- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- E-book olvasók
- Azonnali fotós kérdések órája
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple notebookok
- Kína-exkluzív Arrow Lake-S processzorral gyarapodott az Intel portfóliója
Új hozzászólás Aktív témák
-
fLeSs
nagyúr
válasz Oliverda #191 üzenetére
Én is láttam ma ezt.
Igazából ez nem szokatlan, mármint a vízzel tisztítás, elég sok retró hardverest és hardvereket javító embert is láttam már vízzel letisztogatni a régi retkes cuccokat. Mondjuk nem nagynyomású tömlővel szokták hanem a csap alatt... Annyi a lényeg, hogy rendesen meg legyen szárítva, nem fog berozsdásodni, nem lesz semmi ilyesmi baja. De tökéletesen meg kell száradnia mielőtt újra használják.
Mondjuk nemtom (kétlem), hogy ezeknek a mezítlábas majmoknak van ennyi esze.[ Szerkesztve ]
"Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
Oliverda
félisten
Hasonló perf esetén elég valószínűtlen, hogy 5-10%-knál olcsóbban adnák majd, habár azt a 20%-os piaci részesedés nem ártana visszatolni legalább 35-40-re. Engem egy fokkal jobban érdekel, hogy a perf/watt mutatóban mennyit javul az új széria.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
fLeSs
nagyúr
válasz Oliverda #187 üzenetére
Nem nagyon tud meghatni az amcsi gyerkőcök sírása a havi $1000-os zsebpénzükkel.
Ezek is mind csak azért várják az AMD olcsóbb kártyáit, mert akkor az Nvidiának is csökkentenie kell az árakat és akkor olcsón vehetnek NV kártyát, nem ám AMD-t hanem árcsökkentett NV-t.
Ezért tartanak itt az árak mert egy monopolhelyzetben lévő céget támogatnak a kis zsebpénzükkel.
Én kb. ugyanolyan árazásra számítok mint az RDNA2-nél, picit olcsóbbak lesznek a Radeonok a GeForceoknál, de nem sokkal, Lisa Suék már a magas árrésre mennek, nem a piaci részesedésre.[ Szerkesztve ]
"Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
kwzatz
addikt
válasz Oliverda #187 üzenetére
Ahogy olvastam Reddit topic-okat, YT-kommenteket vagy itt a fórumot, az a kérdés merült fel bennem, hogy volt-e már egyáltalán valaha ennyire extrémen és közel egyöntetűen negatív fogadtatása bármelyik szériának bármelyik gyártótól.
"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
KROK640
nagyúr
Nyilván való, hogy a gamerek, a bányászatból felszabaduló RTX 3050/3060/3070-es kártyákra fognak menni, amik most árasztják el a piacot.
Én pl a 3050/3060-asok (és ezek AMD megfelelőire) utazok, de 2-3-4 hetet még tuti várok, mert súlyos 10 ezrekkel fog még ezeknek az ára lejjebb menni.
Elég ha arra gondolok (ügyfélnek) 189 ezerért vettem márciusan RTX3050-et, 2 hete meg bányabontásból használt RTX3050-esekkel 95 ezer ft-os áron kerestek meg... csak vegyem át. Legalább 1-2 darabot. De már itt az aprón is látni 100 vagy akár az alatti árakat is. RX6600 volt már 85-ért is. Ez már az az ár, amit én is kiadok egy jó, hosszútávon használható VGA-ért.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz Alogonomus #179 üzenetére
Ne is mondd... Csak a végén nehogy az adófizetők pénzéből kelljen kisegíteni őket.
Mindenesetre nem lennék a helyükben, annyi biztos.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
Azért csórikám ilyenkor maximum a criptoival vígasztalhatja magát.
Mert 23db kártya bukta, és ha a köv héten nem adja 140-150 alatt akkor a kutya nem veszi meg...
A criptos topicban pedig sokan azért vannak tagadásan, mert beletették a sok pénzt, és most úgy vannak vele, hogy működnie kell, mert nem bukhatnak el. Hiszen akkor ők voltak az átvert és megvezett emberek. Ezt nehéz beismerni, pláne, ha komoly több milliós befektetés áll mögötte. Már csakazért sem sajnálom ezeet az embereket, mert ha csak 200 ezer / kártya számolok (pedig volt magasabb is az ár) akkor is, 4.5M ftja volt befeketettni egy volatibilis - amúgy előreláthatóan bukta - üzletbe befektetni, tehát neki nem kenyérre vagy lakhatásra kellett.
Én a helyében leengedném a legolcsóbb árra amennyiért mennek ez a kártyák (ha 110-120-130 akkor annyiért) úgy legalább eggyessével van esélye egy nagyobb adagot elpasszolni, mielőtt még lejjebb megy az ára.
Plusz, ezek az emberek azok, akik sok esetben teljes meggyőződéssel mondták, ha ennyit nem tudsz befeketetni egy tti üzletbe, akkor hülye/csóró stb. vagy, aki nem látja a jövőt. Na meg hogy ő ért hozzá, nem fog vele befürödni, mert ezen csak nyerni lehet, és a végén mikor milliókat keresett egy jó kiszállással és a HWk eladásával házat/Ferrarit/tengerparti nyaralót stb. vesz, te meg csak irigykedhetsz, buta vagy és nem érted, meg különben is savanyú a szőlő.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
Új RTX3XXX-es kártyák? Minek? vagy az lesz a négyesszéria "alja"? Tehát át (sem) nevezett 3000-esek lesznek az új generáció alja, a 4-sek meg csak felülre jönnek?
Mindenesetre remélhetőleg ez a dolog is lefelé fogja tolni még gyorsabban az árukat.#173 Dzs3ko : szerintem lesz olyan kártya aminek megfeleződik az ára majd (főleg a felsőbb rétegekben, ahonnan lesz hová zuhanni), maximum az a kérdés, hogy mennyi idő múlva?
De most az a hálás feladat van már, hogy azért várok a VGAval, mert 1 hónap múlva jóval olcsóbban kapom meg, nem pedig az mint eddig, hogy azért várok vele, mert nem tudom megfizetni.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Alogonomus
őstag
Az is érdekes lesz, amikor év végén lejár a hitelmoratórium. Sokan valószínűleg nehéz helyzetben lesznek, mert már későn szálltak be a bányászásba, de a felvett sokmilliós személyi hitelt nekik is törleszteniük kell.
-
fLeSs
nagyúr
Persze.
Egyébként el lehet képzelni mekkorát bukhat most ez a csóka a 23 db kártyáján ha pár hónaposak a kártyák... ha az elmúlt fél évben vette akkor még nem (annyira) vészes, de ha pl. február előtt, akkor az durva. És ezt nehezen nyeli be az ember. A kriptós topikban is egyesek még mindig tagadásban vannak.[ Szerkesztve ]
-
fLeSs
nagyúr
Ez a hirdetés még mindig drága. Persze nem a (mostani) bolti árakhoz képest, hanem amire számítani lehet a következő hónapokban. Egyébként látok én olcsóbb 3060 Ti-ket is, ott egy Dell 3060 Ti-t 135-ért Gainward 140, Asus 155 és 160-ért. Szal sztem a 23 db kártyájából ezen az áron nem fog sokat eladni.
[ Szerkesztve ]
-
Dzs3ko
tag
Meglepetésre, nagyon sok bánya kártya kerül ki ami max fél évet vagy annyit sem ment bányában és még 1-2 - 2,5 év gari van rá, és tonna számra eladó már itthon is, ebay sem kell hozzá. [link]
Hogy fogja tudni ezek után beárazni az nvdia az új 30xx kártyák árát ?
Rendben hogy lesz új 3060TI GD6X memóriával, de újonnan sem fogja megvenni senki ennyi eladó bánya kártya mellett ha nem adják olcsón.
És a java még most jön a bánya kártyáknak, tegnap volt egy hirdetés ahol eladó volt egy egész farm
A másik probléma hogy nincs is igazán sok húzó név a 40xx szériához ami miatt szükséges lenne, csak VRAM legyen elég... -
kwzatz
addikt
Szépen öregszik az az 1 hónappal ezelőtti komment, ugye?
Nem tudom, jós azért nem vagyok, időtávtól is függ, hogy mikorra gondolod, a forint is romolhat sajnos, a bányászok sem ijedtek még meg eléggé (bár a hardveraprós hirdetések gyorsulva szaporodnak az utóbbi napokban)
A mai Nvidia bejelentést lehet, hogy látniuk kell még a reményvesztés újabb fokához, de lesz olyan is, aki 2-3 év múlva döbben rá majd a temérdek 3xxx-es kártyájával, hogy lehet jobban járt volna, ha mostanában eladott volna. Ráadásul elvileg jönnek új 3xxx-es kártyák is az Nvidiától (3060, 3060 Ti kis módosítással) a következő 1-2 hónapban, szóval sok esemény befolyásolja még, és mind lefelé. Ahogy megy lefelé a használtpiacon, jönnek az új kártyák, úgy esnek majd szép fokozatosan az árak tovább a kiskereknél is.
Innen feleződni azért szerintem nem fognak, legalábbis mind biztosan nem. Időközben majd jobban lehet látni, amikor már az alján járunk.[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
Az ilyen cégeket nem érdekli a bosszú, csak a bevétel és a profit. Ha nem éri meg VGA-val foglalkozni, akkor egyszerűen hagyják a fenébe és inkább arra koncentrálni ami legalább középtávon nyereséget hozhat.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
KROK640
nagyúr
válasz Alogonomus #166 üzenetére
Ha AMD kártyát kezdene gyártani az felfogható bosszúnak, azzal együtt is, hogy bármikor azt tudja mondani, hogy "gazdasági érdek" volt.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Oliverda
félisten
Egyhamar nem fog visszamenni. Most elöntik a piacot az olcsó bányászkártyák, közben/utána pedig jön a gazdasági recesszió, amikor az ilyen termékek iránti kereslet jellemzően visszaesik.
Alogonomus pedig elég jól leírta a többit.
[ Szerkesztve ]
-
Alogonomus
őstag
- A következő mondjuk fél évre már biztosan elkelt minden AMD-s GPU, szóval talán jövő nyártól tudnának a boltokban is megjelenni EVGA-s AMD kártyák. Addig még bármi történhet, akár az Nvidia álláspontja is változhat.
- A Powercolor és Sapphire is valószínűleg rosszul fogadná, ha ilyen komoly konkurenciájuk jelentkezne. Talán még garanciájuk is van az AMD felől, hogy X. dátumig nem lesz újabb exkluzív AMD gyártó.
- A piaci világban nem célszerű a bosszú, mert neked anyagi hasznod nem származik belőle, viszont szerzel vele egy haragost, aki mindenképpen törleszteni szeretne. Maximum úgy működhet a bosszú, ha egyúttal el is taposod a bosszú célpontját, hogy ne tudjon visszatámadni, de ez a jelenlegi esetben nyilván nem is lenne kivitelezhető. -
KROK640
nagyúr
válasz Alogonomus #158 üzenetére
Ezt én sem értem, miért nem kezdenek el AMD kártyákat gyártani? Az igazi bosszú lenne az NVidián, és jelentős üzlet haszonnal is járhatna.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
Ebben van logika, hiszen a bányászgép leállítása, a kártyák takarítgatása hatalmas kiesést jelent, pláne olyan helyen, ahol sok-sok bányászgép megy.
Ugyanakkor eddig csak egy biztosan bányász kártyával találkoztam, az szépen megvolt takarítva, de az is csak 4 kártyás rendszerben volt, otthon egy lakószobában.
Szerintem rengeteg kártya lesz "bányát sose látott"-nak hazudva, ami amúgy csapágyasra lett bányászva.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
poli27
veterán
-
Alogonomus
őstag
A leírás szerint ez már több generáció óta húzódó ügy. Az Nvidia a trón tetejéről azt hitte, hogy mindent is megengedhet magának, mert csak a chipjeivel maradhat versenyben az EVGA. Ez a Turing korszakig igaz is volt, de az Ampere esetén már más lett a helyzet, és a generációváltáskori újraszerződéskor az EVGA beintett a bőrjakósnak. Nagyon meglepne, ha idővel nem kezdene el piros kártyákat gyártani az EVGA. A szakembergárdájuk bőven megvan, amit kár lenne hagyni szétvándorolni.
-
Fred23
nagyúr
EVGA Terminates NVIDIA Partnership.
Megelőztek, sorry.
[ Szerkesztve ]
-
fLeSs
nagyúr
Itt egy részletes leírás: [link]
Lényegében: csökkent a profit és az NVIDIA pedig egy f@sz.Kár értük, mert talán egyedül ők nem spóroltak a fémen a kártyák hátulján és a hővezető lapocskákon.
[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
addikt
EVGA Terminates Relationship with Nvidia
Ouch paszmek... Lehet, hogy lesznek itt még brutálisabb fejlemények is, mint amire akár a hozzám hasonló legnagyobb doomsayerek (valójában csak realisták) számíthattak.
(a háttérben valószínűleg más szempontok is meghúzódnak, mint amit itt prezentálnak, és semmi kétség, hogy a jövőbeli nyereségességgel erőteljes a kapcsolat)[ Szerkesztve ]
-
fLeSs
nagyúr
Megöregedtünk...
Btw WARNING: kb. az eladó kártyák 99.9%-át úgy fogják meghirdetni, hogy rendszeresen tisztítva, megkímélve, blablabla. Viszont olvasva/látva bejegyzéseket redditen, fórumokon és youtube-on ez elég nagy kamu. Retkes, poros az összes bányászkártya. Aki bányászik alapból lusta , szal nem fogja azzal tölteni az idejét, hogy takarítgasson minden héten vagy akár havonta egyszer, nem szólva arról, hogy a bányászok nem állítgatták le a gépeket csak azért, hogy letakarítsák a kártyákat. Hagyták őket szépen menni 24/7-ben hónapokon vagy éveken keresztül hogy csinálja a profitot nem ritkán vmi koszos pincében, vagy garázsban, istállóban meg ilyen helyeken.
Ennek tudatában vásároljon majd mindenki használt bányászkártyát.[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Gigabyte GeForce GTX 1060 6GB WINDFORCE OC
- EVGA GeForce GTX 1660 SUPER SC ULTRA GAMING 6GB GDDR6 - Csomagküldési díj az árban!
- Gigabyte RX 7600 GAMING OC 8G Garanciával
- MSI Amd Radeon RX 5700XT Videókártya 6hó jótállással/számlával
- EGY PRÓBÁT MEGÉR, NEM? Árgarancia, ingyen szállítás/átvétel RX 7000 kártyák 27% áfa, beszámítás!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest