Új hozzászólás Aktív témák
-
A Pi1-et nem igazán lehet teljes értékű desktopként használni, én arra szerettem volna kipróbálni, de 256MB RAM kevés ehhez. A Pi2 már jobb, a Pi3 még egy lépés előre. Csakhogy továbbra is sok a kompromisszum vele.
A Pi továbbra is inkább a kísérletező kedvű DIY fanoknak való játékszer, és arra ideális.
Ha használható desktop gépet akarsz olcsón, és kevesebb fejvakarást, hogy ez-vagy-az miért nem megy, akkor veszel egy Celeron J1800 vagy J1900 integrált CPU-s deszkát, bele 4GB ramot (ez így olyan 23-25e Ft), igen, kell hozzá egy teljes értékű ATX Táp is, (6500 Ft-ért már kapsz FSP-t), viszont így van egy teljes értékű PC alapod, amire már egy SATA meghajtót is rá tudsz kötni, és tényleg egy használható desktop gép...
-
törölt tag
van hozzá "desktop" os. a gyári raspbian-ban is van libre office ha minden igaz, meg egy csomó program, és ubi-s verziók is akadnak hozzá.
a "fullos" desktop megvan, hogy a mindennapos dolgok kinél mit fednek az más kérdés, ősöknek pl bőven elég lenne a böngésző, minimál libre, meg pár apróság amit még tud. nekem nem.
kipróbáltam, a raspbian pl egészen pattogós a pi2-őn, class 10-es kártyával, wifi plug and play, szóval nem nagyon volt vele gond.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest