- Milyen monitort vegyek?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Bemutatkozott az ASUS ROG NUC mini PC idei kiadása
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Apple asztali gépek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
Pont az a probléma, hogy jelenleg annyiból lehet kihozni egy rpi4-es nast, amennyiből veszel boltit, mármint ugyanolyan kategóriát tekintve (pl ottholi felhasználásra 2 db háttértárral szerelt egységek).
Úgy meg már nem megérős azoknak akiknek a gépépítés nem hobbi, hanem csak szükséges a digitális léthez, mert nekik nyűg a programozás, így az azzal eltöltött óra az gyakorlatilag nem szórakozás hanem munkaidő-->> munka költségnek minősül-->kiadás, így ugyanott van az ember mint egy bolti NAS-al.Egyébként igény, az állításoddal szemben eléggé sokaknak lenne rá.
Amúgy rákeresve találtam egy ígéretes vásárolható rpi-NAS ház változatot [LINK].
Van róla review is : [ViDEO]
Szóval nem E.Kaufman meg én vagyunk a ilyen cserebogarak akik látnak ebben fantáziát, csak pont az ár....ez 99 dodó+ gondolom szállítás, míg a célközönség szeretné megtartani a GPIO portokat, továbbá minél olcsóbb megoldásokat keres. De azért a 25 dodós USB to dual sata boardocska elgondolkodtat.[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Reggie0
félisten
válasz E.Kaufmann #31 üzenetére
De erzed, hogy igy egyre szukul az a reteg akinek szuksege van ilyenre. Mert pl. sokan be tudjak rakni a konnektorhoz, erosito moge vagy vezsznek hozza egyeb hazat, vagy rajonnek h nem akarnak bohockodni es vesznek egy alap synology-t vagy qnapot, stb stb.. Aztan marad a vegen 10 ember, akinek azert nincsen RPI alapu nasja, mert nincs hozza haz a boltban. Ennyiert meg nem allnak neki gyartani. Latod, hogy az alap hazba sem mert beruhazni a CM, akkor egy ilyen retegigenyre nem fog kolteni.
[ Szerkesztve ]
-
E.Kaufmann
veterán
Azért egy lakás, nem egy zárt szerverterem, ott járkálhat bárki, pakolhat bárki, nincs mindenkinek szerverszobája, vagy akár fali rendező Rack-je, hanem leteszi a TV alá pl. Azért nem mindegy, hogy egy darab pofás doboz van ott vagy épp egy spagetti több kisebb dobozzal, sem technikailag, sem esztétikailag.
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Reggie0
félisten
válasz E.Kaufmann #28 üzenetére
Nyilvan pont ez az oka, hiszen koztudottan a NAS-t a szoba kozepere kell rakni es korulotte tancolni kell
-
ted_tris
tag
Ennek minek?
Kb ugyanigy nez ki a ~2500 forintos kis cucc amit eddig is kapni lehet.
Az igazi spilerek meg epitenek legobol."learatjuk a pálmát.."
-
Reggie0
félisten
válasz E.Kaufmann #25 üzenetére
Azert nem annyira sokan nasolnak az rpivel. Foleg a sima hazat vasarlokhoz kepest.
-
E.Kaufmann
veterán
Műanyag tokot minden hülye tud csinálni.
Miért nem csinálnak picit nagyobbat, USB hub-bal, aktív vagy passzív extra hűtéssel, egy beépített USB-SATA átalakítóval és legalább egy 2,5-ös HDD/SSD hellyel, teljes méretű HDMI portokkal, stb..., amivel sok gyakran használt kiegészítő kiváltható lenne, és nem kellene drótokkal bajlódni, hanem kulturáltan beköltözne az is a házikóba.
De akár csinálhatnának valami NAS házikót is, amibe a belepattintjuk a PI-t meg a winyókat, és akár Media Centernek akár jóárú NAS-nak jó lenne. A szoftverrel küzdeni kellene kicsi, de engem pl érdekelne ilyesmi jó áron, ha stabil az USB/SATA átalakítás[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Reggie0
félisten
Lehetni lehet, csak a fem 3d nyomtatok baromi dragak. A hagyomanyos 3d nyomtatokhoz BASF-nek van olyan magas (>90%)femtartalmu filament szeriaja, amit nyomtatas utan szinterelni lehet(zsugorodik), mikozben kiolvad/kieg a muanyag es fem lesz a vegeredmeny. A szinterelesre van bekuldos szolgaltatasuk is.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Tele az Ebay VESA mount RPI házakkal, fillérekért.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
Ellia
addikt
Érdekesség képen rákerestem thingiversen, n+1 (némelyik kifejezetten igényes) megoldás van 3d nyomtatóhoz. Feltételezem, ha valaki PI-el "játszik" attól a 3D nyomtatós megoldás se állhat messze akár.
-
Sinesol
veterán
Ennyire rosszul megy a cegnek, hogy kickstarter kell egy szimpla doboz legyartasahoz?
-
addikt
Tetszik, feliratkozva
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
tibaimp
nagyúr
TV-t felokosítani, ez alkalmas már, mármint hardver szinten?
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Jajj ez fájt. Ennyire reggel van még?
Arra gondolt, hogy aki akarta, eddig is bedobozolta 250Ft-os kötődobozzal a cuccot. Az ráadásul nem is árnyékolja le a rádiós részeket úgy, mint a cikkben szereplő fém ház.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
copass
veterán
válasz antikomcsi #9 üzenetére
igényfelmérés és így biztosítják be magukat. mert aki támogatni fogja az biztos megveszi. gondolom kapnak vmi kedvezményt,stb.
[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
antikomcsi
veterán
Elég nagy csalódás most ez nekem. Na nem maga a ház létrejötte. Hanem az, hogy egy Cooler Master-nek ilyen Kickstarteres kalapozásra van szüksége? Legyártanak pár darabot piacra dobják és kész, olyan nagyot nem bukhatnak vele.
-
jerry311
nagyúr
Full alu ház jóó, szépen árnyékolja az egyébként sem acélos wifit és BT-t.
Az is gyász, hogy egy alu öntvényhez kalapozzák a pénzt... -
Dr. Akula
félisten
Ennyire csóró a CM, hogy már egy kunyhót se bírnak legyártani?
-
moleculez
veterán
Azt a végén drágább lesz mint maga a vas
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
Pioneer
őstag
Felesleges volt annyit költened azokra a csicsás "dobozokra"....
A Magyar villamos ipar már régóta gyárt a Pi4-hez házat, és szinte fillérekért.PROFESSZIONÁLIS Delid / Relid Intel és AMD Processzorokhoz, garantált minőségben! LGA1150-től LGA1851-ig + AM4/AM5! Link: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/pioneer/index.html
-
MODERÁTOR
Ezzel egy kicsit talán elkéstek, hiszen a legtöbben - ha akartak, akkor - már vettek házat a rég megvásárolt Pi4-hez. Én speciel pár ilyen olcsó Armor Case-t vettem, szerintem a célra tökéletes.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
RGB? Plexi? Ez így smafu.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Spórolós topik
- Milyen monitort vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Bemutatkozott az ASUS ROG NUC mini PC idei kiadása
- Politika
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- További aktív témák...
- Aerocool LUX 750W RGB 80 PLUS Bronze
- ASUS ROG LOKI 850W Platinum RGB SFX Moduláris Tápegység PCIe 5.0 12VHPWR ATX 3.0
- LC-Power Super Silent LC1000M 1000W Gold Moduléris Tápegység
- Lian Li UNI FAN TL LCD Series ventilátor, 3-as csomag, vezérlővel, 120mm, fekete (12TLLCD3B)
- Lian Li SL-INF 120mm aRGB ventilátor hármas csomagban