- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Riasztó topik
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
ROBOTER
addikt
Én begyűjtöttem pár decket. Főként 3 fejes cuccokat. Onkyo, Technics, Sony, Yamaha stb. Cseréltem szíjakat, kisebb elektronikai hibákat javítottam.
Majd eladtam őket az utóbbi évben. A műanyag/gumi alkatrészek életben tartása fanatikust kíván. Nincs ennyi időm/energiám. És már más az ember füle, mint 30 éve. Hozzászoktunk az ingadozás nélküli, stabil hanghoz.
Megtartottam egy teljesen középkategóriás,.2 fejeset, amihez érzelmi szálak fűznek (sokat hallgattunk rajta zenét a havernál, és nekem esélyem nem volt akkoriban megvásárolni). És karcmentes az előlapja 35 éve.
-
Ez ma már nem piacképes termék.
-
Auratech
őstag
Egyféle értelme lenne ilyen kütyünek, ha lenne benne usb, micro sd, hogy a berakott kazit digitalizálja, lejátsza. Van deck az íróasztalomon de leginkább a relaxához kapott sita magnót használom, mivel igen profi mechanikát, elektronikár tettek bele és rendesen működik, jó hangja van..
Ráadásul epilepsziás rohamot kiváltó 2x1 vörös pixelt tartalmazó szemüveg is van hozzá.. légzésvisszacsatolással.. -
Astroboy
őstag
válasz
burriebonz #45 üzenetére
Most kotorhatom elő a hatlapú, közepénél kopott ceruzát...és a celluxot. -
burriebonz
tag
Emlékszem sulitáborba est csendélet... Egyszer csak valaki: Baszki megmondtam hogy ne tekerd vissza mert kib@szottul szívja az elemet!
-
Zanik
addikt
válasz
#77646080 #39 üzenetére
Náluk sincs már évek óta, de azt mondta hallott olyan bíróról aki még mindig ezen tolja, hiába van PC-re kötött mikrofon + felvevő progi.
Gyerekkoromban mi is ilyen magnókra mondtuk fel a verseket, dalokat. Pár éve öcsém bedigitalizált pár ilyen kazit, szakadtunk a röhögéstől mikor meghallgattuk! -
Szerintem nem minden technikának kell feltétlenül meghalnia. Pl ennek sem. Bár valami igényesebb kivitel jó lenne. Kezdetnek nem rossz.
A DD quartz szervós Sony Walkman akkoiban zsírkirály volt. 30 helyen mérte a tengely a csúszást egy fordulat alatt. Mindenféle kompjuter nélkül. 1978....És igen! Kazettákat lehet ma is kapni, mert van akik keresik. MediaMarkt is pl forgalmaz ilyent. Itthon is van pár hely ahol lehet rendelni.
-
-
válasz
zolee5016 #30 üzenetére
A spectrumosok tudják, miért kell a fejállító. Amikor egy számítógépes találkozón (tipikusan művházban) ezerrel
másolnátöltené be az ember a szoftvert a másik kazettájáról, amit másik fejállással vett fel, simán fülre lehet hallani, hova tekergesse a csavart a sikeres beolvasáshoz.
Ha a magnón még a sebességet is lehetett állítani (volt egy ilyen magyar példány), az űberkirály volt, mert akkor még a default 4,5 perc / 48 kB betöltési időt is le lehetett rövidíteni az időzítések tűrésén belül.A leggyorsabb persze a magnóról-magnóra másolás volt, aztán az ember otthon betöltötte és kimentette, amire szüksége volt.
@German_TD: A Pesti Kerületin még nemrég is kazettás magnóra ment a rögzítés, amit a bírónő a jegyzőkönyve kerülés-nem kerülés miatt folyton ki-be kapcsolgatott.
-
törölt tag
válasz
egyedülülő #36 üzenetére
Nem véletlen írtam, hogy "talán". Gyanús volt. Ám elnagyolt példaként lehet helytálló, mennyit változott e téren a világ.
-
Zanik
addikt
Apukám révén tudom hogy a magyar bíróságokon a mai napig használnak ilyesmi magnókat! Erre diktálják fel az anyagot, a leíró meg az alapján begépeli!
-
törölt tag
Király. Hol lehet hozzá venni kazettákat?
-
törölt tag
Nem, nem vagy szentimentális... csak te, én, sokunk úgy nőttünk fel, hogy nem volt része az akkori életnek ez az elvárás.
Mára alaposan megváltozott a helyzet, talán már a kenyérpirító is tud WIFI-vel és Bluetooth-on át kommunikálni.
Ez van, szépen és lassan, de biztosan öregszünk. 😉
-
Gróf...
aktív tag
"Nincs benne se rádió, se Wi-Fi, a Bluetooth támogatásról, illetve az LCD kijelzőről is le kell mondani."
Ki a fenének (nagyon finom voltam!) jut eszébe ilyesmiket keresni egy ilyen motyóban? Vagy én lennék ennyire szentimentális?
Szerintem ennek a készüléknek pont ezt kell tudnia! Beteszed a kazettát, lejátssza valami ótvar hangon, mindenki örül. Slussz!
Hogy ezt valaki piacradobta, az meglehetősen jópofa ötlet volt, mert ezt a kategóriát nem igen őrizgetik a polcon évtizedekig. Nem úgy mint mondjuk az AKAI GX-4000D-m ami mindennap rámmosolyog és bármikor bekapcsolom kifogástalanul működik! :-) -
hypno skate
senior tag
Valaki talált egy raktárat tele legyártott mechanikákkal és épített hozzájuk egy burkolatot?
Aki ezt megveszi annak tudok ajánlani egy Orion SM-250 decket...meg egy fióknyi kazettát is, amiket még nem dobtam ki.
-
SunMount3r
nagyúr
Rokonnak volt ilyesmi, mikor angol tanár volt anno 80'-90' években, de ránézésre még az is több minőséget sugárzott.
Amúgy az ilyenekről óhatatlanul beugrik a "király" (számomra), igaz nem audió, de 1 soc-os Kassettenspieler (a javából).
-
-
komi77
senior tag
válasz
E.Kaufmann #25 üzenetére
+1
A csöves holmik soha nem mennek ki a divatból. Csöves technológiát mai napig fejlesztik. Talán el is értük már a technika határát. Nekem több csöves erősítőm, cd-lejátszóm, dac-om is volt. Szeretem a régi darabokat is a sajátos, kellemes hangzásuk miatt. Viszont a legújabb technikával készültek is nagyon jól teljesítenek. Ezekben már automatikus a csövek munkapont állítása, az optimális munkapontokat kikapcsolás előtt megjegyzi, stb. Ha így nézzük még létjogosultsága is van az efféle retrónak. -
dementor
senior tag
Imádtam ezt BRG kivitelben. Minden jó kazettámat megette
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Barret001 #23 üzenetére
Nekem nem unszimpatikus egy csöves cucc, ha nincs túlárazva, persze megint más kérdés hogy egyre drágább és ritkább a szükséges jó minőségű alkatrész. Valamint vannak kapcsolások ahol szinte csak dísznek van a cső. Amúgy +sok egy normális, digitalizálást tudó VHS képmagnónak.
-
törölt tag
-
klepto
addikt
Túl sok kazettás magnó lát mostanában napvilágot. De miért nem gondolnak azokra, akik szekrényében százasával tornyosulnak a magnószalagok? És a VHS gyűjtök? Ők (mi) nem érdemelnénk meg egy új, lehetőleg HDMi kimenettel ellátott videómagnót?
-
Zoz
őstag
Ha nem spórolták volna le a távvezérlés csatlakozóját, akkor jó lenne Enterprise 128-hoz
És akkor ráfoghatnánk, hogy van köze ennek a cuccnak a számítástechnikához... de így nem értem, hogy minek ez a hír a Prohardverre...
-
Bird
addikt
Csak a Trevit, semmi mást!!!!!
-
pusszycat
nagyúr
Itt (lakhely) már nem lehet kazettát sem kapni.
-
-
edk-
őstag
-
komi77
senior tag
Ezek után körtárcsás okostelefont akarok
-
Raymond
titán
BRG MK-27
All the feels! Hat ez visszarepitett az idoben
-
Mi bajuk ezeknek?
-
-
ripla
addikt
Unalmas.
-
ROBOTER
addikt
Ez gondolom ugyanaz a Bic, aki a golyóstollakat és a borotvákat feliratozza.
-
azbest
félisten
hashtag angol tanár, érthetetlen magnós szöveghallgtás, esetleg érthetetlen szövegértési feladat nyelvvizsgán
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Keresünk dokkolókat
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest