Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Androidos tablet topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
Hát ja, sajnos egyik sem tökéletes. A raspi gyengéje az usb, amin osztozik minden (lan, külső adattároló is). Az allwinner cuccoknál van natív 100-as vagy akár 1000-es hálózat, meg natív sata kapcsolat. Viszont a video támogatás valamivel kiforratlanabb. Az a biztató, hogy úgy olvastam nyílt drivereket fejlesztik a mali zárt megoldásai kiváltására. Korábban valami androidos drivert wrappelő megoldás is volt.
A cubie vagy olinuxino esetén is lehet csak boardot venni és gpio meg más kapcsolattal rákötögetni a saját megoldásokat. Egy csomó dolgot viszont eleve támogat, ami a raspinél még külön összerakandó, ha szükség van rá.
Desktop gép helyettesítésére egyik sem alkalmas, mert az X grafikus felülethet nincs egyikhez sem olyan driver, ami kihasználná a képességeiket. Ha majd a wayland vagy hasonló nevű rokona kijön rájuk, akkor már lehet egyszerűbb desktop felület is jól megy majd velük.
szerk: nekem két málnám van, de többszöri nekifutásra is beleütköztem a bugjaiba. Hamarosan megpróbálkozom egy olinuxino a20-as lime boarddal, bár ott várható nemsoká egy újabb változat állítólag, azt lehet kivárom. A raspiból meg esetleg webkamerát csinálok
Konyhai médiajátszónál a raspi-t átváltottam androidos stickre, mert azon alapból többféle multimédiás forrást elérhetek (tv szolgáltatók appjai például: mindig, eurosport, tv go, zeneszolgáltatások, de xbmc is van rá).
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- alza vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- HMD Skyline - jó szerelés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- iPhone topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3317
- Eladó egy XMG P406 laptop
- 155 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- LG 49SE3KE-B 49" Full HD LED monitor
- ELADVA. Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető ASUS ROG Strix G18 G814JIR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest