- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Angol futball: 30 szezon statisztikáiból gyűjt érdekességeket a Microsoft AI
- Kifarolhat az üvegszubsztrátumok piacáról az Intel
- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- Tovább csúsztatja az 1,4 nm-es node-ját a Samsung
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi haladó szinten
- RAM topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen alaplapot vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
válasz
- = Zk = - #22 üzenetére
Én már alig várom!
Remélem összejön.
Btw, még az előzőhöz azt akartam írni, hogyha én fognám a 28-as monitorkámat, és belepakolnám az ölembe, akkor asszem nem kéne sokáig úgy játszanom@BiP: igen, tudom az is egy jó lehetőség. Az igazi az lenne, ha ezt a kesztyűs megoldást kombinálnák a gondolatirányítással. Ami már létező technológia, csak igen kezdetleges. Tehát nyugodtan lehetek kesztyűben, tapizhatom a monitort is. És ha azzal a szándékkal (gondolattal) nyúlok a monitorhoz, hogy most irányítani / kapcsolni stb akarok valamit, akkor a gondolatvezérlésen keresztül menne egy bekapcs jel. Ha meg csak pihentetem a kezem, akkor ugye nem megy ilyen típusú jel, ergo kikapcsol az érzékelés.
V.hogy úgy, ahogy a hangvezérléseknél is van egy aktivációs hang, amire bekapcsol a hangfigyelés. -
Dany007
veterán
válasz
- = Zk = - #19 üzenetére
Sok sikert.
Szerintem így mindent elérsz, csak a kényelmet nem : P
Amúgy most eszembe jutott a Supreme Commander. Nekem az sima skirmishben gép ellen is vagy 4-5 óra szokott lenniFőleg, amikor már jól kivan építve a bázi, meg a védelem, meg a támadó egységek stb... Na akkor ott aztán kell kapkodni. Biztos nem bírnám így két kézzel huzgálni a képernyőt.
Persze mondjuk egy google mapsnél, vagy ahogy a Surface-t is használják kiváló lehet. De összességében nem cserélheti le az egeret...
A m touch screenek meg amúgy is az a nagy 'baja', hogy még nem tudja megkülönböztetni mikor szándékos a rányomás / tapicskolás, mikor csak véletlen hozzáérsz... De szerintem erre nem is lesz képes soha. -
sirzollee
tag
Nem rossz,de egy játék miat beruházni ilyen drága monitorra fölöslegesnek tartom.Amúgy nagyon várom már a játékot!
-
tsii_H
tag
ez a video de gaz....ket hombar,a kisegerbol csinal elefantot, egy putris jatek miatt....a vegen a foszer ugy osszetorik, mintha a csaladjat meszaroltak volna le....ez csak egy jatek vaze...ilyen marketinget..beszarok..nagyon gaz.
ha a 2 gyerek nem is, a "forratokonyv iro" biztos jobban szereti a rozsaszint mint az emberi szineket... -
Dany007
veterán
válasz
- = Zk = - #14 üzenetére
Heh, akkor most légyszíves ülj közelebb a monitorhoz (30-35 centire), és kezdj el matatni rajta mindkét kezeddel, úgy, hogy ne legyen folyamatosan letámasztva a könyököd. Közben esetleg nézz meg 1-2 filmet, aztán a végén gyere vissza beszámolni, hogy hány percig bírtad a 'kapálózást'
-
Dany007
veterán
Teljes mértékben egyetértek.
Azért nemsemmi volt ez a videó. Amikor az első képeket megláttam, na mondom, ha ez a játék akkor már egész jó lesz... Aztán rájöttem, hogy az a valóság volt...
Szerintem se életképes a multitouch technológia ilyen felhasználása. És most nem csak a játékra gondolok, hanem magára az egér kiváltására. Infopultoknál tökéletes, otthoni felhasználásra gondolok.
Egyrészt kényelmetlen a képernyőt tapogatni. Fárasztó : ) Ami egy szintig nem baj, elvégre kis testmozgás kell. Lehet ha ez elterjedne, akkor pár éven belül kigyúrt kezű kockák jelennének meg
Na, de most komolyan, egy jobb stratégiai játékkal (CNC, supreme commander, settlers stb) eljátszik az ember 3-4 órát is. Főleg multiban. Ki a fene tapogatna folyamatosan 3-4 órán át egy képernyőt maga előtt?Meg ha már itt tartunk kinek a szeme bírja azt, hogy kb kényelmes kéztartással durván 35-40 centire legyen a monitortól?
Sajna ez nem lesz hosszú életű.Én is pontosan úgy tudnám elképzelni, hogy lenne egy multi touchpad, mint valami egéralátét, és ott lehetne tapicskolni... Persze kérdés, hogy ennek is milyen sebessége lenne. Meg, ugye nagyon hasonló lenne a laptopos touchhoz. Ahol elég nagy akadály a mérete. Amikor 3x húzod keresztbe az ujjad mire eljutsz egyik saroktól a másikig...
Szal a sebesség még így is kérdéses lenne, de ha ez meg is oldható, akkor is ottvan a tévesztés veszélye...
Mert ugye, egérnél vagy lenyomod a gombot, vagy nem. Itt viszont gondolom lennének kézmozdulatok. Amikre külön-külön reagálna a program, ahogy azt láthattuk is a videóban. Na és itt viszont már, ha ez keveredik a sebességgel, előjöhetnek a gondok.
Arról nem is beszélve, hogy mi van ha épp nem akarsz nyomni semmit, nem akarsz mozgatni semmit... Akkor szépen a levegőben tartod majd a kezed, nehogy aktiválj valamit a touchpadon?
Háát szóval ez necces nagyon... Nem véletlen, hogy az egér, aminek alapötlete 40 éve ugyan az, még mindig az egyetlen, mindenre jó alternatíva.
Persze fejlődni muszáj, és ilyen rögös az útja, de ezt szerintem már söpörhetik is az asztal alá -
Domi_Jani
tag
válasz
- = Zk = - #10 üzenetére
Nekem elsőre a torpedós játék jutott az eszembe. Szerintem stratégiához nagyon hasznos lehet ez a megoldás, ha elérhető árban lenne. Igaz h pár perc után milyen iszonyatosan maszatos lesz a képernyő....legalább jó erőben lesz minden kocka játékos ha ebben a pozícióban marad a kijelző....
-
- = Zk = -
félisten
űűűű, micsoda feelingje lesz így ennek a gémnek
....
itthonra én speciel nemis vennék. távol van a monitor alapból, és csak ezért nem veszem "ölbe" vagy hozom közelebbde ha módom és lehetőségem lenne/lesz rá, kipróbálom. tapasztalat és élmény "update" miatt
-
BiP
nagyúr
Asztallapon biztos jobb a touchscreen. Ezért volt is értelme az első videónak, de az ára biztos nem földi halandónak van kitalálva. (Az MS-féle Surface is jó, ott is asztalon/döntve használják). Monitoron tényleg csak ilyen információs pultoknál látom értelmét (ott viszont jobb is, mint az egér), ahol 10percnél úgysem töltesz többet.
DS-en biztos azért nem gáz, mert ott nem kell a karodat emelgetni, csak csuklóból. Úgy azért nem olyan fárasztó.Olyat tudnék még elképzelni, hogy lenne egy bazinagy touchpad (természetesen multitouch), amit az asztalra teríthetsz, és a monitoron meg nézed, mit tapogatsz. (mondjuk több kurzor lenne). Sőt, ha valaki támaszkodni akarna rá, lenne olyan módja _is_, hogy csak a hozzáadott kesztyűre lenne érzékeny, és a könyöködre így nem reagálna.
-
Zigur
senior tag
Nekem is ez jutott eszembe először hogy kényelmetlen lehet akár fél órán keresztül is igy játszani.
Viszont, DS-en a touch-on játszani nem kényelmetlen, azt hiszem, előbb-utóbb a monitorok asztallapba kerülnek és úgy már szerintem működik a dolog, ki lehet támasztani a kezet, és tényleg sokkal több a lehetőség mint az egérke.
-
L4R$()n
tag
Jó szórakozás, ha mondjuk van vagy 2 millád, ilyen tapis csoda monitorokra
-
AS
félisten
Nah tényleg... igy mosolyogni egymásra....
-
Ígéretes ez a játék.
(#3) BiP: Ott a pont, az egér az eddigi legjobb irányító amit feltaláltak. -
duffbeer
őstag
Kicsit meleg lett a videó...
-
atike
nagyúr
Komoly kis vid... Látványos érintőképernyőn stratégiázni... De nem lesz túl lassú tapogatózni egér helyett?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- X1 Carbon 12th 14" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7540U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- X1 Carbon 11th 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5290, 12,5" HD, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- LOQ 15AHP9 15.6" FHD IPS Ryzen 5 8645HS RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest