- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- VR topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ZIDOO médialejátszók
- Gaming notebook topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Melyik tápegységet vegyem?
- Micro Four Thirds
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kromatika
veterán
válasz
ViiiiktorOC #58 üzenetére
Igen
Sőt a Mikulás is hamarább érkezik.
-
alvaro
senior tag
válasz
Gregorius #39 üzenetére
Hmmmm.... nekem az első generációs core2 duo-n fekszenek meg régebbi játékok, ha nem állítom át a processz affinitását, hogy csak 1 magon fusson. Láttam olyat is, hogy nem hasalt el a játék, de láthatóan ugrált az időzítése, röcögős volt az animáció. Nekem ez eléggé hasonló problémának tűnik, mint amit AMD-re írsz.
-
ViiiiktorOC
senior tag
Ez jó bug. Ha ílyet használok gyorsabban itt a szülinapom!
-
Centre
tag
Valakinek szerepel az aláírásában, hogy Magyarohonban mennyi az analfabéták száma. Nem hittem volna, hogy ennyire igaza van és most el vagyok keseredve
Egyébként gratulálok a Microsoftnak, hogy gondolt a régi vasakra, bár nem is az MS lenne, ha közben nem gyújtotta volna magára a házat is.
-
kzaabox
tag
Szerintem meg ő megértette, hogy az Intel processzorai nem befolyásolják a jelenséget.
Mint a cikkben is olvasható a Microsoft cserélt le egy modult valamiért.A hiba "beépítését" kizárhatjuk, mivel BIOS-ból történő tuning esetén jól működik az időmérés.
Inkább egy apró szoftverhibáról van szó. Nem az alaplapi beállítást olvassa be újra és újra, hanem a gép indulásakor beolvasott értéket alkalmazza egy változóból, így a futás közbeni változás nem érvényesül.
Egy ilyen hibát bármelyik programozó elkövethet, ha a sor megírásának napján kihagyta a reggeli kv-t... -
Jester01
veterán
Érdekességképpen említem meg, hogy a linux se szereti ha az amd procimon elállítom a legmagasabb nem-turbo órajelet. De legalább észreveszi és letiltja a TSC-alapú időmérést és átvált másik módszerre ami viszont kicsit kevésbé hatékony de cserébe legalább pontos.
-
kromatika
veterán
még ilyet
nesze neked tuning.
-
vedini
őstag
sztem meg tök poén
venni egy intel konfigot és azon rekizni tud-e 5 perc alatt 18 másodpercnél jobban eltérni
-
Polllen
nagyúr
Nálam tuningolt amd proci van és nem jár pontosan az óra. Pár hét alatt 1 perc késés jön ki, hiába van bekapcsolva az automatikus szinkronizáció...
Megjelenés óta múlt hónapig vagy 15 perc késést szedett össze...
-
derive
senior tag
Na mar megvan, hogy hozza az Intel a +5%-ot generacionkent. Ezzel odaig sullyedtek, hogy most mar szivesen latnek par benchmarkot atnevezett tesztprogikkal is.
-
Mark_o
tag
Nevetséges, de komolyan.
-
tdk.112
aktív tag
Igen, csakhogy ez egy olyan "bug", amit az Intel szánt szándékkal épített be. Azt hitték, hogy majd nem fogja senki észrevenni. Mint a direkt túlmelegedő i7-esek. Az Intel a legmocskosabb cég, amit a hátán hordott a Föld. Csinálják az ipari hulladék processzorokat, amik csak úgy működnek rendesen, ha lefizetik az OEM gyártókat. És visszaélnek a piaci hatalmukkal, és megpénzelik a gyártókat, hogy AMD processzorokat véletlenül se vegyenek. Meg ott van a tiltott áron alul adás is. Ebben a világban hiába akar az AMD a szabályoknak megfelelően játszani, illegális trükkök százaival az Intel mindent tönkretesz.
-
Nem hinné, hogy "hibázott". Akkor lenne igaz, ha minden intel gyári procival csinálná, de mivel csak tuningal jön elő, nem a hibájuk, hogy nem 5 ghz-en járatott intelen tesztelték a rendszert. Meg ez egy hsz kergetés lesz, szóval nem kell ezen lovagolni. Van egy bug, amit most vettek észre, kész. pont.
-
Kronos3000
senior tag
Lassan kiderülnek a huncutságok...
-
Gregorius
őstag
válasz
fordfairlane #4 üzenetére
Ilyen problémával tán C64-nél találkoztam utoljára
Az első többmagos AMD-knek volt hasonlóan mókás problémája. Az RDTSC magonként különböző értéket adott vissza, ami természetesen csúnyán driftelt egymáshoz képest, így amikor pont jól jött ki a magok közötti váltás lehetett kérkedni azzal, hogy olyan gyors a ping, hogy az már negatív. -
kzaabox
tag
válasz
bitblueduck #30 üzenetére
Köszönöm a linket, érdekes olvasmány volt.
TOM-202: Rosszul hiszed. Várjuk ki a végét. amúgy sem baki, hanem tervezési hiba, ami bármelyik cégnél előfordulhat.
-
TOM-202
senior tag
Azt hiszem ez egy újabb hatalmas technológiai baki az Intel részéről, semmi több.
Ezek után ugyanolyan apró kis "svindlikre" is lehet majd számítani mint an nv részéről a korábbi 3DMarkok esetén volt hogy hiányzó vagy nem teljesen kirajzolt nem szembetűnő ámde mégis erőforrásigényes textúrákkal manipulálás a magasabb összpontszám pontszám elérése érdekében?
Egyébként én nem csalódtam az Intelben most sem. Hozták a szokásos formájukat a megvesztegetés, lefizetés, áron alul eladott Celeron processzor szállítmányok a PC gyártóknak, stb. jellegű eseménysorba egy ilyen "unfair előnyszerzős feature" szerintem teljesen jogosan belefér.
Hmm, lehet hogy végső soron az a gond hogy globálisan esnek az eladások? Az AMD lassan de biztosan bebetonozza magát az újgenerációs játékkonzolokkal a jövő szempontjából, az "Intel only" power userek meg szvsz. nem igazán tart(hat)ják el a céget hosszútávon. A kérdés az hogy egy ekkora cég hogy engedhet meg magának egy ilyen bakit akár a MS, akár az alaplapgyártók, akár az AMD a hibás ezért.
Egyébként meg, miért nem vette ezt eddig észre senki sem? Miért csak most derült ki? -
P00By
nagyúr
Hm, érdekes jelenség
-
ZS3NI
őstag
Nemtudom ezen mi olyan meglepő, ez szerintem alap hogy a tuningolt, gyorsabb Intel processzorok mellett, már az óra is gyorsabban jár.
-
bitblueduck
senior tag
azert volt ott tickless kernel meg ilyesmi.
-
kzaabox
tag
Pf, mennyi szefós.
Én személy szerint örülök, hogy megtalálták ezt a hibát. A Microsoft nyilván javítja majd Érdekes kérdést vet fel viszont, hogy miért volt szükség az idő múlását mérő algoritmus cseréjére.
-
apollo12
veterán
ez csak az újabb szériákra igaz nem?
-
bteebi
veterán
"Az AMD ilyet sose csinálna, ezért is szeretem őket."
...vagy csak ezúttal elfelejtették beleszámolni a fejlesztési költségekbe
. Nem akarom védeni az Intelt, de az AMD-t se tartsuk jobbnak csak azért, mert kisebb/szegényebb. Fordított helyzetben ugyanúgy viselkedne, mint az Intel. Mindkét helyen - nyilván - a profit maximalizálása folyik, amiben a K+F csak egy szükséges rossz.
-
tdk.112
aktív tag
Nyilvánvaló, hogy az Intel jó szokásukhoz híven lefizette a Microsoftot, hogy így úgy tűnjön a tesztprogramokban, hogy gyorsabb a processzor. Hányinger ez az Intel.
Az AMD ilyet sose csinálna, ezért is szeretem őket.
-
vinibali
őstag
én azon sem lepődnék meg, ha a benchmarkvásárlók miatt történt volna "egy kis baki"
-
bteebi
veterán
válasz
Depression #19 üzenetére
...vagy csak arról van szó, hogy annyira jó a Win8, hogy még az idő is gyorsabban telik (múlik) mellette
.
#22: Nem teljesen kizárt, de az már végképp nagyon durva volna.
-
Depression
veterán
Ha kevesebb időt vesz alapul a 3dmark, akkor gyorsabbnak tünteti fel a procit. 18 másodperc már 6%-os extra tuningot jelent.
-
bteebi
veterán
Hát ez nagyon-nagyon-nagyon gáz. Nagyon...
-
Espla
aktív tag
görbíti a teret
-
Arthemi$
csendes tag
Nekem teljesen ugy tünik mintha szarul számolna az az androidos app. GG
-
berVi
senior tag
Termeszetesen csak FUD-rol van szo, mint altalaban.
3DMark and PCMark creator Futuremark responds to HWBot's ban of Windows 8 scores
-
AMd már megint lefizettet valakit
-
ArmanD.
őstag
Ezért vettem intelt hogy lassabban öregedjek köszönöm Microsoft hogy óránként több mint ergy perccel fiatalabb maradok!!
-
BiP
nagyúr
"egyedül az új 3DMark futtatása jelent problémát, ami Windows 8-at követel"
Itt melyik 3DMark-ról van szó? Mert a 2013-as, sorszám/évszám nélküli 3Dmark nálam simán megy Win7 alatt.Amúgy az eset valóban facepalm gyanús.
-
BlackSoft
addikt
Ennyi baromságot...vagy barmot?! XD
-
törölt tag
Ez a probléma akkor jön elő, ha futás közben módosítják a BCLK-t. Ha a BIOS-ban (UEFI-ben) állítják be, akkor nincs gond. Tehát hibának hiba, de azért ez egy baromi szűk réteget érint.
Ezt egyébként az iPon fórumán olvastam, és mivel se az ottani, se most a PH!-s hírben nem szerepelt, utánanéztem, és az eredetiben bizony benne van:
"Windows 8.1 is, just like its older brother, affected by at-runtime base clock frequency adjustments." (Kiemelés tőlem.) -
Tomcat
őstag
LOL
Akkor itt az ideje a pontvadászoknak (is) egy AMD-s gépet beizzítani. -
fordfairlane
veterán
Ilyen problémával tán C64-nél találkoztam utoljára, ahol az NTSC videojelet adó usa gépeknél más volt az órajele a procinak, mint a PAL verziónál, ezért az órajel alapú időzítések elsz*ródtak.
-
*facepalm* smiley-t kérek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iGO Primo
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Robotporszívók
- Építő/felújító topik
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- GTA V
- PlayStation 5
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- Autós topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest