Új hozzászólás Aktív témák
-
nokia6500s
csendes tag
Én nem tapasztaltam semmi problémát!
-
TonTomika
aktív tag
-
TonTomika
aktív tag
Na, ez egy remek hír, bár én displayport helyett direkt hdmi-re dugtam rá, és semmi probléma nincsen vele.
A fröcsögőknek:
Arra egyikőtök sem gondolt, hogy vannak olyan emberek akik:
- Kész terméket akarnak vásárolni. (Brand desktop gép, komolyabb laptop, stb.)
- Nem értenek a gépekhez és nem is akarnak hozzá, viszont megbízhatót keresnek.
- Nem Windowst szeretnének használni.
- Fontos nekik a dizájn, hogy az a gép hogyan néz ki.
- Számít a gép fogyasztása, vö.: Mac Mini i7 quad vs. épített PC i7 quad. (Egy komolyabb PC idle fogyasztása elérheti a 200W-230W-ot is)
- Vagy csak szimplán megunták a gépek állandó túrását?Tizenévig PC-ztem, DOS-al kezdtem, építettem Hackintosht is a családnak (több hónapos túrás árán), de egyikkel sem volt olyan egyszerű dolgom mint a gyári Macintoshokkal. Én munkára használom és arra is vettem, tökéletesen megfelel, 4-5 éves befektetés, a MacBookom most 4 éves, azon kívül, hogy kifényesedtek a gombjai nincsen baja. Kopás nuku, szerintem kiszolgálta az árát. Semmivel sem lett volna olcsóbb két évente 200 körül laptopot cserélni, és akkor még többet is költöttem.
Egy szó mint száz, azért, mert kialakult ez az idióta iPhone mizéria itthon, ezáltal növekedtek a számítógép eladások is, attól még ez egy nagyon jó, reális és ésszerű platform azoknak, akik a fenti kategóriákba tartoznak, és hajlandóak ezért kifizetni a felárat. Ettől még nem lesz valaki sznob. Attól, hogy a homlokára is almajelet tetováltat, attól már igen.
Maradjunk a realitás talaján.
-
suraki
tag
Na ha a kattintásnövelő Apple köpködésen túlvagyunk, akkor megemlíteném, hogy kijött tegnap este az IGP kapcsán a firmware frissítés az új Mini-re.
-
madgie
titán
Dehogy hülyebiztos, nézz már szét, még a VGA driviereknél is sokszor totó van, melyik működik normálisan (új terméknél). Egyre inkább bétateszternek nézik az embert...
Még egy notinál nincs ennyi gond, azt aláírom (kivéve, hogy ha kitalálják, hogy telepíts rá XP-t a régi modelljükre, amihez úgy kell összevadászni a drivereket, mert a gyári dvd hol van már).
-
franc0
őstag
Magamnak én sem legózok, már vagy 10 éve laptopot használok. De családtagnak raktam össze gépet, legutóbb tavaly.
Egyébként demagóg módon túlzol, ma már nem 1998-at írunk.
Mindent megrendelek egy webshopban, másnap hazahozom, összerakom 2 óra alatt és megy hiba nélkül. Ma már minden hülyebiztos. -
madgie
titán
Látod, én is legózok, sőt OS X-et is legóztam már anno erre a rendszerre (annyira nem jött be, ment vissza a Win7). Viszont ha lenne zsuga és vennék egy "egybegépet". Ne kérdezd, miért, nem szeretek már legózni (géppel legalábbis, az igazi lego jöhet
), egyszerűen nincs már türelmem a hibakereséshez, elhárításhoz, boltokba járkáláshoz.
Ahogy Pug mondta, máshogy látjuk a dolgokat. Régen én is szerettem könyékig pasztában túrni, fél szobányi számtech-cuccot összeboltolni, tuningolni, finomhangolni, de ma már nem érzek erre egy csipetnyi késztetést sem.
szerk: főzni viszont szeretek
-
madgie
titán
Nézd meg az adatlapom, tudom én ezt. Ettől függetlenül eszemben sincs összehasonlítani egy brand masinával. Azt elhozod, összedugod, megy. Ha nem, telefonálsz, vagy cserélteted, problem solved.
A legózott gépeknél sokszor egy átok, ha értesz is valamicskét hozzá, mert akkor félezer "jóbarát" állandóan nyaggat, hogy "nemmegyazikszpé". Pont tegnap vágódott be a munkahelyre az egyik exem, hogy vett valami régi legót, rakjam már rendbe... hát a f*szom. Az öcsémmel szúrtam ki, ő legalább ráér az ilyesmire, a "rakjál XP-t, jóaz" metódus így is kitolódott 4 órányi izzadós melóra, mire minden normálisan ment a gépen.Kicsit leegyszerűsítve: nincs értelme összehasonlítani továbbra sem a kettőt.
-
madgie
titán
válasz
Joly-Joker #69 üzenetére
Főleg, ha teszkós, vagy saját kezűleg összebarkácsolt gépekhez méred az áraikat, nem a brand cuccokhoz
-
Joly-Joker
csendes tag
Direkt írtam gépet,,nem a telókra gondoltam,,,hanem Mac minire Mac pro-ra és társaira,,,egyébként meg a telók is jóval drágábbak mint a konkurenseké ahogy előttem is írtam,,,de ahol igazán elvannak szálva azok a gépeik.
-
madgie
titán
És aki többet ad érte, az sznob, vagy buzi (hogy a közelmúltban elhangzott kifejezéseket idézzem)?
Minden bántás nélkül felmerül ilyenkor bennem, hogy miért mindig a másik portáján sepernek egyesek? "Neked mi van?", "nekem meg bibi, ez", vagy épp "nem is kell, hülye vagy". Hihetetlen.
-
franc0
őstag
Domino árat tekintve (hogy kiszűrjem a szolgáltatói ártámogatást):
- iPhone 5 16 GB: 200K
- Samsung Galaxy S3: 144KAz almás telefon 39%-kal drágább (holott már az S3 sem ér annyit, de ezt hagyjuk).
Az én véleményem röviden: én mellényzsebből kifizetem bármelyik telefont. De mivel nem olyan vagyok aki ilyenre ad, meg tudnám tenni 1-3-5 év múlva is. Sokan meg nem.
Btw, én 60 ezret adtam Dominoban az aláírásomban lévő készülékért, ami ugyancsak prémium, és tud mindent ami elvárható ma egy telefontól. De nagyon a tűréshatár teteje ennyi pénz egy telefonért.
Nem értem, mi értelme többet adni érte. -
ROBOTER
addikt
Ha a Samsung Galaxy XX kerül 10 forintba, az iPhone XX pedig 12 forintba, akkor 11 forintnál van a sznobság határa?
Úgy beszéltek az Apple termékekről, mintha nagyságrendi árkülönbségek lennének a hasonló tudású/kiviteli minőségű készülékekhez képest, és a különbség kifizetése a társadalmi rétegre utalna, vagy arra, hogy a döntés egy egész életen át kíséri.
Most 200eFt kütyüre elköltése mellett tényleg 20-30eFt plusz/minusz fog meghatározni egy embert? Ne menj gyerekpszichológusnak...
-
válasz
Joly-Joker #62 üzenetére
Ne menjunk ebbe bele. Nem csak szbobsagbol vasarolnak Apple gepeket MO-n.
-
-
dfsz34
őstag
Nem köz kérdése, de akin látni, hogy lelki szegény és egy túlárazott tárggyal akar villogni, akkor azt szépen le kell higgasztani, jót tesz a kedélyemnek.
Voltam már olyan helyen, ismerős ismerőse, ahol rajta hagyták az árcímkét a drágább cuccokon, hogy lássa a látogató, milyen drága volt. Amikor körbevezettek, mutatták a bicilkliket, kit érdekelt? de udvairas voltam, hogy ez 600 ezer volt az meg 200 ezer az egyik meg csak 40 ezer, mert használtan vették, de úgy néz ki, mint egy 100 ezres bicikli. Na erre hogyan varrjak gombot. Cimbi mondta, hogy jó mulatság lesz, annyira röhögtünk ezeken a nyomorultakon utána.
Na így vagyok én azzal, aki túlárazott mcminivel akar nekem villogni. Kap egy szóbeli csokit, mert udvarias ember vagyok, de magamban kiröhögöm a szerencsétlent.
-
dfsz34
őstag
Na ők a másik érdekes banda
Nem mindenki, de tényleg van olyan, aki attól már valakinek érzi magát, hogy vesz egy rohadt drága telefont és villogtatja. Szerencsétlenek és amikor leszólják a telefonomat, mondom nekik, hogy akár már ma délután tudnék venni egy szifont mindenkinek a családomban, ha akarnék, de nem vagyok sült bolond, hogy ilyen baromságra költsek. Akkor kicsit megnyúlik az arcuk, mert tudják, hogy komolyan is gonodolom és mondom
-
dfsz34
őstag
Pont ma néztem egy macmini hirdetést, ahol azt mondja olcsón adja, valami 160e az egyébkénti 190e ár helyett. Egy sima i5, grafikus kártya nélkül. Ott örömködtek a hívők, hogy ez milyen jó ár.
Mondom mi a 3.14csa van? Egy ilyen hardverért ennyi pénzt kiadni?
-
czanga
őstag
-
gekkoXT
senior tag
hd4000 Intel driver nekem sima windows 7-nél is ezt csinálta i5 prociból hajtva. most már csk nagyon ritkán jön elő, mióta ott is frissítettek.
-
czanga
őstag
2011-es mini-n mi észleltük a problémát (ez mondjuk munkahelyi gép), de mini display porton át sajnos. Egy cinema display-re volt rádugva, de így is glich-el a kijelző, azaz pislogott/villódzott.
A sajátom mini display-en kökötve nem produkál hibát. Teszem hozzá túl sokat még nem teszteltem, tegnap ment egy 5 órát kb, de ezek nem túl bíztató dolgok az tény.
Főleg mert a legtöbb Mac-ben ez a video vezérlő dolgozik... -
törölt tag
Ez érdekes, mert integrált vga-s i3-as laptoppal (dell/lenovo) már kétszer láttam ilyet a múlt héten, és mind két esetben a sima vga kimenete volt használva, 1024*768-as felbontáson, "clone" üzemmódban.
Persze a legfrissebb driverekkel
(#45) suraki: akkor csak nem v. ufóóó
-
suraki
tag
Nézd meg, hogy mióta ismert Intel fórumokon a probléma...még sehol nem volt az új MacMini.
Máig nem oldották meg...vannak kétségeim
Valahogy a PC userek jobban tolerálják ezeket a hülyeségeket, illetve elveszik a hangjuk a tömegben, de amint vmi Apple cuccban jelenik meg ugyan az a hiba, hegyekben állnak a felháborodott felhasználóik. Így hatásosabb lehet az érdekképviselet is.
Engem őszintén szólva nem érdekel, hogy HW vagy SW hiba, oldják meg és kész. Miattam alaplapot is cserélhetnek, az Intel pedig szépen benyelheti az elbaltázott cuccának a plusz költségeit. -
suraki
tag
Aki gondolja, átfuthatja az érintett Apple topicot (most 50 oldalnál tart):
[link]Ebből nekem az alábbiak derültek ki:
- nagyon gyakori a hiba
- nem csak a HDMI kimenetre korlátozódik
- nem csak az új MacMini-t érinti, hanem a HD4000-rel szerelt mezei PC-k jelentős részét is
- sokadik nekifutásra sem tud az Intel fogást venni a gondon
- ha az Apple nem kezdi az Intel-t ütlegeni, soha az életben nem lesz javítás -
D.Orion
veterán
Miért van az, hogy ha kijön egy új Apple gép egy új gpu/vga rendszerrel, akkor teljesen mindegy, hogy az NV az AMD vagy az Intel gyártja hozzá a cuccot valahogy mindig gond van a képpel, 100/99 alkalomra igaz ez. El kéne gondolkozni talán azon, hogy kicsit lassítani kéne a fejlesztéseken, vagy fel kéne venni végre egy normális tesztelő team-et és időt adni nekik.
-
xmaas
őstag
Nincs semmi gond az Apple megmutatja mennyire "szereti es tiszteli " a vasarloit igy meg kitalanak meg egy csatlakozot /szabvanyt had vegyenek a felhasznalok meg egy fajta kabelt azon garantaltan tokeletes lesz a kep meg minden
-
Puma K
nagyúr
+1
Én is csak az AMD VGA kártyákkal szórakoztam, Nvidiával mindig jól ment minden, és szintén bő egy éve Intel HD3000 IGP-t használok a dedikált VGA mellett a laptopomban, amivel nem találkoztam eddig semmilyen hibával, pedig ez már volt projektorra, tévére és monitorokra kötögetve nem egy alkalommal (Intel-Nvidia egyaránt).
Hibát mindenhol elkövetnek, és idővel javítják. Szerintem nem akkora dolog ez, ráadásul van megoldás a problémára... (esetemben az volt hogy AMD-ről váltottam Nvidia-ra
)
-
Dare2Live
félisten
Mi lesz sztetetk?
rosszul nézed
vagy a
rossz helyre dugtad
??? -
ROBOTER
addikt
Szerintem nálatok véletlenül trafó nélkül kötötték be a 120KV-os országos hálózatot a lakásba. Nem akarok túlozni, mondok egy minimumot: kb. 500 gép ami átment kezeim között (vállalati és magán) valamilyen probléma előfordulásakor, de én összesen nem találkoztam 3 hibás monitorvezérlővel 15 év alatt. Persze ezek jól elhelyezett, normálisan hűtött házak voltak. Tönkrement ventillátorral persze találkoztam.
Ha már AMD driver vs. NVidia driver: Windows alatt jelenleg nincs nagy számú gépből származó tapasztalatom, de Ubuntu/Mint alatt még nem láttam olyan AMD kártya + driver kombinációt, amivel a videólejátszás, TV kártyák, asztali effektek és 3D játékok egyszerre mentek volna zökkenőmentesen. NVidia esetében ez mindig elsőre összejött. Ok, itt az okokat nem kell sokat keresni.
-
madgie
titán
1: Én elhoztam egy másik 5770-et a boltból, ugyanaz a hibája volt. Megvártuk a drivert, mit lehetett csinálni.
2: Olvasd el, mit írtam. TB-re dugott DVI átalakítóval használják elég sokan (nem, nem írok olyat, hogy mindenki, vagy legtöbben), pont azért, hogy ha ki kell házni tévére, akkor ott a HDMI.De igazából nincs értelme ezeknek a szóváltásoknak. Hibázott az intel? Igen. Hibázott már más is (AMD, nV, akárki)? Igen. Van ezek után értelme a "Szokásos Intel display driver színvonal" dumának? Naugye.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ha ennyire sűrű volt, akkor miért nem jött elő laborkörülmények között két hónapig?
Itt nem az a kérdés, hogy hibáztak-e. Hibákat tudok mondani az Intelnél is. Ott a DXVA támogatás a HD Graphics 2000/3000 sorozaton. Hibás a hardver így az 5 körüli referencia frame kódolású, H.264-es videók esetében képhibát eredményez egy rövid időre. Ezt az Intel is elismerte és az Ivy Bridge-ben javították, de a Sandy Bridge továbbra is full DXVA2 támogatással van szállítva közben pedig a hardver igazoltan hibásan működik.
Driverhibák pedig mindenhol vannak. Az egér akadása a jobb felső sarokban apró hiba ezekhez képest.
Rengetegszer elfelejtjük, hogy hibátlan szoftver nincs. A kompatibilitási problémák is jellemzői a PC-nek. Az viszont vitathatatlan, hogy az Intel a szoftveres támogatás területén fényévekre van az AMD és az NVIDIA támogatásától. Nem csak a kínált terméktámogatás idejében, de a minőségben is. Ha ez neked megfelel, akkor az rendben van, de láthatod, hogy másnak teljesen más a meglátása erről, és a tesztekben is láttuk, hogy az Intel grafikus drivere nincs egy súlycsoportban azzal, amit az AMD vagy az NV kínál.
(#30) madgie: Mégis mivel használná a júzer egy HDMI-vel és Thunderbolt interfésszel felszerelt gépet? Mindenképpen az előbbire tippelnék, mert nem vagyok benne biztos, hogy 100 dollárért vesznek hozzá egy Mini DisplayPort to Dual-Link DVI Adaptert az Apple-től, amikor a HDMI kábel a csomag része, és a kijelzők nagy többségén van is HDMI port.
-
-
madgie
titán
Figyelj, tényleg ne fárasszuk egymást: én általánosítok azzal ,hogy a saját, több konfigos példámat leírom, Abu nem általánosít, hogy bármiféle háttérinfó nélkül (?) leírja ezt? "a felhasználók nagyon nagy többsége a HDMI kimenetet használja" Miért használná azt? Megértem, hogy oda nem kell külön kábelt venni (vagyis de, egy HDMI-t), de az átlag 1.0 apple user pont megveheti ugyanúgy a mini dp - dvi átalakítót... és akkor még a tévére is kihúzhatja mellé a Minit.
-
big-J
őstag
-
madgie
titán
válasz
Jim Tonic #25 üzenetére
5850-nél akadozott a jobb felsőben az egér (olvass utána), az össze akkori hivatalos driverrel ilyen volt,persze valami XY beta kellett, azzal már jobb lett.
Az összes akkoriban lévő "piros" karim képes volt levágni a Bad Company 2-t, mert ő hirtelen vissza akart váltani egyszerű témára az Aero helyett. Két külön konfiggal, több oprendszerrel, csak a ram és a gépház volt azonos. Érdekes módon megszűnt ez, amióta GTX 460-at használok (már a harmadikat
)
User error, értem én, szerintem hagyjuk. Én a saját több éves szívásomról írok, aminek a vége az lett ,hogy az addig preferált ati/amd-t ott hagytam a fenébe, te azt állítod, hogy nem igaz. Erre nincs mit mondani. Vagy én hazudok, vagy te vagy troll, mindenki döntse el. Részemről végeztem, nem ez az első eset, ahol nagy mellénnyel osztod le a másikat ,hogy "nemúgyvana". De úgy, pont úgy. Ha neked nem úgy ,attól még nem feltétlenül hazudik a másik, nem?
Abu: ne idegesíts már: két külön konfigon ugyanúgy előjött ugyanabban a játékban ugyanaz a hiba. Hibázott az AMD? Igen. Ennyi.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ha a szürkehalál annyira sűrű jelenség lett volna, akkor nem kellett volna két hónap az AMD-nek, hogy reprodukálja. Valójában ez egy nagyon ritka jelenség volt, amitől elhúzódott a javítás. Az egészet egy véletlen teszt során fedezték fel, vagyis nem az a csoport reprodukálta, amelyik két hónapig csak ezen dolgozott. Ha az összes terméken és konfiguráción előjött volna, akkor már a termék megjelenése előtt elkapják a hibát, de mivel egy kompatibilitási hiba volt, ami csak bizonyos hardverkonfigurációkban jelentkezett, így addig lehetetlen volt elkapni, amíg egy olyan konfigurációt össze nem raknak, ami előhozza. Jól jelzi, hogy a hiba mennyire ritka volt, hogy két hónap és rengeteg tesztelt konfig után is csak a vak szerencsével sikerült detektálni. Azt kielemezték, és utána már tudták, hogy mit keresnek. Ezután nem tartott tovább a javítás egy hétnél.
Nem véletlenül szidják az Intel terméktámogatását. Szerintem az, hogy egy évig van egy hardver mainline kóddal támogatva elfogadhatatlan a PC-s piacon. Az AMD és az NV 3-5 évig is támogatja mainline kóddal a termékeit. Szerintem a 3 év a minimum és legalább 2 év legacy kell még. Az Intelnek a teljes terméktámogatási ciklusa két év. Borzalmasan kevés idő ez. Még a garancia lejárta előtt lőttek a supportnak.
-
Móci
addikt
Ideje lenne már értelmes drivereket írni azokhoz a grafikus lassítókhoz...
-
Most elő lehet hozakodni a "de az ájemdé drájver egy ótvar" hozzáállással. Vagy körbe lehet nézni az elmúlt jó pát év hivatalosan elismert és dokumentált Inteles diplay driver támogatás (avagy sok esetben inkább nem támogatás) mizériákkal kapcsolatban és használt hardware elemtől független el lehet ismerni, hogy ebben a szegmensben az Inteles support a béka segge alatt van.
-
madgie
titán
válasz
Jim Tonic #19 üzenetére
Egy példa: vettem anno egy 5770-et. Szinte az összes új példánynál előjött anno a szürkehalál/zöldhalál (kinek milyen színű volt). Minden játéknál lefagyott, mint a franc. A gyártó elismerte a problémát, driveres hibajavítást ígért, meg is kaptuk vagy két és fél hónap után.
Tehát volt egy vadiúj termékem, amit gariban nem cseréltek, játékra jó két hónapig használhatatlan volt. Akkor most mi is az a nagy különbség, ami miatt az intelt a hírben megemlített hiba miatt annyira szidni kell?*
Persze könnyebb mindig user-error-t kiáltani, általánosítani. Biztos csak kitaláltam, szándékosan tettem tönkre, hamisítottam meg az összes hírt (a külföldieket is) csak hogy rossz színben tüntessem fel a gyártót
Ez a hozzáállás (nekem sose volt gondom XY termékkel, te csak hülye lehetsz, ha neked volt) komolyan felveti nálam az ultimate facepalm lehetőségét...
*módosítom: lehet szidni, jogos is, de ez a "csak az intel lehet ilyen gány" megnyilvánulás kicsit emlékezet-kiesés szagú.
-
stranger28
addikt
Ez így egy elég agresszív módja annak, hogy ösztökéljék a vásárlókat a Thunderbolt használatára.
-
-
Szokásos Intel display driver színvonal, komolyan, ennyire hogy lehet bele.... a terméktámogatásba?
-
Zirowe
nagyúr
Szokásos csend.
Ők nem hibáztak.
Soha. -
madgie
titán
Elvárná, ráadásul jogosan, de sajnos a mai világban bétateszternek használják az embert, minden fronton (telefon, tévé, akármi).
Ettől függetlenül bármikor odalapátolnám az adatlapomon lévő konfigomat egy ilyen Miniért. (ami nincs odírva: Fractal Design Arc Mini, XFX 450w táp, stb)
-
madgie
titán
A javítás elvileg folyamatban, ettől függetlenül kicsit ciki.
-
Sondi1986
addikt
Nem csodálkozok a hibán ha az intel adja a képet.
-
czanga
őstag
Tegnap jött meg USA-ból az enyém ismerős álltal, de mini display - display kábellel kötöttem rá az U2311H-ra. Majd megnézem HDMi-n vagy azt átalakítva, hogy mit produkál.
-
törölt tag
ez a vége az ilyen feszített tempónak amit a cégek diktálnak. nem jut idő a tesztelésre, mindenki rohan, mindenkinek minden tegnapra kell és persze ha most azonnal az még épp belefér... ezt kitesztelni se hiszem hogy akkora ördöngősség lett volna... és sajnos ez nem csak alma sajátosság, bár náluk ez szerintem a marketing miatt hatványozottabban gáz mint egy msi vagy asus esetében. legalábbis szerintem
-
ESP
őstag
Gondolom nem sietik el a dolgot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3080 és 16gb RAM + GARANCIA
- Gamer PC - R5 5500, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP DL380p Gen8 12LFF - 4x4TB SAS - 2x E5-2650L v2 - 96GB ECC - 2x10Gbit + 2x1Gbit
- Asztali PC , R7 8700F , RTX 3070 Ti , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Asztali PC , R7 8700F , RX 7800 XT , 32GB DDR5 , 1TB NVME , 1TB HDD
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest