Új hozzászólás Aktív témák
-
gyovcsi
csendes tag
válasz energy4ever #5 üzenetére
Szerintem tökéletesen érthető volt amit le akartam írni, csak nem akartad megérteni, de akkor a te és a gyengébbek kedvéért: egy nagyon olcsó pc (kb. 60.000-ből kihozható) röhőgve tud akkora sebességet a hálózaton, mint a benne lévő hdd-k max sebessége. Ezt NAS-ban csak a drága készülékek tudják. A 60.000-es kategóriájú NAS-ok egyetlen hdd írási sebességét (sokszor annak felét) sem tudják a hálózaton produkálni nemhogy egy stripe tömbét.
-
törölt tag
válasz energy4ever #2 üzenetére
"Szerintem egy mai nas, nem mutat olyan hulyen, es jol nez ki a tv kozeleben. "
Szerintem nappaliba pakolni ezeket a dobozokat két probléma van:
-rondák mint a bűn
-rohadt zajosak HDD-vel. -
Peter13
senior tag
válasz energy4ever #5 üzenetére
Nem akarok k0tekedni, de nem a mereterol, hanem a tudasarol volt szo
Ebben pedig igaza volt a kollegank, a 15 ezres alaplapot pedig nem kerul egy vagyonba keiegesziteni (mondjuk max 50-ben megall az egesz), es akkor meg mindig fele/harmada mint a belepo NAS-ok, de a neki fajo irasban sokkal gyorsabbak)
Az van, hogy a NAS cseszettul tul van arazva, ha csak a HW-t nezzuk. A lenyeg nem is ez lenne, hanem a SW, mert ez az az extra, amiert megerheti kiadni a nem kicsit durva felarat (van amelyik gyarto ezt ennek megfeleloen komolyan veszi, es van amelyik nem...)
"No, I'm not immortal: I'm just not good at dying..."
-
gyovcsi
csendes tag
válasz energy4ever #2 üzenetére
Azért, mert a NAS, ahogy a neve is mutatja hálózati adattároló. És persze tök jó, hogy manapság minden szart beleraknak, de röhely, amikor egy NAS a gigabites hálózaton max 50-100 megás írási sebességet produkál egy stripe tömbön. Magyarul abban a legszarabb amiben a legjobbnak kéne lennie. Persze itt most a megfizethető árú, 80-150000 ft körüli nasokra gondolok, a félmillás már tud legalább annyit, mint egy 15000 ft-os sima alaplap.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Horgász topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Okos Otthon / Smart Home
- EA Sports WRC '23
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PayPal
- Elemlámpa, zseblámpa
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital 8TB RED PRO - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest