Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pompi
MODERÁTOR
"egyébként nincs mit támogatni ezen a fícsörön, csak marketing rizsa az egész. vista csatlakoztatás után ellenőrzi a sebességét és ha elég gyors, felajánlja a használatát."
ReadyBoost esetében azt jelenti ez a "támogatás", hogy az adott pen bír-e azzal a sebességgel ami a ReadyBoosthoz kell. Ennyi.
Feel Good Inc.
-
FTeR
addikt
egy ideje már nem használtam notimon (egy idő után hanyagolni kezdtem, mert mindig kihúztam,h ne törjön le), de most a kérdésed kapcsán beraktam a külön erre a célra vett (27MB/s*) pqi 2gigásomat és elég látványos lett a változás.
szinte alig nyekereg a vinyó, régóta megnyitott, de nem használt és így swappolt alkalmazások is gyorsabban reagálnak.egyébként nincs mit támogatni ezen a fícsörön, csak marketing rizsa az egész. vista csatlakoztatás után ellenőrzi a sebességét és ha elég gyors, felajánlja a használatát.
*mint már többen is írták, a véletlen elérés számít, de arra nincs mércénk
-
Whito
csendes tag
Én használom. Kb. 15 másodpercet spórol meg a bootolás ezzel ahhoz képest ha nincs Előtte 1 perc 5 sec volt nálam a gép indulása utána 50 sec lett. Leginkább észrevehető a változás a desktop betöltésekor van (tehát miután beloginolsz a windowsba és elindulnak a szolgáltatások, desktopot kirakja, ikonokat, oldalsáv, stb.). Hamarabb áll készen a rendszer munkára a login után, mint RB nélkül. Én egy 40MB/s meghajtóval használom. Nem lesz rakéta ettől a géped, de azért érezhető a változás. És valóban a random seek sebesség számít (ami egy átlag vinyóhoz képest 50-100x sebességet jelent) és ezért az olyan műveleteket tud gyorsítani, ahol sok kicsi file-t kell matatni.
-
spln
tag
ReadyBoost nem az olvasási/írási sebesség miatt lenne gyorsabb. Hanem azért, mert egy flash meghajtó elérési ideje 1-2 nagyságrenddel kisebb, mint egy átlagos HDD-jé.
Külső vinyoval azért nem is ajánlja fel, mert teljesen értelmetlen lenne, ugyanis az elérési ideje nagyobb, mint a belsőé (főleg ha laptop vinyo)."Danger! Avoid death!"
-
Metalfan
senior tag
ReadyBoost funkció támogatása ma már nem nagy szám, a legtöbb pendrive külön csinnadratta nélkül is tudja. Saját tapasztalataim szerint a ReadyBoost meg egyáltalán nem gyorsított semmit a rendszeren, pedig a pendrive-om tud kb 15 MB/s-mal olvasni, meg feleennyivel írni. Az meg különösen furcsa, hogy külső vinyóval lemondhatok a RB-ról, holott az csípőből képes 15 megára még egy szar vezérlőchippel és noti vinyóval is (nem felel meg a sebességteszten). A lefoglalt 1-2 giga meg szinte nem is számít.
-
Alchemist
addikt
30 Mb/s.?? a notim vinyója is csaknem kétszer ennyit tud... persze a seek értéke az SSD-nél más nagyságrend. Ezzel együtt szerintem 100-150 Mb/s-os olvasás környékén érné meg érezhetően.
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
Cs_Laci
senior tag
Kit érdekel az olvasási sebesség, amikor jellemzően a gagyi pendrive is tud 15 mega olvasást és 2 mega írást másodpercenként..
Inkább az írási sebességben jeleskedjen.
-
Hani
aktív tag
Az még rendben is van, hogy 200X-os sebességű, hát istenem.
Viszont az a mondat, hogy "Ez az érték hozzávetőlegesen 20-szor gyorsabb az előző generációs modellekhez képest." Ijj. Kicsit erős megfogalmazás, mit mondjak.Szerk: offba.
[ Szerkesztve ]
-
jasohn
tag
Használja egyébként valaki a Ready Boost-ot?
Gyorsít a rendszeren? -
Jofi81
őstag
-
Pompi
MODERÁTOR
X@b3e: van. Ez sebességfüggő és nem minden új pendrive elég gyors hozzá.
Feel Good Inc.
-
Szondar
csendes tag
mit jelent ez a funkció?
ReadyBoost
Kérem valaki írja meg. -
X@b3e
addikt
Van olyan újabb pen, ami nem támogatja readyboostot?
... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.
-
.mf
veterán
"200-szoros"? Az a 30MB/s milyen tetülassú százéves pendrivehoz képest 200-szoros?
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Enton
addikt
Jól néz ki! Habár gondolom az ujjítással a külsőhöz nem nagyon nyultak, szóval már az előző is tetszett volna ha látok olyat!
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sandisk Extreme Pro microSDXC kártya 256GB
- BESZÁMÍTÁS! "Új" 512GB Western Digital SN740 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- BESZÁMÍTÁS! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest