- Kemény üzenetet küldött a gyártói részlegnek az Intel társvezetője
- Teljes fényárban: Chieftec Apex Lumo gépház
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- Gyártófüggetlen módon oldja meg a részletes geometria problémáját az AMD
- Hardvereket szállít a virtuális fuvaros
- Apple notebookok
- Mini PC
- Házimozi belépő szinten
- Kemény üzenetet küldött a gyártói részlegnek az Intel társvezetője
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter64
csendes tag
válasz
fatpingvin #56 üzenetére
Köszi, hasonló lehet mint a RISC-V, csak mögötte van egy vagy több tőkeerős cég aki finanszírozza az egészet. Meglátjuk, adottak a lehetőségek, hogy sikerre vigyék.
-
Peter64
csendes tag
válasz
fatpingvin #53 üzenetére
felosztási kérdésem nem érdekes, csak túlságosan meglódult a fantáziám, hogy hogyan lehet úgy mond növelni a változatosságot...
Software kiadás nem ám csak abból áll, hogy megépül az éjszakai build az egyik config-gal aztán a másikkal is. ezzel nincs gondunk, van is ARM64 build-ünk, meg azért is van sok intrinsics használat, stb. sok nyűglődés van még ezen kívül. Egyelőre nem látszik, hogy vernék az asztal az ARM-os verzióért, de rajtunk nem fog múlni.
-
Peter64
csendes tag
válasz
fatpingvin #51 üzenetére
Ezt a POWER implementációt ki hozza létre és ki gyártja le a CPU-t magát? bocsi, hogy nem futom át a linket, úgy látom ismered. Ki adta a tőkét, hogy egy tervező csapat és aztán maga a szilikon megszülessen? Tudott más szereplő is előállítani másik CPU-t? Gondolom az IBM használja fel végül az adatközpontjaiban vagy a mainframekben. Ki használják még fel jelentős mennyiségben? komolyan érdekel, tudom hogy utána lehet nézni meg minden
-
Peter64
csendes tag
válasz
fatpingvin #49 üzenetére
Valóban "örvendestes szakítást" írtál, akkor rosszul értettem, hogy ez lényegében váltást jelent... mindig tanul az ember. és akkor felosztanád valahogy a dolgokat, valami kötelező quota alapján vagy hogy legyen kettő helyett 3? Jó legalább akkor duplán kell kiadnunk az sw-t vagy valami emulátorra dolgozni aztán végül... hát majd meglátjuk
-
Peter64
csendes tag
válasz
fatpingvin #44 üzenetére
PPC nem zárt? Bárki csak úgy nekikezdhet kompatibilis cpu-kat kifejleszteni és sikerre vinni?
-
Peter64
csendes tag
válasz
fatpingvin #42 üzenetére
jah sejtem már mi mozgat... oké
Még zárójelben: Az ARM nál is ugyan az utasítás készlet, plusz némi extensions, de miért lenne jó ha különbözne?
AMD szerintem más megoldásokat csinálni mint az Intel. Zárt ökoszisztéma ezt nem tudom mit jelent nálad, a CPU-n kívül, míg számítógép lesz abból CPU-ból, olyan változatosság van, hogy csak na. Ha ez zárnak gondoljuk akkor nem tudom... mi a nyitott? -
Peter64
csendes tag
válasz
fatpingvin #36 üzenetére
Monokultúra!? hát izé, most zajlik előttünk az ádáz csata, jó csak kétszereplős, de ádáz. Akkor min duókultúra nem?
-
Peter64
csendes tag
MIPS PPC de rég hallottam róluk pedig milyen népszerűek voltak. PS nem tudom hány mintha PPC-ről váltott volna x64-re. Most majd válthatnak ARM-ra?
-
Peter64
csendes tag
válasz
fatpingvin #31 üzenetére
Mit kezdenek meglépni a cégek és milyen cégek ezek?
Mit kellene az átlagjózsinak tennie kapálódzás helyett? -
Peter64
csendes tag
válasz
fatpingvin #32 üzenetére
Érdemes persze, csak éppen x64 van bennük. A nintendóban mi van?
-
Peter64
csendes tag
válasz
fatpingvin #27 üzenetére
A konzolok amik nagy része x64. és annak egyik fele lényegében Windows. Nem ismerem a konzolok világát, a többi konzolt Linux hajtja?
De csak azért írtam be mert ez a "játékosok negyede játszik Windows"-on megállapítás meglepő volt.[ Szerkesztve ]
-
Peter64
csendes tag
Teljes Win10 és Win11 van ARM64-re, Windows on ARM néven. Lenovo, HP, Acer, Surface, Samsung notebook. VS2019-ben first class citizen az ARM64 való fejlesztés. Desktop UWP C++ .NET ARM64-re sima ügy, nekünk is van ARM64 config a build-ben. Még ARM64 assembler is van benne. Fejlesztő eszközök is rendben. Mellesleg WoA-n futnak az x86 és x64 programok változtatás nélkül. Nem sok izgulni valójuk van. Méregettük az ARM64 build-jeinek és azért valahogy nem jönnek elő azok a hatalmas sebességek még, sok thread-es sok memóriás program környezetben legalább is nem. De nem baj ha kap az x64 egy kis hajtóerőt, mert volt lustálkodás a tízes évek első második harmadában rendesen.
-
Peter64
csendes tag
Inkább 95% játszik win-en, legalább is PC-n
• Steam gaming platform software survey: operating system used 2021 | Statista
Új hozzászólás Aktív témák
ph Mindezt úgy, hogy nincsenek napirenden azoknak a problémáknak a megoldásai, amik miatt nem hódít PC-n az ARM.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest