy néz ki, hogy csak fake"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
őstag
tényleg nagyon jó lenne, ha igaz lenne, igaz biztos nem lenne olcsó első ránézére 15k -t tippelnék, amit ha megnézünk... 4Gb-s p2 + a dokk kb. 60k az meg már pda ár kategória , ha az a wifi nem lenne annyira csábító... Nehéz az élet...
"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
rOwLeY
őstag
válasz Seraph 16 #94 üzenetére
Sztem mocskos jól szól, mondjuk én egy AKG fejhallgatóval próbáltam!Sztem azzal mocskos jól szólt, de azt mondják a gyári füles is tűrhető!Hát a wifi az arra jó h hot spot közelében tudsz netezni!Én is ezen dilemmázok!Remélem igaz ez a dokkoló!Nehogy itt a végén még iPod touchot kelljen vennem
-
őstag
1. Vki, akinek ilyenje van, az kipróbálná, h működik-e FLAC -cal, mert sokszor nincs feltűntetve, de a külfödi (pl. a német) samsung honlapon azt írják , h azt is támogatja.
2. már majdnem vettem egy cowon D2-t, de ha igaz ez a kis dokkoló, akk lehet,h ennél maradok. Van vkinek tapasztalata, h mennyivel másabb a hangja, mint egy Iaudio-nak?
Ja, és ha tudná a Wifi-t, akk az mégis mire lenne jó? menne rajata az interneten wifin adó közelében v mi?"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
Batman007
tag
"...illetve felülre tették a nyakpánt bújtatóját. Ez felvet egy kérdést, hogy vajon a bújtató vagy a füles aljzata van rossz helyen? Képzeljük csak el, hogy lóg a nyakunkban, és a fülhallgató kábele meg alulról csavarodik vissza."
Az a bújtató sztem inkább a kis asztali támasztóhoz van. Annak a zsinórján van egy csatt és ha vhol épp filmet nézni támad kedvünk csak lecsattoljuk, rátesszük a lejátszót és kész is a minimozi .
-
rOwLeY
őstag
Viszont nekem meg egy olyan kérdésem lenne h 192Mhz-es kétmagos procinál akkor az ténylegesen 384Mhz?
-
rOwLeY
őstag
A hivatalos Samsung oldalon fennvan!Akkor csak nem lehet annyira gázos!
-
soma92
csendes tag
sziasztok, nekem megvan a p2 es és nagyon elégedet vagyok el.1 kérdésem lenne h lehet játékot rakni rá?????
azthiszem h a firmware version t kell megváltoztatni,(talán)de ez nem veszélyes a gépre és legásis is eltölteni?Ha tudtok olyan oldalt ahonnan lehet ilyet letölteni és olya is amin vannak jó kis gamek akkor küldjétek már el please.köszi -
rOwLeY
őstag
Az nagyon faja lenne, ha ez egyszer tényleg kijönne!
Amugy nem tud esetleg vki arról infot, h majd később is jönnek még új firmware-ek újításokkal, v ennyi volt?! -
rOwLeY
őstag
ides:[link]
bár nagy valószínűséggel csak fake![ Szerkesztve ]
-
dr_ace
aktív tag
"A kijelző alján van még a reward/forward"
az RWD rövidítés a 'rewind' szót takarja, a reward szó angolul jutalmat jelent. bár én kellemeset mosolyogtam rajta, de azért javítanám a cikkíró Úr helyében
és ha már itt tartunk akkor az alábbi mondatba is kéne még egy L betű, mert így kicsit morbid: "A rádióban halottakat MP3 formátumban rögzíthetjük." -
törölt tag
Nekem nem annyira sürgős, így türelemmel kivárom, meg így is rendesek a phsok hogy visszaadják. Aki meg 4 betűs könnyen feltörhető jelszavat használ az változtassa meg
Amennyiben a pda-nál odafigyelnek hangminőségre akkor remélem a pda/gsm/gps egybecuccoknál is odafognak. Jó lenne úgy 2 év múlva egy igazi mindenes móka, csak kevés a gyártó akinek ez érdeke lenne.
-
Csapi007
veterán
válasz VaniliásRönk #74 üzenetére
Áttól függ, ha megtartod a 4:3-as felbontást akkor a lejátszón választhatsz, de ha 480*272-be konvertálod a 4:3-as videót akkor mindenképp fekete sáv lesz.
"Csak úgy mondom"
-
bwoay
nagyúr
rémlik, de az is, hogy gyárilag mellékelték hozzá az átalakítót,
hogy bármivel használhasd. (az a toldalék a mai napig megvan)
meg ahhoz nem kellett külön dugót gyártani,
az összes Sennheiser RC egyenes dugója jó volt hozzá.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
VaniliásRönk
nagyúr
A videókonvertálója (vagy a lejátszója) hogyan viszonyul a 4:3-as képhez? Kinyújtja vagy fekete sáv marad a széleken?
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
ZoZa™
senior tag
Ez miért nem a Touch ellenfele? Nekem iPhone-om volt, most lejátszót szeretnék venni, vagy ez, vagy a T10 lesz, ilyet volt szerencsém kipróbálni, kijelzőben sokkal gyengébb volt az iPhone-nál, a kezelése is lemarad, de azért elég jó. Amúgy személy szerint bátran ajánlom mindekinek, az egyetlen dolog ami valójában zavart, az a lassúság..
-
törölt tag
válasz Gabifapeti #68 üzenetére
mivel nem tudtam tokeletesen ezert irtam utana, hogy ha jol tudom. A kepek alapjan viszont enek a fo kijelzoje nem oled.
-
Csapi007
veterán
Hello
Jó teszt lett graula.Annyit tennék még hozzá hogy a koreai firmware-ben vagy szótár. Angol-koreai illetve angol-angol és akár a kiejtést is meghallgathatjuk.
"Csak úgy mondom"
-
Rocko
tag
a sonyk miért maradnak ki mindig a tesztekből??
-
Gabifapeti
csendes tag
válasz #06658560 #67 üzenetére
Ha a kistesónál a YP-K3-ra gondolsz, ([link]) akkor ott a kijelző is OLED. Ezt azért merem biztosra mondani mert a barátnőmnek olyan van és a betekintési szögei gyakorlatilag 180°-osak. Akárhonnan nézed semmit nem fakul, olyan mint a crt. Illetve a kontraszt is arra enged következtetni, hogy mintha nem lenne háttérvilágítás egyáltalán.
-
törölt tag
válasz Gabifapeti #66 üzenetére
A kijelzo tft, a kistesokban is, de a kezeloszervek oledek, ha jol tudom.
-
Gabifapeti
csendes tag
Sziasztok! Most akkor OLED vagy LCD kijelző van benne? Mert a neten írnak ilyet is, meg olyat is. A samsung oldalán TFT LCD szerepel. [link]
-
rumos14
nagyúr
válasz pityulee™ #60 üzenetére
nekem T9-em volt, ott úgy nézett ki a dolog, hogy egyrészt BT-on keresztül összekapcsolva lehetett tárcsázni is, ennek tényleg nincs sok értelme. ami viszont sztem ötletes, az az, hogy ha P2-n zenehallgatsz és közben csörög a telód, alapból lehet hogy nem is hallanád meg, de ha össze van kötve, a P2 is veszi a csörgést, behallatszik a zenédbe, P2-vel fel tudod venni, a mikorfonjába belebeszélsz, a fülesben hallod a másik felet.
-
rumos14
nagyúr
válasz #78734080 #21 üzenetére
mikor kapod vissza a régi nickedet?
2 pda-val abszolút pozitív tapasztalataim voltak, gyönyörűen szóltak, semmi háttérzaj, cincogás, szóval nemtom milyen hangcsip volt bennük, de az eredmény meggyőző volt. viszont a samu i600 telóm hangzása már nem annyira százas, mondjuk ott füles átalakítót vagyok kénytelen használni. -
pityulee™
tag
...és a nagy reward/forward reményében a mindenre elszánt fejvadász, elindult nyugatra a vízszintes csapáson, hogy elkapja a banditák elsődleges csomagját
"a zenelejátszótól független Master EQ"
ez azt jelenti, h rádió, videó, játékok, mittoménmégmi hangját tom buherálni?arra nagyon kívácsi vagyok, h hogy működne együtt egy telóval. egyáltalán mi értelme?
p2-ről lehet tárcsázni. ok. utána meg előveszem a telót, és a fülemhez rakom?
vagy csak fél füllel hallgatom a zeném?
esetleg létezik kékfogú sztereó, mikrofonos füles? (biztos, csak még én nem láttam)
ha igen, akkor melyik kezel két eszközt egyszerre? a hedszet vagy a p2?
ha a p2, akkor meg tom mutatni a vonal másik végén lévőnek h épp mit hallgatok?csupa kérdőjel ez a lejátszó
-
shtml
őstag
Az én több mint 1,000 DVD-nyi zenei gyűjteményem (mely naponta kb. egy DVD-vel bővül) legnagyobb része FLAC-ban van, kb. ötöde APE-ban. A fenének van kedve a hordozható lejátszóra való átmásoláskor még konverzióval is bajlódni.
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
MIFtIli
aktív tag
válasz Alvin_ti4200 #28 üzenetére
Te itthon (Mo-on) vásároltad? Szerintem az enyémben van bőven hangerő... így azzal helyettesítem az eq-t (NewYork-i)
Egy JBL Reference 220 fülesen gondolkozok, csak sose volt még agybadugós fülesem és kicsit tatok tőle. Vagy valami más tipp? Olyat szeretnék ami utcára is való és jobb mint a gyári.
-
törölt tag
"A P2-n eredetileg MTP-t támogató firmware volt, amit egy kis leleménnyel UMS-re cseréltük, így már csak a videók konvertálásához kellett a Samsung Media Studióval szórakoznunk"
ezt - cseréltük vagy amit - cseréltünk
szerintem -
rudi
nagyúr
válasz Alvin_ti4200 #44 üzenetére
Az OK, de kérdés, hogy hány mp3 lejátszót lehetett ott kipróbálni saját fülessel, saját zenével. Ami meg a fejhallgatókat illeti, szerencsére, nem vagyunk egyformák Nekem jobban fekszik a HD 555 hanzási világa meg úgy az egész eszköz egyben.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
bwoay
nagyúr
válasz Alvin_ti4200 #46 üzenetére
jogos. igaz, azóta az Apple hatására pár gyártó meghajlott,
így a Sennheisernek van iPhone kompatibilis cx300-a is.
de ez inkább röhej. vagy szomorú.a másik meg, hogy én próbálgattam,
nekem telefonként marhára nem tetszik ez a kütyü,
mert pont azokban a dolgokban erős,
amiket én épp nem a telefonomtól várok el.
ez természetesen az összes smartphone-ra, PDA telóra is igaz.az üzemidő meg valóban gáz,
pláne úgy, hogy ha ilyen gyakorisággal kell tölteni,
akkor az ember viszonylag gyorsan szembesülni fog
a beépített akksi hátrányaival.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
törölt tag
válasz #06658560 #43 üzenetére
Eről beszélek:a masszívabb példány
-
Alvin_ti4200
félisten
nevetni fogsz, de ez volt az első számú indok, amiért nem iPhone-t vettem Touch helyett A másik pedig az, hogy hivatalosan nem kapni itthon, így a garit feldughattam volna a...na oda. Harmadrészt meg telefonálni nem jó egy olyan eszköz, ami ha rákattansz egy fél nap alatt képes lemerülni.
-
bwoay
nagyúr
nem is amiatt kell a FLAC, hanem ha abban archiválsz,
akkor ne kelljen konvertálni már.
na, azt mindig jó látni, hogy más is képes értékelni az old school LCD-t
én be is gyűjtöttem egy U2-t meg egy i5-öt az utókornak.
na jó, magamnakviszont az igazi vicc napfényben az nem is a cSTN,
vagy a TFT, hanem az OLED,
főleg, ha tükrös felület mögé van rajta, ld iRiver N10.
TOTÁL KAPUFA[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
Alvin_ti4200
félisten
Erre csak annyit mondanék, hogy a Touch-ot simán megengedték (segítettek), hogy a kiállított normális fülesekkel végigpróbáljam (Westend MM). HD555 nekem is nagyon tetszett, főleg a kényelem miatt, de a HD485 szerintem jobban szólt, nem volt annyira kiemelve a középtartomány és a mélye is valamivel erősebb volt (a kiállítottak közül mellesleg ennek volt a legdurvább mélye).
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Fülesileg nekem eddig egy Sony sports kis vékonyka vacak, valamint a másolt, vagy ugyanazon sorról leeső átcímkézett de már pöttyet masszívabban kinéző, valóságban ugyanúgy vékonyka fülesek voltak az istenkirályok, a bőrre feltolt hanggal, hihetetlen széles színpaddal. És a hangminősége is fergeteges volt, holott a másolt csak vmi 1200 Ft volt, miközben az utána vett 10k-s fülbedugós Sonym egy kalap lócitromot sem ért, plusz kevesebb, mitn három hónap alatt megadta magát a fele.
-
bwoay
nagyúr
válasz Alvin_ti4200 #38 üzenetére
az EQ nélküli használatot maximálisan pártolom,
asszem már eljutottam arra a szintre DAP téren,
hogy ha alapból nem szól jól, akkor aztán EQ-zhatja az ember.az jó, ha a Touch rendes mélyeket produkál,
csak mint írtam, pont a minap olvastam korábbi iPodok tulajának tollából,
hogy nincs megelégedve a lejátszóval ilyen téren.
bár arra nem emlékszem, hogy írta-e, milyen dugóval próbálkozott.én max iPhone-t tudnék tesztelni, az van a közelemben,
de ott meg ugye a drága Apple megoldotta,
hogy ne passzoljon hozzá bármilyen 3.5 jack dugó...[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
rudi
nagyúr
Jaja, monokróm LCD elég, jó erős kontraszttal, hogy akkor is látsszon a szöveg, amikor a színes kijelzősök már csak a homályt sasolják Nekem a FLAC annyira nem fontos, mert 320 kbps-os mp3 fölött már csak olyan fülessel hallom az eltérést, amit nem tudok/akarok megfizetni vagy szégyellem nyilvános helyen hordani
-
bwoay
nagyúr
a szakmai misztikumra jó példa a PSP "ear friendly" fülese,
ami gyakorlatilag használhatatlan,
így valóban nem káros, max az ember idegrendszerére,
ha kicsit is zajos helyen próbál vele zenét hallgatni, vagy játszani.amúgy szerintem semmi baj nincs azzal,
hogy a dobozba az esetek túlnyomó többségében gyenge fülest raknak.
egyrészt nincs felár a minőségi(bb) füldugó miatt,
másrészt meg tényleg nem lehet mindenkinek megfelelni.
a többség így is jól elvan, ők miért fizetnének többet olyasmiért,
amit úgysem értékelnek, a többieknek meg
valszeg eléggé konkrétan körvonalazott elképzeléseik vannak,
hogy milyen típusú dugóval akarják használni.illetve egy probléma talán mégis van:
az emberekben valamiért az az illúzió él,
hogy a drágább lejátszók mellett komolyabb tartozékokat találnak.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
Alvin_ti4200
félisten
mélytartomány helyett középtartományt akartam írni Látszik, hogy munka után először vacsorázni kéne, nem fórumozni
Szerk: egyébként a Touchban nagyon durva mélyhang van, most voltam a htéen fejhallgató nézőben és a Media Marktban készségesen engedték, hogy kipróbáljuk az összeset. A legjobb ebből a szempontból a Sennheiser HD485 volt, hát attól lementem hídba, pedig EQ nuku ugye.
Szerk. #2: nem baj, ha valaki leírja a véleményét, azértvan a fórumon, csak tőled még egyetlen pozitív hangnemben elkövetett hsz-t sem láttam, amiben Apple termékről lett volna szó
Szerk. #3: írtam, hogy vettem egy AKG K 512-őt, szóval nem azért mondom, hogy jó a gyári Apple fóles, mert azt használom, capisci?
[ Szerkesztve ]
-
rudi
nagyúr
válasz Seraph 16 #35 üzenetére
Nem tudom, milyen felhasználásra szánod. Ha nem szégyeled nyilvános helyen a full méretű, esetleg nyílt rendszerű füleseket (pl. Sennheiser HD 500/600 széria), akkor nézz meg egy jó nagy kimenő teljesítményű Cowont (D2 asszem, 37 mW-ot tud csatornánként, U5 meg 32-t). Én pl. HD555-höz sokkal jobban hozzá tudtam igazítani az Cowon U5-öt mint a P2-t. MM-ben és társaiban szerintem nem tudsz mp3-lejátszót kipróbálni mert nem töltik őket, nincs rajtuk megfelelő zene, magyar ember elől jobb ha törhetetlen/nyithatatlan dobozba teszik, mert a végén még véletlenül a zsebében felejti kifelé menet
-
rudi
nagyúr
válasz Alvin_ti4200 #30 üzenetére
Szerintem a Sennheiser CX300 sokkal jobban szól mint a gyári iPod fülesek és a P2-höz meg a korábbi Samsungokhoz adottak is lepipálják. Ezt a hozzátervezést meglehetősen viccesnek és még annál is hihetetlenebbenek tartom. Szerintem távolról sincs ekkora szakmai misztikum egy kiegészítő kiválasztásában. A marketinges és termékmenedzser döntéskozók kitalálják, hogy kb. milyen ár és hangzási minőség elfogadható és annak alapján ráböknek egy termékre az OEM katalógosban.
Az iPod szériák sohasem arról voltak híresek, hogy annyira jó hangzásra törekednének mint mondjuk a Creative vagy méginkább a Cowon, mert egyszerűen szerintük erre nincs igény. És ténleg nem tévednek, mert van egy minőségi szint ami fölött a vásárlók 99%-a már nem vesz extra fülest. Az a pár fórumokban okoskodó vájtfülű meg úgysem lesz semmivel elégedett, amit értelmes (értsd kifizetődő) lenne bundlebe tenni egy lejátszó mellé.
-
őstag
Nemtod, h ezeket a MM-ben v vmi hasonlóban ki lehet próbálni? Nekem leginkább az a fontos, h úgy szóljon, h nagyon jól (ezt most jól megmondtam ). Azért tetszik többek között a P2, mert a hangminőségét (meg EQ, meg virtual 3D hangzás) nagyon dicsőítették. De ha a cowon dinamikusabban szól, szebb mélyekkel és kristálytiszta magashanggal, akk az lehet az igazi.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz msgt.fubar #31 üzenetére
Ez nem mobil.
-
bwoay
nagyúr
válasz Mr. Green #27 üzenetére
Uhh, ennél kevesebből megvan egy 4 GB-os U3 vagy i7 is,
másrészt én a pixmaniatól mindig is fáztam,
ráadásul ezzel nem vagyok egyedül.Rudi:
pont emiatt mondom, hogy visszalépés,
mert zenei formátumokból jóval kevesebbet támogat,
végülis ennyi változtás történt. a formai kialakítása meg olyan,
mintha lekicsinyítettek volna egy X5-öt akkorára,
hogy még mindig nagyobb legyen,
mint az előző generációs flash playerek.
Ha rajtam múlna, a Cowon még mindig gyártana
monochrome LCD-s szigorúan audio playereket,
azokat viszont FLAC támogatással
(ami végülis hosszú idők óta csak az U5-ből hiányzik).
Ja és gyártanék elemes playert is,
de azt csak Vili miatt, az is lenne a neve, hogy Vili13's G5[ Szerkesztve ]
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
bwoay
nagyúr
válasz Alvin_ti4200 #30 üzenetére
nem haragszom, max a saját fej és fülhallgató gyűjteményedet minősítetted most.
ugye te sem gondolod, hogy az a maximum 2-3000 Ft-ot érő valami,
amit a dobozban találsz, képes kiszolgálni egy 100e. Ft-os lejátszót...
Ha igen, akkor meg rendkívül alacsonyak az elvárásaid hangminőség terén.
ilyet, hogy a Touch hangzásához illesztve elnyomták benne a mélyhangokat,
tőled olvasok először, és kifejezetten mulattat,
mert az iPodok sosem a mélyükről voltak híresek,
ez alól a Touch sem kivétel (ld korábbi iPod tulajok beszámolói).
Azt meg végképp nem értem, hogy ha saját meglátásod szerint is
komoly hiányosságokat mutat ezen a téren a gyári dugó,
akkor mi mondatja veled azt, hogy pusztán azért,
mert neked nincs ennél jobb a háztartásban,
levonhatjuk a következtetést, miszerint a bundle füldugó nagyon jó minőségű?
Egyébként füldugóknál a 10 rugót nevezzük nyugodtan belépőszintnek,
különben a másik végletet nem lesz hová pozícionálni.ami az F700-at illeti: itt nem az én véleményem,
vagy az adott telefon sikere számít,
hanem az, hogy a szóban forgó készüléket
mi inspirálta, illetve a Samsung hová pozícionálta. Capisci?hogy az Apple-ről mi a véleményem,
azt szerintem sem ebben a topicban,
sem az általad emlegetettben nem osztottam meg a közönséggel,
még burkolt formában sem. Ja, ha meg merem említeni,
hogy adott (természetesen szent és sérthetetlen) Apple termék,
vagy annak valamelyik tulajdonsága
nekem miért/milyen szempontból nem felel meg,
akkor azt a tulajok azonnal támadásnak vélik?
Hát... azt hiszem, ez nem rólam szól[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
msgt.fubar
senior tag
ennek a cikknek egészen véletlenül nem mobilarénán kéne lennie?
gottagofast
-
Alvin_ti4200
félisten
már ne haragudj, de rengeteg sima füles van itthon és az iPod Touch-hoz a legjobb valóban a hozzá adott (10k+os füleseket nem próbáltam, mert annyiért az ember inkább minőségibb fejhallgatót vesz), ugyanis a Touch hangzásához tervezték (elnyomták benne a mélytartományt picit), tisztán szól, mélyhangot ugyan keresni kell, de ez van, nem kötelező használni. iPhone ellenfélt Samsungtól nem igazán láttam, vagy a vakvágányra futott F700-ra gondolsz? Mellesleg ha ennyire utálod az Apple-t, akkor nem kötelező ám mindenhova beírni, hogy deszar, főleg nem az Apple topikba.
-
Alvin_ti4200
félisten
jó helyen kapisgálsz EQ szerintem majdnem az összes iPod-ban használhatatlan, a Touchban is csak a Latin EQ-val mész valamire és azt se mindegyik stílusnál tudod használni (van, ahol már torzít a vokál). Egy AKG K 512-vel határozottan jól szól a Touch 1.1.4-es Volume Hack-et érdemes feltenni Installerből.
-
-
törölt tag
Engem az érintőfelület irritál. Mi a ráknak, ha pár gombbal minden megoldható rajta?! Mert trendi, böööööeeeeee. de ha már azzal csinálták akkor simán lehetne kisebb is. Az meg a másik, hogy ez ha nem a táccs ellenfele akkor miért ahhoz van leginkább hasonlítva magában a cikkben is.
Pda meg okostelefonokkal egy a baj: zenelejátszási képesség sokszor nem megfelelő telefonoknál, pont annyival rosszabb hogy a user megvegye az mp3 playert ha a nagy minőségre vágyik. Pda-val gondolom ugyanez a helyzet, gondolom külön jó minőségű hangchipet nem szokásuk rakni bele. Szerintem asus eee+egy pici cowon a legjobb megoldás zene+film fanoknak(és legdrágább is ). Mert ez a konvertálgatás elég gáz.
-
Mr. Green
tag
Nem modassz hülyeséget, a veszteségmentes tömörítésű fájlok lejátszása ennyi pénzért benne lehetne. Amugy naon jó ez a kis kütyü, és pont most állok zenelejátszó vásárlás előtt, de én azt hiszem inkább a YP-T10-et veszem meg a 4GB-s belőle 30 e, a 8 meg 40, azt hiszem a nyolcas lesz .
-
törölt tag
nem neztem, annyi tortent, hogy pop-up megjenet a kis ablakocska ami flashdrive csatlakoztatasanal is szokott, es megkerdezte mit akarok a kepekkel cisnalni. Harom opciot adott. Erre a gepre csak tolteni tettem fel a toucht, igy nem ellenoriztem. De ha gondolod holnap megteszem, ma nicns nalam a kabel hozza.
-
shtml
őstag
FLAC támogatás azért igazán beleférhetett volna. Ha már a minőség, akkor legyen minőség. APE mondjuk már nem, mert annak a dekódolásához a tömörítés fokától függően igen erős processzor kellhet.
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
bwoay
nagyúr
én eddig mindenhol a Touch riválisaként láttam szerepelni,
de igazság szerint nekem mindegy, hogy a Samsung,
vagy hogy mások hová pozicionálják.
Ránézésre biztosan nem fog más iPod eszembe jutnia nanora meg engem max annyiban emlékeztet,
hogy ez is egy flash player, ami tud videot lejátszani.
szóval tudásban lehet a kettő között,
de hogy a Samsung a nano ellenfelének szánta,
az nem tudom, miben nyilvánul meg.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
őstag
Hi!
Nekem most ez a kütyü nagyon megtetszett. Azt szeretném kérdezni, h szerintetek van olyan mobil, amelyik ilyen hangminőséget produkál (v. pda), mert akk inkább várok egy all-in-one mobilra, de ha nem akk nézek vmi nagyon jól szóló mp3 lejátszót pl. egy ilyet ? A két 2gigás 35k-ért v egy nano 4gigás uennyiért sztem nem rossz vétel (esetleg cowon v meizu).[ Szerkesztve ]
-
rumos14
nagyúr
ehh, a hsz második részére nem is reagáltam, szóval az iéletérzéshez az is hozzátartozik, mi több, elengedhetetlen része, hogy a szabvány ifülhallgatót használod, mert ez alapján tudja mindneki, hogy mit is lapul a zsinór másik végén. ha pedig elromlik, 10k-ért veszel egy pótot az andrásin
-
bwoay
nagyúr
na jóvan, ezeket a horror dolgokat nekem inkább ne is mondd!
az MTP meg nem UMS, igenis külön program kell hozzá,
mert ilyenkor minden annak számít, ami nem TC
sosem fogom belátni, hogy igazatok van,
mert a végén bedobom, hogy
"akkor meg nem platformfüggetlen, az a bajom vele"[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
rumos14
nagyúr
a samu T9-ből kiindulva: létezik MTP fw amivel nem látszik rendes meghajtóként, csak ugye az XP felismeri mint külső média eszköz vagy mi a tököm. UMS fw-rel meg szépen látod mint X:, külön drájv. zene felmásoláshoz MTP fw mellett sem muszály a külön progi, Intézővel simán át lehet rángatni.
[ Szerkesztve ]
-
bwoay
nagyúr
szerintem mindkettő külső drive-ként látszik,
a zene az, amihez mindegyiknél saját alkalmazásra van szükség.rumos:
hát ja, nem a nano, hanem a touch ellenfele.
pontosan úgy is néz ki, pláne, hogy a Samsungnak van iPhone-ja is,
szerintem nem is egyami még tetszik, hogy sokan a Toucht (meg szerintem rengeteg iPodot)
a gyári fülhallgatóval használják, meg EQ-val kompenzálják a gyenge hangzást.
Emiatt tényleg érdemes ilyen kategóriájú lejátszót venni...[ Szerkesztve ]
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
rumos14
nagyúr
a P2 a nano ellenfele?
bennem van a hiba, tudom, de nem sok értelmét látom egy ilyen lejátszónak. és most nem annak megyek neki, hogy videót nézni ekkora képernyőn nem lehet, mert lehet, én is szoktam. viszont egy pda, lehet hogy drágább, de sokkal több mindenre, sokkal szabadabban használható. a P2 egy pda-hoz képest csak dizájnban több, szebb a menüje, már akinek ez tetszik, és valamelyest kisebb. az, hogy a videót konvertálni kell, már eleve elvenné a kedvemet az egésztől.
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
kár hogy a BT nem alkalmas fájlátvitelre.akkor tényleg tökéletes lenne.
-
törölt tag
A touchban rohadt sok beallitott hangkep kozul valaszthatsz, vannak kifejezetten bass-boosterek is. nekem annyira nem jonnek be. Vegyesvagott mp3-hoz, amik nagy reszet nem en tomoritettem meg mindegy, hogy milyen a hangminoseg, a tomorites ugyis lehuzza. plusz nalam az utazas hatterzaja is.
Rudi: hat igen, valahol kolbaszabb a kerites az otthoninal.
Erdekes egyebkent, hogy amikor nezegettem azt mondtak a Samu kepes flash-drive lenni, az ipod nem, a teszt meg sajat zeneattoltoszoftvert emleget. Ipodot meg itunes mentes gephez csatlakoztatva felismerte, es a kepeket akarta ovlna rola kezelni jobbra-balra.
Egyebkent erdekes a kerddes, hogy melyiket eri meg valasztani, elegge egy kategoria a ketto. amit az egyik tudasra bukik, azt behozza meretben, kezelhetosegben, es viszont.
[ Szerkesztve ]
-
MIFtIli
aktív tag
A touchban szerintem nagyon rosz az eq. Én eq nélkül használom, így pedig kicsit kevés a basszus.. talán fülhallgató csere kellene.
-
törölt tag
válasz VaniliásRönk #2 üzenetére
nem, azonos meretu ipod touchoz kepest kb 50 €-val dragabb. Nemeto, Saturn votl a buntett helye.
-
törölt tag
Na nekem pont az also dedikalt gombok erzeketlensegevel volt bajom, amikor az ipod touch-t valasztottam helyette. Tudasra fantqsztikus, a radio nem is okorseg, csak a kezelese nem tunt meggyozonek. Plusz az ara.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LEGO klub
- Elemlámpa, zseblámpa
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- samsung galaxy s23 ultra kifogastalan 2026 12 ho-ig sestore garancia plusz 2 tok 30 ezer ertekben
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest