- Házimozi belépő szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hobby elektronika
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ASUS ROG Ally
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz Runner_fxr #30 üzenetére
Ezt mondtam: mások vagyunk, mások az értékrendjeink - így még mi sem igazán tudnánk megállapodni egy közös 'érték'-nek nevezett halmazban; nemhogy a szüleinkkel, vagy nagyszüleinkkel közösen rá lehessen mondani bármire, hogy az az érték, a másik meg nem.
-
Runner_fxr
Ármester
Mit nevezünk valódi értéknek? Én a testedzést tartom annak, de nem muszájból, divatból, hanem szórakozásból, mert örömet okoz. Illetve a hagyományos ismerkedést más emberekkel. Nem úgy hogy a fél életünket a f@szbúkon töltjük, hanem kimozdulunk és megismerjük a minket körülvevő világot, embereket!
Manapság minden a felszínességről szól, érdekekről, pénzről, divatról. A belem kifordul tőle ez az igazság. Nyilván minden generációnak megvolt a maga szórakozása és ezzel az idősebbek sokszor nem értettek egyet, de ez már nagyon gáz ami van.
Ez az egész internet túl nagy szabadságot ad a fiatalok kezébe, túl hamar gondolják magukat felnőttnek. Rengeteg káros hatása van, amellett, hogy alapvetően nagyon hasznos is tud lenni. Persze ezzel szembe menni nincs értelme, tudom én ezt jól. Nem is tiltanám tőle a gyerekem. Inkább mutatok majd neki más alternatívát is amivel boldog lehet!. -
őstag
válasz Runner_fxr #28 üzenetére
A kérdés az, mit nevezünk "valódi érték"-eknek. Az, amit mi, idősebbek annak kiálltuk ki? Vagy az, amit majd ők annak fognak hívni? Vagy majd lesz egy olyan dolog, amit mert kevesen használnak, kevesek foglalkoznak vele annak hívunk?
(Itt megjegyzem, hogy 38 éves vagyok, így távolról sem nevezhető egy mai fiatal csirkének.)
A világ, és ezzel együtt a világnézet, a szemlélet is folyamatosan változik. Mások lesznek az 'értékek', és mások lesznek a 'szemét'-nek minősített tömeg-dolgok. A mi időnkben is amit mi akkor csináltunk, azt is lenézték az idősebbek, mert ők még hajdanán teljesen máshogy éltek, mások voltak az alapok, és más volt a neveltetés is (és akkor a 'rendszer'-ekről nem is beszéltem, amik megmondták, hogy mi az érték, és mi nem). Mi még rendszeresen jártunk moziba, ma már alig lézengenek ott. Mi még jártunk színházba, és ma meg nem szokatlan az üres nézőtér sem (a sokat játszott, de folyamatosan felújított daraboknál is hasonló a helyzet). Ettől függetlenül nem mondanám azt, hogy az az érték, mert lehet, hogy a neten ugyanazt megnézik a maiak, csak mondjuk a kor technológiájának köszönhetően otthon kényelmesen, nyugodtan (és esetlegesen ingyen).Persze, azt megértem, hogy ez a fajta átalakulás nem tetszik sokaknak (például nekem sem); de a világot visszafordítani nem lehet. A történelem nem azért van, hogy újra megérjük (éppen ezért nem is értem a "Vissza a Nagy Magyarországot!" típusú embereket), hanem azért, hogy a hibáiból tanuljunk, és a jövőt azokat kiküszöbölve jobbá tehessük (persze, ez sem megy mindenkinek, de ez más kérdés). Az újabb és újabb generációknak maguknak kell eldönteni, hogy nekik mi a legjobb. Nekünk még a játszótéri foci/bandázás volt a kedvencünk (mert akkor még ez volt a számunkra elérhető lehető legjobb dolog); a mostaniaknak meg a Facebook-ozás/internetezés (mert nekik meg ez tetszik a legjobban). Persze szülőként valamilyen szinten lehet irányítani a saját gyerekeinket; de teljesen szembeállítani a sodrással nem érdemes (és nem is lehet), mert esetleg később ők ihatják meg a levét (akár az osztályból való kiközösítés, akár a szülőtől való eltávolodás révén).
-
Runner_fxr
Ármester
A nagy többség elveszik a digitális világban, egy kis részük pedig felismeri a valódi értékeket. Ez lesz! Nem véletlenül 45 kiló a mai srácok többsége, soha nem csinálnak semmi megerőltetőt. Nyápic mind. Mi még azzal szórakoztunk, hogy ki tud többet húzódzkodni a játszótéren, mert az volt a király. Meg ki bírja jobban a combosokat. Hülyéskedtünk, de legalább nem otthon ültünk!
Ja és ne értsen félre senki, nem vagyok én a számítástechnika ellen. Sőt kedvelem is, játszottam is sokat régebben. Inkább ez a mai F@szbúk generáció a gázos szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
syl5
őstag
válasz Runner_fxr #9 üzenetére
Egyetértek...
Nagyon nem jó irányban vagyunk már most sem, és el sem merem képzelni, hogy mi lesz a jövőben... -
tomas9320
tag
-
szabikaa14
tag
Pheke fojtatod még vagy mehetünk aludni?
Tudom, hogy sokan nem olvassák el mások aláírását, de aki ezt most megteszi, annak üzenem, hogy jó fórumozást!
-
norbi0604
aktív tag
instant end
az arena tv is itt van ph-n belül?
-
bence1204
tag
ja nem volt a Szevasztook!
z10 -> passport -> iP6s
-
szabikaa14
tag
valami lett :$
Tudom, hogy sokan nem olvassák el mások aláírását, de aki ezt most megteszi, annak üzenem, hogy jó fórumozást!
-
Adamf40
csendes tag
eléggé vége lett
-
phonefan
tag
sony xperia s
„Szeretném a látványból a lehető legkevesebbet mutatni, úgy, hogy az a lehető legtöbbet jelentse.”
-
tomas9320
tag
Mikor kezdődik az adás?
Huawei P30 Pro VOG- L29
-
Buci21
addikt
Hogy kell chatelni?? sry for beeing lame xD
-
fesii
aktív tag
Én előnyét és hátrányát is látom...
Az sztem probléma, hogy egy 20évvel ezelőtti bakklővésemet is a "pofámba" nyomhatják bármikor. Ami még az életemet is megváltoztathatja akár jó akár rossz irányba is.
De ha a pozitív oldalát nézzük akkor mindenképpen pozitív, hogy feltudjuk eleveníteni az emlékeket.
Mint minden dolognak sztem van előnye és hátránya is. Az a kérdés, hogy mi a több előny vagy hátrány?18
[ Szerkesztve ]
-
Adamf40
csendes tag
18:00-tól kellene lennie ugye?
-
UnlimitedN20
tag
A Facebook-on kb. 5 millió regisztráció inaktív, abból az okból kifolyólag, hogy az illető meghalt. . És ez csak a Facebook.
Forrás:7 Resources for Handling Digital Life After Death█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
djmuki13
csendes tag
Hát Pheke te jól kipihented magad!!
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Runner_fxr #9 üzenetére
Én egy valamit sajnálnék a digitális cuccaim közül, a zene gyűjteményem, ezek is javarészt 90-es évekbeli cuccok, amit nehéz lenne mind pótolni és sok év alatt gyűjtögettem. Semmi más nem érdekelne, csak a vinyó amin ezek a zenék vannak!
-
Runner_fxr
Ármester
Nekem az a véleményem, hogy ez a digitális világ kezd olyan méreteket ölteni ami már káros a fiatalokra, de akár az idősebbekre is. Én még úgy nőttem fel, pedig annyira én sem vagyok öreg, tulajdonképpen még bőven fiatal(31), hogy még mobil telefon is csak a gazdag ficsúroknak volt és ha találkozni akartunk, akkor mindenkit végig kapu telefonáltunk és inkább lent lógtunk az utcán, bandáztunk, mentünk minden felé, mint sem otthon a tv vagy számítógép előtt. Persze a c64-et mi is bírtuk, de inkább csak télen, amúgy meg igazi jó kalandos gyerekkorom volt, rengeteg emberi kapcsolattal, nem virtuális kapcsolattal és egyáltalán nem bánom. A legnagyobb baja a virtuális világnak az, hogy a virtuális világban bárki lehetsz, nem úgy mint a valóságban, ahol te az te vagy! A mai fiataloknak annyira nincs egyéniségük, hogy az borzasztó! Régen is volt divat, de ami ma megy az már megszállottság. F@szbúkon pózol a sok 15-18 éves kis ribi, mindenki gengszter és mindenki modell, de ha a valóságban rádöbben, hogy mégsem az, akkor meg depressziós lesz.
-
Predator2
addikt
Én is szeretném ha később is vissza lehetne nézni!
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
UnlimitedN20
tag
Ejj ha nem semmi téma...
Kíváncsi leszek mi sül ki ebből█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
-
-
válasz callmeakos #4 üzenetére
Komolyan gondolkozz el hogy kire hagyod majd a nyuszis video gyűjteményed digitális lábnyomát…
Samsung Wave GT-8500
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
Na Pheke te aztán tényleg jól kifeküdted magad Ilyen témát feldobni Érdekes valóban ezen még valójában el sem gondolkoztam. (19 évesen szépen is néznék ki ha már ezen járna az agyam) Mindenesetre elgondolkozok ezen és majd adás közben beböffentem mire jutottam :d
All→M8
-
Apika
addikt
Én élőben nem tudom megnézni... Legyen nyoma, biztosan sokan kíváncsiak rá, akik szintén lemaradtak róla...
-
"Infinity"
aktív tag
Hú én pont nem leszek otthon,jó lenne ha meg lehetne majd nézni felvételről is mert érdekel a téma. Az életkorom miatt még annyira nem érint a halál és ezzel kapcsolatos dolgok,de persze ki tudja. Mindenkire ráeshet egy Orbán Viktor és nyekk.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Mai fiatalok 80%-nak a digitális lelke az másolata mások digitális lelkének.
Kezdenek eltűnni az egyedi dolgok.⭐ Stella
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Háztartási gépek
- BestBuy topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Witcher topik
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM