Új hozzászólás Aktív témák
-
benczeb
aktív tag
Köszönöm a választ.
Újabb kérdésem, hogy szoftver képességek tekintetében mennyiben különbözik az S6 Lite és az S7 széria? Minden, ami ceruzás varázslat és Samsung Notes képesség megvan mind2 eszközben, vagy vannak olyan funkciók, amik csak az utóbbira érhetőek el?
Köszönöm
-
szucstom
őstag
Hali!
Szerintem észre se fogod venni. Nekem is izzad a tenyerem ilyen időben és írtam is a stylussal nem keveset, de eddig nem tapasztaltam az általad leírtakat. Nekem ami nagyon feltűnt és ezért üvegfóliát keresek rá, az a tollnak a nyoma. Viszont ami nálam plusz pontot ért el az az, hogy a "macskakaparásomat" is képes közel 100%-ban felismerni
-
benczeb
aktív tag
Sziasztok! A minap fogalmazódott meg bennem a kérdés, hogy a stylus/tablet mennyire kezeli jól az esetleges kézizzadás közben megjelent nedvességet a kijelzőn. Papírlapon ugye felszívja, és pár perc alatt megszárad, de mi a helyzet a tablet kijelző esetén? Gyakran kell törölgetni? Egy nagyobb kijelzőn már írásnál rajta van az ember csuklója, és nekem a nyári hónapokban izzad a kezem....
-
szucstom
őstag
Sziasztok!
Pár napja kézhez kaptam eme gyönyörüséget. Keyboard covert hol érdemes venni, ami nem kerül 50.000 Huf-ba? Szimpla book covert már berendeltem, az eredeti Samsungos lesz.
-
Lune
tag
válasz
Sanraith #140 üzenetére
Megjött a cucc még kedden. Ez valami fantasztikus. Teszi a dolgát, pedig nem kímélem. Már rajzolgattam is vele, olvastam, videóztam. A hangja remek, az egész szépen, simán fut. Igaz, a kijelzője nem egy amoled, de belső térben tökéletesen megfelel.
Iszonyatosan csúszós, egyelőre csak otthon használom, de ott is nagyon ügyelve rá, mert tok nélkül még féltem.(A tok már megrendelve.) Ha kapok olcsóbban majd eredetit, figyelem az akciókat, akkor veszek rá, de 20k-t nem adtam érte.
Most legyen valami.
Jó csere volt, hogy a tollért feláldoztam az amoledet. Ennyiért, szerintem bőven megérte.Köszi a segítséget!
-
Sanraith
aktív tag
Akciósan csak 15k volt a tok.
Nekem bejön, hogy tökéletesen passzol mágnesesen és színben is, de érhető, hogy másnak nem ér ennyit.
Én megszokásból rendeltem rá kínai fóliát, de nem biztos, hogy rá fogom rakni. A toll nem tudja megkarcolni a kijelzőt, egyébként meg védi a book cover. Fólia fajtától függően máshogy csúszik rajta a toll, egyébként működnie kellene ugyanúgy tovább. -
Lune
tag
válasz
Sanraith #137 üzenetére
Megrendeltem. Igaz, nem a tokos helyről, úgyhogy majd kínából jön hozzá tok. Én nem adok 19k-t egy tokért. Jó nekem a 3e Ft-os kínai is.
Egy kérdés, érdemes, kell rá üvegfóliát vagy valamilyen más fóliát venni? Rontja-e a toll használatát? Bocsi, ha buta kérdés, de teljesen kezdő vagyok ebben a toll ügyben.
-
Sanraith
aktív tag
A mély feketéket leszámítva ugyanolyan szép képe van. Nekem ért annyit a toll, hogy megérje elhagyni érte az amoledet. (Illetve annyival drágább volt a sima S6, hogy csak az amoled miatt nekem nem érte meg a plusz pénzt.) Ha úgy gondolod, hogy tudnád használni jegyzetelésre vagy firkálgatásra (én ábrákat szoktam rajzolni magamnak), akkor jó választás a lite.
Sebességben nem hiszem, hogy éreznél a kettő között különbséget.
Időtállóságból pedig plusz 1 pont a lite-nak, hogy egy évvel később jelent meg, így egy évvel tovább kap nem-biztonsági frissítéseket.
-
Lune
tag
válasz
Sanraith #135 üzenetére
Értelek, de ugye IPS és IPS között is van különbség, mint ahogy amoled és amoled között is. A samsung híresen jó az amoled panelekben, a telefonjaiknak gyönyörű a kijelzőjük, de IPS kijelzővel nem találkoztam mostanában. Ezért kérdezem, hogy a tollat feláldozzam az amoledért? Illetve a két proci is különbözik. Az a snapdragon a másikban elég elavultnak tűnik. A telómban is 855 van, a mostaniakban már 865, ebben pedig egy általam ismeretlen proci. Szóval nagyon nem tudok dönteni, mert az időtállóság is igen fontos na meg a sebesség.
-
Sanraith
aktív tag
Csak az S6 lite-ról tudok nyilatkozni:
Hasonló feladatokra vettem, mint amit te is felsoroltál, arra teljesen elég. A tollat munka-szerű tevékenységekre kezdtem használni, jó, hogy nem kell papír a firkálgatáshoz. Note 10+ mellé vettem, de nyilván a nagyobb felületen sokkal kényelmesebb a toll.A sebességgel nincs bajom, de relatív, hogy ki mit tűr el. Abban nyilvánul meg a legjobban, hogy összetett weboldalak görgetése közben kimarad 1-1 frame. Játékok közül a legigényesebbek nem fognak jól futni rajta, de a TFT például tökéletesen ment.
A kijelző negatívuma, hogy rosszabbak (szürkébbek) a feketék. Legjobban akkor ütközik ki, ha sötétben nézel sötét videókat. Ha használtál már amoled kijelzőt, akkor észre fogod venni a különbséget. Hogy ez mennyire zavar, az megint egyéni kérdés.
Részemről ez a legnagyobb hiányossága a tabletnek. Felbontásban nincs vele gond.
-
Lune
tag
Sziasztok!
Tablet vásárlás előtt állok. Volt egy ipad mini 3-mam, de beleütköztem egy olyan hibába (mármint nekem hiba), hogy az egyetem e-learning felületén némely pdf-eket nem látott és emiatt trükköket kellett folytatnom, hogy tudjam rajta nézni, emiatt úgy döntöttem, hogy androidos tabletet szeretnék.
Két tabet keltette fel a figyelmemet, ami árában is elérhető számomra. Az egyik, a Samsung S5e, a másik pedig a S6 lite.
Na és itt kezdődnek a problémák, a melyiket válasszam? Mivel lehetőségem nincs megnézni őket személyesen, csak a ti segítségetekre számíthatok. A teszteket már végig néztem a youtube-on, az összehasonlító videókat is, de nem lettem okosabb.
Kérdések:
- Mennyivel rosszabb (ha rosszabb) az S6 lite kijelzője, mint a másik amoledes?
- Számomra fontos a sebesség, a tesztekben számomra nem egyélrtelmű, hogy melyik a döcögés mentesebb. Tudom, nem lesz egy erőmű, de azért ne kelljen 2 percet várni, mire betöltődik valami. (Kissé túlozva.)
- Melyik az időtállóbb? Ugyanis nem 1 évre venném, legalább 2-3 évet szeretnék az eszközzel eltölteni.
- Mire kell? Olvasás, főleg netes anyagok, cikkek, pdf-es e-bookok, némi film, youtube, netflix stb. Mivel inkább tanulásra kellene, ezt tartom szem előtt.
- A tollat nem simerem, ezért nem tudom, hogy fogom-e hasznáni, bár kecsegtető ez a digitalizáló funkció, néha jól is jönne a munkám kapcsán, ha tudnék rajzolni ilyen módon.Tudom, hogy mindenkinek más a szempont, de a sebesség az elsődleges és a kijelző. Árban kb. ugyan ott vannak, ezért lamentálok. LTE nem érdekel, csak wifis verziót akarok. Nem szándékozom a természet lágy ölére sem kivinni, lakás és munkahelyi használat lenne zárt térben.
Megköszönöm, ha hoztok érveket mellettük-ellenük és természetesen nem ragaszkodom ezekhez, ha valakinek van jobb ötlete, jobb áron, akkor azt is szívesen fogadom.
Köszönöm!
-
Sanraith
aktív tag
Beszereztem egy kék ilyet hozzáillő tokkal, nagyon tuti. Majdnem Tab S6 lett, de rájöttem, hogy nincs szükégem a plusz funkcióira. Ez a teszt szerintem sokkal negatívabb képet fest a tabról, mint amilyen valójában.
Illetve azóta lehetett valami szoftverfrissítés, mert a teszttel ellentétben a dupla koppos ébresztés is megy.
-
-
törölt tag
Én ezt drágállom.
-
válasz
slászló65 #122 üzenetére
Minden termék esetében meghatározom, hogy mennyit használom, használjuk, mire kell és mi éri még meg. Előfordul, hogy tévedek, tévedünk és akkor korrekcióra kerül sor. Tablet esetében nincs szükségem erre, nincs szükségem egy 260 k-s tabletre. Amire használom, nem nyújtana többet. Vagy ott van a mobiltelefon. Ott korrekció volt, először vettem egy Samu A40-et, kompakt telefon kellett és végülis be is vált. Viszont úgy döntöttem mégis kipróbálok egy nagyobbat, pedig ellenük beszéltem sokszor. Vettem egy A50-et és végülis bevált. A40 második telefon lett, A50 meg szuper. Tetszik a nagyobb amoled kijelző és a kicsit jobb kamera. Viszont Soc esetében bár papíron jobb az A50, én mégis nem látok egetverő különbséget a két telefon között gyorsaságban. Igazából mindkettő simán, lagmentesen működik. Az android 10-essel meg még inkább jobbak lettek. Ebből is látszik, hogy ha van legalább 4 Gb ramod és egy jól optimalizált androidod jó kezelőfelülettel (OneUI), akkor hacsak nem játszol, nem veszed észre a Soc-ok közti különbséget.
Oled tv-nél a csúcs kellett. -
válasz
Hopkins95 #120 üzenetére
Nem az volt a célom, hogy örömet váltsak ki, de úgy gondoltam, hogy a mosolygós emberek legalább lássanak valami tényleg vicceset. Irónia volt, nem akartam veszekedni.
Szerintem is megmagyarázhatatlan az ár, ezt próbáltam végig megértetni, ebből aztán az én értelmi képességeim firtatása és a Lenovo (amit nagy megelégedéssel használok) P10-esem lenézése lett. De már túlléptem rajta. -
+1 ezt tökéletesen megfogalmaztad!
Remélem a Samsung pofára esik az eladásokat tekintve ezzel a tablettel, hogy végre leszálljanak arról a magas lóról! Legalább Dex lenne benne, kíváncsi vagyok azok, akik itt védik a mundér becsületét, ezt mivel magyarázzák...
Oké, akinek nélkülözhetetlen a toll és nincs plusz pénze az iPadre vagy Tab S6-ra az vegye ezt, de játszani meg Netflixet nézni már ne akarjon rajta, mert ennyi pénzből Samsungéknál arra már nem futja.
-
Noukoum
veterán
Meg bármikor tudsz jegyzetet készíteni (írott formában) bármikor tudsz képernyőmentésre írni tollal, tollal tudsz szöveges üzenetekre válaszolni amit digitalizál (talán az egyik legjobb funkció, főleg aki szeret kézzel írni). Nem csak stylus van hozzá hanem szupport is.
-
válasz
janeszgol #117 üzenetére
Ezek érdekes dolgok és talán néha még én is használnám. De, hogy kifejezetten ezért fizessek annyival többet...
Én azt tartanám értelmesebbnek, hogy ha ceruza nélkül is árulnák. Persze értelmesebb áron. Nagyon kicsi a tablet piac, ami meg van, el van szállva ár szempontjából. Talán még a kínaiak próbálkoznak értelmesebb áron normális cuccokkal. Én pl egyáltalán nem bántam meg, hogy ezt a Lenovót választottam és azokat is meg tudom érteni, akik Kínából rendelgetnek Teclast-okat, Chuwi-kat. Én idegenkedem onnan rendelni ilyen áron. 10000-ig rendeltem már, ennél többet nem kockáztatok, hogy hónapokig várjak és feküdjön benne a pénzem. Aztán mi van ha nem jön meg? Írogassak Paypalinak? -
janeszgol
félisten
Meg tud olyat, hogy szöveget kijelölsz, azt rögtön beilleszti pl a google keresőbe, meg ábrákat jelölsz ki, azt elküldöd emailben (csak simán körbe vágod). Ezek is hétköznapi dolgok, bár nem mindenki és nem mindig használja. Sajnos amúgy a Samsung sem épít rá teljesen, pedig mondjuk a Note és ceruzás tab vonal kaphatna extra appokat, funkciókat. Esetleg más GUI-t az OS-ben.
-
válasz
Schuler888 #114 üzenetére
Peace.
Ezt így el tudom fogadni és le tudom zárni, ha te is. -
Schuler888
senior tag
"Értem. Tehát ezt a tabletet az vegye meg, aki jegyzetel."
Nem. Az vegye, aki szeretne megvenni. Ennyi. Viszont az S-pen miatt itt olyan dolgokat kap, amit egy szimpla erintoceruza utolagos vasarlasaval nem, ezt bele kell kalkulalni, amikor az aron elegedetlenkedik valaki. -
válasz
Schuler888 #108 üzenetére
Értem. Tehát ezt a tabletet az vegye meg, aki jegyzetel. Mert másnak nem való. Rétegtermék.
Még ha árulnák a toll nélkül, még érteném, hogy bárkinek el akarják adni. Így viszont, maradok buta tudatlan tamagochi felhasználó és sosem fogom megérteni azt a felsőbb értelmi szintet, amit te is képviselsz. Elnézést kérek tőled és röhögő társaidtól, még pár száz évet fejlődnöm kell, hogy azt a magasröptű érvhalmazt, amit elém tártál, amivel kifejezted butaságomat, megértsem. De addig is, inkább veszek még egy ilyen tamagochi Lenovót, minthogy egy szuper hightech jegyzetelővel ellátott, vékony kávás, "brutáldurva" soc-al rendelkező, oled nélküli, prémium műanyag Samu tabletet vegyek.
Én ilyen együgyű vagyok.Ja és nem a Samsunggal, mint márkával van bajom. Rengeteg Samu telefon van a ismerősi és családi körben. Mindenki elégedett. De ez a tablet csak a felsőbbrendű, intellektuálisan magasabb szinten lévő, hozzád hasonló vicces, emberi evolúcióban előrébb tartóknak való, akik hardcore gémer felhasználók.
-
Schuler888
senior tag
-
válasz
janeszgol #110 üzenetére
Utánanéztem és nem gondolom.
Azért tettem fel úgy a kérdést, ahogy, mert azon ment a polemizálás, hogy miért éri meg a 150 körüli összeget a cikkben említett Samu tablet. A prémium kinézet és a vékony káva eléggé kevésnek hangzik, az S-Pen maradt és itt pár ember úgy beszélt erről a tollról, mintha mekkora hightech cucc lenne és ez mekkora érv a Samu mellett.
Tehát jegyzetelésre jó. Megkaptam a választ. Van olyan akinek ez megér plusz pénzt? Biztosan van, de ez nem elég érv 150 körüli árra. Nekem legalábbis. -
-
Schuler888
senior tag
Sztem senki nem akar teged meggyozni, plane tapasztalva a hozzallasod/ertesed. Egyszeruen csak talan most mar kepben vagy mit is jelent, a Wacom technologia es az S-pen egy repi ajandekkent szort erintoceruza+golyostoll kombohoz kepest amivel lehetetlen jegyzetelni, hat meg egyeb dolgok. Ennek a technologianak pedig meg van az ara. Retegtermek. Akinek erre nincs szuksege, tud venni tamagotchi SoC-pel szerelt gyengebb kvalitasu futottak meg kategorias lenovo tabletet
-
Látom nagyon könnyű megnevettetni bizonyos embereket...
De, akkor ha ez a S-Pen akkora szenzáció, hogy megér plusz 70000-et, tessék, győzzetek meg, hogy milyen szuper használni egy 10+ colos tabletet ezzel a tollal. Várom az érveket. De olyanokat, amiért egy átlag felhasználó, mint én, meggyőzze magát, hogy ez a toll megér majdnem dupla annyit, mint amit én kiadtam tabletre.
-
Schuler888
senior tag
-
janeszgol
félisten
Kicsit undorító a stílus, viszont az érvek helyén valók. Nem tudom miért nem alkalmaznak VA panelt, hiszen annak a feketéje sokkal jobb, mint az IPS/PLS duónak, és hát filmre az kell.
Amúgy én szeretem a PLS kijelzőt, de az is igaz, hogy Amoled kellett volna ennyiért.Két tévedésed van:
1, az Apple cuccok jók.
2, hiába veszel a tabletedhez ceruzát, semmi köze a cikk tárgyához. (Pláne a bunkós fejű toll, amit pofátlanság tollnak nevezni. Az nem toll, hanem egy fos.) -
Te Samu marketinges vagy? Jók az érvek, de még mindig nem értem, miért fizetnék egy nem amoledes Samuért majdnem kétszer annyit. Még ha tényleg felesleges is lenne az amit felsoroltam, tegyük fel, igen, még akkor is max 100-es árral lenne reális az S6 lite. Ebben a formában. Mert a vékony káva nem ér meg plusz 50-et, meg az érintő toll sem (ahogy mondtam ehhez is tudok venni). Azt vágod, hogy plusz ötvenért már használható tabletet is lehet venni? És akkor már két normális készülékem van egy helyett.
A Samu egyszerűen kihasználja, hogy halott a tablet piac és túlárazza a sz@rt is, mert így is vannak balfékek, akik megveszik. Az Apple-től már megszoktam, hogy az értéktelen vackot is aranyárba méri, mert a márkanév eladja, de a Samu is ezt csinálja most. A telefonjai már javulnak árban és minőségben, a tabletjei követhetnék. -
válasz
Schuler888 #98 üzenetére
TFT mindkettő. De az IPS technológia nem ugyanaz, mint a Samu PLS-e. De itt nem is erről volt szó. Hanem egy 170-es, akarom mondani 150-es (😃) táblagépben nem amoled van. Ami nevetséges. De legalább szűk a káva és nem üveg a hátlapja és nincs benne a sok "felesleges" feature.🤪😁
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- World of Tanks - MMO
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Macska topik
- További aktív témák...
- Apple Pencil 2 dobozos hibátlan.
- iPad mini 5. Wi-fi 64Gb
- Samsung Galaxy TAB S7 Plus 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab S9 Wifi 128/8GB - Új, bontatlan, 2 év garancia
- Oukitel OT5 tablet 12" 2K Display 12 GB memória, 256 GB háttértár, 4G LTE Dual SIM, 11000mAh Akku
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest