- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
- Középkorian pokoli lett az új GeForce driver
- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- HTPC (házimozi PC) topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós kamerák
Új hozzászólás Aktív témák
-
totron
addikt
válasz
Hieronymus #70 üzenetére
Te hoztad ezt a példát, a sok párhuzamra utalva, neked illik alátámasztani az állítást. Mellébeszélés helyett pár konkrétummal is beérném. Ugyanazok a meccsek lemennek a Prime-on, mint egy német szolgáltatónál? Kinél van a jog? Hogy megy ez? Érted mit nem értek.
(#69) zseko, te jobban csinálod, én sajnos darálom ami tetszik, kivéve, ha szakaszosan jön ki az anyag, olyankor kénytelen vagyok várni, ez a jobb és egyben ritkább is. Az ajánlások tényleg csak az egységnyi fogyasztónak sorvezető, a csemegéket kutatni kell. Egybevágó ízlésű fórumtárs írásai mérvadóak lehetnek.
-
kchris78
veterán
Egyszerűen nem köt le, nézem és semmi értelmét nem látom...
Na én EZÉRT nem nézek sorozatot. Egyszerűen látszik hogy az ötlet tök jó, hihetetlen jó 3-4 órás filmet vagy 2-4 részes mini sorozatot lehetett volna belőle összehozni. De nem, egy évad 8-12 epizód, és a végén SINCSEN lezárva mert ha hozza a nézettséget akkor tudni kell gyártani a következő évadot... És a legtöbb csűrés-csavarás csak emiatt van, hogy tömő anyagként kitöltse az időt, és az epizódonkenti konfliktus nyitva hagyásával fenntartsa az érdeklődést.
Nekem ennyi időm nincsen hogy ennyit üljek a tv előtt. És ennyi figyelmem sincsen heteken keresztül emlékezzek arra hogy ki mivel éppen milyen kapcsolatban van.. (örülök ha a munkával kapcsolatos dolgokat fejben tudom tartani)A konfliktus nyitva ha hagyása amúgy egy alap pszichológiai eszköz, amit olvastam hogy pincérek tudják felhasználni arra hogy emlékezzenek a rendelésekre :).
-
zseko
veterán
Igazad van. És persze én is csak a saját nézőpontomról tudok csupán beszélni. Egyébként egy nap alatt ledarálni én sem szeretem, több okból sem, például hamar 'elfogy' és keresni kell mást, ami ráadásul le is kell hogy kössön. Én például rengeteg, mások szerint népszerű sorozatot nem néztem meg, GoT, Breaking Bad, Better Call Saul, Vikingek, Narcos, Lost, Lost in Space, Squid Game, Money Heist, stb. nem akarom mindet felsorolni, van még jó tizenpár. Egyszerűen nem köt le, nézem és semmi értelmét nem látom, aztán tíz perc után ki is kapcsolom. Némelyiket még 'háttérzajnak' sem tudom használni, olyan szinten nem érdekel se a szereplők, se a sztori.
Na meg az volt a szép mikor két éve bekaptam a covidot, na akkor fél évig csak gyorsítva tudtam bármit is nézni. Sorozatok, filmek, youtube videók, előadások, normál sebességgel nem tudtam rá koncentrálni, többször vissza kellett tekerni, így gyorsítva kellett néznem hogy oda tudjak rá figyelni és felfogjam. Na erre varrjál gombot
És persze jónéhány csak feliratos volt. Nincs is gondom felirattalA mostani, napi két-három rész nekem nagyon bevált. Egyrészt kielégíti azt, hogy rögtön megtudom mi lesz a folytatás, másrészt azt is, hogy nem kell heteket várnom a következő részekre. Egy 16 részes sorozat így hat-nyolc napra jön ki (a koreaiak általában ennyi). És persze ott van még az is, mikor a másik nap más sorozatból nézek inkább részeket, és így rögtön 12-16 napról beszélhetünk. Ám tudom, hogy bármikor folytathatom az előzőt is ha úgy akarom, mert ezt én döntöm el, nem kell még három hetet várni a végére. Utálok várni
Vagyis gyakorlatilag párhuzamosan nézem a sorozatokat (ha lehet így mondani), ezért rámondhatjuk, hogy ülepedni is tud. Számomra nagyon bevált ez így. De olyat találni ami érdekel is, na az a kihívás -
totron
addikt
válasz
Hieronymus #67 üzenetére
Írsz pár példát? Tényleg érdekel, hogy hogyan jön ki ez a kijelentés. Doku, sport jószerivel kiesik, az össz streamszolgáltatói listát tekintve is elenyésző a tartalom ebben a 2 műfajban, filmek, sorozatok terén meg kevés kivételtől eltekintve a tv tipikusan a múltat adja, a stream pedig a jelen. Nem csak hogy jelentőst, hanem párdarabos átfedést is nehéz találni.
-
totron
addikt
válasz
Hieronymus #40 üzenetére
Az online tévéújságokban a napi műsorokat nézed meg és ha felkelti valami az érdeklődésed, megkeresed a stream szolgáltatónál.
Átfedés meg ugye rengeteg van. Ezt magad sem gondolod komolyan.(#52) zseko, a törés is kellemetlen, de pár jelenetnyi emlékeztető helyre tudja tenni a dolgokat. Ami igazán hátránya a darának az ülepedés hiánya, így gyakorlatilag nagy része a történetnek vakfoltra kerül. Ha hagysz időközöket 2 epizód között is ott él benned a sztori, az atmoszféra, a gondolatiság (már ahol van), míg a fél nap alatt egyben benyelt folyam esetén a végkicsengés marad meg, a többi, menet közbenre bekomponált elem meg gyk. kiesik. A mai agyatlan instant- és túlfogyasztásban és túlfogyasztatásban persze ez aligha lényeg vagy tűnik föl a célfogyasztóknak. De utálom a fogyasztás szót, tartalom tekintetében főleg.
-
zseko
veterán
válasz
Necroman_Mk2 #63 üzenetére
Persze, ezt mondom én is, mindenkinek más az ízlése. Én is estem túlzásokba, ha például nagyon bejött egy sorozat, de persze én sem egy ültő helyemben nyomom le általában, ellenben nem is akarok rá hónapokat várni mire befejezhetem. Mint írtam, nálam teljesen megtöri a hangulatát. Hossztól függően - nem mindennap azért, de - napi 2-3 rész amit nézek. Néha több, de akkor az másik sorozat. Ez nekem így kb. egész kényelmes. Na meg minek várjak két hónapot arra, hogy végignézhessek egy összesen 16 részes sorozatot?
Nyilván van akinek fontos, szerencsére nekem nincs akkora igényem teóriákra vagy megbeszélni mással. Általában nem is érdekel. A GoT-ot például meg se néztem
(inkább könyvben elolvastam) Jó néhányat meg amit nézek, nem is nagyon lehet. Pl. én imádom a koreai, ázsiai sorozatokat, filmeket - de ott vannak még a holland, norvég, dán, stb. is - embert nem tudok a környezetemben aki ilyeneket nézne
Haverommal meg nem nagyon lehet, kicsit túl... hype-ol. Neki pl. minden Marvel kötelezően moziban nézendő 10.0-ás istencsászár, nincs olyan, hogy szar
én meg lassan már hányok Hollywood-tól, a Marveltől, és az egyenkaptafától.
Persze, heti bontással is meg lehet tartani az embereket. Azokat, akiknek ez megfelel, a többi meg lemondja, és majd újra előfizet akkor amikor meg is nézheti amit akar. Sokan így is rotálnak a szolgáltatók között, ez pedig pont nem azt fogja segíteni, hogy meg is tartsa az előfizetést. Szerintem. Mert minek, ha meg se tudja nézni amit akar? Majd előfizet akkor ha már meglehet, addig meg néz mást, más szolgáltatónál.
-
Necroman_Mk2
őstag
Ízlések és pofonok: én soha nem voltam olyan, hogy egy ültő helyembe lenyomjak egy akár csak 8-10 részes sorozatot is. Illetve a GoT meg a D+ sorozatai bebizonyították, hogy van még igény az embereknek megbeszélni egymás között a látottakat, egyben teoriákat is gyártani két epizód között. (Ezzel gyakorlatilag ingyen reklámot biztosítva a szériának.)
Persze azt se feledd el, hogy pont emiatt (is) a Netflixnek ontania kell magából a különféle tartalmakat, ami sokba is kerül. Ellenben a heti bontással fele annyi sorozattal is meg lehet tartani az előfizetőket. A Disney ezt pl nagyon jól csinálja - igaz, az SW és Marvel brandekkel könnyen is vannak.
-
kchris78
veterán
Ennyi szolgáltató megjelenése összefoglalva azért szar mert mindegyik az exkluzív tartalmait magánál akarja tartani... És ki az aki kiadó alapján választ tartalmat? Tartalom a lényeg és nem fordítva.. Lehet ott (is) előfizetni ahol az a tartalom lesz ami érdekes..
-
kchris78
veterán
válasz
E.Kaufmann #59 üzenetére
ez azzal egyenlő hogy a mostanit megemelik és a mostani lesz a lower price plan
.
-
himpike
aktív tag
Jah, alapban nem az de ez borítékolhatóan áremelést jelent az ad free verzióban, főleg hogy bebuktak 700k ruszki accountot is.
-
himpike
aktív tag
válasz
E.Kaufmann #57 üzenetére
Nálam már munkaidő van de segítek:
[link] -
himpike
aktív tag
válasz
E.Kaufmann #55 üzenetére
Google.
-
himpike
aktív tag
A Netflix bejelentette hogy jöhetnek a reklámok...
Hagyom lejárni mindet és visszatérek a torrenthez amíg nem csesztetnek miatta. -
zseko
veterán
válasz
Necroman_Mk2 #49 üzenetére
Ez persze főleg sorozatokat jelent, heti bontásban (magánvélemény, de szvsz ez hosszabb távon életképsebb, mint az ömlesztett éveados feltöltések)
Személy szerint jobban szeretem az egyben kiadott évadokat, szerintem a heti bontás teljesen megtöri a történetnézés élvezetét. Ilyen erővel nézhetném hagyományos tévében is...
És itt visszautalva kicsit a 2-es pontra, havi egy filmért, vagy sorozatért - pláne így, hogy másfél-két hónap mire kikerül -, akkor meg minek tartsam fent folyamatosan az előfizetést? Pár hónapig úgyis fent lesznek, akkor meg elég negyedévente egy hónapra előfizetni.
Most is több olyan sorozatba kezdtem bele, amit csak egy-másfél hónap múlva tudok csak befejezni. Mi értelme van akkor így az előfizetésnek? Megnéztem inkább indavideón a végét.
-
sfefe
addikt
Én kipróbáltam a netflixet de nem hosszabbitottam meg nekem az annyira nem meg annyiért sem .
HBO Max 1590et még hagyom aztán majd meglátom...
Disney nekem tuti nem lesz... -
Reggie0
félisten
válasz
Hieronymus #35 üzenetére
Szerintem eleve nincs ertelme ilyen megkulonboztetesnek. Van a musorszoras es van a streaming. A musor mindig linearis ezeken. A streaming is sokszor hasonlit a musorszorasra, mert menetrend alapjan jelennek meg az uj reszek, igy nem tudod tetszoleges sorrendben megnezni. Akkor mar inkabb push-pull megkulonboztetes szerencsesebb.
-
Necroman_Mk2
őstag
Az, hogy a streaming szolgáltatók növelik az exkluzív tartlamakat, nem meglepő még a mozik újraéledése mellett sem. Három dolgot azért nem árt tudni, amit a cikkben nem írtak le:
1. Korábban is léteztek szép számmal mozikat elkerülő filmek, amik csak tévére vagy valamilyen adathordozóra (VHS, DVD, ...) jöttek ki. Sőt, léteznek csak erre épülő tévécsatornák is (pl. Hallmark Channel). Más kérdés, hogy ezen alkotások nagy része nem jutott el hozzánk, Magyarországra. Na, a streaming esetében ez annyiban változott, hogy ott a globális terjesztés és elérhetőség miatt ezek is eljutnak ide, akár lokalizált verzióban, de attól még számszerileg nem lesz sokkal több. Csak a közvetítő közeg változott, a tartalom (B-film) maradt.
2. A streaming háború során rengeteg forgalmazó (Disney, Warner) kivonta a filmjeit és sorozatait az eddig egyeduralkodó Netflixről, emiatt ez nekik egy előre meneküléses kényszer is, hogy exkluzív tartalmakkal pótolják a katalógusból kieső mozifilmeket. Emiatt próbálnak minden igényt kielégíteni, és azzal szerintem ők is tisztában vannak, hogy pár %-nyi fanatikuson kívül nem fog mindenki mindent megnézni. Ha viszont havonta egyszer érkezik egy olyan film vagy sorozat, amiért az ember mégis megtartja az előfizetését, az nekik már nyert ügy.
3. És természetesen ott van a kényszer a többieken is, akik szintén próbálnak exkluzív tartlamakat gyártani a saját felületükre, kisebb volumenben, de így is növelve a streaming exkluzív tartalmak számát. Ez persze főleg sorozatokat jelent, heti bontásban (magánvélemény, de szvsz ez hosszabb távon életképsebb, mint az ömlesztett éveados feltöltések), de pár egész estés filmet is szerintem föltesznek a kínálatba, főként az 1. pontban leírtak miatt.Kis kukacoskodás, de ez miért a PH-n és nem az ITcafén jelent meg?
#12 Tigerclaw A Disney esetében ne feledd, hogy az SW-nek és MCU-nak van akkora fanatikus rajongóbázisa, hogy időről időre újranézzék ezeket a filmeket. A többi szolgáltató esetében ezt nemigen látom, talán a Warner a DC meg a HP miatt, esetleg még Amazon Prime-on a James Bondok.
#38 kchris78 Már visszatették, csak raktak bele egy figyelmeztető feliratot, hogy a feketék ne akadjanak ki a régmúlt dolgokon. Amúgy olvastam is, hogy az ideiglenes pauza alatt alaposan megnőtt a kereset a DVD és BR lemezek után.
-
Remélem nálunk is ráébrednek az emberek , hogy a kereskedelmi adók reklámdömpingje nézhetetlenné teszi a műsorokat, és elfordulnak tőlük.
-
zseko
veterán
válasz
BoneDragon #42 üzenetére
Nekünk is van mindhárom, és lesz Disney is, ám szerintem viszont messze a HBO Max a leggyengébb. Hiába 4K-s a tévéd, ha nincs HDR benne akkor nincs 4K sem, sőt. Én PC-s vagyok, nincs tévém, így eleve már az 1080p-t is buktam, max csak 960x540. Tartalom az kb. nulla a nagy hype-al szemben amivel reklámozták, Warner ide vagy oda, az hogy 'majd' lassan feltöltik nagy ökörség, sokan vissza is mondták pont emiatt, hogy nincs mit nézni rajta. A felületről ne is beszéljünk, minden szinten visszafejlődés a GO-hoz képest.
Amit kedvelek a Netflixben, hogy nem csak hollywood-i tucatfilmekkel és sorozatokkal van tele, hanem szép számmal különböző országok filmjeivel, sorozataival is. Pedig eleinte tartottam tőle hogy ez így szar lesz, de némelyik kimondottan felüdülés az amerikai egyenkaptafa után, ráadásul mivel én imádom az ázsiai filmeket, az hogy ennyire tele van velük, számomra kifejezetten bejön.
DE
Egyrészt természetesen az én ízlésvilágom a sajátom, nem feleltethető meg másokéval, nekem nincs ezzel gondom.
Másrészt azért persze keresni kell a jó tartalmakat, viszont 'nagyobb merítésből' biztosabban találok olyat amit megnéznék. A GO-nál volt olyan, hogy hónapokig meg se nyitottam, mert felesleges lett volna.Az hogy drága, na abban egyetértünk.
-
törölt tag
válasz
E.Kaufmann #39 üzenetére
-
Netflixen a Play Something jutott eszembe, de azt hiszem, az nem váltogat. -
BoneDragon
veterán
Nekem Netflix, HBO max és Prime előfizum is van. Hamarosan lesz a Disney is. Viszont elgondolkodtam erősen a Netflix lemondásán. Szerintem sokkal gyengébb a tartalom a többihez képest és jóval drágább is. Ebben az évben 1 filmet néztünk meg ott.
-
zseko
veterán
válasz
E.Kaufmann #39 üzenetére
Nem gondolom akkora hülyeségnek, bár nálam nem működne. Sokszor még azt se tudom egyben megnézni amit elkezdtem.
De amúgy ha lineáris, főképp ha tévébe integrált, akkor honnan veszi az életkort, pláne a szokásokat, na meg hogy éppen ki nézi?
Tudom, profil mindenkinek, de akkor lenne egy központi adatbázis ahová összegyűjtenek rólad mindent, hogy más gyártóra való tévécserélnél is tudja ki vagy?
-
Hieronymus
veterán
válasz
E.Kaufmann #39 üzenetére
Tulajdonképpen van ilyen szolgáltatás.
A Prime Videót ismerem.
Ebben vannak tematikus ajánlások. Újdonság, Műfajok szerint. A pár napon belül kínálatból kikerülő tartalmak. ... A szokásadhoz igazodik a rendszer. De szólhatsz Alexának is, keressen neked valami feltételed szerinti néznivalót.Van egy másik lehetőség. Az online tévéújságokban a napi műsorokat nézed meg és ha felkelti valami az érdeklődésed, megkeresed a stream szolgáltatónál.
-
E.Kaufmann
veterán
Én vagyok öreg, vagy mégse lenne hülye ötlet valami AI-val előállított egyedi kvázi lineáris streaming csatorna? Ha már elfáradtál, nincs kedved keresgélni se, lehetne ilyen röptében előállított playlist, mintha csak odakapcsolnál valahova, ami nem csak ledaral egy sorozatot, hanem életkor, szokások, időpont, stb alapján váltogat. Lenne egy gyorsgombja, vagy nagyobb tv gyártókkal összeülve, akár programhelyre is be lehetne csatornázni :) . Idősek jobban rácuppannának.
-
kchris78
veterán
válasz
Hieronymus #37 üzenetére
ha nem tüntetik el a felhőből. ha jól emlékszem volt már hír róla hogy pl az elfújta a szelet leszedte az hbo max, nem tudom hogy azóta visszakerült-e. kitalálnak valami hülyeséget hogy miért kell majd x év mulva mostani filmeket eltüntetni..
-
Hieronymus
veterán
válasz
Dr. Romano #36 üzenetére
Ez országorientált opció.
Németország illetve sok országban az audiovizuális tartalmak letöltése a "felhőből" nem opció, mivel többe kerülhet egy letöltés, mint az éves előfizetési díj. A Prime előfizetés mellett, ajándék szolgáltatás a tartalom megtekintés.
De abban teljesen igazad van, hogy háttértárolókra költeni azokért a tartalmakért amelyek bármikor elérhetőek, pénzpocsékolás. -
Hieronymus
veterán
Na jó. Itt két értelmezést kell figyelembe venni.
1. A hagyományos tévé lineáris. Egyik műsor követi a másikat.
2. A sorozatok lineárisak, mivel egy történet részekre darabolása. (Jobb esetben.)A steam szolgáltatások nem lineárisak. Megnézheted a sorozatokat visszafelé is. Értelme nyilván nincs, de a lehetőség adott, miután minden részt elérhetővé tett a szolgáltató.
Ezen kívül az egymással összefüggést nem tartalmazó műsorok elérhetőségének sorrendje is szabadon megválasztható.
A hagyományos tévé esetében, ha a hírek után következik az időjárás jelentés, nem nézheted meg a hírek előtt. Lineáris a sugárzás. -
alaves
addikt
He... he... nekem ott csücsül a HDD-ken 30 TB-nyi film, nem kell streaming szolgáltatás
-
carl18
addikt
Mikor pár éve piacra dobták az új szellemírták filmet (Make It Feminism) Na az olyan borzalmas volt hogy sose jutottam a 20 perctől tovább. Erőltetett, tragikomédia szintjét hozta. Nem ajánlom senkinek, vállalhatatlan.
Szellemirtók (Ghostbusters) - Szinkronos előzetes (12)
A valaha volt legrosszabb filmek közé sorolnám.Álom.net szinvonala majd nem. Egyszer nézhető kategóriát se űti meg.
De valahogy az új Terminátor filmek is csak egy erőltetett fingnak tűnnek a régiek fénye mellet.
Kicsit offtopic, de kajak a Terminátor 1 1984-es de valahogy az a Horror fealing ami abba a filmbe van még mai napig libabörös leszek mikor meglátom a film végén mozogni a Stop motion T800-as.
A Terminátor 2 meg egyenesen a kedvenc filmem kategória, régen VHS kazettán rolytosra néztem.
A Terminátor még viszonylag vállalható volt, a 2010 utáni terminátor filmek meg egyenesen vállalhatatlanok. Láttam őket, de egyik se nyújtott semmi kiemelkedőtt emlékezetesett.Kis szarkazmus, de mi poén a Skynet 30-40 év alatt nem tudta megölni John Connort, a feminizmus meg 5 perc alatt kivégezte.
Terminator Dark Fate John Connor Death Scene -
Tigerclaw
nagyúr
A farkas gyermekeit eléggé hullamzo minosegunek találtam, es a foszal nagyon nem akart beindulni, hasonlóan a Lost in Space-hez. Az utóbbit végignéztem, sokat javult, de csavarra vagy izgalmas rejtélye hiába vártam. Az előzőnél most nézem majd ujra az első évadot, mert eléggé felejthető volt. Rengeteg olyan sorozat van, aminek nagyon csodálkozom, hogy a Pilot alapján berendeltek. Egyszerűen 20-30 percig semmi sem történik, az átlag ember meg ennyit se varna. Tényleg rengeteg B kategóriás sorozat van es jópár aminek hihetetlen hogy hype-ot váltott ki. Talán ma mar elég megfizetni pár influencert es a csorda beindul.
-
kchris78
veterán
válasz
Hieronymus #24 üzenetére
jatszanak az biztos :) szerintem összességében streamelve 4knál egy rendes FullHD szebb tud lenni.
-
Hieronymus
veterán
A VOD egy másik szolgáltatás fajta. Ezt tipikusan a SKY szerű szolgáltatók használták a kábel és műholdas szolgáltatásokban.
Amikor új film vagy más tartalom került be a kínálatba, akkor első körben, extra fizetség ellenében lehetett megnézni. A sugárzás hagyományos TV cast formájában működött. Egy vagy két csatornát foglalt el a tartalom. Ha kettőt, akkor általában 1 órás csúszással indult a második vetítés. Napokon át éjjel - nappal.
Amikor csökkent a fizetők tábora, 1-2 hónapos kivárás után került át a normál előfizetéses tartalom. A nagyon korlátozott sávszélesség okán onnan is kikerült egy idő után, hogy évek múlva visszahozzák újra.Ezt a megoldást felzabálta a streaming szolgáltatás. A néhány tartalom helyett nagyságrendekkel több tartalmat lehet így kínálatban tartani. És nincs kezdési idő meghatározás. Ha valaminek kell nevezni, akkor podcast.
-
-
kchris78
veterán
válasz
Hieronymus #21 üzenetére
lehet magában az anyagban is reklámozni, az még agyba mászóbb mint a reklámszünet. A másik probléma szerintem hogy a VOD azt jelenti hogy amikor akarom, viszont adódnak anyagok filmek sorozatok amiket eltüntetnek idővel a szolgáltatók. na ezt nem szokták nagy dobra verni...
-
válasz
Hieronymus #21 üzenetére
+ képminőségben, HDR, Dolby Vision,+ felbontásban( 4K), is van eltérés és az 5.1 se mindegy milyen bitrátával megy ha még az tudja is hozni némely hagyományos Tv csatorna.
-
Hieronymus
veterán
A tartalom szempontjából csak egyetlen eltérés van tévé és a streaming között. A tartalom elérhetősége.
A lineáris tévé adások esetében, kevés alkalommal és maghatározott időpontokban érhető el a tartalom.
A stream szolgáltatók esetében sokkal nagyom időintervallumban és korlátlan számban érhető el tartalom.A reklám mentesség csak finanszírozás módjától függ.
A közszolgálati tévécsatornák általában "kényszer" finanszírozásúak. Vagy az állam vagy a kötelező előfizetés adja a pénzt. Nem is szakítják meg reklámmal a műsorokat. (A jobb országokban.
Az Amazon Freevee szolgáltatása most jön Európába. Ez reklám finanszírozott streming szolgáltatás.A kettő közé illeszkedik be a tévécsatornák cast szolgáltatásai. A vetítés hetében vagy némileg hosszabb ideig streamként is elérhető a tartalom. Természetesen reklámmal a kereskedelmi tévék esetében.
Van még egy eltérés. A tévék esetében csak 5.1 a legjobb hangzás. A streaming esetében az Atmos. De ennek nincs nagy jelentősége a nézők többségénél.
"Szerintem amúgy sem jobb egyik sem a másiknál, hiszen mindegyik csak lopja feleslegesen az ember idejét."
A reklám lopja el a legtöbb időt. -
podtibi
senior tag
válasz
Hieronymus #19 üzenetére
Már bocsánat, de a tv adás nem attól tv adás hogy tv-ben közvetítik? Akkor meg hogy akarod kötni a streaming-hez? Végülis pont attól nem tv, hogy se reklám és bármikor megnézheted, de a twitch-et is felhozhatnám. Mintha pl. az e-sport-ot helyeznéd a többi sportok közé, miközben semmi akadálya hogy az e-sport sehova se kelljen legyen kategorizálva. Nem értem mért kell összehasonlítani a tv-t a streaming-el és fordítva. Szerintem amúgy sem jobb egyik sem a másiknál, hiszen mindegyik csak lopja feleslegesen az ember idejét.
-
Hieronymus
veterán
Nyilván nem csak sorozatról szól a streaming.
A lineáris tévét vagy időben kell nézned vagy valami módon rögzítened kell az adást, hogy később nézhesd meg.
A streaming olyan lineáris tévéadás, amit a szolgáltató előre rögzített neked, hogy bármikor megnézhesd. Még a reklámokat is vágta a felvételekből. -
kchris78
veterán
azért feltenném a kérdést egy beavatott szakembernek hogy mennyivel is jobb sorozatokat bámulni mint a lineáris tvt.. szerintem nem sokkal. én anno a szökéses sorozatot néztem meg meg most a farkas gyermekeit de az s2t már abból se. nonszensz az is hogy rákattantják az embereket.
-
Ez ízlés kérdése. Nekem rengeteg jó sorozat és film született és került fel...
Az a 10 % is olyan hogy nbekem 10 % másnak lehet abból a 90% ból ből születik meg az amit néz.
Pl A Tettes, A gesztenyeember, a Lost in Space, Narcos összes évada, a Better Call Saul,Shadow and Bones, Másik élet ,Vikingek, még sorolhatnám, és végre egy csomó csomó Anime feliratosan vagy szinkronosan remek minőségben.. -
zseko
veterán
A többi se jobb, sőt. Személy szerint arányaiban még mindig a Netflixen találom a legtöbb sorozatot amit megnézek, talán mert rászoktam a 'külföldibb' (nem amerikai) filmekre/sorozatokra. Őszintén szólva herótom van már a szuperhősös és 'hős amerikais' egyenkaptafatucattermékekből, így inkább nézem más országokét, és ebből a legtöbb a Netflixen van.
Bevallom, még egyet nem láttam a hype-olt sorozatokból, mint a Breaking Bad, Better Call Saul, Banshee, Trónok harca, Walking Dead, meg satöbbi, a nevükre sem emlékszem a többinek. Ugyanúgy vagyok ezekkel, mint te, az első résznek is csak napok alatt jutottam a végére, annyira nem kötnek le, és nem is érdekel, hogy megnézzem. Inkább olvasok, az jobban leköt.
-
Somatom
veterán
Útálom a sorozatokat. A SOA nekem "kötelező" volt, persze nem szinkronosan, hanem az Ettie -féle felirattal. Fel is rakta a lécet. Néhány filmes túlkapástól eltekintve az a sorozat nagyon rendben volt. Utána egy PH topikos, lelkes ajánlásra még megnéztem a Banshee -t, de gyengének találtam és én itt be is fejeztem a sorozatnézést.
-
carl18
addikt
Úgy komolyan a Netflixen hiába van sok sorozat/film egy jó részük vállalhatatlan.
Én csak a Stranger Things 4. Évadját várom, még a Cobra Kai volt ami elég szórakoztató volt. Próbálgattam sorozatokba belekezdeni, de nagy részük még 1 rész erejéig se tudott lekötni.
Szóval hiába van ezer meg egy sorozat ha 10% a vállalható kategória.
Nyilván a mennyiség a minőség rovására megy itt is, inkább csináljanak kevesebb tartalmat de minőségit.
Még a Ne nézz fel volt az utolsó egész éjszakás film, ami valóban remek alkotás és a Netflixen láttam.
De valahogy számomra, hiába turkálok a sorozatok között olyan B-C kategóriásnak érződik nagy részük.A Stranger Things viszont brutálisan jó alkotás, teljesen vissza hozta a 80-as évek életérzést. Ez az egy amiért a Netflix talán nagyon futott.
Redditen is sokan panaszkodnak, hogy elégé gyászos és gyenge a Netflix sorozatok nagy része. Szóval nem egyedüli probléma,bár így nem hiszem a platform hosszú távra be fogja tudni vonzani az embereket.
A Vissza a jövőbe is fent van netflixen, de feliratosan szinkron nélkül.
Talán ha felraknák a régi Knight Ridert, arra még biztos volna kereslet. -
Hieronymus
veterán
válasz
Tigerclaw #12 üzenetére
"A Prime is feljohetne, de ott tartanak ahol a Netflix 10 eve, vagyis oriasi szakadek van az USA beli es mondjuk magyar kinalata kozott."
Úgy tűnik a saját készítésű tartalmaik kapnak magyar szinkront vagy legalább feliratot. Az MGM felvásárlása sem fog nagyot dobni a magyar kínálaton. A magyar zenék kínálatában viszont elég dinamikusan fejlődik az Amazon music unlimited. Ez is valami.
Ha egy német szemszögéből nézem, akkor a Prime video egy ingyenes szolgáltatás. Része a teljes Prime kínálatnak. Az éves Prime előfizetés díját vissza lehet szedni az Amazon Visa kártya használatával. Még az Amazonon kívüli vásárlás esetén is a cashback. Díjtalan házhoz szállítás nagyon sok termék esetében. Végtelen méretű tárhely a fotók számára, minőség rontás nélkül. ...
A Prime video ajándék lónak ne nézd a fogát kategória. -
Tigerclaw
nagyúr
Kozeptavon kiderul, hogy hanyan birjak a tempot es nem feltetlenul a Netflix lesz a nyero, mert komolyan nott a havidija mostanaban. Nalunk jelenleg talan az HBO Max a legjobb ar/ertek aranyu. A Prime es az Apple TV relative olcso, de alig van valasztek. Arra tippelek a Disney se lesz jobb. Hiaba vannak blockbusterei, ha azokat pont emiatt mar a tobbseg megnezte moziban. Annyi sorozatot, meg exclusiv filmet meg nem raktak ossze. Az HBO Max jo uton jar hogy osszegyujt tobb tartalomszolgaltatot. A Prime is feljohetne, de ott tartanak ahol a Netflix 10 eve, vagyis oriasi szakadek van az USA beli es mondjuk magyar kinalata kozott.
-
Gorgonka
aktív tag
Én is megváltam már vagy 2 éve a TV előfizetéstől. Netflix fixen van és mellette időnként befizetek egy hónapot valamelyik másik szolgáltatónál, amikor látok náluk valami jót. így gyakorlatilag mindig van valami, amit nézhetek (igaz többet játszok meg tanulok, mint TV-zek) és nem kell reklámokat és agysorvasztó műsorokat, "híreket" bámulni.
Szerintem már leginkább az idősebb korosztály, mint a mi szüleink, nagyszüleink tartják csak életben a klasszikus TV-zést. Illetve azok, akiknek ugyan van, de nem vagy csak nagyon ritkán nézik, de úgy vannak vele, hogy 4000 Ft nem viszi őket csődbe. Valahol megértem, hogy ragaszkodnak hozzá, mert "mindig is volt", sokáig én is így voltam vele, aztán egyszer gondoltam egyet és lemondtam. Kiderült, hogy egy percig sem hiányzik. -
Somatom
veterán
Helyes, gyártsanak csak minél többet! Rengeteg embernek adnak ezzel munkát. Az más kérdés, hogy mekkora pazarlás és mekkora egy-egy ilyen produkció öko lábnyoma.
-
himpike
aktív tag
Az utolsó leárazásra tekintettel előfizettem az HBO Max-ra is de nagyon gyenge a kínálata, egyrészt a javát már láttam, másrészt a sorozatai az utóbbi időben nagyon gyengék. Kétlem hogy azt akár csak egyszer is meghosszabbítanám majd.
A tévézést a marketingesek teljesen szétcseszték, kb a saját szakmájukat nyírták ki vele. Elkezdhetnek más szakmát tanulni. -
podtibi
senior tag
Kérdéses hogy pénzügyileg meddig is éri meg nekik ez, mert hát rohadt nagy költségek is vannak mögötte. Nem árt tudni hogy hamarább találok meg bármit az interneten, tehát kérdéses az is hogy a fogyasztókat meddig is lehet kiszolgálni bármivel is.
-
zseko
veterán
válasz
CrazySouls #4 üzenetére
Azt hogy, nálunk 6000 alá a legolcsóbbakat összeválogatva sem menne le.
A 9200-as árból azt gondolom, hogy ez a Telekomos 2Gbit. -
koko52
nagyúr
válasz
CrazySouls #4 üzenetére
Szerencsére felénk már rájött a szolgáltató, hogy ez a kapcsolt szolgáltatás szar. Így már nekem is csak netem van. 4100 Ft/hó. Ehez jön a netflix, így olcsóbban jövök ki mint net + tv csatorna. Nálam 2 éve nincs már TV csatorna, csak pislogok családi rendezvényeken, hogy ki milyen moslék média tartalmakról, reklámokról, politikáról, híradóról mesél. Egyébként a gyerkőcök miatt köttettem ki, amikor két mese között benyomták a híradó előzetest és abban éppen késeléses és családi házban bennégéses hírek mentek. Napokig nem mertek egyedül aludni. Undorító az egész amit művelnek! Nem beszélve az agyat leépítő ócska, semmitérő műsorokról, csinált "sztárokról".
-
CrazySouls
tag
válasz
Hieronymus #2 üzenetére
Pontosan így van.
Nekem se lenne semmilyen TV szolgáltatás, ha amiatt nem kerülne olcsóbba a net. Csak a net lenne 9200, net+ tv 6500 körül, net + tv + telefon 4800. -
válasz
Hieronymus #2 üzenetére
+1.
-
Hieronymus
veterán
Egy ilyen szolgáltatónak minden korosztályt és réteget ki kell szolgálnia. Mindenkinek kell néhány nagyon jó tartalmat mutatni. Ez azzal is jár, hogy sok számodra értéktelen tartalom jelenik meg.
Az igazán jó produkció, nagy közönségnek nyújt tartalmas szórakozást, de ezt nehéz megalkotni.Azt gondolom, hogy a hagyományos lineáris műsorszolgáltatás, alaposan megtűzdelve reklámokkal zsákutca. Ha fizetek egy szolgáltatásért, ne toljanak reklámot az arcomba. Ezt adják meg a streaming szolgáltatók. Hatalmas kínálatból azt nézem meg amikor akarom és azt, amit akarok.
Ezzel nem képes konkurálni egy olyan hagyományos szolgáltató, amelyik 120 tévé csatornát kínál. Több mint száz kuka, mert nem érdekel vagy túl sok reklámot nyom, attól függetlenül, hogy fizetek érte. A maradék közül meg kiesik még legalább 10, mert már láttam a produkciót és annyira nem jó, hogy másodszor is megnézzem.
-
törölt tag
A heti egy Netflix filmből azért jöhet a kérdés, hogy ezek milyenek lesznek. Adtak ki pár meglepően jót az utóbbi évben, meg mellé megszámlálhatatlan mennyiségű hulladékot is. Lehet, ez nekik így éri meg, nem tudom.
A többi platformot nem követem, így is csak nő a backlog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A járvány után sem fordultak meg a trendek, sőt.
- Xerox WorkCentre 3025 hibás/donor
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest