- Milyen alaplapot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- ASUS Zenbook A14: Ez így szinte tökéletes
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen videókártyát?
- Hobby elektronika
- Asztali konzolt tervezne a Valve?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Varoz
addikt
Mit vártál, hogy ingyen adják? Teljesen korrekt az ár, kint is ennyire jön ki. 360 ezer a legolcsóbb 8 magos Intel, ez fele annyi sincs, akkor miről is beszélünk?
hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
zozoz1
aktív tag
A viták vitték elöbbre az emberiséget
-
joysefke
veterán
válasz antikomcsi #923 üzenetére
Konkrétan a típusokra gondolok, hogy nem lesz 6 magos verzió. SR3 - 4 mag, 8 szál, SR5 8 mag, de "HT" nélkül, és SR7 8 mag 16 szál.
Termékszegmentációs megfontolások miatt elég nagy butaságnak tartanám nem meglépni egy 4c4t verzió kidobását az SR3 (4c8t) alá. A 4c4t verzió gyakorlatilag egy i5 teljesítményt kellene hozzon (az i5-ben sincsenek végletekig felskálázva az órajelek, az az i7 felségterülete, tehát még akkor is, ha esetleg a RyZEN kevéssel 4GHz alatt maradna első steppingben, akkor is tudnák az i5-ök derékhadának teljesítményét hozni)
Mégpedig ebben az i5 kategóriában rendesen van pénz és lesz még egy darabig is (220dollár i5 7600). Még ha első körben az esetleges jó kihozatal és alacsony kapacitás miatt a legkisebb modell 4c8t lesz is, akkor sincs szerintem értelme a nevezéktani sémában nem fenntartani egy kicsit butább kisöccsnek némi helyet:
Én a helyükben SR3 néven marketingelnék egy esetleges 4c4t modellt, ennek megfelelően egy 4c8t modellt SR5 néven marketingelnék. Az üzenet pedig holt egyszerű és a laikus számára is értehtő kell legyen:Az SR3 mindig megveri (teljesítmény tekintetében jobb bolt) az intel i3-at
Az SR5 mindig megveri (teljesítmény tekintetében jobb bolt) az intel i5-tA fenti nevezéksémának megfelelően lehetne az SR3 árazását a top i3-tól indítani, illetve az SR5 árazását pedig a top i5-től fölfelé.
Persze az én sémámmal az a probléma, hogy mit fogsz SR7-nek nevezni, ha nem lesz 6c12t model -amit hülyeségnek tartok, de lehet tényleg nem tudnak értelmesen olyat előállítani, egyelőre-, mert a 8c16t-t nem küldheted egy kommersz i7 ellen, az nonszensz lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
Az SMT nélküli 8magos lehetősége nekem kimondottan tetszik!
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Jack@l
veterán
Lehet nem is annyira pletyka, mert a 4-es blokkokat nehéz lenne megbontani. (vagy annyira jó a kihozatal már most hogy kár lenne lebutítani a teljesen jó csipeket )
[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
antikomcsi
veterán
Javaslom a topik látogatóinak az egyen viseletet. [link]
Amúgy mit szóltok az új pletykákhoz?
Konkrétan a típusokra gondolok, hogy nem lesz 6 magos verzió. SR3 - 4 mag, 8 szál, SR5 8 mag, de "HT" nélkül, és SR7 8 mag 16 szál.
Mindig kitalálnak valamit, hogy a figyelem központjában legyenek!
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz Kronos3000 #918 üzenetére
Nem fog egyik hétről a másikra több ezer forintot esni az értéke, számottevő változásokhoz legalább fél év kell, ergo emiatt kapkodni felesleges. Elég régóta követem a használt piacot, tehát tudom.
"Kondenzátorok elöregednek,az elektronika minden összetevője elöregszik,hő,stb."
Nem a legolcsóbb alaplapot kell megvenni. Nem mellesleg a szilárd elektrolit korszak, azaz cirka 7-8 éve óta kondenzátorokkal sincs gond, a többi pedig ugyanúgy tönkre tud menni az első egy évben mint 6-8 évvel később, tudom, én ne tudnám?
Egyszóval kár fennhangon türelmetlenkedni, ha nagyon sürgős, akkor már most lecserélheted Kaby Lake-re vagy Broadwell-E-re, vagy bármi másra ami a piacon van, de nagyon úgy fest egyáltalán nem fontos, csak nem tudsz nyugton maradni.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Kronos3000
senior tag
-
antikomcsi
veterán
válasz Oliverda #915 üzenetére
Nálam a legritkább esetben van az, hogy rendszer hibája, öregsége, büdössége okozza a cserét.
Sokkal inkább az a ku..a belső kisördög, aki belülről piszkál, és "kényszerít" ellentmondva minden racionális érvnek. Persze ezt sokan nem értik, mint ahogy én sem azt, hogy minek kell 23 colos alufelni 1 centi magas gumival, 0,2 mm-re az útra ültetve 650dB kipufogóval. És akkor még mindig csak egy II-es golfról beszélünk.
-
Oliverda
félisten
válasz Kronos3000 #914 üzenetére
"Az idén már négy éves 1150-es rendszert fejlesztenék,modernizálnék"
Lassú, lefagy, büdös, vagy miért kell ennyire rohanni a cserével?
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Kronos3000
senior tag
Erre most azt gondolkodtam trollkodok egy kicsit ,felpiszkálom a kedélyeket,de nem az én stílusom.
Az idén már négy éves 1150-es rendszert fejlesztenék,modernizálnék,ha volna érdemleges lehetőség,az első pletykák megjelenése óta várok a zen-re.De ennyi nesze semmi fogd meg jól bemutató,titkolózás,időpont csúszás után,már nagyon szkeptikus vagyok.Anno rohantam a boltba am3+ lapért,meg egy fx4100-ért,amit a leváltott x4 645 procim 3,7ghz-n minden tesztben és valós alkalmazás+játékban rommá vert,semmit nem hiszek el az amd-nek.Remélem hogy nem lesz igazam és én is tudok váltani,ha nem kihalásig marad a 4590.Wasabi...
-
konci79
őstag
válasz Kronos3000 #909 üzenetére
Egy pék minek irkál az új AMD proci topicjába
-
Kronos3000
senior tag
Egyre inkább frissen sült bukta illatát érzem.
Wasabi...
-
Varoz
addikt
válasz antikomcsi #907 üzenetére
Ez stimmel, viszont ugyanazon a csonton rágódtok tök feleslegesen. Ha minden nap beírja valaki 3x, hogy x dollár sok lesz érte vagy, hogy miért nem azonnal jön 4 magos is, azzal mi változik? Semmi. Még csak találgatásnak is semmi. Értem én, hogy meg kell beszélni, de ez már nem arról szól.
De nekem aztán mindegy, csak tényleg unalmas, mert értesítésre jövök és azt hiszem valami érdemi beszélgetés is zajlik, közben meg nem.
[ Szerkesztve ]
hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
antikomcsi
veterán
Mondjuk ez egy fórum. És mivel nincs hivatalosan semmi infó, így csak a pletykákról tudunk társalogni, javarészt feltételes módban. Ha ez unalmas valakinek, akkor ki kell hagyni ezt az időszakot, és akkor kell beszállni a csevegésbe, amikor kész terméket, kész tényeket kapunk.
Addig meg hadd írja le mindenki a véleményét, gondolatait, még ha azok másokétól eltérőek is.
Én szívesen olvasom mindenki spekulációját itt is.
-
Varoz
addikt
válasz antikomcsi #905 üzenetére
Miért te honnan veszed a 3-4 hónapot*? Sehonan. Pletyka az egész, ezért is mondtam, hogy jó lenne már nem ezen rugózni, mert unalmas és sehova se haladunk.
*Amúgy 3 hónap még éppen tavasz, de senki se tudja, hogy a néhány hónap csúszás az mit is fog jelenteni.
-
Oliverda
félisten
Az ilyenek arra buknak ami épp menő, ha a média szerint jó lesz, akkor megveszik, ha más lesz a konklúzió, akkor értelemszerűen nem.
Az is meredek, hogy minden gamer gépében 1-2-3 éves 6-8 magos CPU van, arról nem is beszélve, hogy ez a piac az egyetlen ami a PC-n belül növekszik, per pillanat erre lehet építeni.
-
Varoz
addikt
Pedig érkezik. Néhány hónap csúszás az pont a tavaszt takarja.
-
Varoz
addikt
Unalmas már ez a sok jós akik a semmiből tudják, hogy márpedig ez bukta lesz, még akkor is, ha azonos teljesítményt adnak 2/3-ad áron és akkor az alaplapok olcsóbbságát nem is számoltam. Nem lehetne befejezni ezt az árakon való rugózást? Az AMD úgy is tojik erre a fórumra, hogy itt random tagok milyen árat álmodnak meg.
Majd ha kint lesznek a boltokban látni fogjuk, hogy mennyi az annyi és ha gépekben lesznek látni fogjuk mit tud!hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
Ueda
senior tag
válasz antikomcsi #895 üzenetére
Akkor épp itt az ideje, hogy felvedd a Superman jelmezt, hogy alászállj a pokolba (Mátrixba) megmenteni az elveszett lelkeket.
OS : EndeavourOS KDE . . . . . . Parancs menü : https://pastebin.com/u/txt444
-
Jack@l
veterán
Ők a nagyon geek és pénzes kategória, váltás után azért nekik már 6xxx vagy 7xxx van a gépükben. Amd-nek nagyot kell mennie performanceban az új procikhoz képest, hogy ezt az embertipust megfogja.
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Yutani
nagyúr
-
titán
Szerinted hányan váltottak procit az elmúlt 5 évben? Pont ugyanilyen feltételek mellett? Intelről intelre.
(#898) Yutani
pont aztA válasz az alábbiak közül szabadon választott:
"Mi az az AMD?"
"Azt a szart vetted?"
"Gyorsabb, ja persze, hagyjál már."
"Hahaha"[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Jack@l
veterán
+10% performance-ért már kicsengetesz egy új proci-lap-ram-hűtő árát? (gondolom arra ment a persze)
-
Oliverda
félisten
válasz antikomcsi #876 üzenetére
A gamer széket, billentyűzetet, egérpadot, fejhallgatót, és melegítőalsót megvennéd? Ugye hogy nem, mégis van piacuk, ergo ne magadból indulj ki, a vásárlók döntő többsége nem racionálisan gondolkozik, pláne ha 10-20 év közötti gamerekről van szó.
-
titán
7700k áron ??
Akkor kettőt kérek. Sajnos sokkal-sokkal drágább lesz annál.
(#890) Jack@l
Persze. De én eleve nem vettem volna soha 3570-et. Ahogy bármilyen i5-öt sem. Egy normális i7-ről váltásról már lehet elgondolkodni, de sokan vettek i5-öt, nekik egyenes út a Ryzen.[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
De mért, te váltanál egy tuningolt 3570k-ról? Mondjuk +10%-ért, ha hajszállal olcsóbban adnák mint a kaby lake-et?
Fx tulajok a 8 mag után lehet lecserélik egy 4+HT-s verzióra a procijaikat, nekik talán jól jön játékok alatt a gyorsabb mag. A kérdés már csak az hogy a konkurencia kínál e majd jobbat ugyanazon az áron addigra.[ Szerkesztve ]
-
antikomcsi
veterán
És ki szívja meg?
Mi, a vevők!
Ha tényleg túl drága lesz, akkor nem veszem meg. Viszont akkor nem is lesz ami árcsökkentésre kényszerítené az Intelt az 1151-es procik piacán, így azt sem tudjuk majd kicsit olcsóbban venni.
Eredmény a szokásos.
Várni megint újabb hónapokat, mert majd jönnek a 4/8, 6/12 verziók, és na majd azok! -
lacafaca
addikt
Nem tud, mert nincs honnan. A kocajátékosokat elvitte a konzol-tablet piac, az igazi hard gamerek tutira maradnak i7 vonalon, az a pár megrögzött Amd-s pedig ma már nagyon kevés. Ha pedig a játék lényegtelen, egy pentium bárkit kiszolgál. Nagyon sajnálom, mert anno én is a szekerüket toltam, de ma már nem mennék vissza...csak egy nagyon ellenállhatatlan ajánlat esetén persze megfelelő teljesítménnyel megtámasztva.
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
Ritka
csendes újonc
Lehet. Szerintem rengeteget csúsztak a vega-val, és kiadták a polarist tűzoltásnak.
Játékra nem kell csúcs proci, fölösleges a 8 mag. Ezt sok FX tulaj hangoztatja. Akkor a ryzen 8/16 hova jön? Munkára biztos nagyon szűk réteg veszi meg, az intel ellen, ha meg annyira olcsó lesz, vissza tértünk az elejére, hol éri ez meg az amd-nek?
[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
válasz lacafaca #882 üzenetére
"Csak fingér-hugyér árult procikkal jöhetnek vissza a térképre."
Amin viszont kevés a hasznuk, tehát hatalmas gyártókapacitás kell hozzá! Ők viszont nem a Huawei.
Drága csúcs procikon lehet kis gyártókapacitással nagyot szakítani, de azt meg szerintem nem fog nekik összejönni. Hiszen akkor működhetne, ha a csúcsteljesítményt adnák sokkal olcsóbban, mint az Intel, és ha nem csak az Intel HEDT ellen küldenék a 8/16 procijukat, hanem az i7-ek ellen is -és árazással is! Jelentős árelőny nélkül ki fog átcsábulni Intel-ről, vagy ki ruház be egy új AM4-es platformba drágán?!
antikomcsi : Ha a 7700k dupláján kezdik árulni, kábé temethetik is magukat! Kevés ember venné meg szerintem 7700k áron is, de persze ez egyéni hit. Szerintem akkor szerezhetne jelentős piacot, ha 7700k alá tudna pozicionálni árban.
Ritka: Az viszont szerintem is egy jó döntés volt részükről.
[ Szerkesztve ]
-
lacafaca
addikt
Én nem tudom, hogy ki mire számít, de MIRE NEM ELÉG az elmúlt pár év Inteles megoldása? Aki anno megúnta (mint én) az Amd töketlenkedését és oldalt váltva rá kellett jönnie hogy az a több milliárd légy valóban nem téved...nemrég leváltottam a 2. genes i5-öt egy Skylake 6100/gtx 780 konfigra és szerintem ez is több mint elég, nekem pláne (a bekerülési költség-teljesítmény arány pedig verhetetlen). Ennél nagyobb teljesítmény szerintem a felhasználók 90%-kának nem kell. Szóval nem látom a tömegeket, akik ki fogják húzni a szarból az Amd-t. Szerintem ez a hajó már évekkel ezelött ellebegett. Csak fingér-hugyér árult procikkal jöhetnek vissza a térképre.
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
Fred23
nagyúr
Benézve a másik topikba, lehet, tényleg lesz végre valami.
Mondjuk a "Prices are not as cheap as you might think" szöveg előre vetít szerintem egy közepes buktát. 4 magos, 8 szálas Zen nem jön még sokáig, aki akar, vehet drágán 8/16-ost. A HEDT-hez képest talán olcsón, de ezek szerint könnyen lehet, hogy 7700k áron.
-
Fred23
nagyúr
Nekem ez a jön már a Ryzen kissé unalmas; jött már a Skylake ellenfeleként is.
-
antikomcsi
veterán
Január elején több oldalon is olvastam olyan hírt, amiben az szerepelt, hogy a tervekkel ellentétben, mégis egyszerre rajtolnak el a 4-6-8 magos változatok. Ez is lett volna szerintem az üzletileg kedvezőbb az AMD-nek.
De gondolom a nem végleges stepping miatt, a bios bugok miatt nem pont úgy alakul a dolog, hogy egy tényleges teljes piacos rajtot lehessen tenni. Aztán, hogy mi lesz, majd kiderül, hisz a seregben megtanultuk, hogy csak az a biztos, ami már elmúlt. Vagy még az se.
-
F34R
nagyúr
En ugy gondoltam volna, hogy jon a 4magos is, tudom meg mielott lehurrogtok olvastam a HEDT szegmenst.
Azonban a nagyon korai hirek alapjan nem az jott le hogy nem lesz meg az elso negyedevben 4 magosuk.
Legyen valamilyen, meg ha nem is tokeletes verzio, mert ezzel a szukebb reteget nem tudjak kiszolgalni.
Jatszani manapsag is eleg egy eros 4 magos, azonban en azt gondolom hogy nem csak jatekra, munkara is tokeletesen elegendo es mivel budget cimen indulna tuti sokmindenki venne.
Mondjuk azt sem ertem aki valtani akar miert varjon meg ujabb fel evet arra hogy valami tortenjen.
El vannak kesve sulyozottan, az Intel mind marketingben, mind fejlesztesben lepipalja. -
antikomcsi
veterán
Azért, mert ha a gémereknek mutogatták, azok hülyék lesznek dupla áron megvenni, ha semmivel sem lesz jobb játékok alatt, mint egy i5 7600K vagy i7 7700K.
Pár hozzászólással előbb írta valaki, hogy ezzel a gémereket célozzák meg, mert a munkára vett procik elenyészőek otthonra, és a munkahelyen meg kapnak rendes cpu-t.
Így a 6-700 dolláros árképzés totális bukás lesz az otthoni pc építők körében. És amíg az olcsóbb példányok jönnek addig tarol a konkurencia. És az Intelnek 350 dolláros 7700K árát sem kell lejjebb vinnie 600-700 dolláros AMD árazás mellett.
Én nagyon régóta várom, de ha tényleg ennyi lesz, akkor nem fogom megvenni.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Azon rugózunk, hogy abba az árszegmensbe érkező 4-6 magos procik, amit az emberek keresnek, csak nyáron érkezik terv szerint, amire ha rászámolod a szokásos AMD csúszást, akkor ősszel-télen valóban meg is érkezik. Az meg azt jelenti, hogy telibekapja az intel Coffee Lake családját, ami óriási árcsökkenésen megy át (az egész termékpalettát átstrukturálják). Aztán amd pisloghat az addigra elavult és drága processzoraival. AMD, én így szeretlek.
(#874) Jack@l
baromság[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
Mert vagy bazi jó áron árulja, vagy csak a vérfanok fogják megvenni. Nem hinném hogy bármelyik 4 magos intel tulaj váltana iyenre az utóbbi 4-5 generációból.
-
Varoz
addikt
Akkor miért is az áron rugóztok? Lesz ám 4 magos is!
[ Szerkesztve ]
-
-
Varoz
addikt
Éppen csak több, mint félár. Hova adja olcsóbban?
Azzal sincs előrébb ha pontom pénzért adja, hiába vinnék többen. Plusz az se jó ha generál egy bazi nagy árversenyt, mert azt is csak ő szívná meg, nem keresne sz*rt sem.[ Szerkesztve ]
-
Varoz
addikt
Már miért lenne az 600 dollárral, amikor a 8 magos i7, aminek jelek szerint a seggében van, 1000 dolcsi?
-
Oliverda
félisten
És tényleg:
All told, the market for pre-built and "DIY" gaming-focused PCs (which also includes "upgrades and accessories such as input devices and audio/communication systems") exceeded $30 billion (£24 billion) for the first time last year ($30.346 billion, to be precise), according to JPR's latest report. That's well up from the estimated $24.6 billion (£19.6 billion) market for gaming PCs that JPR saw back in 2015. Back then, JPR projected that the PC gaming market wouldn't pass the $30 billion mark until 2018, meaning the industry has accelerated roughly two years ahead of those old projections.
Overall, JPR sees the gaming PC market shifting slightly away from the "entry-level" tier (22% of the market, down from 26% in 2015) and toward more powerful "mid-range" systems (35% of the market, up from 31%). The most powerful "high-end" PCs still make up a plurality 43% of the overall market.
-
Jack@l
veterán
De akkor mért a gamereknek hakniztak? Az nagyon nem hedt kategória... (legalábbis kicsi a közös halmaz)
Bazi nagy bukta lesz az eladásokkal ha 600 dollárért mérik.[ Szerkesztve ]
-
Yutani
nagyúr
válasz Walter_White #863 üzenetére
Az évszázad legnagyobb baklövése már megvolt a Bulldozerrel.
#tarcsad
-
VirsLee
őstag
válasz Walter_White #863 üzenetére
Ez kezdetektől fogva nyilvános volt, hogy desktop vonalon hedt kategóriában indulnak, majd később jönnek a kisebbek. Aki egy évnyi hedt kommunikáció után csalódott, mert tényleg hedt procit kap, az egy kicsit furán viselkedik. Nemrég erősítette csak meg az amd, hogy lesz majd később kisebb is, mint 8 magos.
-
Walter_White
senior tag
"Miközben a nyolcmagos Ryzen elvileg menetrend szerint érkezhet, addig a négymagos verzió csak néhány hónappal később válhat elérhetővé (ez akár 4 hónap is lehet). "
Reméljük hogy csak pletyka, és nem igy lesz, mert ha esetleg, mégis 750 dollárba fog kerülni, (tételezzük fel) és nem lesz egy "olcso" 4 magos alternativa -amire a legtöbben várnak most, majd csak hónapokkal késöbb, akkor az az évszazad legnagyobb baklövése lenne. -
antikomcsi
veterán
-
Petykemano
veterán
Valószínűleg minden jelenleg kapható modelhez fel lehet állítani egy kritériumrendszert.
Az általánosságban elmondható, hogy nagyon régóta nagyon kis mértékben fejlődött a teljesítmény és a dráguló HEDT ezt nem tudta kompenzálni, vagyis csak nagyon kis mértékben tudott szelepe lenni a nagyobb igények elvezetőjének, mivel borsosan meg kellett fizetniHogy ha valakinek van egyfajta gépe, arra fel lehet állítani egy modellt, hogy számára mi lehet árban megfizethető és mi az a teljesítménytöbblet, amiért már hajlandó lenne pénzt áldozni.
A skylake megjelenésével azt rebesgették, hogy sandyről már megéri váltani. (Persze ne csak abból induljunk ki, hogy mindkettő 4.5GHz OC) ezért ezt már nem vizsgálnám.
Ha valakinek régebbi, pl ivy, haswell i7 van valakinek, akkor megtehette volna, hogy 2000 dollárért HEDT platformot vásárol. Aki nem tette meg, az drágállotta, olcsóbban szeretne hozzájutni több maghoz.
Válthatott volna skylake i7-re, ami mondjuk 160eFT és +20%-ot jelentene. Nyilvánvalóan azért nem váltott, aki még nem váltott, mert úgy véli a többletteljesítmény nem feltétlenül éri meg a költségeket.Namost ha az AMD (vagy az ellátási láncban valamelyik szem) ehhez képest 20%-on belül árazna egy azonos teljesítményű procit, azt ezek közül a sóherek közül senki nem venné meg. Nem feltétlenül venne helyette csalódottan mégis intelt, mert nem hülye, hogy drágábban vásároljon, hanem semmit.
Én max az első napokban, 1-2 hétben tudnám elképzelni, hogy legyen extra árazás. Amíg egy országban csak 1 üzletben kapható, esetleg az is külföldről egyedi szállítással rendelt.
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Yutani
nagyúr
Erősen túloztam, nyilván dupla árat nem kérhetnek el a kereskedők, de tőlünk nyugatra ettől az eshetőségtől nagyon tartanak, mármint hogy ha az AMD nem kér érte tisztességes árat, a kereskedők fogják majd magasabb árréssel adni, mint azt "illene".
(#858) Petykemano: Ha nincs gond az ellátottsággal. Az AMD saját bevallása szerint hard launchot akar, és remélem, sikerül is nekik. Ahogy a SA fórumán számolgatnak, a GloFo havi 60k wafert tud legyártani, waferenként 240 db IC, 10% selejt aránnyal (ez nem tudom, mennyire állja meg a helyét) ez ~220 IC, ami havonta 13 millió darab CPU-t jelent. Ha ez korrekt, hamar komoly készletállományt lehet kiépíteni.
(#859) Kronos3000: Annyival kell olcsóbbnak lennie, hogy a felhasználót meggyőzze, hogy érdemes átállni AMD-re. Kis árkülönbségre nem fog reagálni a piac, főleg nem az Intel szimpatizánsok. Azt se felejtsd el, hogy mennyivel egyszerűbb egy AM4-es alaplap felépítése, mint egy x99-esé. Márpedig az Intel 6-8-10 magos processzort csak ahhoz kínál, így a 8 magos Ryzen eleve előnyel indul platform költség tekintetében. Aki az Intel i3-i5 procijához olcsó alaplapot választ, az megkapja ugyanazt AMD oldalon is a kisebb procikhoz.
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
Kronos3000
senior tag
Nem lesz olcsó.Kipróbálják az újdonság faktort.Ahogy elnéztem a bemutatott alaplapokat,azok sem lesznek olcsók.Esetleg minimálisan bemegy Intel árak alá hasonló teljesítményeknél,ha lesznek összevethető teljesítmények.Vannak ott is stratégák,figyelik a netet,játékos statisztikákat,tudják várhatóan mennyien szeretnének gépet/platformot váltani.Ki van már számolva ez mennyi bevétel lehet,mennyit lehet csábítani,mennyi lehet a tuti.Mennyit kell adott idő alatt kaszálni hogy rentábilis legyen az egész.Ők nem érzelmi,pláne nem vágy alapon áraznak.Nem fognak i3 árban i5 teljesítményt adni,de egy közép út talán nem lehetetlen.Mindenesetre pezsegnek mindenhol a fórumok külföldön is.Még a bull-nál is nagyobb a várakozás,az első tesztek után úgyis minden elválik.Nekem sajnos baljós sejtéseim vannak,de ne legyen igazam.
Wasabi...
-
Petykemano
veterán
Gondolod, hogy ha nincs gond az ellátottsággal, vagyis nem hiánycikk, akkor meg lehet csinálni, hogy minden csatornán ilyen mértékű extraprofitot pakolnak rá? Ha a termék hozzáférhető, akkor csak van egy rés a pajzson, aki ügyeskedni próbál a versenytársakkal szemben és olcsóbban adja. (Nyilván ez persze csak addig mehet, amíg csak az extraprofitról mondaná le.)
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
F34R
nagyúr
El is felejtetettem, egy budget 4 magos CPU/APU mikor lesz leghamarabb, alacsonyabb arszegmensbe?
-
Jack@l
veterán
Ezt most nekem nehéz így feldolgozni hirtelen, hogy tudja dupla áron adni a kerskedő az ajánlott fogyasztói árnál.
Így kb 1 hónappal megjelenés előtt csak a magas ár lenne káros amd-nek, ha kiszivárogna. Az "alacsony" csak megtartaná a várakozókat kiadásig. (Intel nem lépne semmit addig, telsesen mindegy neki mikor vágja meg az árakat, ha kell egyáltalán)A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Yutani
nagyúr
Ha az AMD 300-ért adná, akkor a te kereskedőd adná 600-ért, és neki lenne 100% profitja. Mert simán megcsinálják, nem csak Agyarországon, hanem világszerte.
Én inkább az AMD-nek adom a plusz pénzt, nem a kereskedelmi láncnak. Az AMD-nek most minden centre szüksége van. Már csak azért is, hogy a te kedvenc Intel procidat nem a mostanihoz képest dupla áron vehesd meg.
#tarcsad
-
Malibutomi
nagyúr
Plusz, egyaltalan nem biztos hogy gyengebb, hacsak nem rejteget valaki mar meglevo teszteket.
Ha meg nem gyengebb, akkor hulyek lennenek harmadaron adni az intelhez kepest, ha 1/2-2/3 aron is adhatjak. -
titán
Mert még nem nyilvános az árazás. Ez egy fontos dolog számukra, hogy ne derüljön ki idő előtt. Ha pedig minden efféle pletykák cáfolnának, akkor ki lehetne deríteni a valódi összeget. Egyszerűen csak ki kell adni egy-egy pletykát minden létező összeggel. Nekik pedig meg kell cáfolniuk a valóst leszámítva az összeset
-
Jack@l
veterán
Ok, de akkor mért nem állt ki egy fejes és mondja hogy ez nem így lesz, még nem tudjuk mennyiért akarjuk majd adni?
-
Raymond
félisten
"there are some new details that have surfaced on the /r/AMD subreddit"
Pont ahogy irtam, az AMD subreddit egyebkent tragikomedia kategoria mar eleg regota, eszmeletlen mi folyik ott. Sajnos olyan regen megy mar a dolog hogy a RyZen es a Vega megjelense es konkurenciakepessege se fog ezen valtoztatni sokat szerintem, mar berogzodott az a stilus ami ott megy.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Jack@l
veterán
http://www.tweaktown.com/news/54945/amd-zen-16-cpu-threads-intel-beating-perf-300/index.html
De ha mégse így lesz akkor úgyanúgy durván túlárazott cumót akarnak rámsózni, ami ráadásul gyengébb is. Az átlag amd fanboy, aki +10e-ért már kígyót békát fúj a gonosz monopóliumra, nem fog 200e -es prociért rohanni a boltba[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
-
Jack@l
veterán
válasz antikomcsi #846 üzenetére
Nam úgy volt hogy 300 dollárért árulják a 8 magosokat? Csak belengettek egy nagy számot hogy megnézzék hogy reagál rá a nép, ha esetleg mégse annyiért jönne.
600 + áfáért a hajukra kenhetik...[ Szerkesztve ]
-
antikomcsi
veterán
Több helyen is azt olvasom, hogy a 8 magos példányok jóval 500 Euró feletti áron lesznek kaphatóak.
Ha így lesz, kíváncsi vagyok, hogyan fog rá reagálni a piac.
[ Szerkesztve ]
-
Darmol
senior tag
Affene, ti sokkal többet tudtok nálam. Lehet hogy valaki meg tudja magyarázni.
Ekkora bazi nagy titkolódzás van???
Azért nem gyártástechnológiát kérdeztem...Most csinálhatom szabályozhatóra.
Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
Pubszon
veterán
Azért van az OC, hogy éljünk vele. A mostani 4.4GHz-ről csak feljebb akarok lépni, 4GHz az vissza lépés lenne, főleg egy szálas alkalmazásban.
De pl a BF1 ezt is le tudja fektetni.
A mostani konfigom idén lesz 5 éves, a következőt is legalább ennyi időre szeretném, emiatt kell legalább a 6C/12T meg a 4.5GHz.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Walter_White
senior tag
válasz Walter_White #836 üzenetére
sok "kis" összeg, sokra megy....
-
Walter_White
senior tag
Igen. Szerintem így fognak a boltok polcaira kerülni, (persze ezt is bolt fogja válogatni, biztosan lesznek olyanok amik jócskán rádobnak majd...) de ebben látom a logikát is. AMD-nek vissza kell nyernie a vásárlókat, illetve továbbiakat szereznie, hogy a sok év lemaradásból adódó pénzkiesést visszahozza, és visszatornássza magát az asztali frontra. Ha teljesítmény mellé, egy jó árazás is párosul (mint amit fent elképzeltem)... nagyon sokat fognak nyerni.
-
KisDre
senior tag
válasz Walter_White #822 üzenetére
Ezek baráti áraknak tűnnek, a kérdés az, hogy ezekbe az áfa, dollár-euro viszony stb-t is belekalkuláltad?
KisDre.artstation.com
-
core i7
addikt
Most akkor lehet tudni 1 szálas teljesítménybe hányadik intel generációval fog felérni a RyZen?
egy Haswell szintet fog tudni? -
Pubszon
veterán
válasz Walter_White #825 üzenetére
Ha a 6800K lemegy mondjuk 100k-ra akkor talán maradok intel oldalon. Persze ha a 2011-es lapok árait is megcsonkítják, csak akkor.
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Walter_White
senior tag
Én ezeket az árakat látom a logikus lépésnek. Eléggé megszedte magát az Intel, az évek alatt, mert akinek kellett a procierő, az kénytelen volt megvenni az i5-öt, meg az i7-et. Drasztikusan fogja csökkenteni az árait. Szerintem olyan szinten fognak változni az árak, (lefele) hogy csak lesünk.
[ Szerkesztve ]
-
Pubszon
veterán
Ha így lesz, akkor nem sokat kell majd rádobnom a mostanira, hogy egy 6/12-es AMD legyen. Mondjuk a tuning potenciálra is kíváncsi leszek, mert a 4.5GHz nekem legalább kell.
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Kronos3000
senior tag
A 4/4 40-50e között baráti lenne,úgy ha hozza egy i5 teljesítményét,esetleg meghaladja...
Wasabi...
-
Walter_White
senior tag
Szerintem az árak
40-50K - 4/4 RyZen
60-80K - 4/8 RyZen
80-110K - 6/12 RyZen
110K- 170K közötti intervallumban a 8/16-os RyZenek. (maximum 200K)Intel a 6800K-ért elkér 136-től 160eFt-ot a 6 magos példányokért (Árukereső)
6850-ért 196-tól- 234-ig
majd a 6900-at ami 8 magot kínál 340.000 Ft-ért... Ha ezekből indulna ki az AMD, és ezekhez közeli árat szabna ki, senki nem venné meg a RyZent... főleg hogy az X99 kicsivel több extrát ad.
6950X-ről meg nem is beszélve... több mint fél millió....?Mi indokolja ezeket az árakat? semmi, (max az "ujdonság" varázsa, és hogy egyeduralkodók procik terén) ahogy a 1155-ról 1150-re, majd 1151-re való "kötelező" váltást se... innen is látszik hogy csak a pénz lebeg elöttük.
Én bízok nagyon az AMD-ben, és a jó árazásában. és a 6700K-ról szerintem lépni fogok 8/16-ra
[ Szerkesztve ]
-
Pubszon
veterán
Én egy 6 magosra pályázok, hátha jó ár/értékkel fog jönni, mert másra még most sem nagyon látom értelmét váltani. 7700K-ra váltsak +60/80k ráfizetéssel? Az nem buli, az intel 6 magosokról meg nem is beszélve, egy kisebb vagyont kéne pótolnom.
Nagyon várom már a ryzent, hátha oda pirít az intelnek, ideje lenne már...ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
F34R
nagyúr
válasz antikomcsi #813 üzenetére
Jah igen tologatjak... szerintem az lehet hogy tele van hibaval es meg sok debug van hatra neki, viszont arra hogy egy ures jatek bencsmarkot lefuttason eleg volt ez a felkesz peldany is.
Mondjuk eleve nem volt jo osszehasonlitas, mert jo esetben meg a regebbi FX procikkal sem droppolt volna a jatek, es hasitott volna ugy mint most. -
antikomcsi
veterán
Én is azt olvastam, hogy még a GDC vége előtt lesz rajt. Aztán majd kiderül. Lehet majd kiadnak egy közleményt, hogy nem pont ezt mondták, csak félreértés volt, de már nem sokat kell várni, és tényleg lehull a lepel az új családról.
Azt lehet észrevenni, hogy mindig ilyen még elviselhető, kivárható időpontokkal kecsegtetnek, amihez még van türelmük az embereknek, és nem kell fél, egy évet várni. Tavaly év vége felé, amikor már fokozódott az elégedetlenség, bejelentették a december közepén megtartott NH-ot, valamit éppen mondtak, de igazából mégis szinte semmit. Na de már nem kell sokat várni, majd a CES-en. Az is lezajlott, és amit ott kaptunk, az olyan nesze semmi fogd meg jól volt. No de se baj, mert nem kell sokat várni majd a GDC-n minden kiderül.
-
F34R
nagyúr
Techpoweup-n olvastam a minap hogy februar 27 es marcius 3 kozott indulnak.
Addig talan le is kellene tesztelniuk
Egyre jobban kezdem azt erezni hogy atcsuszik Q2-re.
-
Darmol
senior tag
válasz antikomcsi #810 üzenetére
Ott a pont
A Ryzen fórumok olvasgatása új aláírásra ihletett.
Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
Varoz
addikt
Szerintem inkább ne kapkodják el, csak jó legyen! Mert az elvakult Intel ventilátorok úgy is bele fognak kötni.
-
stratova
veterán
válasz antikomcsi #805 üzenetére
Szerintem az az F4-et már lehetne dobozolni is, már csak órajelek alapján 8/16 3,6-4,0 GHz boost.
Csak ugye debug + "XFR needs strong firmware support, still not fully ready on platform I saw."
[ Szerkesztve ]
-
wjbhbdux
veterán
-
Darmol
senior tag
A pletykák szerint a márciusi megjelenés a készletfelhalmozás miatt van.
Abu85 friss cikkét és a többi fórumot is olvasva nyilvánvalóvá vált, hogy miniatűr erőgépekhez szánták elsősorban a procit. Asszem összerakok, egy miniatűr folyékony nitrogénes házat.
Hmm... Most hogy így elgondolkoztam, miközben a saját viccemen nevetgéltem magamban, a -40C egész könnyen menne. Már csak azt kell kitalálnom, hogyan ne szálljon el az áramfelvétel.
Ha a Ryzen olyan lesz amilyennek gondolom az előzetes hírek szerint, megérdemel ilyesmit.Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD A8-5600K Quad Core FM2 processzor
- Gondolkodjunk? Ryzen 5 2600x Érdekel OEM Hibátlan CPU INGYÉ FOX
- Gondolkodjunk? Ryzen 9 3900x Érdekel OEM Hibátlan CPU INGYÉ FOX
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ritkaság!!! i9 10900K s1200 CPU! Számla+ gari!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest