- Vezeték nélküli fülhallgatók
- DUNE médialejátszók topicja
- Steam Deck
- RX 6600 Aktív Displayport-VGA átalakító probléma
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Hisense LCD és LED TV-k
- Dell notebook topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silεncε
őstag
válasz
Victoryus #46 üzenetére
Az Arduino egy C++-like nyelven programozható (dolgoztam vele elég sokat, de a pontos nevét nem tudom, a syntax megegyezik a c++-al), a Raspin pedig általában Python-ban szokták ezeket csinálni. Ilyen feladatra még a Raspi Zero is overkill, simán elég lehet valamelyik Arduino is, ha nem zavar a programnyelv (én C++ előképzettséggel (nem volt magas szintű) vágtam bele Arduinozni, nagyon gyorsan meg lehet szokni és rengeteg mindent meg lehet csinálni). Ilyenre Raspin nem tudom, milyen toolok vannak, ott leginkább Python amit szoktak használni (egyszerű, de nagyszerű nyelv, kezdő nyelvnek tök jó), de lehet, hogy létezik valami Scratch-kiegészítés is ilyen dolgokra, utána kell nézni.
-
Silεncε
őstag
Annyit javítanék, hogy a C++ nem platform, hanem programozási nyelv. A C++ fut az Xbox One-tól kezdve a Linuxon át az Androidig mindenen. A platform itt jelen esetben Windows, mobil (aka Android vagy iOS), Linux (esetleg valamelyik konzol. Én is ezt az utat járom, amit te, annyi különbséggel, hogy cirka 2 éve programozok. Nekem leginkább az volt a baj, hogy nem merultem el semmiben mélyen, hanem mindenbe belekaptam (programoztam Arduinot, Pythonban Windowsra adatgyűjtő szoftvert de még SDL2-vel is próbálkoztam, nem beszélve az Unreal Engine-ről vagy Unity-ről). Amire rájöttem, az, amit a többiek mondanak: sajnos az itt nem megy, hogy kapásból te írod meg a következő BF1-et. Erre most kezdek én is rájönni, most teljesen nulláról kezdem a tanulást, csak még nem döntöttem el, milyen irányban (sajnos minden érdekelne, de olyan meg nincs, hogy mindent).
Egyébként ha mindenképpen játékfejlesztés: akár amit fentebb írtak Unity, de esetleg az Unrealt is meg lehet próbálni, a Blueprintekkel könnyen és gyorsan lehet haladni + megérteni a programozás alapjait. Utána onnan meg lehet továbbmenni C++-al, ugyanis az engine C++-ban (is) programozható
-
Silεncε
őstag
Szerintem nem feltétlen kell külön a kamatot és a hitelalapot 12-vel osztani, egyszerre is mehetnek. Pythonban gyorsan összedobtam rá egy kódot, nem tudom mennyire jó, ha nem, akkor úgyis mondja valaki (engem is érdekelne, hogy esetleg mi az, ami nem jó és miért)
hitelAlap = int(input("Add meg a hitelösszeget! "))
hitelSzazalek = (100.0 + int(input("Add meg a kamatot!!(Százalékban!!) "))) / 100
hitelEv = int(input("Add meg, hogy hány évre vetted fel a hitelt!! "))
while (hitelEv > 0):
hitelAlap = hitelAlap * hitelSzazalek
torleszto = hitelAlap / (hitelEv * 12)
print("torleszto: ", torleszto)
evesTorlesztes = 12 * torleszto
hitelAlap = hitelAlap - evesTorlesztes
print("hitel alap: ", hitelAlap)
hitelEv = hitelEv - 1
Mindegy, nem jó nem érdekes -
Silεncε
őstag
Pont ugyanezzel van nekem is problémám. Mindenhol csak az adott nyelvvel kapcsolatban találok dolgokat, az alapvető gondolkodásmódot sehol nem taglalják (idén kezdek az egyetemen, talán majd ott)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen routert?
- Autós topik
- Formula-1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Medence topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Synology NAS
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest