Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Túlfeszültség ellen védő elosztó
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Google Chromecast topic
- KODI (ex-XBMC) Android alapokon, Androidos media-boxok
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zeratul
addikt
-
Oliverda
félisten
válasz
shabbarulez #206 üzenetére
"While it's true that Intel holds the x86 patent, AMD noted to Ars that it has a number of patents of its own, including some related to the functionality of integrated memory controllers, the x86-64 instruction set, and x86 multicore configurations. The company also hinted that it may hold patents regarding the creation of an integrated CPU+GPU product on a single die—the so-called "Fusion" parts that now appear on the roadmaps of both companies."
-
Zeratul
addikt
válasz
K8 óta nincs a szó szoros értelmében vett rendszerbusz AMDnél. Memóriavezérlés a processzorba került, az másik processzorral és IO egységekkel pedig a HT linkeken keresztül kommunikál. I7 memóriavezérlője szintén a processzorban van IO rendszere a QPI pedig az AMD HT szabványára épül, de nem kompatibilis vele, nem véletlenül.
-
Oliverda
félisten
válasz
Az AMD termékeknek már kb. 5 éve nincs közük az EV6-hoz. Utoljára az Athlon XP-nél használták buszrendszert.
Az x86-64-et mintha kihagytad volna.
-
shabbarulez
őstag
Az AMD busz és memória alrendszere a DEC Alpha EV6, EV7-re épül. Ugyanúgy ahogy az Intel Nehalemnek is az EV7 és EV8 a gyökerei. A DEC Alpha jogok viszont az Intel tulajdonát képezik. Az SSE utasítások nem igazán közös fejlesztések. Az SSE, AVX vonalat az Intel viszi. Az AMD a 3DNow és SSE5 vonalat vitte, de nem igazán váltak széles körűen elterjedté, az Intel át sem vette őket, az AMD viszont kénytelen volt átvenni őket.
-
Dr. Akula
félisten
Jól mondod: közös. Ez nem azt jelenti hogy az AMD bármit megtehet, az Intel meg semmit. Nagyon is sokmindent vesztene az AMD egy ilyen húzással, gyakorlatilag mindent. Neki csak kiegészítései vannak az x86 architektúrához, az Intelnek meg maga az architektúra. Anélkül a kiegészítés mit sem ér. Lehet hogy az Intel is bukna pár dolgot, de még mindig könnyebben pótolhatja saját fejlesztésekkel, mint az AMD egy teljesen új architektúra fejlesztését. Abból már így is van jópár (Power(PC), SPARC, ARM, stb.), mégse tudta egyik se elfoglalni az x86 helyét. Ezt a platformot a rá írt programok nagy száma tartja életben, nem lehet csak úgy leváltani. Kijöhet akár egy 100x jobb architektúra is, ha nincs rá semmi, max az oprendszert lehet nézegetni. Windowst se azért veszünk mert szeretünk fizetni az ingyenes (Linux) helyett, hanem mert erre van minden, legfőképp játékok.
-
Zeratul
addikt
válasz
Dr. Akula #202 üzenetére
Nem olyan egyszerü az, a teljes buszrend és memória alrendszere a I7nek AMD licenszekre épül, a natív crossfire támogatás se véletlen a intel chipsetekben, X64 nélkül az Intel is nagy bajban lenne, az SSEx utasítások kb fele meg már közös fejlesztés meg amit még nem tudunk. Mikor a Globalfoundry alapításakor fenyegetőzött a Intel az X86 megvonsával, a AMD egyik fejese mondta hogy keresztlicenszek és I7 miatt az Intel is csúnyán kivágná maga alatt a fát ha bekövetkezne.
-
Red Rebcs
tag
NV eltűnése tény és való,hogy csökkenti a versenyt.
Ha az intel úgy nyomul vga piacon is, mint cpu -n az ATI is nagy szarban lessz,
és mivel intel cpu hoz intel chipset, miért nem erőlkődhetnének intel vga val is.
Igy az intel komplett gépen tud kaszálni,
Hol a régi szép idő mikor a via vagy nv olyan chipset hozott ki, hogy pofán nyomták vele az intelt. Ha nincs választék, nincs árverseny, és az intel eddig sem kapkodott a chipset fejlesztéssel, sőt ritka hülye tudott lenni. intel 820 840 meg Rambus mániájuk. Az újdónságokat is via meg nv hamarabb meglépte régebben. A cpu ba integrált vga mehet laptopon, de asztali gépen? A chip méretett nem lehet nővelni nagyon, lévén melegedés fogyasztás, méretnővelés végett több selejt lehetősége. Az amd ha lessz esze meg lehetősége vissza veszi árait később is , de az intel hatalma és ereje végett lehet hogy nv eltűnését ők is csak pár évvel élik túl. A gyártókat meg tudja folytani az intel, vagy újra megzsarolja őket ( via p4 266 chipset kor), hogy nem kapnak intel cuccot ha amd t is gyártanak. Pénz éhség itt sem ismer határokat. Mivel intel nem adott licenszet az új cpu hoz a via nak és most az nv nek , ez azt jelzi hogy ezzen a téren is el akar söpörnimindenkit akár a cpuknál.Lévén a számítástechnikában nem csak intel és amd procik voltak a kezdetektől. -
Zso2
őstag
válasz
VaniliásRönk #194 üzenetére
nekem voltvagy 3-4 alaplapom amd -intel is és nem emléxem ,hogy lett volna velük problémám, mondjuk én nem volt semmi extra igényem..
-
Zeratul
addikt
válasz
VaniliásRönk #194 üzenetére
nF3 Ide RAID rendszere viszont nagony jó volt ha megfelelő volt a stripe szektorméret méret, Sata viszont bugos.
-
Zso2
őstag
válasz
VaniliásRönk #192 üzenetére
őszintén ilyen közhelyt leírni : meggyűlt a bajom... nekem is már sokmindennek meggyűlt , de mégis tizen évekig nv chipset en nőttem fel és túléltem továbbmegyek jó volt akármilyen párossal...
-
-
Geönczy
aktív tag
-
Malachi
addikt
Kösz, végre.
Nekem mióta az eszemet tudom nForce chipsetes alaplapok mentek nVidia videokártyával, AMD procival. Szerettem, szeretem, jó megbízható tökéletesen megfelelt mindig. Mostanában gondolkodtam újításon és gondban vagyok, mert nem tudom mi legyen, teljesen átálljak-e AMD-re vagy keresgéljek a szegényes felhozatalból valami nForce-os cuccot. Ha lassan kimúlik az nVidia akkor ez még egy komoly ellenérv sajnos.
Tudom, hogy elvileg nincs összefüggés, de direkt mindig úgy válogattam össze a konfigot, hogy nVidia legyen a chipset és a videokártya is. Ezt most jól elrontják nekem.
-
ngabor2
nagyúr
A topik takarítva. Dr. Akula kapott 3 nap gondolkodási időt, hogy rájöjjön, nem kell mindenhova intel vs. amd flame-et bevinni. Zeratul is kapott 6 órát, hogy ne személyeskedjen.
[ Szerkesztve ]
-
Így fog ledőlni a videokártya gyártó részlege is...
-
Seregély
tag
Bár azt mondják a konzolok miatt csúszik össze a PC-s játékpiac, ez rájuk nézve is érdekes dolgokat tartogathat. A jelenlegi konzolokban ATi és nVidia GPU-k illetve chipsetek vannak. Ha az ATi egyedül marad, majd könyöröghet a Sony és az MS. Arról nem is beszélve, hogy a konzolokban alkalmazott technológiát gyakorlatilag a PC piacra eladott méregdrága diszkrét kártyák árából fejlesztette az Ati és az nVidia, ha ezek nem lesznek (integrált megoldások maradnak csak PC-n), ki fogja ott finanszírozni a fejlesztéseket? Egy PS4 árába nem fér bele egy új generációs GPU kifejlesztése.
Vagyis eddig a fejlesztési költségeket szétterítették a PC és a konzolpiacon a GPU gyártók, a nagyobb részt, a PC piac fedezte, ezzel megásva a saját sírját, mert a konzolok viszonylag olcsón kaptak csúcs GPU-t. -
MaSzKa
senior tag
elfogy a konkurencia
drágulás lesz itt -
Rocco27
csendes tag
Ha a TriSLI és HybridPower technikai újdonságnak számít, ahol az első a QuadSLI-t váltotta le, a második pedig érdekesen lett kivitelezve, aztán el is tünt, akkor új chipset volt a 780a, de számomra AZ is csak egy átnevezett jószág volt.
Amúgy meg süllyedjen el, megérdemli ez a dög.
Nforce 2 Ultra és 4 Ultra chipset-em volt anno. Meg voltam elégedve velük, viszont utána szerintem csak kullogott a konkurencia után és még égetett is a chipset olyan forrók voltak.[ Szerkesztve ]
-
twollah
nagyúr
Ez nem a legjobb hir.
-
válasz
Dr. Akula #112 üzenetére
Igen, az Intel technológiai fölényben van, de nem mindig volt nála a labda, volt mikor az erőviszonyok másképp alakultak. Nem is lenne fejlődés, meg verseny, ha egyformán, és csak egy helyben állnának. Persze az Intel jókora előnyre tett szert az évek alatt, tudjuk, hogy voltak, és vannak is mocskos ügyei, kapitalista világban élünk. Éppen ezért inkább fel kell nézni az AMD-re, hogy itt tart, a jelenlegi termékpaletta igencsak versenyképes a konkurenciához mérten is. Természetesen mindenki a lehetőségei és az ízlése szerint dönt vásárlásnál, szerencsére még van verseny, van miből válogatni.
-
Hát semmi nem megy a zöldeknél.halódik a VGA ágazat,most meg a chipkészlet is mellékvágányra kerül.Mi marad nekik?
-
CsendesMark
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A hivatalos közlemény szerint csak a legújabb Intel platformnál van jogi huzavona, de a jelek másra utalnak.
- Tőzsde és gazdaság
- Formula-1
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elite: Dangerous
- Villanyszerelés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- Gigabyte GA-F2A88XM-DS2 rev:3.2 AMD FM2/FM2+ alaplap
- LGA 2011 v3, 16 Gb ram 2x intel xeon 2680v3 24 mag 48 száll!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z Royal 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- 16GB / 32GB 5600MHz Laptop RAM!
- Kingston FURY Beast RGB 2x16GB 3600MHz DDR4 memória (KF436C18BB2AK2/32)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest