Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Riasztó topik
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Mini PC
- Egy kiegészítővel headsetté alakítható egy sor Sennheiser fejhallgató
- A processzorba integrált hűtésen dolgozik a Microsoft
-
PROHARDVER!
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-06-01 (Frissítés: 2025-07-01) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2025-06-01 (Frissítés: 2025-07-01) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nálam az ujjlenyomat konkrétan megtáltasodott, szinte alig hibázik.
Na erre nagyobb összegben mertem volna fogadni.
Úgy tűnik, hogy azt, hogy minden készüléken jól működjön az olvasó, csak időosztásban tudták megoldani. Egyik frissítésnél az egyik fele a készülékeknek, a másik frissítésnél a másik.
-
Mi a tapasztalat az új frissítéssel? Mintha javult volna az üzemidő, cserébe gyengült az ujjlenyomatolvasó találati aránya.
-
válasz
Sztyepadzso #5168 üzenetére
Ezen mit kéne látni?
-
válasz
Sztyepadzso #5156 üzenetére
-
Sziasztok!
Találtam egy érdekes videót gyorstöltés vs. akku élettartam témakörben, angoltudás szükséges! -
Aqua mail, Connect, Polar flow
Ezeket nem ismerem, kezdettől fogva fent vannak nálad?
Mi lenne, ha ezektől átmenetileg megvonnád a hozzáférési engedélyt a névjegyzékhez?
Esetleg még a WhatsApp-tól, mert az egyik fórumon mintha említették volna a problémával kapcsolatban...
Ha megszűnik a probléma, akkor egyesével újra engedélyezni kell őket, és meglesz a ludas. -
Tedd már meg, hogy a beállítások/alkalmazások/engedélykezelőben megnézed, hogy minek van hozzáférése a névjegyekhez!
Ott meg tudod nézni, hogy melyik 3rd party app fért hozzá az elmúlt 24 órában.
Mivel ha jól emlékszem mindig szombaton esedékes a törlés, nézd meg ma is és holnap is, és a különbségből talán megtudod, hogy melyik alkalmazás a ludas.
-
-
-
Nekem az a gyanúm, hogy a Samsung többféle gyártó többféle szenzorát építi bele a készülékekbe. Ugye még a felső kategóriában is csinál olyan csúfságot, hogy egyazon típust két különböző SoC-al szállít (Snapdragon vs. Exynos), de kamerában is emlékszem olyan típusra, amiben véletlenszerűen Samsung vagy Sony szenzor volt. Mi van, ha emögött is valami ilyesmi áll? Nekem az előző A41 volt ilyen, ahogy írjátok, néha megmakacsolta magát és csak kóddal lehetett felnyitni. 🤔
Kéne csinálni egy felmérést/táblázatot, amibe mindenki beírná a telefon gyártási dátumát, és hogy jól működik-e az ujjlenyomatolvasó! -
Szerintem egy "icipicit" már túltárgyalt dolog ez az ujjlenyomatolvasó téma a fórumon...
-
-
válasz
N€T0X|N #4908 üzenetére
Évekig teszteltem egy korábbi telefonom (az említett A3) töltését usb töltésmérő műszerrel (később látható lesz fotón). Gyengébb/elhasznált usb kábellel, amin kevesebb áram ment át, lassabban töltött fel a telefon, és utána 10-20%-kal gyengébb üzemidőt tudott, ez a tapasztalatom. Az okát sajnos nem tudom.
állítólag a lassú töltés bármilyen káros hatással lenne az akksira
A Li-ion töltési ciklusa két részből áll, egy CC és egy CV fázisból. A töltésfigyelő elektronika a töltőáram visszaesését figyeli, és akkor áll le a töltés, amikor a töltőáram a CV fázisban a kezdeti 1/10-ére esik. Mondjuk 2A kezdeti töltőáramnál 200mA-nél áll le. Amennyiben 500mA a töltőáram, 50mA a határérték. Egy idősebb, elhasználtabb Li akksinál előfordulhat, hogy a kelleténél nagyobb az önkisülése. Nem sok, de ahhoz pont elég, hogy sose érje el miatta az alsó határértéket, emiatt nem áll le a töltés, az akksi folyamatosan kapja az áramot.
Ennél jobban nem tudom neked elmagyarázni. -
válasz
N€T0X|N #4896 üzenetére
A két cucc által közösen támogatott max. lesz a töltés, amit mindkettő elbír
Ha a táp szabályozza a "közösen támogatott" teljesítményt, úgy, hogy a határon üzemel, annak általában pukkanás a vége. Nem véletlenül szokták a tápot mindig túlméretezni.
A te esetedben a telefon korlátozza a felvett áramot, mivel tudja, hogy PC-re van kötve. Az 1,55A-es töltőfejnél nincs ilyen korlátozás, ezért azt túl lehet terhelni olyan telefonnal, ami 2A-t is fel tud venni. Hogy ez nem történik meg, vagy nem azonnal, arról a felhasznált minőségi alkatrészek tehetnek. Talán sosem fog pukkanni, de én azért nem kockáztatnék...
-
válasz
gerolka #4886 üzenetére
Nem beszélnek közös nyelvet, ezért csak a fent említett 2,5W-ot vette fel róla a telefon, ami alig volt elég a készenléti fogyasztás fedezésére. Bár szerintem az A52s elég sok protokollt ismer, ahogy a múltkor utána olvastam, szóval inkább egy rossz kábel lehet az oka. Úgy vettem észre, kábel terén elég válogatós ez a telefon. 🤔
-
válasz
N€T0X|N #4881 üzenetére
Én minden telefonomat évek óta 90%-ban normál PC-s USB portról töltöm (az még 7.7W se)
Igen, az kb. 2,5W
Ilyen nincs. Annyival fog tölteni, amit az a töltő tud, de egyiknek sem lesz tőle semmi baja
Ahogy te tévedsz.
A telefon belső töltő elektronikája patikamérlegen szabályozza a felvett áramot, ezért tudod például PC-ről tölteni a telefonod, mert ha annyi áramot venne fel az usb-ről, amennyit csak tud, túlterhelné a portot és cserélhetnél alaplapot/biztosítékot.
Az említett A3(7) például bármilyen töltőre dugva 1,55A-t vett fel (műszerrel mértem). A dugasztápot nem lehet a névleges teljesítménye fölött terhelni, mert megsül. -
Két okból sem látom értelmét. Egyrészt mert az a töltőfej nem fogja bírni a túlterhelést, mert a telefon szerintem megpróbál 2A-t kiszedni belőle, de ezt majd ha lesz időm, műszerrel kimérem.
Másrészt többször leírtam, hogy a li-ion akkumulátoroknak a kémiai szerkezetük által jól meghatározott töltési görbéje van, ezt a gyártáskor/tervezéskor határozzák meg és a töltő teljesítményét ehhez a görbéhez igazítják. Ettől se felfelé, se lefelé nem érdemes túlzottan eltérni, mert károsodáshoz, illetve teljesítménycsökkenéshez vezet. -
válasz
thespilertm #4877 üzenetére
Igen, sajnos rendszeresen előfordul. Nem tudom az okát, szerintem szoftveres lehet...
-
Nekem az A41 csinálta ezt, de abban kimondottan sz*r volt a szenzor.
Vizsgáld meg az ujjad, és/vagy a kijelzőt, por vagy nedvesség ne legyen egyiken se, illetve ha nagyon száraz az ujjadon a bőr, akkor se fogja olvasni. Mostanában pár hete szobát festek itthon, sokszor porosan, festékesen is felismeri az ujjam, de a sok kézmosástól nagyon száraz a bőröm, ilyenkor ha nem ismer fel, végighúzom az ujjamat a homlokomon, az mindig segít.
A mintavételt hűvös, száraz levegőjű szobában próbáld (könnyű ezt mondani hőségriadó idején
), lehetőleg ne napsütésnél, és ne közvetlenül kézmosás után, mert a kiázott bőrön máshová esnek a barázdák.
-
válasz
30z.Samu #4848 üzenetére
Az előző 3-4 telefonomnál én is megtettem, ennél csak azért nem, mert impulzusvásárlás volt, előbb cselekedtem, csak aztán gondolkodtam, ami rám nagyon nem jellemző
De jól sült el.
Azért ha az egész topikot nem is, de minden létező tesztet elolvastam róla, meg az utolsó jónéhány oldalt a topikból.
-
válasz
lypen99 #4837 üzenetére
nem maradt meg a beállítás.
Nézd meg az elkészült kép exif adatait
Élénknél, nem akarta beadni Pro módba.
Milyen "élénk", hol van ilyen?
Egyébként: "Fotózásnál, ki milyen beállítást használ Pro módba?" -> ez kb olyan, mintha azt kérdeznéd, hogy "kanyarodáskor mennyire szoktátok elfordítani a kormányt?"
-
válasz
Sztyepadzso #4792 üzenetére
Igen
-
Észre, és sajnos fólia nélkül is gyakran csinálja. Bekapcsoltam az érintésérzékenységet a kijelző menüben, és nem szűnt meg a dolog, tehát biztosan nem a fólia okozza, de még valószínűleg nem is fizikai oka lehet, hanem ahogy írod, vmi szoftveres. Most, hogy ezt írom, eszembe jutott, hogy vajon mi történik, ha kikapcsolom a gboard akkumulátor optimalizációját? Meg is tettem, később megírom, hogy segített-e.
-
válasz
Sztyepadzso #4741 üzenetére
Szívesen, kár, hogy nem tudtam megoldani.
-
-
válasz
Sztyepadzso #4727 üzenetére
Egy teljes adattörléssel, újra telepítéssel én még megpróbálkoznék, de lehet, hogy tényleg csak egy frissítés fog segíteni.
-
válasz
Sztyepadzso #4724 üzenetére
Ezen a képen van, kérdés, hogy lehet-e bele bármit írni.
-
válasz
Sztyepadzso #4718 üzenetére
Próbáld már ki, hogy a Storage-be csak ennyit írsz: "." (egy darab pont). Ez elvileg a saját könyvtárát jelölné...
-
válasz
Sztyepadzso #4712 üzenetére
Total commander-t töltsd le a Play áruházból!
-
válasz
Sztyepadzso #4707 üzenetére
Akkor az Android/data mappán belül keresd meg a mappáját. Biztos van neki. Vagy próbáld meg létrehozni "com.happyconz.blackbox" néven. Vagy lehet már ott is van, csak nem ezen a néven kerested.
-
válasz
Sztyepadzso #4705 üzenetére
Szia! Valószínűleg nem Android 12 kompatibilis (még) az alkalmazás (minden új Android verzióban b*nak valamit a fájlhozzáférésekkel, már nekem is tele a t...hócipőm vele).
Próbáld meg addig a /0/Android/media/(autoboy saját könyvtára)/ könyvtárat megadni neki, azt hiszem azt külön permission nélkül tudja használni.
-
Az egyáltalán nem baj, ha száraz! Annyira legyen azért nedves a bőröd, hogy ne csússzon el az üvegen a rögzítéskor. Mondjuk lehelj rá egy picit.
Mikor felveszed a mintát, átlagos világítású szobában csináld, erős napsütésben például nem lesz jó a mintavétel.
Próbáld több szögben is rögzíteni ugyanazt a részét az ujjadnak. Én például a jobb hüvelykujjamat 2 és 6 óra közti pozíciókban szoktam rögzíteni, olyan 10-15°-onként elforgatva.
Az is fontos, hogy minél merőlegesebb úton tedd rá az ujjad, egy határozott mozdulattal, de ne túl erősen, mert eltorzítja a lenyomatot.
Bocs, ha ezek triviális tanácsok voltak, de azért leírtam, hátha tudok vele segíteni. -
válasz
DrKapocs #4677 üzenetére
Köszi a linket! Én is olvasom a cikket, és tényleg fura dolgokat állít, a smoothness téren én sem vettem észre semmit, de évek óta első dolgom az animációk sebességét levenni 0,5-re (teljesen nem szeretem kikapcsolni, fapados lesz tőle
).
Az üzemidő viszont egész biztosan a 120Hz miatt ilyen kevés, sőt, megkockáztatom, hogy a kifogásolt röccenések is lehetnek emiatt, mert eléggé terheli a CPU-t. Bekapcsolt 120Hz mellett nekem is ilyen SOT szokott kijönni, 60Hz-en olyan 25-30%-kal tovább bírja. -
Én szívesen megmutatnám, ahogy 20-ból 20x elsőre felold az ujjlenyomatolvasóm...
Szerintem az ujjlenyomat felvételénél csinálhattok valamit rosszul. 🤔 Mikor megvettem a telefont, először, amikor felvettem az ujjlenyomataimat, úgy emlékszem nekem is rosszabb volt a találati arány, újra kellett csinálnom, a második lett jó.
-
válasz
vodrosjozsi #4683 üzenetére
Miért, annak a tokja is jó az A52-re?
-
Ma nekem is feldobta a telefon a CVF1 frissítést, végülis mi az ítélet, érdemes feltenni, vagy üzemidő meg RAM csökkenést hoz? A múltkor eléggé megoszlottak a vélemények.
-
válasz
dragon1993 #4618 üzenetére
Gondolod annyiért eredetit adnak...?
-
válasz
kaliczrob84 #4610 üzenetére
Mondtamén
Speedshopban meg tessék asztalt borítani.
-
válasz
30z.Samu #4607 üzenetére
Addig én is szerettem, amíg nem lett akkora a készülék, hogy nem tudom egy kézben egyensúlyozni, mindig ki akar esni a kezemből, fejnehéz.
Ennek a készüléknek a vastagsága és a formája is pont olyan, hogy valahogy jó fogása van. Eggyel korábbi telóm (A41-es) kávája annyira kerekített volt, hogy nem lehetett normálisan felemelni az asztalról két ujjal. Ezt fel lehet.
Van rá olyan tok, amiben kényelmetlenül vastag lesz, de a gyári Samsung gumitok nem ilyen. -
válasz
vscotina #4544 üzenetére
Samsung fiókból állítottál vissza adatokat?
Tedd már meg, hogy ha factory resetet csinálsz, utána ne menj fel a netre, és ne állítsd vissza az adataidat felhőből, hanem hozz létre egy névjegyet a telefonon, és úgy próbálj meg hozzá csengőhangot adni.
Vagy a névjegyzékedben van vmi anomália, vagy vmi applikáció, ami megfekteti a telefont.
Az nem lehet, hogy készülékhiba, mikor most cseréltek nálad telefont, ugyanezzel a hibával...
-
válasz
gerner1 #4513 üzenetére
Keresnék valami ide vonatkozó táblázatot, de nem nagyon találok... Csak annyi információt találtam, hogy igazából 50% töltöttség környékéig van különbség a normál és a 15/25W töltő közt, afölött már nagyjából normál töltőként viselkednek, vagyis a különbség 0-50% közt jön csak ki. Az sem mindegy, hogy bekapcsolt vagy lezárt kijelzővel van töltőn a telefon, a gyorstöltés inkább csak kikapcsolt kijelző mellett szokott működni, a túlterhelés/túlmelegedés elleni védelem miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Villanyszerelés
- Elektromos autók - motorok
- TCL LCD és LED TV-k
- Fel kell készülnünk a 2G kivezetésére
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen videókártyát?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- iPhone 17 Pro Max 256 gb sötétkék (deep blue) - azonnal átvehető Budán
- AKCIÓ BONTATLAN GARIS IPHONE 16 PRO ÉS PRO MAX MINDEN SZÍNBEN ÉS TÁRHELLYEL 1 ÉV GARANCIÁVAL
- iPhone 17 Air - összes tárhely és szín bontatlan, viszonteladótól független 1év Apple garanciális
- iPhone 13 128GB midnight-black, független + extra tokok
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- CSX 2x2GB (4GB) DDR 800 MHz kit
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Samsung Galaxy Tab S8 Graphite Használt, karcmentes állapotban
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest