Hirdetés
- PCI Express 6.0-s SSD-t demonstrált a Micron és az Astera Labs
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Blu-ray lejátszók
- iPad topik
- OLED TV topic
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Új hozzászólás Aktív témák
-
mzso
veterán
Szerintem ez nem volt igaz soha. A Sony-s valódi LED-es TV-nél mutatták illusztráción, hogy a pixel vagy 99%-a üresség volt és középen volt csak a tényleges LED. Akkor azt hiszem a megadott méretekből az jött le, hogy szorosan pakolva 24 colos méretben is meg lenne az UHD. És ez is évekkel ezelőtt volt. (Na meg valami 8 méteres kijelzőnél, amit nem a kicsiségre optimalizáltak...)
Meg amúgy is, egy sub-pixelnek több nagyságrenddel erősebb LED-ek is mindig bőven kisebbek voltak 1mm2-nél.
-
mzso
veterán
Ez jó hír! (ha igaz) A sok Apple birka majd megveszi 4-szeres áron az alma tévéket. Majd miután divatosak lettek a "valódi LED" TV-k a többieknek is lesz elérhető áron más gyártóktól.
-
ONEFREE
aktív tag
Azt el ne felejtsétek, hogy autót is akart gyártani! 🤣🤣 Autót! 🤣🤣🤣
-
bteebi
veterán
Köszi a hasznos infókat
.
#35: Telített a TV piac? (A mobil is az...) De elég nagy pénz van benne, ráadásul ott még nincs termékük. És lenne egy hatalmas zombisereg, aki még akkor is venné az iTV-t, ha HD felbontású TN panellel lenne szerelve. Ha meg még jó is...
és ha lesz TV-jük, akkor valószínűleg elég jó lesz. Akárcsak az ára
.
-
hombre[EU]
veterán
Mire elkészül addigra Kórea és Kína már hologrammal helyettesítik a kijelzōket
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Dare2Live #37 üzenetére
Ezt tervezgettek, de tobb dolog miatt nehez ugy.
A nagy studiok sajat streaming szolgaltatast pakolnak ossze, sorra veszik is le a tartalmat a netflixrol. Azt pedig ketlem, hogy Apple be akarna szallni a nagy filmgyartasba, es akkor is kvazi a sajat studiora lennenek korlatozva.
Sajat content gyartas egyebkent is csak akkor eri meg, ha nagy a felhasznaloi bazis. Ha ezt bekorlatozzak egy luxustermekre, buko az egesz. Ha pedig elerheto mindenkinek, akkor mi is a TV elonye? Mindenkeppen technologiai fejlodes kell itt ha hardvert akarnak eladni.
-
[CsuCsu]
őstag
Az meg hagyjan, de ha egy olyan termeket rak le az asztalra, amit mar minden nagyobb gyartonak van, nem igazan tudna betorni a telitett piacra es meg ki is rohogik. Mivel a TV lelke a kijelzo, ha a letezo panel gyartoktol vasarol panelt, akkor pontosan ezt eri el. Tehat az Apple csak ugy tud relevan szereplove valni, ha egyedi panelt keszitenek. A LED beleillik a narrativaba.
-
Dare2Live
félisten
Csak adó miatt ilyen dolgokba nem tolnak pénzt.
Apple nem azért tolta PA SEMIbe a pénzt mert nem akart adózni, hanem mert a legleg SOCot akarta házon belűl.
SOC GPUba sem azért mert nem akar adózni, hanem mert a legleg SOC GPUt akarja saját igények metalra összerakva házon belűl.
microLed kb uez. Nem azért tolja bele Apple a pénzt mert nem akar adózni, hanem mert a legleg kijelzőt akarja a mobilokba (tabletekbe, notikba, tvbe...).
Ez így csak három baromi erős versenyelőny. Jelenlegi legerősebb SOC-CPU + metal miatt legleg SOC-GPU és ha összejön akkor a leg kijelző.
-
Dare2Live
félisten
"Ez kezdetektől megoldhatta volna a sokak álltal az OLED(és minden egyéb sample and hold megjelenítő) egyetlen valós problémájának tartott mozgásmegjelenítést..."
azért oled kb zabálja áramot microledhez képesz, sokkal nagyobb fényerőt tud, ezek mobiloknál azért fontos előnyök. No meg oled még mindig be tud égni.
-
Strezi
őstag
Ha jól gondolom, akkor az iLED(hívjuk így
) áram-feszültség karakterisztikája hozza az átlagos LED-ét, azaz alkalmas(abb) impulzus vezérlésre mint az OLED. Sejtésem szerint az OLED pixeleknek jelentősen alacsonyabb az impulzus szerű áramokkal szembeni ellenállósága (gyorsabban öregednek), ezért sem csináltak eddig 120Hz feletti vagy PWM vezérlést hozzá. Ez kezdetektől megoldhatta volna a sokak álltal az OLED(és minden egyéb sample and hold megjelenítő) egyetlen valós problémájának tartott mozgásmegjelenítést...
Szerintem
-
bteebi
veterán
-
bteebi
veterán
Nekem se lenne logikus, hogy mobiltelefon kijelzőkkel kezdjenek. A LED-del elsősorban a méret a baj, és tényleg hatalmas - leginkább lehetetlennek tűnő - ugrás lenne már akár egy sima HD felbontás is 6"-on, nemhogy a mostani trendekbe passzoló QHD-4K 5"-on... iTV-nek viszont lehet jó
.
Amúgy van érdemi előnye az iLED-nek az OLED-del szemben, a beégés hiányát leszámítva? Én nem tudok róla. Mobiloknál meg monitoroknál mondjuk ez eléggé jól jönne
.
-
Tidus
addikt
Ezt a technológiát meg fogják oldani, mint mindent. Mivel az összes termék saját fejlesztés a MAC CPU-n, és VGA-n kívül.
Aztán majd ha ez a fejlesztés elkészül, és a többi vállalat is elindul a hasonló fejlesztési úton,na akkor lesz majd ismét kutya világ. Mindenki, mindenkit perelni fog, ki milyen fejlesztést lopott el, másolt le. -
Z10N
veterán
Ez koztudott. De onallo fejlesztesnek beallitani eleg nagy ferdites. Valamit megvenni es utana sajat fejlesztesnek nevezni kepmutatas. Ha majd par iteracio utan mondanak ezt meg elmenne a kijelentes.
Ennyi erovel az Intel Kaby-G is "sajat fejlesztes", mivel megvettek az AMD-tol, pontosabban a "Radeon"-tol.
Ui: Persze ez senkit sem erdekel. Igy is tobb szot pazaroltam mar erre, mint amennyit kellett volna. Legalabb lesz verseny...
-
Z10N
veterán
"először fejleszt teljesen egyedül saját kijelzőt" <---> "a fejlesztésért az a LuxVue nevű cég felelős"
Most akkor mi van?
Attol, hogy felvasaroltam egy ceget az nem onallo fejlesztes a nullarol. Hanem megvasaroltam egy "starter kittet".
-
MaUser
addikt
Geekbench kapcsán gondolom megvan:
Geekbench is SH*T.
It actually seems to have gotten worse with version 3, which you should be aware of. On ARM64, that SHA1 performance is hardware-assisted. I don't know if SHA2 is too, but Aarch64 does apparently do SHA256 in the crypto unit, so it might be fully or partially so.
And on both ARM and x86, the AES numbers are similarly just about the crypto unit.
So basically a quarter to a third of the "integer" workloads are just utter BS. They are not comparable across architectures due to the crypto units, and even within one architecture the numbers just don't mean much of anything.
And quite frankly, it's not even just the crypto ones. Looking at the other GB3 "benchmarks", they are mainly small kernels: not really much different from dhrystone. I suspect most of them have a code footprint that basically fits in a L1I cache.
Linus
Linus az itt nem a youtube-os arc, hanem a Linxusos.
-
[CsuCsu]
őstag
Meg az sem biztos, hogy teloba keszul, ez spekulacio. Az Apple mar regota be akar torni a TV-piacra, de eddig nem volt olyan termek, ami eleg forradalmi lett volna ahhoz, hogy ne okozzon csalodast, igy nem leptek meg.
Ha letesznek az asztalra egy mukodo 4K LED TV-t ~2millios aron, az elso lepesnek mar megfelelo lenne es beleillik a ceg profiljaba. En valami ilyesmire szamitanek.
-
ONEFREE
aktív tag
😂😂
-
tibaimp
nagyúr
Nem akar az Apple technológiailag függeni senkitől, így előbb saját soc-ot fejlesztett, ami be is jött nekik, most saját kijelzőt is akar. Nem tudom nem lenne-e olcsóbb felvásárolni egy kijelzőgyárat. Egyáltalán volna-e rá kapacitása. De biztos ezt is megfontolták.
-
válasz
Dare2Live #14 üzenetére
Én abszolút értem, hogy vettek cégeket, csak itt olyan áttörésről van szó, ami enyhén szólva a lehetséges és az állítólag között erősen az utóbbi felé billen. Nem arról van szó, hogy vettünk pár fejlesztőt, aki megfeszített munkával pár év alatt csinált egy procit, ami tesztekben 10-20%-al veri a konkurenciát, hanem mintha csináltak volna egy olyan procit, ami mondjuk ahol az eddigi legjobb CPU csinált 800 pontot, ott az övék csinál 600 milliárd pontot. Érted már?
-
Dare2Live
félisten
-
MaUser
addikt
Erről van is valami bizonyíték? Mert ami tesztet én láttam, ott nagyjából teljesen teszt függő még a 835-höz képest is az előnye, ha van is, az nagyjából annyi, amit a fél évvel későbbi megjelenés indokol. Az egyetlen jelentős difi js teszteknél van, de ott meg pont a nem a proci matt van ez hanem nitro vs v8 okán.
Olyan apróságokról meg ne beszéljünk, hogy az A11 a tesztek Tesla-ja, egy teszt futás után throttlinggol.
-
Strezi
őstag
Abszolult nem nyilvánvaló, hogy először a mobil eszközökben tűnne fel, sőt!
Éppen a miniatürizáció a LED pixelek megoldandó problémája, tehát a mobil eszközökben szükséges magas PPI-ben van a legnagyobb kihívás...
-
ROBOTER
addikt
Állítólag az Apple állítólag LED állítólag kijelzőket állítólag fog állítólag gyártani.
-
Hát ez érdekes lesz, ha a Samsung meg LG is csak focipálya méretben tud ilyet, akkor az Apple megoldja 5 collban...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Állítólag már működőképes prototípusokkal is rendelkezik a vállalat.
- OTP Bank topic
- PCI Express 6.0-s SSD-t demonstrált a Micron és az Astera Labs
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Blu-ray lejátszók
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- iPad topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest