- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple asztali gépek
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
Új hozzászólás Aktív témák
-
ez mind igaz, csak az utolsó lépés maradt ki a sztoriból - a felhasználók változtatási / kockázatvállalási hajlamától való félelem. ami egyébként nagyrészt jogos is, és sokban pont az IT ipar felelős érte, tehát szépen a saját farkukba haraptak
gondolj bele pl. abba, hogy egy 3000 fős direktmarketing call center számára szerzel be PC infrastruktúrát. a jól ismert, kezelhető problémákkal rendelkező WinXP-t választod, vagy valami újat, ahol egy általános hiba (akárcsak telepítési hiba) miatt 3000 ember órákig malmozik, és percenként repülnek ki a dollárezrek az ablakon?
-
zlutor
aktív tag
te el sem tudnad kepzelni, hogy milyen regi forditoval dolgozok nap mint nap (nem dzsunka ceg), ami a procinak milyen regi uzemmodjara gneral kodot... Es hogy mennyi es mekkora erteku sw/HW kombo van szanaszet a vilagban, amire ez fel fog kerulni - es elore lethatolag min. 10 meg evig fel is fog kerulni...
Szoval, csak annyit akarok mondani, hogy a Windows igazandibol csak egy dolog - talan nem is a legnagyobb erteket kepviselo - ebben a jatekban.
Arrol ne is beszeljunk, hogy mi van azokkal a progikkal amit X eve megirtak, bevezettek komoly helyekre - ahol nem ugy megy am, hogy rosszul alszunk es kidobunk vasat, szoftvert csak mert az MS kidobott valami uj szart -, mukodik jol, megtanulta hasznalni X ezer ember, es a forraskod (es vele a keszito ceg) lehet, hogy mar nincs is...
Szoval, ha kijonne valami uj, ami nem kompatibilis a regivel, annak igen nagy valoszinuseggel rovid vege lenne...
-
Dare2Live
félisten
ismerek jópár pldt hardver/sw független VMes dologot, hogy a legismertebbet mondjam ott a mindent kihoztak/nak amit csak lehet a Javabol azerus. Tessék összelőni méretben/memo foglalásban/cpu terhelésben egy utorrentel.
Minek átérni más alapra ha az nem gyorsulást hanem durva lssulást hoz?
-
LordX
veterán
Az Itanium nem azért bukás, mert jött az AMD 64, hanem mert superskalár helyett VLIW (bocsánat, EPIC) architektúrát csináltak bele. És a VLIW mint kiderült, nem a legjobb megoldás a teljesítmény növelésére.. Saját magával nem kompatíbilis (új processzor verszió, és fordíthatsz mindent újra), és gyakorlatilag lehetetlen teljesen kitölteni az utasításokat.
-
zlutor
aktív tag
Az a kompatibilitas nagyon nagy dolog am! Senki sem hagy(hat)ja veszni a jelenelgi vevokort...
Esetleg olyan tortenhet, hogy 2in1 proci keszul, ami tudja regi uzemmodot, de mellette bevezeti az ujat. Ja, es a ket uzemmodot nem engedi keverni...
Ezek utan, hosszu, hosszu idovel kikopha a korabbi megoldas...
-
törölt tag
A felvetés amire reagáltam ez volt:
csak arra gondolta, hogy a cikk nem említ semmit sem azzal kapcsolatban, hogy mi a helyzet a lebegőpontos számításokkal kapcsolatban
Az általános célú regiszterek nem lebegőpontosak.
Ezért nem említettem őket.Persze a lebegőpontos számok címszámításnál lehet számolni velük, de kétlem hogy az ebben rejlő lehetőségre gondoltál...
-
hobizsolti
csendes tag
ha jól tudom, akkor a vista is csak 2GB-ot rendel a processzeknek az address space-ből.
Ezért is van az, hogy a Crysis kéri a patch-et vista alá, ami engedélyezi, hogy több address space-t kapjon.
Win32 ugye 4 gb-ot kezel. ebből 2gb van a processznek, 2 gb-ot fenntart az oprendszer magának (talán pontosab kernelt mondani, nem vagyok biztos benne.)
Ez is érdekes, mert ha igazam van (én 80%-ot adnék rá), akkor érdekes XP-s gépbe 2-nél több ramot rakni, persze megjegyezve, hogy azért a 2-ből ugye a többi futó progi is fogyaszt, de akkor mondjuk legyen 3G, és akkor tfh marad 2,5G szabad, ezt nem tudja kihasználni egy progi sem. Feltéve ha nem több processzes, és inter process kommunikál (IPC hívások - sosem csináltam) - amúg Windows-ban van COM, ami egy olyan technológia, ami ha jól tudom RPC-vel működik, távoli eljárás hívás, persze helyben is megy - ehhez sem értek igazán, csakennyit tudok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Filmvilág
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest