Passzív hűtést kap a Gigabyte Brix mini PC legújabb változata

Hirdetés

Az Intelnél nemrégiben mutatták be passzív hűtésű, apró NUC PC-t, amit a Bay Trail platform alacsony fogyasztásának köszönhetően tudtak egyszerűen megvalósítani. Sajnos azonban az öröm nem tartott sokáig, miután kiderült, hogy a SoC szerepében az egymagos Atom E3815 található, ami teljesítményben hagy némi kívánni valót maga után. Szerencsére az apró gépek piacán számos gyártó található, akiket foglalkoztat a tenyér méretű PC-k gondolata. A Gigabyte például a viszonylag fiatal Brix sorozattal próbál érvényesülni, és úgy tűnik, a passzív hűtés gondolata a tajvani gyártó fantáziáját is mozgatja. Legújabb Brix masinájuk, a GB-BXBT-2807 jelzésű modell ugyanis nem tartalmaz ventilátort, tehát teljesen zajtalanul teszi a dolgát.


[+]

A Gigabyte-nál a NUC-hoz hasonlóan az Intel Bay Trail platformra esett a választás, de ezúttal a Celeron N2807 lett a befutó, ami a két mag mellett is szignifikánsan magasabb órajelre képes, miközben a TDP nem haladja meg a 4,3 wattot. Egészen pontosan 1,58 GHz-es frekvenciáról van szó, ami turbóval egészen 2,16 GHz-ig emelkedhet. A megjelenítésért az Intel HD Graphics IGP a felelős, ennek alapórajele 313 MHz, de turbóval akár 750 MHz-et is elérheti, és támogatja az Intel Quick Sync Video és Intel Wireless Display technológiákat.


(forrás: FanlessTech) [+]

A központi egység mellé egyetlen SO-DIMM foglalat került, ami legfeljebb 8 GB-os DDR3L memóriamodult fogad a Gigabyte szerint, noha az Intel szerint a CPU csak egy darab 4 GB-os modult kezel. A VESA felfogatási pontokkal rendelkező, 56,1 x 107,6 x 114,4 milliméteres házban helyet szorítottak egy 2,5"-es tárolónak, valamint egy mini PCIe foglalat is fellelhető, amit IEEE 802.11n és Bluetooth 4.0-s kombó vezérlő számára tartanak fent. Külső csatlakozók között egy pár USB 2.0-s és egy darab USB 3.0-s kapu, egy D-Sub és egy HDMI kimenet, továbbá Gigabit Ethernet csatlakozó és a szokásos 3,5 milliméteres audiocsatlakozó is.


[+]

Az idei Computexen debütáló masina Európában 120 eurós árcédulát kap.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés