Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• elithun

őstag

válasz bambano #32 üzenetére

Nem lett felhívva a figyelem arra, hogy ez egy félrevonult, különbeszélgetős topik. Én magam se szóltam volna hozzá, ha ez tisztázva van az indító bejegyzésben, vagy az első hozzászólások között.

Most, hogy kiderült én tiszteletben tartom. Kellemes tanulást/tanítást.

• elithun

őstag

Azért nem beszél senki egységes, közérthető módon a programozás gondolkodásmódról, mert arról nem lehet úgy beszélni.
    Ha megfogalmazod, hogy miként kell programozni, akkor máris limitáltad, hogy mit lehet véghez vinni programozással.
    Ahogy a feltalálásban, úgy a programozásban sincs egy megszabott struktúra az ötlet megvalósításhoz. Még a szintaxis sem határol be, mert bármikor tervezhetsz új programozási nyelvet, a hardver sem, mert új architektúrát is összerakhatsz.

Ha azt szeretnéd, hogy valaki out-of-the-box univerzálisan megmondja miként kell programozni (amit nem lehet, mert abból csak az derül ki, hogy az adott illető, hogy programozik), akkor annyit lehet leszűrni a szavaidból, hogy nem akarod rászánni az időt a teljes megértésre. Arra, hogy az egészet koncepciójában megértsd.

Az interneten azért csak olyan fórumokat látsz, ahol konkrét problémával kapcsolatban kérnek segítséget, mert ez a menete a programozás tanulásnak. Megpróbálsz valamilyen problémát megoldani, és, ha elakadsz kérdezel a közösségtől (vagy korábbi hasonló kérdésre keresel). Az elakadás megoldásának keresése folyamán új dolgokat tanulsz, és a következő problémamegoldásod során már tágabb tapasztalattal kezdesz bele a feladatba. Így épül fel lassan a programozói tudás.

Új hozzászólás Aktív témák