- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
sirkan13
aktív tag
Sziasztok,kis segítséget kérnék bár nem tabletem hanem egy qilive53-as telefonom.A gondom az hogy hard reset után mikor elindtom a telefont kiírja hogy a customizer leállt.Hívást tudok fogadni és onnan semmi folyamatosan felugrik a hibaüzenet.Újra megcsináltam a hard resetet de semmi.Valami ötlet?
-
Chaser
legenda
"Kapunk HDMI kijáratot" Ez kimenet akart lenni, vagy lemaradtam valamiről és szakmai berkekben már más neve van a HDMI kimenetnek?
-
Icetee
aktív tag
válasz
Habib[HUN] #17 üzenetére
Én is ott dolgozok és ez tényleg így van.
Egy kicsit megfűszerezve 0%-os kamattal vagy alacsony kezdőrészlettől elvihetően viszik mint a cukrot. -
Csapoati
nagyúr
Gondolom 4.4.2-re gondoltál.
Egyébként az RK3066-hoz jött frissítés, méghozzá a 4.1 (gyárilag 4.0.3-mal vagy 4-gyel jött, nem tudom). KitKatet ne várjunk rá, viszont a 4.3 meg azért akkora hatalmas előrelépés nem volt a 4.1-hez képest szerintem, hogy ki kelljen dobni a kukába az RK3066-os gépet. Az RK3188-hoz meg már van KitKat több helyen is.
-
Touch-ko
őstag
Nah, meg Nexus fan-nak sem hivtak.. Lol. Az iPad, nexus modellek legalabb normalisan optimalizaltak, hala a gyartoknak. Megvetelkor pedig lehet tudni, hogy 1,5 evig biztosan van termektamogatas, Apple-nel meg tovabb is.
Utobbi igaz mar nem a 70k-s kategoria.
Akinek netezesre, szopasra kell egy olcso androidos tablet, annak hajra... En inkabb meghagyom nekik az en reszem.. -
BandiHUN
veterán
Ott kéne végre továbblépni,hogy ne ragadjanak már le az RK tabok a régi 4.1 androidoknál,esetleg 4.2.
Aki pl.vett annó RK3066-os tabot,ami a maga idejében 1 éve jó volt,az pl.nem kapott egy deka frissítést se.És igazából nem érteni,miért nem,hisz a hardver bírná...és bele is tették millió gépbe.Mint az RK 3166 SoC-ot is.
Ezen kéne túllépni,mikor már 4.2.2-es android van...
És sok tekintetben,sok embernek nem kell még ez a hardver sem.De azért haladna a korral... -
gghrtz
őstag
Persze nem azt mondom sok olyan dolgot kínálnak a nevesebb gyártók amiket a kicsik nem. (vagy néha csak ezt akarják elhitetni.... És a marketing sem utolsó). De azért valljuk be, ha lesznek nagy felbontású és gyors tabletek amik olcsóak is, akkor szerintem megfog ezeknek nőni a részesedési a piacon.
-
gghrtz
őstag
Az biztos, hogy ha most kijönnek az új kínai socok, utána már "fillérekért" tudunk majd normális tabletet venni.
AMLogic m802, RK3288, Allwinner A80 stb. A nagy gyártók kezdhetnek megijedni. (Mert eddig a legnagyobb gond az volt, hogy a normális felbontást eléggé döcögősen vitték ezek a hardverek) -
air
nagyúr
válasz
#19708160 #88 üzenetére
Ki lenne a fanatikus? Én?
Szerintem a kolléga "Nexus vaksága" a fanatizmus. Én csak tompítani próbáltam.
Nézd már meg, hogy eddig miket írtam!
Szerintem sem éri meg. De ettől még lehet, hogy egyeseknek megfelelő. Nem csak Nexus meg iPad létezik.
70-ért szerintem is a sima Asus Memo pad 10 jobb vettél, pláne, hogy szinte teljesen ugyanaz a hardvere. De ha jól tudom a Memo Padben GPS is van.
De egy tizessel többért már G Pad is van, aminek az ár/értek aránya sokkal jobb. -
air
nagyúr
Értjük, hogy te így gondolod, de hidd el nagyon sok embernek bőven megfelel más eszköz is, nem csak a Nexus.
És az alacsony kategóriás, neve nincs eszközök nem a 20-90 ezres intervallumba esnek. Abból is látszik, hogy mennyire tájékozatlan vagy, hogy nem tudod, hogy ebbe a szegmensbe esik a G Pad. -
Touch-ko
őstag
Nemtudom mennyi a G-Pad, csak egy hozzavetoleges arat irtam. Tovabba LG-t nem probaltam meg... En elsosorban az alacsony kategorias neve sincs kategoriara gondoltam ami az also arszegmensbe talalhato, lasd a teszt tabletet, illetve meg egyeb hasonlo kategorias cuccot. Ezeknel az emberek nem nagyon szamithatnak supportra, ezeket en szemely szerint senkinek sem ajanlom.. Ha androidos tabletet vennek, akkor inkabb egy Nexus-t, mint barmi mast.
-
Sarkos gondolatod volt ez az ársáv...
Én 100$-ért vettem, plusz tréfa egy Cube Talk 7X-et/ majd valamikor WayteQ néven is érkezik /, ami 2 SIM-es, IPS paneles, szép, nem ropog , nem recseg. Kompromisszum? Annyi, hogy még telefonálni is lehet vele...
Este netezni, pár dolgot, leveleket megnézni bőven jó. Több , irreális elvárásom nem volt vele kapcsolatosan.
De pl 90-ig bezárólag meg azért akad jó pár Nexus, G Pad, Asus masina, Acer-nek is vannak jó cuccai.
Tehát nem iPad ársávos cuccokra gondoltál, ugye?
-
Csapoati
nagyúr
-
gghrtz
őstag
Ma már nem kell érteni ahhoz, hogy kiválasszuk a megfelelő technikai eszközt. Itt van az internet. A google meg ugye csodákra képes. Ha valakinek is egy kicsit több esze van, vagy rágugglizik, hogy milyet érdemes venni, vagy megkérdezi a hozzáértő ismerősét, vagy megkérdezi egy szakmai fórumon mit ajánlanak neki. De ugye sokan még idáig se jutnak el.
-
ricogsm
őstag
Auchan politikája "parasztnak jó lesz"
-
Touch-ko
őstag
Ha tablet, akkor inkabb valami nagy ceg termeket vennem. Androidnal Nexust kizarolag. Ugy gondolom, hogy ezeket a gepeket nem 1 evre veszi az ember, hanem joval hosszabb ideig, igy fontos, hogy legalabb tamogatasa legyen amig hasznalom.
Az olcso tablet (20-90k) szerintem kerulendo. Ha minoseget akarsz, akkor nem az olcso kategoriaban kell nezelodni...
Sajsnos vannak olyanok akik szerintem a kenyer melle beleteszik a kosarba ezt a tabletet. Kicsit sajnalom oket, mert ennyiert, ennel jobbat is talalhatnak. -
-
gghrtz
őstag
Nekem az a tapasztalatom, hogy RK3188-ból sima HD felett nem érdemes venni semmit, mert nem tud megfelelő sebességet nyújtani. Valaki ismeri ezt? [link]
-
törölt tag
sokkalom a 70000-et érte.Nem gyözött meg,főleg ennyiért.
-
babkukta
senior tag
Egy újabb felesleges sz.rkupac. Oké, én megértem h kell a verseny, de most komolyan, ilyeneket minek gyártani??? Tesco tablet, meg Auchan tablet, már vicc kategória. Annyi hulladék tab/mobil van a piacon, h iszonyat
-
zdanee
őstag
Most vettem magamnak amcsiból egy Dell Venue 8 Pro-t. Nem lehet összehasonlítani, almák és narancsok tipikus esete. Mindenestül 62eFt-ot fizettem érte. A Dell-t megkérdeztem, a garancia itthon is érvényes rá. Innen kezdve egy Androidos táblagép vagy jelentősen olcsóbb, vagy túlárazott.
-
Első oldalon el lett kaszálva, az Auchan negativ fényben.
nem hozott sok izgalmat hétvégére.
-
Giorgio1313
aktív tag
Nekem wayteq 79qci-m volt ugyanezzel a belsovel ,oda meg csak csak eleg volt mert sima hd kijelzo volt,szerintem ide ez keves
-
llaszlo
veterán
Érdekes egy árazás. Megszoktam már, hogy a multiknál valami idióták áraznak. A másik bótban a tesóban is az egyik termék ki volt rakva 11e-ért, a másik ami meg jobb volt 6500-ért, aztán meg felemelték az árát 15000-re. Hülyék ezek. És nem egyedi esetről van szó, hogy nem tudnak árazni. Tavaly vettünk távirányítós ventillátort olcsóbban, mint a simát.
Ezzel szemben az iPad 4 16-os 99e náluk, amit máshol 119e-ért adnak, igaz az MM-ben az is 135e volt. Na kérem akkor, hogy is van ez? De biztos van aki ennyiért is megveszi. -
gghrtz
őstag
Én most egy ilyet újítok be:
[link]
Ha megjön írok majd róla lehet egy tesztet a Logoutra. -
pulyka jocó
senior tag
Qilive telefon teszt nem lessz?
-
törölt tag
Ezt csak a madár veszi meg.
-
muratomi1
senior tag
Ennél ezerszer jobb egy Asus MemoPad. És csak 50 ezer viszont 7 col de akkor is jobb.. de a coremax is jobb gépeket csinál. Az legalább kinéz valahogy nem úgy mint ez. 10 colos coremax duo faszomsetduja kapható órsánban, alu hátlap, fullHD 4 meggymag. Szerintem az királyabb ha valaki 10 col körüli tabot akar venni. Bár ne számítson arra hogy a fifia14 egy élmény lesz...
-
MuzikJunkie
aktív tag
Be**opódtam most az árösszehasonlítók világába. 54k-ért megkapod ugyanezt, 58k-ért 16 gigával, csak akkor Alcor Zest Q933RS a neve.
Amúgy milyen márkanevek vannak már: Yarvik Noble, GoGEN TA, teXet, Allview Alldro.
Mondjuk Datsun OnDo mellett elbújhatnak.
-
Fritz Teufel
addikt
Csak a számokat nézi szerintem. Tipikus célközönség. Az is igaz, hogy nem kell mindenkinek jól értesültnek lennie. Ha a kijelző felbontása csillió×csillió, akkor az már jobb mint mondjuk az 1280×720. A képélesség, beláthatóság és a színhőméréskelt, összeszerelés minősége, alkatrészek minősége, alkatrész utánpótlás, garanciális támogatottság és a többiek csak valami bazári techtudományos maszlag.
-
Agrippa22
tag
Na, már volt szerencsém ehhez az ipari hulladékhoz is.
Úgy kezdődött, hogy az oldalváltás szaggatott.
Hazamentem, felnéztem az edidzsitál oldalára, mi van ezen az áron, és jött szembe az Asus Memopad 10-ese.
Kérem, kapcsolja ki! -
Fritz Teufel
addikt
Már meg is jött az első vásárló
-
ucli
senior tag
válasz
takacsbotond #11 üzenetére
Hol kapsz te ilyen tabletet ennyiért?
Az oké ,hogy a tab3 10.1 is ennyi de az közel sincs ilyen jó. -
szlovibuki
tag
Maga a gép nem rossz, csak az árazása. Én olyan 50-60 körül/között tartanám reális árnak. Ennyi pénzért már 1000x különb notebookot is tud venni az ember, amit azért egy kicsit több mindenre használhat. De ahogy a tesztben is írták, akik nem jártasak az ilyen eszközök világában azok majd lecsapnak rá bevásárlás közben.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
MuzikJunkie #28 üzenetére
Ezeket még a szitázással együtt is töredék áron szerzik be, nagy tételben. Itt az árrésben bújik meg az ördög. Vagyis nagyot lehet kaszálni.
Nem akar egyik kereskedelmi lánc sem belépni az elektronikai piacra és még csak virtuális elektronikai márkát sem akarnak építeni mint például a Wayteq, minden esetben óriási befektetésre volna szükség, hiszen se infrastruktúrájuk hozzá, sem szakembergárda, sem tapasztalat.
Ha bekrepál, hát 'Isten úccse!' fogják aztán kicserélik vagy valami kis műhelyben egy műszerész megbizergálja. Nem hiszem, hogy itt nagyon rámennének a minőségbiztosításra, egyszerűen csak a kereskedelmi törvényt tartják be, azt jónapot. Ha lejár a gari és kijön belőle a füst, akkor veszel másikat. Punktum. Ezért nem is fogják majd tudni használtan eladni, csak hasonló hülyének sz.ért, h.ért. -
Csapoati
nagyúr
válasz
MuzikJunkie #28 üzenetére
Lehet, hogy igy is megeri nekik.
-
MuzikJunkie
aktív tag
Szerintem a tudatos vásárló jár jól, az átlag vásárló kérdez, a hülye meg... khm... szív!
Élőben egyik Qilive terméket sem láttam, de valamelyik Auchan újságban fél oldalt szenteltek nekik. Átnéztem, összehasonlítottam és levontam a konklúziót: nem éri meg, egyik sem!
Ha márkát akarok építeni úgy, hogy nem adok hozzá semmit (értsd: support, UI, plusz szolgáltatások stb), akkor nem a A brandek kínálata alá lövöm be az árat, hanem a B brandek alá. Ennyike! -
galaxys80
veterán
válasz
Fritz Teufel #22 üzenetére
Kérdéseket tettem fel. Ez nekem nem szokott kioktatásnak tűnni.
Gondolom szakmai ártalom ez nálad. 12 év hosszú idő egy helyen. -
Fritz Teufel
addikt
válasz
galaxys80 #18 üzenetére
Ne keverjük össze a kínai GMK-t egy multinacionális nagyvállalattal. Ugye nem gondolod komolyan, hogy a GMK hasonló minőségbiztosítással dolgozik a gyártás folyamán, mint egy komoly ipari cég? Mielőtt kioktatnál belőle, ez a szakterületem immár 12 éve és nagyrészt elektronikai területen.
Persze, vannak államilag preferált állami cégek, mint a HUAWEI vagy a Lenovo stb, amik már nemzetközi szabványok szerint gyártanak, de gyanítom ez nem ott készült. Kíváncsi lennék a tablet dobozára és a belsejére, hogy milyen címkék vannak rajta, az sok mindent elárulna ;-) -
M5Norbi
őstag
Ha alapjaiban nézzük nem olyan rossz ez. A felbontás meglepett megnézem majd élőben.
Venni ugyan nem fogok se szükségem rá és drága is bár ahogy más is írta lesz ez akciós.Láttam egyébként ezeket a cuccokat (van telefon is több) a kecskeméti Auchanban finoman szólva sem álltak értük sorba.
AZ ÁTLAGVÁSÁRLÓHOZ: Szerintem ez már nem az átlagvásárló árszintje (vidéken tuti nem) így túl sokan nem játszanak majd el a vásárlás gondolatával.
Biztos van olcsóbb modell is azok esélyesebbek.. -
Lambach
tag
Igazából, a tudatos vásárló nem veszi ezt meg szerintem.
Ráfizet mondjuk 18 ezret, és megkapja ezt a felbontást, igaz ,,csak" 8.4 colon, de az már legalább Samsung.
A Wayteq megoldása amennyire emlékszek meg lassan egy 20-assal kevesebb, és semmivel nem rosszabb, sőt lehet jobb is.
Szerintem nem éri meg. Ha hozzáteszem, hogy csak egy 15 ezer forintot kell ráfizetni, és Nexus 10-ünk van meg még kevésbé van létjogosultsága...
-
haris
őstag
válasz
Habib[HUN] #17 üzenetére
"Főleg ha kicsit rágyúrnak az értékesítők is..."
Itt a lényeg. Ezt a gépet sem azért fogják vinni, mert 70 ezer, hanem azért, mert ha megkérdezi a "hozzánemértő" vevő az eladót, akkor az ezt fogja ajánlani.
Illetve az AKCIÓ! felirat is segíteni fog, de akkor nem 70ezer lesz a táblára írva, hanem 59999, ami fejben 50-nek tűnik, pedig 60, de mégsem 70. -
galaxys80
veterán
válasz
Fritz Teufel #12 üzenetére
Mert a Samsung,LG Koreában gyárt?
Vagy az Apple kizárólag az USA-ban? -
Habib[HUN]
senior tag
válasz
tothmaxy182 #16 üzenetére
Pedig sajnos ez a helyzet. A kereskedelemben dolgozom (PC-k és notik) Sajnos a vevők kilencven százaléka enyhén szólva hülye a témához. Meglátják a kirakatban, hogy akciós és már ugranak is. A jobbik előtte még kikéri a tanácsomat, de sokan még erre se veszik a fáradtságot. Nem értenek hozzá, sietnek.
Egy nagy bevásárló központban, egy jól elhelyezett terméket simán el lehet adni. Még akkor is ha az ár/érték aránya nem túl optimális. Főleg ha kicsit rágyúrnak az értékesítők is... -
tothmaxy182
őstag
Azért a teszt végi konklúzióval nem értek egyet...
Aki hétvégén elmegy bevásárolni, az nehogy már csak úgy gondolom formán, mindenféle háttértudás nélkül kidobjon az ablakon 70ezret egy olyan tabletre, amiről mégcsak nem is hallott.
Mindenki azzal jön, hogy "az átlag júzer tök hülye mindenhez, és nem tudja mi a fontos, csak megveszi a terméket". nekem más a tapasztalatom! A legeslegátlagjúzerebb ismerősöm (általában nők) is kéri a tanácsomat, mielőtt kihajítana 70ezret! Szerintem Magyarországon az emberek többsége azért utánanéz/utánakérdez a dolgoknak, mielőtt technikai kütyüt venne... Az más kérdés, hogy ha egy átlagjúzer pont olyat kérdez meg, aki ugyanannyira nem ért hozzá, sajnos ilyen is előfordul szép számmal. -
mrlujoak
veterán
Jaj, a képek alapján kísért a Prestigio-féle IPS-mumus...
Elég ergya az a kijelző, a bevilágításos hatás meg csak bónusz.Ez ennyiért drága. Egyet kell értsek a tesztelővel.
-
gghrtz
őstag
Pont most lattam az Auchanban es ki is probaltam. Nekem nem jott be.
-
air
nagyúr
Ezért kár volt.
Kiadni is, és tesztelni is. -
takacsbotond
őstag
A 7 pont az ár/érték arányra szerintem kicsit túlzó, max. 5....
-
Zsolto
őstag
Azt nem értem, hogy ez mitől nem B-brand, ha a Wayteq meg a Prestigio az. Ezerszer inkább néznék körül azoknál, mint hogy megfegyek egy ilyen homályos hátterű, szupermarket-brandelt izét -- drágábban.
-
tjb007
nagyúr
„ezt a Qilive-ot sem a húspult mögött rakják össze bajszukat pödrő, kedves mosolyú magyar hentesek félállásban, hanem az Archos”
Még pontosabban az Archos sem rak össze semmit, ugyanis ő is csak szitáztatja.
-
halkow
őstag
És hol az ára? olyan drága hogy ki se lehet írni...
-
s3nsitivity
addikt
Szerintem csúnya
Na meg nem igazán mondanám, hogy 70 ezerért jó vásár.. -
Forest48
aktív tag
A "már a frissebb rendszerrel jön"-nél már azt hittem, hogy KK...néztem is nagyot, hogy ehhez a SoC-hoz kidobják az update-et
.
Csak tudnám h ez a felül nagyobb káva, mjnt alul kinek jutott eszébe, ez engem már ránézésre is zavar. Főleg ebben a fehérben, ami méginkább kiemeli. -
Maxxy10
addikt
Egy jó kis marketinggel simán vinni fogják...
-
Paul119
addikt
De nagy a káva
-
leslieke
Jómunkásember
mert csak azzal versenyez majd, amivel az Auchan akarja
Ez a lényeg náluk.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az Auchan saját márkája a Qilive, amely hazánkban is megjelent az áruház polcain. A kínálat csúcsát jelentő tabletet próbáltuk ki, amely főleg a kijelző kapcsán domborít.
- Óvodások homokozója
- Suzuki topik
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- PlayStation 5
- Renault, Dacia topik
- Ingatlanos topic!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Keresünk dokkolókat
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest