Új hozzászólás Aktív témák
-
Zlika
aktív tag
Sikerült megoldani. (sajnos a hívás közbeni visszangot nem javította meg a gyári software sem - az A5-ön nincs viszhang hanem a másik félnél)
https://www.sammobile.com/firmwares/galaxy-a5/SM-A500FU/VDH/download/A500FUXXU1CQJ2/196848/
Sajnos ennél "offisölebb" samsung oldalt nem találtam.
"Approx. 15 kB/Sec
Non-Premium Members" -
Zlika
aktív tag
Sziasztok mindenki,
Volna esetleg valakinek A500-FU latest stock firmware-hez direct linkje? A samsungos "fizess vagy várj 17!!! órát" hozzáállást kicsit patkánynak tartom. Köszi előre is. -
Kendit
újonc
Sziasztok!
Valaki tud megoldást a problémámra, mert én már feladtam.
Van 2db A5 2016 telefon a családban. Tökéletesen működtek amíg meg nem kapták a legutolsó frissítést.(2017.11)
Azóta hitelesítési hiba miatt váltakozó idő után megszakad a wifi. A wifi ki és bekapcsolása után rögtön csatlakoznak.
Ezekkel már próbálkoztam:
Kapcsolat elfelejt
Intelligens hálózatválasztás kikapcsolása
Hálózati kapcsolatok visszaállítása
Telefon gyári visszaállítása
Új szoftver, több féleRouter D link DIR802:
Router fix IP
Router fix csatorna
ResetVan olyan wifi hálózat amihez szakadásmentesen tudnak csatlakozni.
Ötlet?
-
eax1650
aktív tag
Sziasztok!
Van egy A500FU telefonom. Rootolva lett korábban, már nem garis. Ha gyári adatok visszaállítást csinálok eltűnik a root? -
Anulu79
addikt
Sziasztok!
Lehet, hogy "öröklök" egy ilyen készüléket. Még anno a telekomnál lett vásárolva. Az lenne a kérdésem, hogy vajon ennyi év után is lehet kérni a függetlenítését a készüléknek?
-
samphone
tag
Kinek melyik operációs rendszer van meg a telefonján, melyik verzió?
Továbbá telon belül hol lehet frissíteni a legfrissebb verzióra, ha nekem a 4.4.4 van meg rajta? -
gonger
senior tag
Sziasztok,
Samsung A300 kijelzőjén elejtés után vastag fekete csíkok jelentek meg, a színes részek pedig szemcsések voltak. Érintésre nem reagált. Kikapcsológombbal való újraindítás után a kép rendben van, az érintő része továbbra sem működik. Kijelző csere 23-25e ft-os áron meggondolandó, hiszen az egész telefon ér kb. ennyit.
Természetesen ünnepek után azért megnézetem, de ha nem is csináltatjuk meg, adatmentésre azért szükségem lenne. PC-re kötni nem tudom, mivel nem megy a kijelző, OTG-t nem tud, hogy egeret kössek rá.Van bármi más ötletetek?
Tudom, "használj felhőt, legyen backup-od" stb...a párom telefonja, munkaeszköz, nem érdekli a kütyü világ, de most sok kép és adat van rajta amire még szüksége lehet. -
indirobi
újonc
Sziasztok valaki tudja hogy a nedvességi szenzor mikor tűnik el a telefonról már 2 hete ott van és nem engedi tölteni a telefont glaxy a5 2017
-
samphone
tag
válasz
SgtSomeOne #3382 üzenetére
Miért szeretted volna 6.0.1-ről 4.0.1-re downgradelni?
Én még Kitkattal kaptam meg ezt a telefont 2 éve, azóta nem frissítettem oprendszert rajta, nem vagyok a frissítést híve, inkább megvárom, hogy milyen vélemények alakulnak ki az újakról, de azóta volt 2 is, ami jött rá, ha jól tudomTehát Kitkat verzióm van, 4.4.4.
Nem rootolt az eszközöm, nem tudom, hogy is kell azt.
-
SgtSomeOne
csendes tag
válasz
samphone #3381 üzenetére
Sziasztok
Tegnapi nap folyamán, sikerült "hard brick"-et csinálnom az A5 2015 készülékemből
Nem tudtam, hogy nem szabad downgradelni 6.0.1-ről, 4.0.4 -re, most sajnos nem indul el, nem is reagál semmire, se download mód, abszolút tégla...Ha van itt olyan, akinek ugyan ilyen típusú készüléke van SM A500FU (Galaxy A5 2015) és rootolt az eszköze, szeretnék egy kis segítséget kérni.
Szükségem lenne egy debrick image-re, ami egy működő telefonról származik.
Ezt a parancsot kellene kiadni adb vagy terminal emulatoron keresztül
(persze előtte ki kell adni a su parancsot is, a root jogokért)
dd if=/dev/block/mmcblk0 of=/sdcard/debrick.img bs=1M count=200
A fájl nem tartalmaz semmi egyedit, csak bootloaderrel kapcsolatos dolgokat.
És az így létrejövő fájlt kellene velem megosztani, feltölteni valahová és privátban belinkelni, esetleg google drive...
Ha találok megoldást, hogyan lehet életre kelteni otthon is, megosztom itt is és xda-n is.Köszönöm mindenkinek, aki tud segíteni!
-
samphone
tag
Szerintetek melyek azok a programok, appok a telefonon amelyek feleslegesek, rosszak esetleg értelmetlenek?
Illetve, akiknek már egy ideje megvan a telefon és átestek pár oprendszer frissítésen, az androidnak melyik verziója a legjobb? Mit tapasztaltatok?
-
gabenh
tag
Sziasztok.
Miért lehet az hogy néha csak akkor veszi a töltést a telom ha kikapcsolom? -
prosztata
csendes tag
Segítséget kérek!A5 (2017) készülékem van,benne egy 64GB memória kártya.Már 3.alkalommal fordul elő,hogy azokból a programokból melyeket az SD kártyára másoltam át,a teló ujra bekapcsolásakor eltünik,és azt írja ki hogy a program nincs telepítve.Mi okozhatja? Másik kérdésem hogy lehet úgy beállítani,hogy ne a gépre telepítsen,hanem ki tudjam választani,hogy a gépre,vagy a kártyára telepítsen?
-
Franky74
aktív tag
válasz
samphone #3376 üzenetére
Tehát:
1, Gmail elindít, elméletileg a Beérkező levelek mappába rak autómatikusan,
2, Baloldalon fenn hamburger menű megnyit,
3, Megnyíló oldalmenűben legörgetés Beállítások,
4, Itt kiválasztod azt az e-mail fiókot, amelyiket (be)állítani akarod,
5, Értesítések pontba pipa!Ééés láss csodát!! Mindegyik (ha van több) e-mail fiókod külön állíthatod.
-
samphone
tag
Sziasztok!
A telon, hogy kell beallitani azt, hogy ha Gmailre ha jon uzenet akkor azonnal jelezzen a keszulek? Mert most csak akkor latom meg az ujakat, hogy ha rakattintok az Gmail appra es ott frissitek. -
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy lesz-e Nougat az első A5-höz (A500FU)?
Köszi!
-
Csaby25
őstag
válasz
infectedmann #3369 üzenetére
Köszi!
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Galaxy A5-höz tud valaki jobb rom-ot a gyárinál?
A500FU, 2014...Köszi!
-
gonger
senior tag
válasz
Kornelka89 #3366 üzenetére
Gondolom biztosításod nincs rá; sötét és repedt a kijelződ, esetleg vidd el szervizbe....ott meg fogják mondani a frankót!
-
Kornelka89
újonc
Heló! A5(2017) telefonom van, ami pár napja le esett kb fél méterről és az oldalán(élén) ért talajt.A probléma hogy teljes sötétség van a kijelzőn... észre vettem egy hajszálrepedést a bal felső sarokban, az érintője működik mivel le tudom nyomni az ébresztőt. Nem tudom mi lehet a megoldás azért írok ide.A célom az hogy meg ússzam a kijelző cserét...
-
Vitaqo
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék A5 2017-es készüléket venni, és lenne pár kérdésem. Mennyire éri meg Galaxy S5-ről váltani? Kamerája az A5-nek gyengébb. Azonkívül hogy nincs benne infra és nincs4k rögzítés nekem bejön. Vannak gyengéi? Melyik boltban érdemes venni? Mert az S5-el befürödtem, a 3 év gariból az utolsó 2 csal a szoftverre vonatkozott. Minden tapasztalat vélemény érdekel! -
smisa
őstag
Sziasztok
Segítsetek páromnak van egy ilyen telefonja tegnap este kikapcsolt állapotban töltésnél elkezdet be-ki kapcsolni amire felkeltem mondom mi a fene
lehuztam töltöről mivel láttam 93% mondom nem lesz baj.Hát most még nincs is de egész nap 93% áll töltés
pedig ilyekor már 30-40% kellene lennie. Ha ráteszem töltésre semmi akkor is 93% marad
Találkozot már valaki hasonló problémával ? mire számítsak megdöglik az akku benne vagy alaplap híbás ?feltettem a GSAM Battery monitort de semmi változás 93% 4,29V
Előre is köszönöm a segítséget
-
samphone
tag
Sziasztok!
Regisztráltam Samsung-fiókot, hogy megtudjam nézni ezt a helyzetmeghatározást ( findmyphone) meg tudjam a tobbi szolgaltatast használni a samsung oldalan.
Azota a telefont azt irja ki, hogy " samsung account ellenorzese - nem kerhetok le a samsung fiok hitelesitesehez szukseges adatok"
Mit lehet ilyenkor tenni? Semmi szinkronizacio nincs beallitva amugy, de hogy tudnam hitelesiteni. -
törölt tag
Sziasztok! A héten kaptam meg ezt a csodás telefont, nekem nagyon tetszik! Nagyon jól fut rajta az Android 6.0.1, sehol nem tapasztaltam megakadást. A kamerájával érdekes módon szebb képeket lövök, mint az új 2017-es A5 készülékkel (van itthon egy vadonatúj 2017-es változat is). Szó mint száz: egy nagyon jól használható készülék még ma is!
-
Sziasztok!
Nem is gondolnátok, hogy mennyit számít az, hogy kinek a hálózatán lóg a telefon.
Elmondom az én tapasztalatomat, amikor hétvégén csak wifin lóg a telefon (tehát mobilnet teljesen kikapcsolva).
Amikor Magyarországon vagyok, akkor a Telenor hálózatát használja a telefonom. Ilyenkor (wifin otthon) kb 0,2-0,6%-ot merül óránként, de ha Ausztriában vagyok a Drei (3) hálózatán (ugyanúgy wifin otthon), akkor 3-6%-ot merül óránként. Bár nem azonos típus a router, de mindkettő azonos márka (Openwrt-vel) és 300Mb-es.
Amit leírtam, azt úgy kell értelmezni, hogy hozzá sem érek a telefonhoz. -
gonger
senior tag
válasz
ozeviktor92 #3350 üzenetére
Reggel 7-kor leveszem a töltőről és este 23-kor 10%-al teszem fel.
Céges kártya van benne, nagyon sok hívás van napközben, ha nem gép előtt vagyok akkor emailt olvasok (Airwatch-ez nagyon eszi az akksit) , utazás közben vagy kaja közben pedig egy kis insta, fb, viber, néhány friss hír olvasás, munkába menet és haza (20-20 perc) zenét hallgatok rajta. Napi 10-14 órát órát wifin lóg, ha olyan helyen vagyok. Persze néha van olyan, hogy munkában rá kell töltenem. Hetente egyszer ki és bekapcs. Ha valami érthetetlen oknál fogva drasztikusan merül az akksi akkor megnézem melyik apphoz van frissítés és felteszem azokat, hátha az előző verzióban egy bug miatt pörög a háttérben valami. -
gonger
senior tag
válasz
ozeviktor92 #3345 üzenetére
Lehet benne valami. Nekem garis időszakban cserélték a hátlapot, és a keretet. (lepattogzott a festék egy helyen és még kvázi új volt a telefon)
Nagyon nehezen nyomtam le a torkukon, hogy a samsung vállalja a javítás költségét, és végül elmondta a szervizes, hogy azért mentek bele nehezen, mert a kijelző bele van ragasztva és nem tudják kiszedni anélkül, hogy ne sérüljön.
Amúgy minek cserélnéd az akksit? Én naponta töltöm és éjszakára is töltőn hagyom, de 2,5 év óta nem nagyon veszek észre változást az akkuidőben. -
draco31
veterán
válasz
ozeviktor92 #3347 üzenetére
Ilyeneket nem tudok, sógornak van ilyene. Nekem más márka van, azzal laza ügy a 7 óra kijelző.
-
draco31
veterán
válasz
ozeviktor92 #3345 üzenetére
Néztem videót róla, szerintem nem tragédia az akku csere, csak oda kell figyelni. Samsung szerviz mit mond?
-
ozeviktor92
tag
Akku cserével kapcsolatban beszéltem egy szervízzel és ezt a választ kaptam:
Üdv! Ezt a javítást csak az Ön felelősségével vállaljuk, mivel a kijelző eltörhet szétszedés következtében. Ára 10e Ft, és általában 1 munkanap az átfutási idő. A ragasztás természetesen cserélődik.
Mennyire reális dolog ez? Ennyire macerás szétkapni? Valakinek valami bevált hely ahol cserélnek akksit?
-
chris-v
senior tag
válasz
ozeviktor92 #3342 üzenetére
Mindenki itt van, csak a hiba nincs meg
Egyébként én sose várom meg, hogy 15-20% alá menjen a töltöttség, szóval nem tudok nyilatkozni a hibáról. -
ozeviktor92
tag
Senki sehol?
-
ozeviktor92
tag
Sziasztok! Tapasztalt itt már valaki olyat ezen a telón, hogy alacsony töltöttségnél (általában 5% és az alatt) random érzékeli az alkalmazásváltó gombot anélkül, hogy hozzáérnék? Ha rányom ilyenkor akkor helyrejön.
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Nagypapám kapott egy ilyen A5 ös telót. Valamiért a play áruházban a saját alkalzásoknál csak keres keres de nem talál semmit sem, már vagy 1 órája. Nemtunk rajta semmit frissiteni. Műr csináltam teljes wipe ot és odin al újraraktam a firmware-t is de ugyanaz. Mi lehet az oka? hátha talákozott már valaki ezzel.
-
draco31
veterán
Hello!
A kamerát be lehet állítani, hogy a hangerő gombok lenyomására készítse el a képet? Ismerőst akarom meglepni egy selfi bottal, de az olcsóbb változattal, és ezt kell tudja hozzá.
-
válasz
csokaadam0 #3334 üzenetére
Szia!
Szerintem inkább a Smart Switch-el próbálkozz, mert az jobb a mostani telefonokhoz.
Persze Te tudod, hogy miért kell Kies. -
válasz
LimaBravo69 #3331 üzenetére
Sziasztok!
Van egy program, a neve: Macrodroid
Az elmulasztott hívásokon és sms-eken kívül még számos hasznos dologra használható.
Mint a nevéből is kiderül, makrókat kell létrehozni, de ne ijedjetek meg tőle, mert nagyon egyszerű kezelni.
Én automatizáltam a telefonom teljesen (Nem fogadott hívások és sms-ek, bt, wifi, mobilnet, fényerő, hangerő, képernyő időkorlát stb..) -
LimaBravo69
tag
válasz
Ombre85 #3329 üzenetére
Közben rájöttem, hogy rossz fórumban tettem fel a kérdést, nekem a 2016 verzió van.
Egy droid frissítés után pár napig működött rendesen, most megint hülyéskedik, néha leáll, és nem jelez semmit.Ha jól látom, a fejlesztő befejezte a támogatást, régóta nem jött új verzió sajnos.
-
Ombre85
tag
válasz
LimaBravo69 #3323 üzenetére
Mennyire mélyültél el a progi beállításaiban? Nálam tökéletesen működik lassan egy éve, az elején kellett csak belefektetnem némi időt a beállítgatásába/tesztelésébe.
-
samphone
tag
Nektek mennyire melegszik a telefon?
-
Tonio51
csendes tag
válasz
samphone #3322 üzenetére
Szia!
Akkor lehet, hogy már gajra ment. Nekem 1nap alatt 3db kártyám ment tönkre, a pillanatnyi áramszünetek miatt. Most én kérek segítséget. Hogy csináljam meg: A5 2015 voda, rátöltöm a telenoros vagy a függetlent verziót a phone infóban az új adatokat látom, de mégis csak a vodás kártya kell neki. Segítség! -
LimaBravo69
tag
sziasztok
Elmulasztott hívásokra a régebbi telókon (S2, S4 mini) nagy megelégedéssel használtam a noled progit.
Az A5-ön jelzi az első nem fogadott hívást, utána a noled kikapcsol, semmilyen értesítést nem jelenít meg.Újraindítva a noledet ugyanaz történik, az elsőt jelzi, aztán leáll.
Új verzió nincs a play áruházban, eltávolítás/újratelepítés és telefon teljes reset és újratelepítés nem oldotta meg.Van ötlete valakinek, esetleg hasonló program?
Kösz előre is a tippeket!
-
samphone
tag
-
Fuvaros
senior tag
sziasztok eladható még a telo? (2015 októberi) mennyiért? hibátlan
-
csabèka
csendes tag
Amíg működik nem cserélem le.
Eddig a legjobb telóm, kb 10x indult újra magától több mint 2 év alatt, semmi más hiba, bár az akku mostanában hamarabb lemerül.
Ha idén bekrepál A5 2017 lesz a következő. -
rep3at
őstag
Másfél év után végül lecseréltem. Igazából nem csalódtam benne, hozta azt amit vártam tőle csak már idegesített kicsit hogy nem működött a fülhallgatókimenet (ha picit megmozdítottam már kiugrott a csatlakozó) és kamerában is szerettem volna jobbat, így lett a következő S7 edge. További kellemes használatot mindenkinek!
-
benisti
csendes tag
Szia!
Nálam is jelen van ez a probléma. Ha közel van a számhoz a mikrofon akkor tökéletesen hallanak, ha viszont már 10cm-re eltávolodik a készülék a számtól egyből jelzik hogy alig hallanak vagy nem hallanak semmit.
Gondolkodom hogy beadom szervizbe, kezdjenek vele valamit. -
J.C.G.
aktív tag
Nektek nem panaszkodnak, hogy nem hallanak? Sokszor a számhoz kell tenni a mikrofont, mert különben érthetetlen amit mondok. Haver is emiatt adta el az övét.
-
chris-v
senior tag
Egy részről sajnálom, hogy nem kapja meg a 2015-os A5 az új androidot, más részről az utolsó frissítés sem hozott nagy változást, szóval nem hiszem, hogy olyan nagy dolgokról lemaradnánk.
-
Tonio51
csendes tag
Ha ilyen sűrűn válaszolgatunk egymásnak, már olyan korszerű lesz a technika,hogy már telefon sem kell!
-
Tonio51
csendes tag
válasz
samphone #3302 üzenetére
Szia!
Bocsika, hogy ilyen késő válaszolok, de nem tudtam előbb. Ahogy így másodszorra leírod, lehet,hogy gagyi lett a kártya. Azért csak próbáld meg, hogy a Windows egyáltalán látja-e. Ha igen mindenképpen formázd le, FAT32-re. Utána próbálj rá írni-törölni. Ha sikerül üresen tedd be a gépbe és formázd le ott is, ha látja. Próba-szerencse.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A dél-koreai gyártó újdonsága Snapdragon 410-zel, fém házzal és HD felbontású kijelzővel hódítana a középkategóriában, csak az árat nem sikerült eltalálni.
- Vivo x200 Pro 16/512GB (Új)
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB/12 Dual Sim Független Black 2026 februárig garanciális
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Akku: 84%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Akku: 85%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest