Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Abu85

HÁZIGAZDA

válasz Balala2007 #504 üzenetére

Nem teljesen. Igazából az XFR leginkább egy automatikus tuning. Most előveszek számokat, de ezek csak példák. Tehát ha mondjuk lesz egy 3,4 GHz-es nyolcmagos Ryzen, aminek a turbója 3,7, míg az XFR-je teszem azt legyen az ominózus 4,5 GHz. A rendszer mindig arra törekszik, hogy elérje a maximális XFR-t. Szinte sose fog sikerülni neki, de törekszik rá. Ilyen formában lehetnek olyan körülmények, például vízzel hűtött CPU, hűvös szobában, ahol mind a nyolc mag képes a garantált 3,7 GHz fölé ugrani, amikor arra lehetőség adódik. De mondjuk ugyanaz a proci a gyári hűtővel, meleg szobában már nem, vagy csak nagyon ritkán képes a garantált turbó fölé menni. Az egész nagyon környezetfüggő.

• schawo

titán

válasz Balala2007 #504 üzenetére

Szerintem meg az intel turbo 3 és az nvidia boost 3 öszvére. Az nv megoldása működik automatikus tuningként, de a több, függetlenül szabályozható egység (mag) miatt itt keverni kell a hagyományosabb turbó megoldással. Ha én lennék az amd és 2016-ban új megoldást fejlesztenék, én úgy oldanám meg, hogy vrm-ek figyelése mellett tdp limitig emelném az órajelet, de max a feszültséglimitig és puha hőmérséklet throttlinggal (ez ugye így önmagában az nvboost3). Az lenne az extra, hogy kevés szálas terhelésnél automatikusan emelném a feszültséget, mert kevés mag keveset fogyaszt, így egyébként is magasabb órajelnél ütne be a tdp limit. Így a cpu felső turbó értékét nem is adnám meg specifikációban (ahogy nvidia sem adja meg), mert minden darab máshogy viselkedne, attól függően, hogy mekkora a szivárgása, milyen gyártási minőségű.

Új hozzászólás Aktív témák