Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A hagyományos tápcsatlakozónál marad az új Arc VGA-család
- Milyen notebookot vegyek?
- OLED TV topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Bemutatkozott az Oppo Pad 3
- Mini-ITX
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
osztraksajt
őstag
Remélem versenyképességben is előrelépnek az intelhez képest.
-
bteebi
veterán
válasz osztraksajt #1 üzenetére
Jó lenne, de 32 nm-en semmi esélyük sincs. Sőt, igazából már 2x nm-en se nagyon lenne, bár olyan szempontból mindenképp jó lenne, hogy a TDP-ket és a fajlagos fogyasztást csökkenteni tudnák, talán megközelítvén a mostani Core processzorokat. Hogyha jól tudom, akkor az Intel jövőre vezeti be a 14 nm-es gyártástechnológiát, amivel megint jókora (plusz) előnyre tehetnek szert az AMD-vel szemben...
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
vittorio7
őstag
Már mindent leírtatok, amire az AMD-nek szüksége van. Remélem valami megvalósul ebből.
-
bul07
nagyúr
Nekem a nevek nem mondanak semmit de érdekellne hogy a AMD FX-8350 leváltja e valami 2014-ben?
Tervezek váltani a mostaniról de fél év ide vagy oda nem számítana ha jön az utód
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Feketelaszlo
senior tag
Az oké, hogy jön a DDR4 támogatás 2014 végén/2015 elején, de lesz addigra kész asztali RAM? Eléggé csendben vannak a gyártók a DDR4-el kapcsolatban.
-
Mercutio_
félisten
Szép tervek, de pl. mi van a 4 magos 20W alatti fogyival szerelt 11,6"-12,5"-os subnotikkal, vagy épp az újgenerációs 65W-os 4 magos asztali procik és hozzá olcsó (mITX) alaplapokkal?
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
do3om
addikt
Ezek nekem semmit sem mondanak, megint egy rakás fantázianév, repkednek a foglalatok, minden annyira jövőbemutató lesz hogy mindenkit megelőz. Látom mióta megvették az ATI-t abból próbálnak élni, pedig régen igen jó CPU-kat csináltak, most meg lassan azt fogják mondani hogy VGA az igazi CPU.
Nem tudom mi lesz ennek az eredménye, vagy bejön nekik (eddig is ezt várták) vagy 2015-ben már elérik a mostani intelek sebességét (ezt én kétlem de talán megközelítik).Az intel nem igen ugrik erre a legyen a vga a cpu témára, és egy cseppet nagyobb részesedése a piacból mint az amd-nek. Nem értem így hogy várják el a fejlesztőktől hogy az ő elérő megoldásukat válasszák? Mert így ha dönteni kellesz a fejlesztőknek mi mellé álnak a kicsi vagy a nagy, nem lesznek hülyék. Biztos majd szerez magának az AMD is szoftveres oldalon támogatókat de ez eddig is elég kevésnek tűnik.
Az le kel szögeznem hogy én a régi hagyományos PC-ről beszélek.
Amúgy nyerő lehet más területen, mint a konzolok is mutatják. Multimédiás készülékekbe kéne fektetni energiát nekik, de az meg valahogy nem megy. Nincs rendes noti, tab, telefon, tv, stb. A szerver és a desktop az Intelé lesz továbbra is ha teljesítmény kel, így a nagy lé ami cégek rendszerét jelenti az AMD-nek álom maradhat.Mercutio_
El van felejtve minden, nincs alacsony fogyasztás, nincs már a sok mag kel szöveg, meg nincs sebesség sem.[ Szerkesztve ]
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
Mercutio_
félisten
Szerintem meg van megfelelő sebesség és kis fogyasztás is, vagy mire nem elég az AMD felhozatala szerinted?
FM1: 3630/3820-as 65W-os 4 magos procik, FM2: 5500/5700/6700 sőt 6500T 45W-os fogyival, ha kll a kraft ott vannak az FX procikAmi nincs az az olcsó, de erős 4 magos netbook/subnoti szegmens, a másik pedig a még nem vagy alig kapható új széria, remélhetőleg ez utóbbi csak átmeneti, de pl. amíg intel alá van H61MV-ITX lap 13k-ért, addig AMD-ből 20k-tól indulnak az ITX lapok (igaz fejlettebbek és több szolgáltatást nyújtanak)
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
MZperX75
addikt
értesz hozzá,azt látom.....
Itt jelenleg nem csak az AMD -vel van gond.
sajna szerencsétleneknek nincs gyáruk,így gyártatnak,de nem tudnak eleget.Mercutio_
Gyártók furcsa mód nem építenek szinte semmilyen AMD-s alacsonyfogyis rendszerre.
MiniITX, ha van az is gyenge felhozatal.
Brazos helyett? szinte semmi ezen a vonalon.
Az asztali vonal teljesen becsődölt,valamit lépni a laptop,tábla gépek felé,bár az ARM-el felvenni a harcot nem lehet ebben a műfajban.
Amiben talán látnék fantáziát ,ha az Apple felvásárolná az AMD-t.
Vagy a Microsoft venné meg.....na az jó vicc lenne.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az az első kép elég mókás a jobb oldalon:
Redifining Pc Experience: 8% uplift over i5-4670K on PcMark8
Valahogy furcsa, hogy pont azt a procit választották referenciának, mikor az intelnek is tíznél több gyorsabb procija van annál. Az AMD FX-8320 Pedig ennél nagyobb mértékben gyorsabb, erősebb.[link][ Szerkesztve ]
-
do3om
addikt
válasz Mercutio_ #11 üzenetére
Mi van neki? Kis fogyasztású cuccaik amiket használ is valaki? Ha vannak is nem alkalmazzák. Nincs noti, tab, telefon, Ha van is azt drága, lassú, de ha mégis megvennéd nem lesz aki forgalmazza.
Az apu meg mit mondajak grafikai munkára játékra kevés, a cpu része szintén, ez a 2 mudul-4szál dolog is nem tudom meddig lesz jó.
Az fx dolog meg nos amíg a saját vga -jukat egy hardveroldal sem teszteli a saját (fx) cpu -val, ez nem véletlen. Nagy sebességhez csúcs vga-hoz nem elég.[ Szerkesztve ]
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
do3om
addikt
Semmi gondom csak nehéz lesz így érvényesülni nekik. Én azt szeretném hogy nyomják ahogy lehet, legyenek versenyben, megérje venni a dolgaikat, maradjon több szereplős ez a piac. Nézd meg a csúcs intel procikat, és asztali vonalon beszélek (2013 foglalat) kibaszot magas árak vannak. Hól van az AMD? Sehol ezért drágaság van arrafelé. Ahol versenyben van ott az intel is olcsóbb, nekem olyan AMD kel mint a p4 időkben az XP-Athlon 64.
[ Szerkesztve ]
-
do3om
addikt
Papíron minden fasza , csak ezt el is kéne adni, támogatni.
De ez egy olyan dolog lesz hogy vagy bejön vagy elbukik. Nagyon jók az újítások, meg biztos igazuk van és jövőbe mutató a megoldásuk, de annyi ilyen bukott már el minden területen ahol igen előre akartak szaladni hogy nehéz lenne megszámolni.
A konzolos dologgal mondjuk igen jól jártak.
-
Mercutio_
félisten
A 3620-at konkrétan csak OEM gyártók vehették meg hivatalosan és irodai PC-kbe kerültek tudtommal.
Arról meg nem az AMD tehet, hogy az Intel eléri a notigyártóknál, hogy csak a hurka 2 magos procikat rakják notiba, a 4 magost pedig csak prémium kategóriás termékekbe
CsúcsVGA téma: Mennyi megy el belőle az összmennyiséghez képest? Szvsz a nagy eladott VGA mennyiség a mainstream az alá meg az FX-ek is elegek.
-
MZperX75
addikt
" p4 időkben az XP-Athlon 64"
Olyan nem lesz ,a piac az csak papíron többszereplős(az asztali PC) a gyakorlatban 1 szereplős maradjunk annyiban.
Ha kell a teljesítmény ,vedd meg az Intelt.
Manapság az embereket nem érdekli(régen sem) mi van a gépházban ,megy a faszbook,Word excel,levelezőprogi,és a word of tank a neten többi kit érdekel,ehhez viszont egy 2 modulos APU is sok,de bőven megfelel teljesítményben,nem kell megvenni 80ezerért I7-4770K-t mert minek,ha dolgozol és pénzt termelsz a géppel akkor meg úgy is megveszed azt ami a munkádhoz kell,és magasról teszel ,hogy 300 vagy 500 ezer mert 2 munka és behozta a szerszám 2 hét alatt amibe került.
(apropó programok készítéséhez sem kell nagyobb proci mint egy 2modulos 4 szállas AMD vagy I3-as.)
-
stratova
veterán
Szerintem ez egy kicsit összetettebb téma. Pl. ha van erőforrás a "marketingtámogatásra", akkor megy a szekér. Ha nincs akkor nem nagyon vagy nem minden piacon. Pl. sok gép csak ázsiában elérhető vagy bizonyos modellek csak az USA/ázsiai országokban. Idiában pl. kicsit meglódult a szekér, bespájzoltak pár állami beszerzést is.
Jelenleg bevallottan inkább a fejlesztők megnyerésére költöttek, az OEM-ek helyett.
Nekem egyre kellemetlenebb tudni arról, hogy létezik egy adott gép csak nálunk nem forgalmazzák.[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Én csak azt nem értem, miért nem csinálnak valami Kaveri APU-féleséget, csak 4 modullal, azaz nyolc maggal, mint a csúcs-FX-ek? Ha komolyan gondolják az OpenCL vonalat, akkor a combos CPU sem fog azért ártani, szvsz....
-
HSM
félisten
válasz #06658560 #26 üzenetére
Az FX-ek esetén meg tudták oldani, szerintem itt is megtudnák, legfeljebb nem 4Ghz-en menne, hanem csak 3-an. Még mindig sokkal jobb, mint 2 modul magasabb órajelen. Nálam ezért is nem lesz valszeg Kaveri, mert nekem több CPU erő kell, mint amit két modul tud....
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
Mert brutálisan nagy lapkát eredményezne, amit nehezebb jó kihozatali aránnyal gyártani s mert ahogy Kopi kolléga írta, nem férne bele a TDP keretbe. AMD-nek már a 20 nm FDSOI gyártástechnológia is előrelépés lenne. ST Ericsson szép eredményt prezetált már 28 nm-en is Bulkhoz képest (jelenleg utóbbi eljárást használja AMD Trinity/Richland/Kaveri APU-khoz). Meglehet, hogy ez 2015-re lesz tömeggyártára alkalmasa s tán ezért rebesgetik az FX név visszatérését is.
-
atti_2010
nagyúr
válasz #06658560 #30 üzenetére
Így van ez, mikor renderben csapnivalók voltak az AMD -k mindenki renderelni akart, most hogy megjavultak hirtelen mindenki egy szálon akar futtatni mindent.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
atti_2010
nagyúr
válasz #06658560 #32 üzenetére
Ha CAD használsz te legalább dolgozol vele és nem csak a levegőbe beszélsz ahogy sokan mások akik csak a Crysis-el "dolgoznak", amúgy soha sem állítottam hogy melóra nem jobb egy I5-I7.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
HSM
félisten
válasz #06658560 #30 üzenetére
Akkor alapvetően ez az architektúra nem neked készült.
(#28) stratova: Ha megnézem, mekkora ma egy Hawaii GPU szintén 28nm-en, akkor azt kell mondjam, simán nem gond a méret, max tényleg a TDP. De az is megoldható lenne. Lehet, végülis az árral lenne a baj.
[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
Igen mert IGP-n a legtöbb feladat sokkal gyorsabban futtatható, erre az Intel is rájött de nekik még nem érdekük támogatni így inkább eljátsszák a vak indiánt.
-
törölt tag
Már nem emlékszem melyik topikban, de méregettem meg számolgattam nagyjából már ezt és nem nagy hanem brutális lenne a mérete. Ennek meg ismertek a hátrányai. Még L3 nélkül is túl nagy lenne, talán 6 magot sikerülne benyomorgatni, de L3 nélkül meg kérdéses az értelme és nagy lenne így is.
-
HSM
félisten
válasz #06658560 #36 üzenetére
Nem tudom, én meg vagyok elégedve az i5 4670k-m egyszálas sebességével.... Jelenleg egyszálon ennél gyorsabb tudtommal nincs....
(#38) atti_2010: Jelenleg, ha megnézem, hány program fut jól ezzel az OpenCL-el, akkor jelenleg tökönrúgják magukat a kétmodulos APU-val... Ugyanis úgy van értelme fejlődni, ha a régi programok is jól futnak, nemcsak az újak. Mire ez elterjed, hol lesz a Kaveri?
(#39) Baltoafarkas: Jelenleg, egy FX8350-ben 1,6milliárd tranzisztor dolgozik, L3-al együtt. Egy Cape Verde (HD7770, 640 shaderrel) 1,5milliárd, de ugye itt pár dolog nem kéne, ha prociba raknád, mert pl. kapásból memóriavezérlő felesleges, meg elég mondjuk 512 shader. Ez a kettő így együtt se lenne több 3 milliárd tranzisztornál, ami még mindig csak szűken a fele a jelenlegi csúcs-GPU-juk 6,2 milliárd tranzisztorához képest...
-
do3om
addikt
válasz atti_2010 #38 üzenetére
Megtehetik mert gond nélkül eltakarják más szemét is
Felesleget vitatkozni majd eldől mi lesz, de jó lenne ha az AMD összeszedné magát.
A VGA piacon képes rá hogy ha kel előáll egy csúcs termékkel aminek ha haszna nincs is de mindig jelentős a szerepe mert nagy reklámértéke van. A CPU piacon is megpróbálta de nem jött be még az 5Ghz-es fx is kevés lett, fogyasztás meg....
Valamit kéne villantani aminek reklám értéke van, ami ott lenne a hardveroldalak, tesztgépeiben, a i7 4770K helyettHa érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
törölt tag
Az még mindig kétszerese a korlátnak. [link]
Nem is akarnak 4-nél több magot belerakni, mert ha beválik szoftveres oldalon is a dolog akkor nem is fog kelleni. Később ha esetleg nem jön be ez nekik vagy túl lassan vagy javul annyit a gyártástechnológia akkor már esélyes hogy beletesznek 4-nél többet is. Talán. -
HSM
félisten
válasz #90933760 #42 üzenetére
A linket köszi!
Nem egészen értem, miért kell ez a korlát, de elfogadom.
Sajnos nekem nem lesz pálya, amíg azt látom, hogy CPU-erőben a jelenlegi procim is reggelire elfogyasztja... Majd update-elek akkor, ha majd nemcsak ígéret lesz az OpenCL, hanem 5-ből legalább 3 progim használni fogja intenzíven.... -
pakriksz
őstag
válasz #06658560 #32 üzenetére
milyen renderer dolgozik 1 szálon? Még a retardált autodeskék is összehoztak évekkel ezelőtt több szálú támogatást a rendererjeikre, habár vastagon intelre optimalizáltak.
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
bteebi
veterán
"Amiben talán látnék fantáziát ,ha az Apple felvásárolná az AMD-t. "
...vagy az M$ az Apple-t... vagy az AMD az Intelt
Most újonnan amúgy meglepődtem, hogy az AMD-nek már egy gyára sincs. Azt hittem, hogy azért maradt valami, de nem. Ha jól értettem, akkor gyakorlatilag a GlobalFoundries gyárt nekik mindent, de a gyártástechnológiát (legalábbis a 22 nm-est még) az IBM-mel közösen fejlesztik.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
pakriksz
őstag
válasz #06658560 #46 üzenetére
amióta az a legnagyobb igényű része a render
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
stratova
veterán
Ebből a szempontból szerencsésebb gyári állapotban a Core i, mert azonos teljesítményt alacsonyabb órajelen elér, amihez kisebb feszültség is elegendő -> alacsonyabb TDP keretbe is befér és fajlagosan magasabbak a turbó órajelszintek. Ezen lehet javítani AMD-nél gyártói pscheck vagy a nyílt forráskódú AmdMsrTweaker használatával még TDP-kereten belül. AMD-nél pedig a több szálú skálázódás jobb.
Azt spec. sosem értettem miért lövik mindig túl a gyári feszültséget, amikor sok esetben lényegesen kevesebb is elegendő. Kívácsi vagyok milyen Vcore értékkel futnak be majd az újdonságok.bteebi: amikor komoly tőkeinjekciót kapott AMD az araboktól, akkor választották szét a tervezést és a gyártást. Gyakorlatilag a GloFlo az ex-AMD gyár.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Hát igen, az a bizonyos többszálú skálázódás. Ez tetszik nekem benne, illetve a Kaverinél a közös memóriás IGP, nagyon erős koncepció.
De hiába skálázódna jobban, ha a 4670K-m egyszálon agyonveri, és ott figyel a 4 teljesértékű mag. Ezért is sajnálom, hogy nincs 4 modulos verzió tervben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Túra és kirándulás topic
- Vicces képek
- Elektromos cigaretta 🔞
- A hagyományos tápcsatlakozónál marad az új Arc VGA-család
- Politika
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Autós topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest