Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
Új hozzászólás Aktív témák
-
wierra
senior tag
Én a teleltetéssel úgy voltam, hogy vagy bejön vagy nem, de mindenképpen ingyen van. Szerintem próbáld meg, max. nem ősszel dobod ki az elhullott növényt, hanem a tél folyamán. Ha túléli, akkor meg nyár elejére lesz egy(-két) sokkal erősebb növényed a magról neveltekhez képest.
-
wierra
senior tag
Csak olyan növény esetén van esély az áttelelésre, amelyik világéletében konténerben lakott. Nekem eddig 1 csoki habaneró és 3-ból 1 jalapeno telelt át. Hűvös (tizenpár fokos), de világos helyre tettem (garázs ablakpárkánya radiátor fölé).
Ritkán meg kell locsolni. Olvastam olyat, hogy alaposan vissza kell metszeni, de én nem tettem ezt.
Nyilván erősebb növénynek van nagyobb sansza a túlélésre.Magaságyásba én is ilyen 6 hónapos, long-lasting szilárd trágyát használok, szemmel láthatóan szeretik a növények.
-
Digitalpimp
senior tag
Régen azt tartották, hogy a paprika "páros" növény, ezért kettesével ültették őket. Viszont a paradicsomot mindig csak magába. Idén folyamatban van egy kísérletem, hogy ugyanolyan fajta paprikák vannak párosával és magukban is. Kíváncsi leszek, hogy terméshozamban milyen eltérések lesznek, ha lesznek.
-
t3tv3s
tag
Valóban kényelmesebb a növényeknek ha külön konténerben vannak tartva de a te esetedben biztos nem nyúlnék már hozzájuk hiszen hozzák a termést. Lényeg, hogy kapjanak szezon közben rendszeresen tápot, mert felfogják élni ketten a tápanyagokat. Bőven elég külön ültetni őket jövő tavasszal(persze ha teleltetés a célod és nem a komposztban végzik).
-
fausto
addikt
Nekem megvan és úgy, hogy 0 ismeretem volt a témával kapcsolatban (nem hogy chilit, de semmit nem ültettem soha), nagyon hasznosnak éreztem. Már onnantól kezdve, hogy milyen fajtákat vegyek, hogyan álljak neki, stb, stb...
Viszont a linkelt véleményeknek is igaza van, hogy vannak olyan témák, amik nem nagyon vannak részletesen kifejtve. Én azoknak ajánlanám, akik hozzám hasonlóan fogalmatlanok és nincs ötletük, hogy álljanak neki a dolognakAlapozásnak tök jó, utána meg úgysem árt informálódni.
De hogy kérdezzek is
Miért ilyen "aszott" ennek a növénynek a teteje? Csak ez ilyen.A másik, hogy a jalapeno palánták 17-18 cm magasak, de már kis bimbók nőnek, nem kicsik még hozzá? Elképzelhető, hogy én rontottam el, mert eleinte K-ban túlsúlyos tápot kaptak és úgy olvastam, hogy az a virágzást serkenti.
-
wierra
senior tag
Először árnyékos/félárnyékos helyet adj nekik, 5-7 napig mehet ez. Aztán a reakciójuknak megfelelően lehet terhelni őket.
Azért írtam árnyékos/félárnyékos helyet, mert itthon ~1 hónapja, amikor már kezdett beütni a jóidő, kiraktam a teraszra a fikuszokat és csak a reggeli (~6-10 óráig) nap érte a növényeket, olyan szinten rommá égette a levelei a reggeli(!) napfény, amit nem hittem el. Nem tudom No.-ban milyen a reggeli nap, de ha a bőrödön is érzed, hogy éget, akkor csak óvatosan! -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo 16db mag van a csomagban.Hogyan ültessem el őket? Mindegyik mehet egy cserépbe egyszerre? Vagy inkább szedjem őket...
- Házimozi belépő szinten
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- Linux kezdőknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Fotók, videók mobillal
- PlayStation 5
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Renault Clio IV (4) Grandtour 1.5DCI Gyári Navigáció, könyöklő, radar
- Insta360 X4 + Cage + Premium és Standard Lens Guard + 2 db gyári akkumulátor + Telesin akksi töltő
- HP USB-C dokkoló G5, 120W-os táppal, Új
- Asus TUF Gaming B550M-Plus / Garancia!
- Acer Aspire ES1-520/ AMD A4 5000/ 6GB / 480GB SSD Windows 11.
- Beszámítás! Xiaomi Redmi Note 10 Pro mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G4: i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Újszerű ASUS ZenBook 14 UM3402 -14" 2.8K OLED 90Hz -Ryzen 5 5625U - 16GB -512GB - 1,5 év garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest