Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
"felhasznált motorra hiányosságaira"
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
P00By
nagyúr
Valamit kellet csinálni ezzel a problémával!
-
X@b3e
addikt
Épp időszerű...
... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.
-
utax
aktív tag
Nem szeretem a slendrián fogalmazást.
"felgyorsulhat a jövőben megjelenő játékok fejlesztési ideje"
Az idő nem gyorsul sehova, vagy a fejlesztés gyorsul, vagy a rá szánt idő csökken.Use the force, Dude !
-
Depression
veterán
Ez nagyon tetszik! Már csak a szofverre kellene gyúrniuk, meg a kamu kiírásokat megszüntetni.
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Frenky87
aktív tag
Tudom, ez itt nem lehet téma, de szürkébb mezőkre lépve megkérdezném (ha problémás kérdés, töröljétek nyugotan):
Ha ez a "módosított" változat illetéktelen kezekbe kerül, nem fogja elősegíteni a "biztonsági mentések" futtatását?
///
-
Psych0
őstag
Nem értem, mi baj volt az ue3-mal. Mi alapján perelnek? Csak én hiszem azt, hogy egy programozónak, tudni kell programozni? Értem, hogy más architektúra, de azért mégis.
"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Elvileg a gépet csak a Sony-tól lehet megszerezni, ennek megfelelően szerintem kicsi az esélye, hogy illetéktelen kezekbe kerüljön. A fejlesztők valószínűleg nem lövik tökön magukat a firmware kiszivárogtatásával.
Egyébként jogos a felvetésed.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
glutamin
őstag
Q***a jól néz ki így fehérben is.
„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
orbano
félisten
Én sem értem mitől olyan nagy kunszt egy normális enginet megírni egy adott célhardverre. Elhiszem, hogy sok idő az optimalizálás, de azért kint van egy ideje a ps3, gondolom némi support is van a fejlesztőknek hozzá. Azért léteznek bonyolultabb platformok, bonyolultabb programozási feladatokkal is, amit nagyszerűen el tudnak végezni az arra hivatott szakképzett programozók. Baromira nem értem, az unreal enginet sem épp hülyegyerekek fejlesztik, max azt tudom elképzelni hoyg az engine architektúrája nem passzol megfelelően a PS3hoz, és ezért szívnak esetleg vele. Abu, tudsz mondani erről valami okosat?
A vér nem válik VAZZE!™
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nekem egy régebbi cimbim (PS3 betateszter) írt erről, amikor a skype-on konferenciáztunk. Megkerestem így idézem szó szerint: (a privát részletet lecsíptem az elejéből. )
... a PS3 messze nem olyan gép aminek a Sony beállította. Fejlesztés szempontjából nagyon sokat lehet vele szívni. Bár a konzolokat nem a hardver, hanem az exkluzív játékok adják el, szerintem a PS3 eddig a Sony legnagyobb baklövése. Vettem már részt PS3-as projektben, de valószínűleg utoljára. Semmit sem érsz el a hardver elméleti teljesítményével, ha több hónapos optimalizálás után sem tudod a megfelelő teljesítményt kisajtolni belőle. Nagyon kevés fejlesztőcégnek adatik meg a világon, hogy diktáljon. Az esetek többségében a kiadók a főnökök. Hidd el senki sem akar szarul optimalizált játékot kiadni, de ha egyszerűen nem lehet a PS3-at jó hatásfokkal programozni, akkor az utolsó hónapokban a grafikai butításon kell már gondolkodni. Csak egy példával élve. Az egyik ismerősöm a Fatal Inertia fejlesztésében vett részt. Ez egy olyan PS3 cím volt, mely az első exkluzív játékok között lett a Sony-nál nyilvántartva. Pénz volt, kiadó volt és a fejlesztéshez az egyik legjobb multiplatform motor lett megvásárolva (Unreal Engine 3). Ehhez képest a PS3-on a játék nagyon rosszul futott. Párhuzamosan ment a modellek és játékadatok készítése illetve a kód optimalizálása. A megjelenés közeledtével azonban szinte mindenki a programozást segítette, mert a kitűzött 60 FPS futási sebességet meg sem közelítette a gép. Ilyenkor jött a felismerés, hogy a megjelenési időt képtelenség tartani, így a kiadó megpróbált kibújni a Sony-s exkluzív szerződés alól. A részleteket nem ismerem, de sikerült megkezdeni a Microsofttal való együttműködést. Az Xbox360-nál egy hónap alatt elérték a kitűzött 60 FPS-t (a PS3 verzió mellett lassan folyt az Xbox360 verzió fejlesztése is, tehát nem nulláról indultak), míg a megjelenésig végrehajtott optimalizációknak hála a játék gyakorlatilag 90FPS-re is képes lett volna. Persze konzolokon legtöbbször FPS korlát van így maradt a 60 FPS, míg a scene számítási késleltetés 35 ms lett. A játék megjelent Xbox360-ra. Jó eladásokat produkált, így volt pénz befejezni a PS3 verziót. Gyakorlatilag sikerült kipréselni a gépből a 40 FPS-t, amit jó eredménynek tekintettek a srácok, így az FPS korlátot végül 30 FPS-re sikerült belőni, így az adottságok hasonlóak voltak. Remélem érezhető a különbség a két gép között, a nyers erő lószart sem ér. Játékokhoz ideális felépítéssel sokkal többet lehet elérni, márpedig a PS3 processzora nagyon nem egy játékgépbe való.A fejlesztők elvileg a proci miatt utálják. Egyszerűen rossz megoldásnak tartják ezt a főmag+sok vektormag megoldást. A főmag egymagában lassú, a vektormagokat pedig nehéz használni. Az UE3 meg elvileg PS3-ra lett főleg fejlesztve, szóval nem vagyok meggyőződve, hogy a motor a szar.
Szvsz a Fatal Inertia-ban benne volt az is, hogy az elején még szar volt a devkit.
A Sony friss rendszere pedig jó irány, csak nekem böki a csőröm, hogy 2kilót lehúznak érte, amikor a Sony érdeke, hogy jó legyen a játékfelhozatal.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
xuldar
addikt
Ezt én sem értem, a vas közvetlenül a Sonytól jön, tehát ellenőrzik, ki veszi meg. Egy szabvány PS3-ért, ami csak a firmware-ben különbözik, elkérni többször annyi pénzt, legalábbis érdekes, amikor a Sonynak az lenne az érdeke, hgy minél többen fejlesszenek, legyenek címek? Már ketten vagyunk, akiknek ez fura.
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
Myers
senior tag
Nehogy már az Epic-et perelje a sok kis béna a saját töketlenségeik miatt.
Még szép hogy felmentették.http://www.muszaj.hu/
-
dezz
nagyúr
Szal vesz az ember egy ilyet, és máris fejleszthet? Nincs más kezdeti költség a Sony felé?
Abu85: (Ismerősödnek üzenem) ilyen alapon a PS2 procija sem játékgépbe való, mert hogy önmagában az is viszonylag gyengécske volt. Amíg nem kezdték el ott is kihasználni a vektoregységeket...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Az UE3 meg elvileg PS3-ra lett főleg fejlesztve, szóval nem vagyok meggyőződve, hogy a motor a szar
Akkor már értem, hogy miért ennyire CPU-limites minden UE3 játék (kivéve Vegas)
Amúgy a PC-n látottakat alapul véve, aligha sz** a motor. A perelés viszont nyilván amiatt volt, hogy az Epic is túl optimistán közelítette meg a dolgokat, és a motor licenszelőinek olyan dolgokat ígért, amit aztán nem sikerült realizálni.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
he7edik.
addikt
Van egy-két fejlesztő csapat akiknek nem okoz gondot a PS3-ra való fejlesztés.
De Ök biztos zsenik és milliárdokat ölnek belle egy-egy játékbaÉgő szöveg a flém vázon
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Én úgy gondolom, hogy a Sony gondolkodása most pozitív irányba billenti a mérleget, de a legjobb lenne, ha a vállalat fejlesztőcsoportokkal segítené a stúdiókat. Igazából szerintem a fejlesztők legnagyobb problémája az időhiány. Ellenben ha a Sony képzet PS3-as szakemberekkel segítené a fejlesztést, a partnerek fejlesztéseit nagy előrelépés lenne.
-
doktordrog
aktív tag
Én nem értek hozzá, de nekem jelenleg még mindig úgy tűnik, hogy PS3-at nem ismerik a fejlesztők. Reméljük, ez most segít.
-
félisten
Ha ilyen macera PS3-ra fejleszteni akkor inkább írják a játékokat PC-re
[ Szerkesztve ]
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
dezz
nagyúr
A profi csapatok a Cell architektúrájának és bizonyos kidolgozott alapelvek szellemében tervezik meg az egész kódot. Nem pedig egy átlagos, hűbelebalázs módon megírt kódot próbálnak utólag, ráadásul amatőr módon(*) a Cellhez passzítani.
* Mint tudjuk, a programozók nem egyformák -- 4-5 fő kategóriába sorolják őket a képességeik és felkészültségük alapján.
[ Szerkesztve ]
-
Depression
veterán
Az UE3 már elég régi, kétlem, hogy normálisan kihasználható vele a hardver képessége. A bírósági felmentés meg nem jelent sokat, ott ugye nem a Sony perelt, és nem ők hozták a bizonyítékokat.
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óvodások homokozója
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- World of Tanks - MMO
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Politika
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Formula-1
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.