Új hozzászólás Aktív témák
-
teglasz
tag
Sziasztok!
Van egy ilyen 9800GT kártyám, és imádom,
amire nekem kell arra tökéletes!
Lehet, hogy hülye kérdés, de vettem egy 5 méteres HDMI
kábelt, és rákötöttem vele a TV-re, tökéletes a képe meg minden,
egyetlen apró hiba, hogy a hangot nem viszi át.
Szerintetek alapból nem tudja a kártya átküldeni az audio
jelet és nem is lehet megoldani, vagy valami kis trükkel
megoldható, hogy az audiót is kiadja a HDMI csatlakozóján?Előre is köszi a segítséget !
-
adam320
senior tag
Mndenesetre aranyos darab...
-
tome.jr
addikt
-
tzsolesz
nagyúr
Jó ez kari meg minden.
DE: Elárulná nekem valaki, hogy erre hogy mer a Gigabyte garanciát vállalni? Mert 30 perc Crysis után tuti 90C fölött lenne egy venti nélkül.
-
ebben a tesztben (oldal alja) egy kicsit más is jutott a hátlapra
-
N-vidi-A
őstag
Szép. bár biztos van majd egy kiló
kiszedi a PCI-e portot a géből!
alá kell pócólni... -
tome.jr
addikt
Nekem is van egy 9800 GT-m, Accelero S1 Rev2 figyel rajta Turbo Modul-lal (ez 2 db alacsony fordulatú kis venti) és nagyon hűvösen tartják a kártyát. A gyári ref hútés nagyon kula volt, hangos és anti hatékony.
-
twollah
nagyúr
Hatalmas.
A passziv hutesre pedig ra lehet segiteni egy halk ventilatorral, de akkor mar harom slotot fog elfoglalni a kartya.
-
dezz
nagyúr
Úgy tűnik, egy véleményen vagyunk mindhárman, mert én is ezt mondom.
És ebből kiindulva hozzáteszem, ha úgyis muszáj, hogy megfelelő légáramlat legyen, de mivel ezen termék fő célközönsége ugyebár a csendre vágyók, akiknek nincs szélvész a gépében, jobb lett volna gyárilag rátenni egy lassú fordulatú ventillátort, és extra csendesnek hírdetni.
Számomra az az igazán passzív, aminek nem kell külön (őt közvetlenül érő) légáramlat, csak annyi szellőzés, hogy ne rekedjen a házban a fölös hő, ne melegedjen be az egész egyre jobban.
Szóval, ennek így szerintem akkor van létjogosultsága, ha egy csendes, enyhén szellőztetett gépben is minden további nélkül használható (pl. rászerelt külön hűtő nélkül). Azonban, szerintem egy 9800 GT eleve több hőt termel ennél...
Bár így egy fokkal jobb a helyzet, hogy legalább a dobozra rá van írva a tuti.
-
sazabi
aktív tag
pontosan..
parasztvakítós passzív kártya..legalább 2 házhűtő(az ugyanilyen hűtős passzív 9600Gt dobozán is rá van írva, hogy kell hozzá a 2 házhűtő), vagy kártyára applikált (én is ezt csináltam a 9600Gt-mmel) hűtés nélkül nem használható biztonságosan.
Ugyanilyen hűtésű passzív 9600Gt házhűtés nélkül matx házban 110+fok idle...
Persze a kártyának nem lesz baja, csak leolvad mellőle az alaplap..
12centis venti mellérakva 700rpm legnagyobb melegben nyáron 65fok max terhelve. -
Dyno
veterán
Persze csak amiket rábarkácsolnak a gyártók azok nem ref. hűtők, a ref. hűtő az amit linkeltem, 9800gtx meg a gt hűtője akárhogyan nézem ég és fölt, a gtx hűtőjét kimondottan preferálom, főleg hogy kifelé nyomja a levegőt a házból, ezért is szerettem a régi 8800GTS-emet(g80).8800gt-nek megtudom milyen problémái voltak, másik gépembe én szívtam eggyel, csak 1,5hétre kaptam kölcsön pont nyáron, és még a rev.1. hűtő volt rajta, szóval még a venti nyillás is kicsi volt, 100%-on kellett járatnom, hogy játék alatt ne mennyen 90°C fölé, igaz terhelés nélkül elég volt a 40%, ennyin egész türhető hangja volt igaz így is volt 55-60°C-os.Szóval nekem nem kell bemutatni ezeket a remek ref. hűtőket, de ismételtem csak annyit mondok, hamár egy 12centis venti szív ki a házadbólés legalább 700rpm-en megy, és van oldalt szellőző nyílás a házadon ahol beszívja a levegőt és legyen légáramlat akkor ez a giga passzívba is elmenne, de én akkor is rátennék egy 500-on frogó 12centis ventit, cserébe lenne egy nagyon hűs, és még jól tuningolható kártyád szinte némán.
-
dezz
nagyúr
Na ja, csak éppen a GT ref. hűtője alulméretezett volt ugyebár... Azaz egy nagyobb járt volna neki igazság szerint, és sok gyártó éppen ezt is tette. (Vedd úgy, hogy az előbb nem kimondottan a GT hűtőjére gondoltam, hanem a 9800-asokra általában.)
Az sem ellenérv, hogy a GTX kifelé tolta, mivel ugye annyival is hatásosabb volt...
Igaz, ez a passzív borda méretesebb, de nehéz elhinni, hogy közvetlen légáramlat nélkül elég lenne.
-
Dyno
veterán
Kicsit elvagy tájolva, itt a 9800gt ref. hűtője,itt pedig szét szedve, a közelébe se ér se a 9800GTX refjéhez, se ennek a Gigának a hűtőjéheznem hiába olyan nagyok a Gigának a lamelái, pontosan azért, hogy jobban kapjon huzatot.9800GTX-nek meg a ref. hűtője, kifelé nyomja a házból a meleget, ja meg kicsit méretesebb mint a 8800gt/9800gt-nek.Teljesítményben meg ennek a Gigának a hűtője tutira előrébb van mint a ref. főleg ha a ref. hűtőt nem fullon járatod.
-
dezz
nagyúr
Persze, kevesebb lamella van ott, de úgy emlékszem, a hőcsövek megvannak.
Nem egy porszívó a gépem, de attól, hogy nem kavarja bent a levegőt egy procihűtő venti (amiből amúgy sem nagyon jut[na] a kártyákra, főleg az ellenkező oldalukra), még mozog a levegő, mivel két lassú, de nagy venti is tolja kifelé a "langyot" (ami azért a külön hűtött cpu hője nélkül sem elhanyagolható).
Azért egy ilyen passzív hűtésű kártyánál mégis csak a csend a fő szempont, szóval nem sugárhajtóműre emlékeztető házakba szánják...
Ha meg egy halk, enyhébb légmozgásos házba szerelik, és az kevés neki (amit el tudok képzelni), és emiatt külön rá kell szerelni egy akár lassú ventit is, akkor azt már jobb lenne gyárilag rátenni, nemde?
-
Dyno
veterán
Hát azért nézd már meg ezt meg a ref. hűtőt
Egy jól szellőző házban ez is elmenne simán venti nélkül is, de ha neked vized van akkor gondolom nincs akkor légáramlat a házban, akkor mi hűtse le a kártyát?Az édeskevés hogy a csipről lehúzza a hűtő a hőt, de légáramlat kell neki.
-
dezz
nagyúr
Ja. De azt rátehették volna gyárilag is, mert szerintem így, ahogy van, nem lenne túl egészséges járatni.
Azért is furcsa a dolog, mert az eredeti hűtő is kb. ilyen belülről, csak le van takarva, és kapott egy nem épp kis teljesítményű ventit a közepébe... Szal ez majdnem olyan, mintha fognánk, és leszednénk ezeket egy sima 9800 GT-ről. Nem örülne neki... (Már ami a ventit illeti. A borító persze csak akkor hasznos, ha van venti is, és légátvezetétses rendszerű az egész.)
-
Peti78
őstag
Na erről van szó, nem kell a hangos kicsi venti, oda kell rakni egy halk 12cmeset az lehűti ha nagyon melegedne
-
dezz
nagyúr
Nem gondoltam volna, hogy a 9800 GT-ből látok passzív hűtésest... Most egy passzív 6600-asom van. (Vízes gépben, a csend érdekében -- melóra, demónézésre többnyire elég. Játékra nem nagyon van időm, inkább csak belekukkantok a látvány miatt, bár most már ehhez is kevés. A HD-s cuccok gyorsításába is bele-bele törik a bicskája. Szal be van tervezve a váltás valami nagyobbra, modernebbre, de az is vagy passzív lesz, de inkább vízhűtéses.) Nos hát még az is tudott elég szépen melegedni (az ugyancsak passzív hűtésű Nvidia NB-mhez hasonlóan), amíg nem irányítottam rájuk egy nagy, de lassan forgó ventit. Pedig nem áll a levegő a gépben amúgy sem.
-
Tomate
veterán
Szép darab, de ez számomra pont olyan, hogy rárakunk még egy 12-es ventit és megkaptuk a tökéletes hűtést.
-
Dyno
veterán
-
Yutani
nagyúr
válasz
waverider #17 üzenetére
Az ilyen nagy kártyáknál a passzív nem azt jelenti, hogy nem kell neki légáramlat, hanem azt, hogy nincs rajta gyárilag venit. Ezeknek nagyon is kell a jól kiképzett és hatékony légcsatorna, de egy alulfeszelt vagy eleve csendes venti az igazi megoldás a hibátlan működéshez.
Amúgy nem értem, miért adnak ki ilyet, amikor úgyis kell hozzá valamilyen aktív levegőmozgatás, mert megfő.
-
-XadAnuX+
őstag
Azért ez nem semmi. és egy nagy házban tuti jó lenne.
-
zed1983
őstag
Ez aztán otromba...mit ne mondjak, ráadásul kinek kell már 9800gt?
-
Dyno
veterán
Szép csatt rá kábelkötegelővel egy 12centis AC 6V-n aztán kuss és hüsi.
-
mephi666
nagyúr
kb olyan csinos, mint egy pehelysúlyú 100kilós orosz balettáncos nő
egyébként nem rossz ötlet... halk és nem kell félni, hogy megáll egyszer a venti... mellesleg aki nem húzogatja annak elég is lehet... habár ilyen dögmelegben, ami ma is volt nem tudom hogy érzik magukat a passzív kártyák... a cégnél ma egy jó öreg adsl modem dobta be a törülközőt meg egy d-link printer router is megmakkant (habár annál én az adapterre gyanakszom... holnap derül már csak fény az igazságra)... én a hirtelen jött nagy melegre tippelek, hogy ez adta meg a vénségeknek a kegyelemdöfést... nem tudom, hogy nyári alap 30-40fokban hogy fognak muzsikálni a passzív cuccok +venti nélkül...
-
DroneZ
aktív tag
csinos kis kártya és elég méretes is. egy kellően jól szellőző házban még gond nélkül is lehet használni
-
^Clown
addikt
Ennek aztán lehet súlya
De szerintem egy ilyen teljesítményű kártyánál nem árt, ha ráaggatnak egy 12-es csendes ventit. Csak így már nem sok értelme van a passzív kártyának...
-
juliabrilke
veterán
Nekem tetszik.
Kíváncsi lennék, hogy kis szellővel milyen fokokra képes ez a kártya.
-
devast
addikt
Rágógumival rá egy 12 centis ventit 5V-on és kész is
-
Illidan
tag
Nekem a 9600GT-n szinte ugyanilyen borda van, csak az egy kicsit emberibb méretű
Ventillátor nélkül nagyon melegedett, sőt le is fagyott egyszer-kétszer, ezért egy 12-es venti került rá. Gyorskötözővel pár perc alatt rá lehetett rakni.
A művelet valószínűleg ennél a kártyánál sem tarthat tovább. Bár lehet, hogy ez anélkül is hibátlanul működik... -
LackoMester
addikt
nemtudom,de nekem valhogy nemjön be a passziv hütés...azért gondolom egy erösebb ventil nemárt a kari elé....
-
Cadal
őstag
Szép darab. Úgy látszik a Gigabyte továbbfejlesztette a MultiCore hűtést. Most is egy passzív videókarim van, de ha tehetem, ezután is csak passzívat fogok venni. Ezeket a hatalmas bordákat egy alacsony fordulatú (vagy 5V-ról üzemeltetett) ventivel tökéletesen le lehet hűteni, úgy hogy nem hallani semmit, még terhelés alatt sem.
-
Devid_81
félisten
Huhh, nem semmi a méret, gondolom csak nem lett hosszabb mint pl egy 9800GTX
Egy kis levegőt neki és tutter elbírja az a hatalmas nagy borda még nyáron is -
Yutani
nagyúr
A GPU feletti részen a bordák úgy vannak kialakítva, hogy úgy néz ki, viszonylag egyszerűen fe lehetne fogatni oda egy ventilátort.
-
jasohn
tag
Méretes darab mit ne mondjak.
Ha megfelelő hőmérsékleten tudja tartani az a hatalmas tojásszeletelő a kártyát, még elég jó alternatíva lehet a csendes és közepesen erős gépet építők számára.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A GV-N98TSL-1GI nem kicsi, de legalább csendes.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest