Új hozzászólás Aktív témák

• vlevi

nagyúr

válasz 69Raizen69 #10 üzenetére

"AMD APUk-ra pl : Kabini -re"
    Arra valóban 25W-ot írnak, de ahogy hallottam, olvastam, az AMD elég lazán kezeli a TDP fogalmát...
    Azonban létezik ennél sokkal izmosabb Intel cucc is, a J1900-as Celeron, négy mag, 10W TDP, szintén passzív. Van hozzá Asrock, Asus, Giga, MSI, ... alaplap, van választék.
    Ja, igen, a linkelt Asrock lap előnye, hogy 19V-os laptop tápegységről üzemel, nem kell hozzá ATX tápegység.

Igaz, ezek hangyányit nagyobbak, mert Mini ITX-esek. Azonban a mai átlag otthoni lehasználóknak bőven elegendőek szerintem. Netezni, filmezni mindenképpen. Természetesen a kölöknek BF4-ezni a semmilyen vas nem elég erős, tehát oda nem való, de majdnem minden másra igen.

Amúgy volt szerencsém rövid ideig használni Asus Transformer Book T100-t. Aki nem ismeri, abban 4magos BayTrail Atom proci van, 2W körüli átlagos fogyasztással. Beszabehu. Igaz, nem HDD van benne, hanem EMMC marhagyors flashmemória, de az ember nemhinné, mennyire gördülékenyen megy rajta a win8 és bármi más, amire egy ilyen kis gép elvárható lenne.

Új hozzászólás Aktív témák